Kako optimizirati WordPress bočne trake za bolji promet i konverzije

Kako optimizirati WordPress bočne trake za bolji promet i konverzije

Uzimanje vremena za optimizaciju bočnih traka WordPressa na vašoj web lokaciji radi boljeg prometa i konverzija trebao bi biti jedan od vaših glavnih prioriteta, osim stvaranja atraktivnog sadržaja za privlačenje novih čitatelja. Bočne trake često se zanemaruju jer ne razumijemo njihovu pravu funkciju. Smatramo ih pukim dodacima web stranicama i postovima. Stoga naše bočne trake ne vidimo kao moćan alat za dobru interakciju korisnika.


U ovom članku ukratko raspravljam o tome što su bočne trake i koji su zajednički elementi. Također ću predstaviti nekoliko savjeta za optimizaciju bočnih traka za dobro angažiranje korisnika, što može rezultirati boljim prometom i konverzijama.

Prava funkcija bočnih traka programa WordPress

WordPress bočne trake prikazuju informacije osim glavnog sadržaja na određenoj web stranici. Ti se ograničeni prostori nalaze na obje strane ili obje strane i pružaju dom widgetima koji prikazuju naše oglase, navigacijski izbornik, kalendar, nedavne postove itd..

Optimizirajte WordPress bočne trake - odabir widgeta

Koji su widgeti bočne trake relevantni za vaš glavni sadržaj?

Međutim, usprkos ograničenom prostoru, mnogi korisnici imaju tendenciju da popunjavaju bočne trake s što većim brojem widgeta. Jedan od razloga je prilagoditi raznolikim potrebama i sklonostima korisnika web mjesta. Dakle, upravitelj web-mjesta možda želi te widgete učiniti dostupnim samo u slučaju da im jedan čitatelj treba. Štoviše, to je najpogodniji način za učiniti. Na kraju, stranica izgleda prenapučeno. Korisnici se mogu osjećati preplavljenim previše informacija ili čak web lokaciju tumače kao “neželjenu poštu”. Rezultat je često negativan – korisnici odlaze i ne vraćaju se.

Ova situacija ilustrira kako su bočne trake programa WordPress postale jedan od najčešće zapostavljenih dijelova web stranice. Stoga vam nedostaje njihova prava funkcija. To znači zadržati samo widgete koji su najrelevantniji za glavni sadržaj, što zauzvrat pomaže povećati angažman korisnika. Svi znamo da se dobro angažiranje korisnika odnosi na povećanje prometa i veće šanse za konverzije.

Da biste bili sigurni da ne gubite svoju publiku i da iskorištavate prednost svojih bočnih traka, evo nekoliko jednostavnih savjeta za optimizaciju WordPress bočnih traka na vašoj web lokaciji.

1. Ograničeni broj prikazanih widgeta

Odvojite vrijeme da odlučite koje widgete trebate staviti u svoje bočne trake. To može biti malo teško, znam. Uz toliko dostupnih WordPress widgeta, možda ćete biti u iskušenju da dodate onoliko koliko možete na bočne trake. Da, to je najprikladniji način. Mislite da to neće nanijeti nikakvu štetu, ali jeste li posjetili stranicu bloga koja ima više oglasa, teksta i zadanih widgeta skučenih u bočnoj traci? Ako je tako, kako je bilo s iskustvom? Sama su mi stranice pretrpanog izgleda prilično neodoljive. Više volim stranicu koju je malo manje složiti, tako da ističem glavni sadržaj; a potpolozi su ipak uredno na mjestu i lako dostupni, a da nisu previše nametljivi.

Da biste lakše odlučili što ćete smjestiti na bočne trake, možda je dobro pogledati neke od najpopularnijih web lokacija i promatrati koji widgeti imaju zajedničko. To je upravo ono što sam učinio. Pogledao sam na oko 75 web lokacija i otkrio da 43 od njih koji imaju bočne trake na svojim blogovskim stranicama obično koriste sljedeće widgete.

Uobičajeni widgeti bočne trake za WordPress

  1. Widget za prijavu na bilten
  2. Navigacijski izbornik unutarnjih veza
  3. Oglasi
  4. Ikone na društvenim medijima
  5. Popularne / Trending postove
  6. Kategorije
  7. Najnoviji / Najnoviji postovi
  8. Obrazac pretraživanja
  9. Oko
  10. Povezane objave

Možete, naravno, odstupiti od uobičajene prakse, jer ono što je važno je da donesete odluku na temelju pažljivih razmatranja o tome što vaše stranice trebaju.

Važno: Uvjerite se da widgeti nisu suvišni

Pažljivo proučite čemu služi svaki widget da biste bili sigurni da su njegove značajke jedinstvene. Ne treba vam 5 različitih društvenih widgeta samo zato što svaki izgleda malo drugačije. Jednog je dosta.

Upotrijebite druga područja spremna za widgete (poput zaglavlja ili podnožja)

Na ovaj način svoje zaslone ne zasićujete po bočnim trakama. Također biste trebali poželjeti da se jedan ili dva važna widgeta istovremeno prikazuju u bočnim trakama, zaglavlju i podnožju. Korisnici im mogu lako pristupiti gdje god se nalazili na stranici. Inače, te važne widgete možete imati fiksne, ljepljive i plutajuće. Više o tome kasnije.

Razmotrite uređaje koje vaša publika koristi

Većina web korisnika više voli pregledavanje putem svojih mobilnih uređaja. Želite biti sigurni da vaše stranice ne izgledaju pretrpane widgetima na malim ekranima mobilnih uređaja. Iako bi najbolje WordPress teme trebale biti u potpunosti reagirane, uvijek možete upotrijebiti alate za razvojne programere svog web preglednika (ovdje je Chromeov vodič) ili vrhunskog alata kao što su CrossBrowserTesting da biste pregledali i testirali svoju web lokaciju. Na ovaj način možete biti sigurni da optimizirate WordPress bočne trake na uobičajenim veličinama zaslona.

Optimizirajte WordPress bočne trake - Ograničite widgete

Ne želite da stranice izgledaju pretrpane stavljanjem previše widgeta u bočnu traku.

2. Prilagodite bočne trake po stranici ili postu

Da ponovim, ključna je relevantnost (kada optimizirate WordPress bočne trake, kao i kad je riječ o gotovo svim ostalim aspektima vaše web stranice). Koji su od odabranih widgeta relevantni za određenu stranicu ili post? Oni bi se trebali jedini pojaviti. Primjerice, ne moraju sve stranice prikazivati ​​widget za nedavne postove; ne moraju svi postovi pokazati životopis određenog autora; a možda bi sve stranice morale sadržavati vašu prijavu za e-poštu.

3. Koristite plutajuće widgete

Neka važni widgeti (ili čak čitava bočna traka) prate vaše korisnike dok se kreću prema gore i dolje po stranici. Ovi fiksni, ljepljivi i plutajući widgeti olakšavaju korisnicima poduzimanje radnji kad god osjete potrebu. To mogu učiniti bez obzira gdje se nalaze na stranici. Nema više pomicanja do bočne trake ili dolje u podnožju da biste se držali onih widgeta s kojima treba komunicirati.

U današnje vrijeme većina stranica postova na blogu ima fiksne widgete, uglavnom veze na društvenim medijima i navigacijske trake. Plutajuće widgete također možete pretvoriti u gumbe za poziv na radnju tako da ih postavite u kut stranice. Jednostavno dodajte slajd ili pop-up animaciju klikom (umjesto da ih sami napravite da iskaču glavni sadržaj).

Postignite svoj cilj učinkovitog optimiziranja WordPress bočnih traka

Sada kada ste naučili neke od načina da optimizirate svoje WordPress bočne trake, pogledajmo stvari koje morate posjedovati i činiti kako biste ih ostvarili..

1. korak: shvatite što vaši kupci žele i vaše poslovne potrebe

Shvaćate što posjetitelji vaše web lokacije traže i znate da imate ono što traže. Sve što trebate učiniti je provjeriti da li ih bočne trake vode prema njima dok istražuju vaše web stranice radi informacija ili proizvoda koji su im potrebni. Ne želite ih inače otjerati.

Korak 2: Odaberite najbolje alate za stvaranje vrlo privlačne web stranice

Odaberite dodatke koji će vam pomoći uštedjeti vrijeme na dizajniranju i programiranju svakog dijela vaše web stranice, uključujući bočne trake. Iako biste sigurno mogli razvijati programere za stvaranje nečega prilagođenog, na raspolaganju su vam brojne sjajne opcije. Iz širokog spektra dodataka koji su dostupni u WordPress spremištu možete odabrati ono što najbolje odgovara vašim potrebama. Postoje dodaci posvećeni upravljanju bočnim trakama i widgetima WordPressa s manje rada kodiranja ili ih uopće nema.

Opcije widgeta WordPress dodatak

Na primjer, dodatak zvan Opcije widgeta, koji je besplatno dostupan u WordPress spremištu, omogućuje vam izvršavanje jednostavnih i složenih zadataka upravljanja widgeta – od kontrole vidljivosti (stranica, post, uređaja i ograničenja korisnika), oblikovanja, animacije, pa sve do podrška za izradu stranica.

Optimizirajte WordPress bočne trake - sakrijte ili prikažite widgete

Jednostavno sakrijte ili pokažite widget na bilo kojoj od svojih WordPress stranica.

Jedna od glavnih značajki Widgeta Opcije je kontrola vidljivosti widgeta na stranicama i postovima. Ovom značajkom možete ograničiti broj prikazanih widgeta na samo relevantne i na taj način prilagoditi bočne trake po stranici ili postu. Uz to, ovaj besplatni dodatak također kontrolira vidljivost widgeta po vrsti uređaja – mobilnom, tabletnom ili stolnom računalu. Ovo je vrlo korisno kada morate kontrolirati broj widgeta koji će se pojaviti na sićušnim ekranima mobilnih uređaja.

Za snažnije značajke (i podršku) razmotrite nadogradnju na Opcije widgeta Premija. To uključuje dodatne opcije za oblikovanje widgeta, ljepljive widgete, predmemoriranje, prilagođene veze widgeta, opcije dozvola i još mnogo toga.

Zašto biste trebali koristiti dodatak za upravljanje bočnim trakama i widgete? Jer poduzeća Treba li kreaciju sadržaja i promociju proizvoda shvatite ozbiljno. Dizajn web stranice u skladu s brendiranjem i posjetiteljima web-mjesta na umu je jedan od vaših glavnih prioriteta. Morate pronaći način da postignete svoj cilj učinkovite isporuke vrlo privlačnih web stranica u smislu vremena i novca.

Postoji puno WordPress dodataka dostupnih uz naknadu ili besplatno, a većina ih je dizajnirana kako biste mogli upravljati svojim WordPress web lokacijama s manje rada kodiranja ili ih uopće nema. Prošli su dani u kojima morate provesti dugačke sate programiranja svaki dio vaših web stranica. Štoviše, dodaci s jednim ili samo ograničenim brojem funkcija su isključeni; dodaci all-in-one su uključeni. To je zbog toga što korištenje takvih dodataka znači manje novca koji se troši i nema prebacivanja s jednog dodatka na drugi. Dakle, korištenje jednog dodatka za optimizaciju WordPress bočnih traka na cijeloj vašoj web stranici itekako se isplati.

Korak 3: Odaberite izgled za funkcionalnost i stil

Ljudi žele najjednostavniji i najbrži način da dobiju potrebne informacije. Što se tiče bočnih traka, bilo da odaberete 2-bočnu traku, jednostruku ili ne-bočnu traku, razmislite kako će takav izbor utjecati na ukupnu funkcionalnost vaših stranica. Imajte na umu da bočne trake trebaju pomoći korisnicima web mjesta. Ako se odlučite za izgled bez bočne trake, obavezno smjestite te widgete na način kako biste korisnicima lakše istražili vašu web lokaciju.

Završne riječi o tome kako optimizirati WordPress bočne trake

Hvala na čitanju! Nadam se da ovaj članak pomaže u spoznaji da WordPress bočne trake nisu samo puki pribor našim web stranicama. Oni igraju vitalnu ulogu u postizanju boljeg prometa i konverzija.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me