Kako odabrati shemu boja za svoj WordPress projekt

Odabir sheme boja za WordPress i najbolje generatore boja

Odabir sheme boja za vaš WordPress projekt može biti vrlo težak i dugotrajan zadatak. Prave boje pomoći će vam da stvorite lijepu i privlačnu web stranicu koja će privući posjetitelje i ohrabriti ih da se vraćaju iznova i iznova. Ali pogrešno shvatite, a broj ponovljenih posjetitelja, prodaja, stopa pretvorbe i poslovanje mogu pretrpjeti.


Srećom po vas, mnoge najprodavanije WordPress teme uključuju ugrađene opcije boja. Tema Total WordPress na primjer uključuje biranje boja za gotovo svaki modul stvaranja stranica, kao i tone ugrađenih opcija u programu LivePress Customizer. Dakle, s pravom temom možete u potpunosti implementirati svoju shemu boja.

U ovom krugu najboljih generatora boja razmotrit ćemo razne alate koji će vam pomoći da odaberete shemu boja za svoju web stranicu WordPress. Odabir generatora boja navedenih u ovom članku nudi brojne mogućnosti među njima. Dakle, bez obzira na vaše dizajnersko iskustvo, moći ćete pronaći alat za stvaranje boja koji odgovara vašim potrebama.

Palete marki

Palete marki tvrtke Bold Web Design

Jedan od najboljih načina za započinjanje vlastite sheme boja jest nadahnuti se velikim markama u vašoj niši. Ne brinite – ovo ne uključuje Googling i pregled slika kako biste dešifrirali savršenu nijansu plave. Podebljani web dizajn stvorio zgodan alat za paletu boja marke od sreće 500 tvrtki da to olakšaju!

Primjer FedEx paleta marki

Ovaj besplatni alat za paletu boja olakšava uvid u to koje druge marke u vašoj niši koriste. Upotrijebite filtre da biste odabrali određenu industriju, a zatim kliknite logotip da biste pogledali šesterokutne boje koje određena tvrtka koristi za svoje web mjesto i marketing. Iako ne bismo predložili kopiranje brenda tvrtke, ovo je odličan alat za dobivanje inspiracije i pregled trendova u paleti boja. Na taj način možete lako suziti smjer u kojem želite poprimiti svoje boje.

Adobe Color CC

Adobe Color CC

Kao i svi Adobe proizvodi, Adobe Color CC je napredno rješenje koje će uključivati ​​malo krivulje učenja ako želite maksimalno iskoristiti njegove mogućnosti. Odaberite između unaprijed generiranih paleta boja ili izradite vlastitu na temelju boje ili prenesene slike po vašem izboru.

Adobe Color CC omogućuje vam odabir vlastitih pravila boje ili ručno podešavanje boja. Ako tražite osnovni i brzi generator boja, ovo nije softver za vas. S druge strane, ako je dizajn vaš, a uživate u istraživanju složenosti paleta boja, Adobe Color CC bit će pravo na vašu ulicu.

Coolors

Coolors

Coolors omogućuje vam brzo stvaranje lijepih shema boja koje uvijek rade zajedno. Zaključajte boju koju želite koristiti, kliknite razmaknicu, a zatim će Coolors stvoriti odgovarajuću shemu boja. Ako osnovu slike temeljite na shemi boja, jednostavno prenesite sliku i pustite da Coolors nađe najbolje boje za nju.

Boje se mogu prilagoditi podešavanjem temperature, nijanse, zasićenja i još mnogo toga. Palete se zatim mogu organizirati i spremiti u Cloud, omogućujući vam pristup njima s bilo kojeg mjesta.

ColorHexa

ColorHexa

ColorHexa je besplatan alat koji će generirati paletu boja za bilo koju boju po vašem izboru. Nakon što odaberete boju, ColorHexa će proizvesti detaljne informacije o toj boji. To uključuje postotke boja koje čine vašu odabranu boju i statistike o nijansi, zasićenju, svjetlini i još mnogo toga.

Stvara se niz paleta boja, kao i alternativne mogućnosti, promjene nijansi i tonova te pregledi obojenog teksta i obruba. Sve u svemu, ColorHexa je izuzetno dubok alat koji će vam omogućiti da kreirate pravu shemu boja za svoju web stranicu WordPress.

Palettr

Palettr

Palettr je zanimljiv alat za generiranje boja. Umjesto da paletu boja temelji na pojedinačnoj boji, Palettr odabire paletu boja oko teme ili mjesta. Jednostavno upišite riječ ili riječi koje najbolje opisuju temu ili mjesto. Zatim pričekajte da Palettr pronađe odgovarajuće boje.

Palettr djeluje tako što pronalazi slike povezane s vašim riječima, a zatim generira paletu boja oko tih fotografija. Bez sumnje, Palettr je pametan koncept. I sjajan način da pronađete inspiraciju ako se trudite pronaći prave boje za projekt.

Colorfavs

ColorFavs

Colorfavs je uredan mali alat koji će proizvesti niz paleta boja i informacija za boje po vašem izboru. Ova će web stranica generirati prekrasne palete boja iz URL-ova, slika ili u skladu s određenom bojom. Colorfav će prikazati komplementarne boje i pretvorbe u boji. Oni uključuju niz shema boja, gradijentne nijanse, palete boja i više.

Također možete odabrati između Colorfavs više unaprijed odabranih paleta boja. Kao i vaše omiljene boje i palete. Ili stvorite kolekcije paleta koje možete spremiti i ponovo upotrijebiti za razne WordPress projekte.

ColorLovers

ColorLovers

ColorLovers je web mjesto u zajednici, koje ima cilj pružiti kreativcima mjesto okupljanja, dijeljenje svog rada i pronalaženje inspiracije za njihov sljedeći projekt. Ovdje možete istražiti niz boja, paleta i uzoraka, razgovarati o trendovima i člancima te komunicirati s cijelom živopisnom zajednicom.

ColorLovers sadrži nekoliko različitih alata za dizajn. PHOTOCOPA je generator boja inspiriran slikom. Jednostavno prenesite fotografiju i PHOTOCOPA će se vratiti sa šest paleta boja koje su izvučene sa slike.

COPASO je napredni alat za paletu boja tvrtke ColorLovers koji pronalazi palete boja koje odgovaraju vašim bojama ili opet s prenesene slike. COPASO je jedan od najmoćnijih alata ColorLovers, što se ogleda u njegovom naprednijem sučelju.

Paleta dizajna materijala

Materijalno prepoznatljiv

Paleta dizajna materijala izrazito je jednostavan, ako malo osnovni alat za generiranje boja. Jednostavno odaberite dvije boje iz Mogućnosti boja dizajna materijala i ona će generirati paletu boja za vaš WordPress projekt.

Uz pomoć materijala Material Design označava svaku boju koju predloži u generiranoj paleti kao najbolje korištenje. Na primjer, ona će odabrati jednu boju koja će se najbolje koristiti kao boju primarnog teksta, jednu kao boju sekundarnog teksta i tako dalje. Ovo je posebno korisno za one koji imaju malu viziju dizajna i oni stvarno trebaju vođenje kroz cijeli postupak odabira i uporabe boja koje djeluju zajedno.

Palettable

Palettable

Palettable je još jedan sjajan alat za one koji traže brz i jednostavan generator boja bez suvišnih potreba. Ovo rješenje djeluje tako da sugerira boje, a to je dovoljno jednostavno. Tada se odlučite za Kao ili ne voljeti, omogućujući vam da ili zadržite boju ili je prebacite na nju. Tada se dodaje više boja koje odgovaraju izvornim bojama što vam omogućuje stvaranje cjelovite sheme boja od pet boja.

Postoje dvije velike prednosti Palettable-a. Jedna je prikaz u boji u punoj veličini. To vam omogućuje dobar uvid i osjećaj kako boje djeluju zajedno. Drugo je jednostavnost upotrebe. Možete odabrati i prilagoditi boje sa samo nekoliko klikova na gumb.

Završne misli

Pronalaženje pravog skupa boja izuzetno je važan dio svakog projekta (gotovo jednako važan kao i odabir najbolje WordPress teme). Kao što vidite, na internetu je dostupno mnoštvo alata koji vam pomažu da ispravite. Prilikom prvog pokretanja pokušajte koristiti nekoliko različitih generatora boja. Ovo će vam pomoći da vidite koji od njih najviše odgovara vašim potrebama i iskustvu. Zatim se odmarajte i gledajte kako vaši projekti oživljavaju nove dinamične sheme boja koje ste kreirali.

Koji generator boja privlači vaše oči? Molimo, podijelite svoje misli u komentarima u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me