Kako odabrati najbolje partnerske programe za promociju na svom WordPress blogu

Kako odabrati najbolje partnerske programe za promociju na svom WordPress blogu

Ako ste odlučili pokrenuti blog o pridruženom marketingu, vaši prvi koraci bit će pronalaženje nišnog bloga i postavljanje vaše web stranice. Nakon toga, vrijeme je za odabir svojih partnerskih programa. Pogrešni programi mogu rezultirati niskim konverzijama i smanjenom prodajom, tako da je vaša odluka ovdje presudna.


Odabirom učinkovitih partnerskih programa možete vam omogućiti unovčavanje bloga i ostvarivanje prihoda. S pravim podružnicama imat ćete priliku graditi partnerstva, pridružiti se zajednicama istomišljenika i voditi uspješan posao.

U ovom ćemo članku razgovarati o tome kako pronaći savršene podružnice i integrirati njihove programe sa svojim sadržajem. Također ćemo preporučiti neke alate koji će vam pomoći da se usredotočite na podružnice koje su najprikladnije i najprofitabilnije za vaš blog. Zaronimo!

Što je affiliate marketing (i kako vam to može koristiti)?

Affiliate marketing vrsta je programa koji se temelji na podjeli prihoda. Promičete proizvode putem partnerske mreže i zaradite proviziju na temelju prodaje ostvarene na vašoj web lokaciji. To se može postići stvaranjem cjelovitih recenzija tih proizvoda, jednostavnim dodavanjem veza u njihov sadržaj i raznim drugim metodama.

Kao i u svakom poslu, započinjanje s affiliate marketingom zahtijeva vrijeme i trud. Prednosti su mnoge, uključujući:

 • Niski početni troškovi. Ako vam se blog partnera prikloni od temelja, zahtijevat će neko ulaganje (ovdje je stvarni trošak pokretanja bloga WordPress ako ste zainteresirani), ali ne bi vas trebao koštati previše.
 • Nije potrebna podrška proizvoda. Kao affiliate marketing, trebate samo promovirati proizvode drugih ljudi. To znači da ne morate brinuti o troškovima stvaranja i prodaje vlastitih predmeta.
 • Fleksibilan raspored. Pridruženo web mjesto nešto je čime možete upravljati i rasti vlastitim tempom, prema vlastitom rasporedu.

Ako ove prednosti zvuče primamljivo, pridruženi blog može biti pravi za vas. Naravno, ključ za uspješno poslovanje podružnice je odabir pravih programa.

Kako prepoznati savršene podružnice za svoj WordPress blog (3 ključna savjeta)

Iako je blagodati povezanog oglašivača bogata, važno je da istražite kako biste pronašli najbolje programe za pridruživanje. Zavirimo pravo i objasnimo kako prepoznati te programe.

1. Shvatite nišu svog bloga

Bilo da planirate unovčiti svoj trenutni blog ili pokrenuti novi, morate razumjeti nišu svoje web lokacije. Ovo je još jedan izraz koji je usredotočen – tema o kojoj piše vaš blog i čitatelji dolaze k vama kako bi saznali više. Na primjer, Justin Chung Studio čvrsto se uklapa u nišu životne fotografije:

Justin Chung Studio fotografije

Dok ti limenka pokrenite blog i pišite o bilo čemu što vas zanima, puno je teže na ovaj način razviti posvećenu publiku. Umjesto toga, obično je najbolje odabrati određenu nišu i držati je se. Razumijevanje niše vašeg bloga omogućava vam stvaranje koncentriranijeg sadržaja i privlačenje ljudi zainteresiranih za ono što imate za reći.

Budući da je jasna niša vašeg bloga, također vam omogućava odabrati najbolje partnerske programe. Možete provesti istraživanje i upoznati svoju publiku, otkriti što ih zanima, koja pitanja imaju i koje probleme pokušavaju riješiti. Ovo će vam pomoći da odaberete najbolje pridružene proizvode jer možete promovirati one koji će zadovoljiti jedinstvene potrebe čitatelja.

2. Započnite s popisom proizvoda koje trenutno koristite

Ako koristite određeni proizvod, već razumijete njegove prednosti i nedostatke. Vaše poznavanje tog proizvoda omogućit će vam da pišete o njemu znanje i istinito. Zbog toga je važno započeti s proizvodima s kojima imate iskustva.

Popis potencijalnih proizvoda možete smisliti jednostavnim pregledanjem svog doma (ili web stranice) i procjenom onoga što vam je dragocjeno. Možete i pogledati svoje prošle internetske kupnje da biste joj ispravljali memoriju. Zatim se zapitajte zašto ste kupili svaki predmet i kako vam je on bio koristan. Vašu će publiku činiti kupci poput vas, tako da možete koristiti svoja osobna iskustva kako biste shvatili koji bi proizvodi mogli biti zainteresirani za druge ljude..

Kada imate popis mogućnosti, vaš sljedeći korak će biti odlučiti koji su proizvodi idealni pridruženi kandidati. Isprobajte ove savjete za prepoznavanje koji će proizvodi najbolje funkcionirati:

 • Možete li stvoriti ‘zimzeleni’ sadržaj oko proizvoda? Najbolje je osloniti se na proizvode za koje postoji zajednička i dosljedna potreba.
 • Želite li ovaj proizvod preporučiti ljudima koji vam vjeruju? Ako je na vašem popisu proizvod koji ne biste preporučili nekome do koga vam je stalo, ne biste ga trebali ponuditi svojoj publici.
 • Da li proizvod dobavljač vrijednosti svojih podružnica? Ako vaš pridruženi dobavljač ne cijeni svoje prodavače, ne možete mu vjerovati da cijeni svoju publiku.

Ako proizvod ispunjava sve gore navedene kriterije, smatrali ste da su osobno vrijedni, i uklapa se u nišu vašeg bloga, savršen je kandidat.

3. Istražite svoje potencijalne podružnice koristeći popularna tržišta

Snimak ekrana dionice-A-Sale

Pridruženo tržište ili mreža posrednik je između vas kao trgovca i vašeg dobavljača kao davatelja programa. Možete koristiti tržište da biste odlučili koji su programi dostupni i utvrdili jesu li vjerojatno da će biti profitabilni.

Evo čvrstih opcija za početak:

 • ShareASale: Ovo tržište nudi više od 2500 programa koji se temelje na provizijama. Razvrstavanje kroz ShareASale ponude izvrsno je mjesto.
 • Podružnica CJ: CJ Affiliate nudi više od 3000 marki. Upotreba ove stranice za pronalaženje pravih podružnica zahtijeva nekoliko dodatnih koraka, ali vrijedi trošiti vaše vrijeme.
 • Clickbank: ClickBank, slično kao ShareASale, standard je u affiliate marketingu. Početak je jednostavan zahvaljujući svom pristupu usmjerenom na potrošača.
 • Amazon: Nije iznenađujuće što je Amazon uvijek siguran ulog za bilo koju podružnicu. Ne samo da postoje milijuni proizvoda koje možete preporučiti, već ćete izvršiti i proviziju na cjelokupnu kupnju kupca (ne samo na stavku s kojom ste povezani).

Svako tržište nudi vrijedne informacije za partnerska istraživanja. Preporučujemo da ih sve pokušate kako bi odlučili koji će vam posao odgovarati.

Kako neprimjetno dodati partnerske veze u svoj sadržaj

Sada kada ste odabrali svoje partnerske programe i proizvode, vrijeme je da dodate njihove veze u vaš sadržaj. Evo nekoliko savjeta za početak:

 • Nemojte unositi više partnerskih veza u svoj post. Prevelike veze otuđit će čitatelje koji traže vrijedan sadržaj.
 • Uspostavite ravnotežu između korisničkog iskustva i zarade. Minimizirajte oglašavanje u vašem sadržaju da biste ga usredotočili i unovčili.
 • slijediti FTC smjernice za potvrde proizvoda. Pridržavanje kompatibilnosti čini vaše poslovanje pouzdanim (i srećom, postoje neki sjajni alati, poput besplatnih Otkrivanje partnera za WooCommerce dodatak pomoću kojeg možete lako otkriti partnerske odnose na svojoj web lokaciji).

Postoje također i brojni alati koji vam mogu pomoći integrirati partnerske veze sa svojim sadržajem. Evo nekoliko vrijednih provjere:

 • E-ovisnik omogućuje vam prodaju partnerskih proizvoda izravno sa vaše web stranice ili bloga. Provizijama možete upravljati i putem pridružene platforme.
 • Jednostavne partnerske veze je WordPress dodatak koji možete koristiti za upravljanje svakom pridruženom vezom na vašem web mjestu. Možete pratiti klikove, dodavati kratke veze i stvarati kategorije veza s iste lokacije.

Besprijekorno dodavanje partnerskih veza traje u praksi. Preporučujemo da u početku uzmete minimalistički pristup, sve dok ne budete imali iskustva ispod pojasa.


Kada se odlučite zaraditi na svom blogu, to ćete htjeti učiniti što autentičnije. Ako niste zainteresirani za svoje iskustvo s proizvodom, riskirate svoj autoritet kao prodavač. Zato je vrlo važno odabrati odgovarajuće podružnice.

Imate li pitanja o tome kako odabrati savršene podružnice za svoj WordPress blog? Javite nam se u odjeljku s komentarima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map