Kako personalizirati WooCommerce za svoje najcjenjenije kupce

Kako personalizirati WooCommerce za svoje najcjenjenije kupce

Kao vlasnik tvrtke svaki kupac je poseban. Jer na kraju dana, a kupac = prihod. Ali izvan bazena kupaca trebali biste moći prepoznati one koji sjede iznad ostalih.


To nisu vaši kupci za jednokratnu upotrebu. To su kupci koji ili kupuju skupno, izvor su stalnih prihoda ili utječu na preporuke da dođu na vaš način. Nazovimo ih vašim najcjenjeniji kupci – jer, eto, jesu! Oni mogu eksponencijalno povećati vaš profitni graf, i dalje ih usrećite.

Pa kako ćeš to raditi? To ćete saznati!

Personalizirano slanje poruka

Siguran požar trend koji se bilježi ove godine je pametni sadržaj! Koji je pametni sadržaj pitaš? To je sadržaj prilagođen potrebama vašeg klijenta.

Pametni sadržaj zapošljava dinamički sadržaj za prikaz poruka, poziva na radnje itd. umjesto dosadnog starog statičkog sadržaja. To dodaje korisničkom iskustvu. Vaši dugogodišnji kupci sigurno bi bili sretni kada bi im se sadržaj izravno obratio.

“Zna se da je personalizirani sadržaj bolji od generičkog sadržaja jer privlači kupčeve emocije.”

Evo primjera.

Prilagođena poruka dobrodošlice kupcima

Umjesto općenite poruke “Zdravo tamo”, bolje funkcionira “Pozdrav {korisniku-ime}”. Postoje alati koji vam mogu pomoći prepoznati cijenjene klijente i prikazati im takav prilagođeni sadržaj.

Ako jednom dođete na svoju WooCommerce trgovinu, personalizacija bi također uključivala i prikazivanje preporučeni proizvodi na temelju povijesti kupnje ili pregledavanja.

TEHNIČKI SAVJET WOOCOMMERCE # 1

Kako dodavate personalizirani sadržaj u svoju WooCommerce trgovinu?

Posebne cijene

Sasvim očito zar ne? Svatko voli dobar posao. Ali više od toga svi se vole osjećati posebno.

Djeluje ovako: trčanje a popust širom zemlje može vam pomoći u poboljšanju prodaje, ali ponuda posebne cijene određenim kupcima neprestano će se vraćati po vas.

Vaši kupci na najvišem nivou žele znati da kod vas kupuju vrijednost. A tu misao možete pojačati nudeći ih personalizirane cijene. Postoje dva načina za postizanje ovoga:

 1. Količinske cijene: savršeno funkcioniraju za vaše veleprodajne kupce. Veća ušteda za kupce koji kupuju veću količinu proizvoda
 2. Cijene temeljene na razini članstva: za vaše vjerne kupce. Što je viša razina članstva, to je veći i popust

Cijene temeljene na ulogama

TEHNIČKI SAVJET WOOCOMMERCE # 2

Možete postaviti cijene temeljene na količinama ili cijene temeljene na kupcima / grupama / ulogama pomoću:

Ponude i popusti

WooCommerce vam omogućuje postavljanje prodajnih cijena i čak zakazivanje prodaje. Ali napravite jedan korak naprijed za svoje posebne kupce i stvorite personalizirane ponude za njihove rođendane ili godišnjice.

Rođendanska e-pošta s popustom ili kredit za kupovinu može biti izvrsna ideja!

TEHNIČKI SAVJET WOOCOMMERCE # 3

To se može postići pomoću dodatka za marketing putem e-pošte kao što je:

Prednosti isporuke

Jeste li čuli za Amazon Prime? Odmah zvoni zvono to ne radi Amazon Prime svojim klijentima nudi jednodnevnu dostavu. Zašto je to? To je njihova prednost koju imaju (lojalni) članovi trgovine.

Nije toliko personalizacija shopping iskustva koliko pružanje usluge naknada troškova prijevoza za dugogodišnje kupce ili poslovne partnere.

Kao alternativnu zamisao, možete osigurati popuste na dostavu na temelju razine članstva. Ali najviše od svega, pobrinite se da pošaljete na vrijeme kako bi bili zadovoljni i najcjenjeniji kupci!

TEHNIČKI SAVJET WOOCOMMERCE # 4

Personalizirane cijene slanja mogu se postići:

 • WooCommerce Advanced Shipping: za postavljanje uvjetnih popusta na otpremu

Prednosti odanosti

“U prosjeku, lojalni kupci vrijede i do 10 puta više od prve kupnje.”

Dodatak SUMO Rewards Points

Ako imate trgovinu e-trgovine, jedno od vaših najvrijednijih sredstava je postojeća korisnička baza. Uostalom, dokazano je da postojeći kupci više kupuju od vas nego kupci koji prvi put kupuju. Imajući to na umu, ako možete održati svoju postojeću korisničku bazu zadovoljnom, vaša eCommerce trgovina trebala bi napredovati – naravno, to je daleko lakše reći nego učiniti!

Postoji mnogo načina za zadržavanje kupca, a jedna od najboljih strategija je uvođenje sheme lojalnosti. Ako to želite implementirati, provjerite dodatak SUMO Reward Points dostupan za 49 USD. Možete ga integrirati s WooCommerce, a dodatak je kompatibilan sa svim temama koje podržava WooCommerce.

SUMO Nagradni bodovi omogućuju vam dijeljenje bodova vjernosti na brojne načine. Najočitiji način je, naravno, kada gost kupuje u vašoj trgovini. Na primjer, možete ponuditi 1 nagradni bod za svakih 1 potrošen $, a dodatak vam omogućuje da odredite novčanu vrijednost svakog boda. Osim kupnje možete potaknuti posjetitelje da poduzimaju određene akcije nudeći bodove vjernosti. Možete ponuditi bodove za društveni udio, ostaviti recenziju, uputiti prijatelja ili se prijaviti za račun kod vas. Opet možete odrediti kolika je nagrada za svaku od tih akcija. Sa SUMO-om možete čak pokušati generirati nešto na društvenim mrežama odavanjem bodova lojalnosti kao dio natjecanja (bilo po prijavi, bilo za pobjednika).

Posjetitelji su nakon toga u mogućnosti otkupiti bodove vjernosti pri odlasku za novac od kupnje. Također možete odrediti minimalni / maksimalni broj bodova koji treba iskoristiti u jednoj kupnji. Ako želite svojim kupcima dati razlog da dalje kupuju kod vas u odnosu na konkurente (osim što nude veliku uslugu!), Uvođenje sheme lojalnosti može se pokazati vrlo učinkovitom.

Služba za korisnike

Vaši najcjenjeniji kupci zaslužuju posebnu pažnju. Oni bi trebali imati prednost lojalnosti jer će tako dugo biti u vezi s vama. Uz popuste ili čak besplatni promotivni materijal, pružite vrhunske rezultate služba za korisnike. Kao dio ove usluge možete ih i slati poštom videozapisi o obuci proizvoda ili organizirati webinari za osposobljavanje proizvoda za proizvode koje kupuju.

TEHNIČKI SAVJET WOOCOMMERCE # 5

Personalizirana korisnička usluga može se dodati koristeći:

Besplatna promocija

Strategija za koju je zajamčeno da kupca usrećuje, a opet potpuno besplatno, je promocija njihove marke na vašoj web lokaciji.

Po s njihovom pričom na vašem blogu, ili dodavanje korisničkog intervjua može učiniti da se osjećaju posebno i također povećati promet. Ne samo da im to može koristiti, već može pokazati i drugim kupcima da vam je stalo; poboljšavajući vašu cjelokupnu percepciju robne marke.

BONUSNI SAVJET

Iskazima kupaca o vašim proizvodima mogu se dodati u funkciju posta. Malo pomalo samopromocija nikad nikoga nije povrijedila? :-P

Završiti

Bilo da se radi o personaliziranim porukama ili cijenama, upotrebom takvih taktika korisnici će se osjećati važnima. I to je poanta nije to?! Radi se o tome da kupcima kažete da ih cijenite.

Te su strategije prilično jednostavne za provedbu i imaju dugoročnu korist. Jednom kada se svjesno potrudite implementirati ih, vaši cijenjeni kupci zasigurno će se osjećati dobro … i to će vam omogućiti i da se osjećate dobro! ��

Imate li još ideja koje želite ovdje dodati? Odjeljak za komentare otvoren je za raspravu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map