Kako pokrenuti blog sa vlastitim domaćinima za WordPress za manje od 15 minuta

Prvi put kad sam instalirao WordPress blog, zamalo sam izvukao kosu. Proces je bio lako slijediti, ali svaki put kad bih došao do kraja, dobivao bih pogrešku, a poput mnogih drugih pogrešaka, nikad se nije govorilo što nije u redu. Kasnije nakon što sam se raspitao s mojim web domaćinom i napravio buku oko toga, obavijestili su me da je neki pas lutalica pojeo moju .htacess datoteku. Pa sam preimenovao datoteku o kojoj je riječ pogotovo, instalirao sam svoj prvi WordPress blog ikad!


Nije to bilo ništa veliko. K vragu, koga šalim? Osjećaj postignuća koji je došao s tom prvom instalacijom bio je kao nijedan drugi. Prvo, prezadovoljna sam što je instalacija napokon bila uspješna. Drugo, bio sam uzbuđen što sam postigao veliki korak ka svom snu o posjedovanju internetskog posla. Od tada sam instalirao bezbroj primjeraka WordPress-a i na web poslužiteljima i na osobnim računalima.

Pod uvjetom da znate što radite, instaliranje ili radije pokretanje bloga sa vlastitim hostom trebalo bi vam manje od petnaest minuta. To je posao bez ikakvog graška i bilo tko to može učiniti. Ako ste uzbuđeni i spremni za pokretanje prvog bloga, ostavite vremena da otkucaju tajmere i završite s tim. Uživajte i ne zaboravite dijeliti svoje misli u komentarima, uvijek se veselimo vašim povratnim informacijama.

Što trebaš

Prvo, pogledajmo što će vam trebati. Trebat će vam paket web hostinga. Blog za WordPress koji se nalazi u domaćinstvu za razliku od besplatnog bloga (npr. Yourname.wordpress.com) zahtijeva web poslužitelj. Tu ćete instalirati WordPress platformu. Sljedeće je vaše ime domene. Ovo je identitet vašeg bloga. To je virtualna adresa vašeg bloga na webu (URL). Za ova dva osnovnog materijala potreban je neki oblik plaćanja. Imajte na umu da se to ponavljaju mjesečno ili godišnje plaćanje, stoga obavezno odredite proračun.

I na kraju, trebat će vam oko petnaest (15) minuta vremena da instalirate WordPress skriptu i prilagodite blog s novom temom i nekoliko dodataka. Jedva čekamo da započnemo …

Odabir savršenog WordPress hostinga

Prvo, neka vaš blog s WordPress-om, koji hostira, bude ugodan dom. Opet, osim ako nemate web poslužitelje, morat ćete unajmiti prostor na poslužitelju. Ovu smo temu već mnogo puta obrađivali ovdje, ovdje i ovdje, ali ako nikad niste vidjeli te postove, evo kratkog sažetka faktora na koje morate imati na umu prilikom odabira pravog web hostinga za svoj WordPress blog :

 • Cijena: Nemojte uvijek tražiti najjeftiniju ponudu na tržištu. Istovremeno, nemojte plaćati funkcije koje vam nisu potrebne sada ili u bliskoj budućnosti. Ako plaćate ono što vam treba, morate unaprijed znati zahtjeve svog vlastitog host WordPress bloga. Web domaćini poput WPEngine, Bluehost, GoDaddy i HostMonster imaju sjajne cijene, čak i za upravljani WordPress hosting. Uz to, ako uhvatite bilo kojeg od njih dobrog raspoloženja, možete iskoristiti velikodušne popuste i kupone kako biste smanjili troškove web hostinga (pogledajte našu stranicu s WordPress kuponima kako biste vidjeli neke od trenutnih ponuda domaćina). Počnite s malim ili ovisno o potrebama vaše web stranice i povećajte ili povećajte prema tome. Ne igrajte se jeftino sa svojim internetskim poslom, ali ne dopustite da vas posao zavara.
 • Značajke & Izvođenje: Želite biti s web domaćinom koji “… jamči vrijeme, super brzi poslužitelji, [neograničeno] propusnost i dovoljno prostora na disku da udovolje vašim potrebama.” Ali koliko je dovoljno? Većina domaćih web-mjesta pruža neograničen prostor na disku, neograničenu propusnost i neograničenu poddomena između ostalih značajki. Međutim, kao osnovna vrijednost propusnost širine 5 GB mjesečno i 5 GB prostora na disku trebalo bi biti dovoljno većini ljudi. Ostale značajke koje treba imati na umu uključuju domene dodavanja, sigurnosne kopije, podršku e-pošte i skripte. U Jetpacku dolazi s odličnom značajkom koja vam šalje upozorenja e-poštom svaki put kada vaša web stranica padne. Ako započnete dobivati ​​dosta ovih upozorenja, razmislite o promjeni web-domaćina ili nadogradnji na superiorni hosting plan.
 • Kvaliteta korisničke podrške: Briga za korisnike na drugom mjestu. Ako volite svoje kupce (a koji ne), uvijek im želite osmijeh na licu. Naravno, postoje kupci kojih trebate što prije pobaciti na rubnik, ali to nije stvar. Web domaćin koji odaberete za svoj samostalni domaćin WordPress blog trebao bi imati dobru reputaciju u korisničkoj podršci. Ne želite da posjetitelji uoče pogreške jer korisnička briga o domaćinu ne može dovoljno brzo riješiti slučajni problem. Recenzije na Internetu brzo će vam reći da li vaš pružatelj usluga WordPress hostinga po izboru vrednu korisničku podršku.

Ovdje na WPExplorer-u apsolutno volimo i cijenimo sve naše čitatelje. Također volimo i koristimo WPEngine – vrhunski upravljani WordPress domaćin – ali za potrebe ovog vodiča odabirem Bluehost jer je pouzdan, nudi s puno fantastičnih značajki, a korisnička podrška je najmanje nevjerojatna..

Međutim, web hosting je samo jedan dio jednadžbe. Trebat će vam i naziv domene kako bi klijenti, prijatelji i obitelj mogli pronaći svoj WordPress blog na webu.

Odabir savršenog imena domene

Sad kad smo se smjestili u udobnom domu za vaš WordPress blog, jedino nam treba adresa, dakle konačno ćete imati URL za svoje posjetnice ljudi mogu pronaći vašu tvrtku. Naziv vaše domene može biti sve što želite. To može biti vaše ime, kombinacija vašeg imena i vašeg omiljenog pića, ime vašeg proizvoda s malo obruča – bilo što! Na internetu sam vidio nekoliko smiješnih domena, ali to je priča za drugi dan.

Usput, naziv domene je nešto poput facebook.com ili youtube.com u slučaju da imate glavu u oblacima. Obično koštaju oko 10 dolara godišnje i uvijek možete dobiti besplatnu domenu kada se prijavite na Bluehost. Mnogi drugi domaćini nude besplatnu domenu, tako da se u tom pogledu ne osjećajte ograničeno.

Možete upisati svoje ime domene kod svog web domaćina ili kod partnera za registraciju domene, poput Namecheap (ovdje registriram svoje domene) ili GoDaddy. Bilo da registrirate domenu kod registrara ili web-domaćina, ne dozvolite da vam padne na pamet, reći ću vam točno što trebate učiniti da usmjerite domenu na svoj WordPress blog za nekoliko minuta. Ali prvo da uzmemo autoportretist odahnite i zatim postavite svoj web hosting račun.

Postavljanje računa za web hosting

Trebat će vam naziv domene za otvaranje računa za web hosting. Ako se želite registrirati kod registrara domena poput vašeg trully, prijeđite na Namecheap ili bilo gdje, i to jednostavno učinite. To je jednostavan i jednostavan postupak, ne očekujem da ćete naići na probleme. Ako želite dobiti besplatnu domenu (besplatnu najmanje godinu dana), prijeđite na Bluehost i kliknite zeleni gumb “započnite sada” u središtu početne stranice.

BlueHost

Ovo bi vas trebalo odvesti na stranicu za prijavu na kojoj možete odabrati svoj web hosting paket. U vrijeme pisanja teksta dostupna su tri paketa: starter po 3,95 USD mjesečno, plus 6,95 USD mjesečno i poslovni profesionalac od 14,95 USD mjesečno:

odabir-svoj-plana

Imajte na umu da su to promotivne cijene samo za prvi mandat (to otprilike djeluje bilo koji popust na hosting). Nakon vašeg prvog mandata, cijene se obnavljaju po uobičajenim cijenama. Ipak, ovo je vrlo pristupačan hosting i savršen je za sve koji tek počinju.

Ako svoje domene registrirate pomoću registrara, za razliku od web-domaćina, morat ćete prilagoditi podatke vašeg poslužitelja imena (DNS). Ako svoj hosting paket kupite od Bluehosta, morat ćete ga dodati ns1.bluehost.com ns2.bluehost.com u vaše zapise o poslužitelju imena. Nije pretjerano komplicirano, ali ne oklijevajte kontaktirati registratora domene ili potražiti njihova često postavljana pitanja ako vam je potrebna pomoć.

Nakon registracije vaše domene može proći oko 24 sata za širenje. Ovaj put ne uzimamo u obzir u ovom udžbeniku. Ako ste upravo kupili domenu, napravite malo pauze za kavu ��

Preusmjeravamo na sljedeći korak. Odaberite plan koji odgovara vašim potrebama. To bi vas trebalo dovesti do stranice na kojoj ćete dodati ili odabrati ime svoje domene:

Prijavi se sad

Ako želite besplatnu domenu, upotrijebite okvir slijeva. Ako već imate naziv domene, upotrijebite okvir s desne strane. Odaberite jedinstvenu domenu, ali imajte na umu da vaš izbor možda neće biti dostupan:

domene nije dostupan

Ako ona nije dostupna, jednostavno odaberite drugu domenu ili promijenite .com proširenje u nešto poput .org, .net ili .us. Na kraju dana uvijek ćete dobiti domenu koja vam odgovara, pa je nemojte znojiti.

Kliknite “sljedeći” i trebalo bi vas prebaciti na drugu stranicu koja prikuplja vaše podatke, podatke o paketu i detalje o naplati. Odaberite ono što vam je potrebno, unesite svoje podatke za naplatu i kliknite zeleni gumb “Sljedeći” pri dnu. Bluehost vam omogućuje plaćanje kreditnom karticom ili PayPalom, tako da ste ovdje dobro pokriveni. Nastavite i dovršite uplatu.

Što sad?

Prijavite se na svoj račun e-pošte i vidjet ćete poruku dobrodošlice Bluehost-u. Ova početna e-pošta sadrži sve veze koje su vam potrebne da biste započeli. Na račun se možete prijaviti https://my.bluehost.com/cgi-bin/cplogin ili klikom na bilo koju (ili neku) vezu u pozdravnoj e-pošti. Vaša upravljačka ploča (koja se također naziva c-panel) trebala bi izgledati ovako:

upravljačka ploča

Zabavno, zar ne?

Instaliranje bloga WordPress sa samoposluživanjem

U odjeljku “Graditelji web stranica” kliknite na ikonu WordPressa. Zabavni dio tek počinje. Nova kartica koja se otvorila vodi do Mojo Marketplace Jedan klik Instalira. Samo kliknite zeleni gumb “Instaliraj” ili odaberite “Uvesti” postojeću instalaciju WordPress-a. U našem slučaju je “Instaliraj”.

Na sljedećoj stranici odaberite domenu u koju želite instalirati svoj WordPress blog. Vaša se domena trebala pojaviti ovdje toliko dugo da je registrirana. Kliknite “Provjeri domenu”. Pričekajte pet sekundi. Označite “Prikaži napredne opcije” da biste postavili korisničko ime i lozinku za administratore. Pristanite na uvjete i kliknite na “Instaliraj odmah”. Pričekajte nekoliko sekundi ili pođite po kavu.

Vratite se i kliknite crni gumb “Pregledaj vjerodajnice” koji se pojavljuje na narančastom natpisu pri vrhu stranice. Otvara se još jedna stranica s URL-om vašeg bloga i podacima za prijavu. Prijavite se na svoj WordPress blog putem http://www.yourdomain.com/wp-admin. Zamijenite youdomain.com sa stvarnim imenom domene sada kada ga imate.

Prema novom zadatku, vaš novi WordPress blog s vlastitim domaćinima prikazuje najnoviju verziju WordPress teme poznate kao Dvadeset četrnaest. To je osnovna tema i ako vam se ne sviđa zeleno-crna maska-up, samo idite na Izgled -> Teme na vašem AdWord izborniku WordPress. Odavde, kliknite “Dodaj novo” kako biste odabrali tisuću besplatnih tema dostupnih na WordPress.org.

Naša besplatna kolekcija tema puna je fenomenalnih tema koje možete koristiti za poboljšanje izgleda vašeg bloga. Ali ako tražite savršenu WordPress temu osmišljenu za prilagođavanje vašim potrebama, preporučujem Total Drag & Drop WordPress temu.

U ovom trenutku uveliko smo završili s postavljanjem vašeg WordPress bloga i slobodno biste trebali učiniti s njim sve što želite. Moram Dodaci aktivirati Akismet – smrtonosni ubojica neželjene pošte – i instalirati bilo koju vrstu dodataka koji vam se sviđaju s društvenih medija, članstva u eCommerce i Admin dodatke samo da spomenemo nekoliko.

Ne možete čekati da objavite vlastiti sadržaj? Ići Postovi -> Dodaj nove da biste stvorili svoj prvi post na blogu, Stranice -> Dodaj novo da biste izradili novu stranicu (npr. kratku stranicu o stranici s vašom izjavom o misiji) ili Mediji -> Dodaj novo  za prijenos audio, video ili slikovnih datoteka. Možete prenijeti i datoteke za preuzimanje pa slobodno podijelite svoju PDF eBook. Zadana veličina datoteke za prijenos ograničena je na 50 MB, ali to možete lako promijeniti dodavanjem nekoliko redaka koda u neku PHP datoteku. Ne brinite se za to, međutim, sve ćete ovdje naučiti na vrijeme.

Nadzorna ploča WordPress Admin-a je lijepa i laka za upotrebu, pa čak i ako ste početnik (greenhorn kao takav), trebali biste se izvrsno provoditi stvarajući s WordPressom. Uvijek se sjetite da se svaki put odjavite sa svoje web lokacije. Iznad svega ostalog, zabavite se koliko god možete.

Više resursa

Neki od sljedećih članaka nadahnuli su me, pa ako želite pročitati više o postavljanju bloga za WordPress koji je domaćin, ne mogu smisliti bolje resurse:

Ako naletite na snagu

Događa se, svi radimo pogreške. Dakle, u slučaju da na putu naiđete na bilo kakve probleme, evo nekoliko korisnih veza s sjajnim savjetima za novajlije, vaš blog, pa čak i SEO. I naravno, na našem blogu ima mnogo korisnih informacija (samo upotrijebite taj sjajni okvir za pretraživanje u naslovu da biste pronašli ono što vam treba).

 • Novo u WordPressu? Izbjegavajte ovih 10 pogrešaka rookieja
 • 15 Uobičajene pogreške WordPress-a s rješenjima
 • 15 grešaka u WordPressu koje izbjegavajte po svaku cijenu
 • Serija posta: Uobičajene SEO pogreške u mjestu WordPress na licu mjesta
 • Serija posta: Kako zabrljati svoj WordPress blog u 10 jednostavnih koraka

Zaključak

Što sam izostavio? Mmmh, trenutno ne mogu ništa smisliti Ovdje je oko 4:00, a u pozadini se igra “Party The Pain Away” tvrtke Tech N9ne. Posao sam bez kave, što znači da idem dolje. Do sljedećeg puta razgovarajmo u odjeljku za komentare u nastavku. Adios i God Speed ​​amigos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map