Kako najbolje iskoristiti postove na blogu za mala poduzeća

Kako najbolje iskoristiti postove na blogu za mala poduzeća

Priča se da korisnici WordPressa objavljuju oko 70 milijuna postova na blogu svakog mjeseca. Znači li to da biste im se trebali pridružiti što je prije moguće i započeti blogati sebe?


Definitivno. Zapravo, posjedovanje vlastitog bloga može donijeti višestruku korist vašem poslu. U suštini, ovo je jeftina alternativa postojanju internetske stranice koja pruža obilje mogućnosti za razmjenu uvida, dostizanje ciljane publike i pretvaranje posjetitelja web stranica u kupce. I najbolji dio? Uz moćne sustave za upravljanje sadržajem poput WordPress-a, pokretanje vlastitog bloga sada je lakše nego ikad (zapravo, evo zašto je WordPress savršen za bilo koji mali posao vani).

Loša vijest je, međutim, da jednostavno postavljanje bloga neće biti dovoljno da se iskoristi njegov potencijal. Srećom, imamo nekoliko savjeta koji vas za ni jedan trenutak mogu pretvoriti u uspješnog blogericu. Započnimo!

1. Uputi se

Započnite bloganje

Pokretanje bloga može se činiti prilično izravnom odlukom, posebno s obzirom na prednosti WordPress bloganja. Ipak, ova odluka dolazi s još nekoliko važnih izbora – poput odabira pravog CMS-a i dodatnih alata ili integracija koji vam mogu pomoći u iskorištavanju svojih postova na blogu.

Kako možete olakšati taj postupak? Započnite s laganim i popularnim CMS-om. Uzimajući to u obzir 35,7% svih web stranica na Internetu pokreće WordPress. To je definitivno jedno od najpopularnijih (i najdražih) rješenja vani. Uz to, možete ga lako upariti s drugim popularnim dodacima za bloganje – kao što su Google Analytics, softver za marketing putem e-pošte ili SEO alati.

Istovremeno ne biste trebali zanemariti ni dizajn svog bloga i kvalitetu vizualnih priloga koje ćete uvrstiti u svoje postove. Svi bi trebali biti dovoljno privlačni kako bi vaš blog bio ugodan za čitanje. Srećom, nakon što odaberete WordPress, lako možete odabrati najbolju WordPress temu za svoj blog i izvršiti nekoliko prilagodbi kako bi bio više „vaš“. Tada će vam pomoći besplatne fotografije i alati za dizajn mrežnih slika kada tražite odgovarajuće slike za sve svoje postove.

2. Provjerite natjecanje

ahrefs SEO Alati i resursi Premium pretplata

Kao što je već spomenuto, vani postoje milijuni blogova. U takvim okolnostima uklanjanje vašeg bloga i privlačenje posjetitelja nije najlakše – pogotovo ako ne znate protiv koga se borite. Nešto što definitivno može pomoći je da odvojite vrijeme za temeljito istraživanje svojih konkurenata. Mnogi od njih možda su sezonski blogeri, ali to ne mora nužno biti i loša stvar. To biste trebali smatrati kao priliku da učite na njihovim pogreškama. E sad, kako ovu priliku iskoristiti maksimalno?

Za početak, pokušajte identificirati blogove s najboljom izvedbom. Zatim potražite obrasce – koji su blogovi objavljeni kao najuspješniji? Zašto? Postoji li nešto što biste mogli dodati temama koje privlače najviše čitatelja? Ideja ovdje je pronaći svoju nišu i određeni kut koji može razlikovati vaš blog od konkurencije.

Ne brinite se borite li se s analizom konkurencije ili vam treba previše vremena da biste prošli kroz sve blogove vani. Ako je to slučaj: jednostavno pokušajte eksperimentirati sa alatima poput SEMrush ili Ahrefs. Najmanje što mogu učiniti za vas jest pružiti vam niz relevantnih ključnih riječi koje usmjeravaju promet prema vašim konkurentima i određene stranice koje se visoko rangiraju za njih..

3. Uložite vrijeme u vlastite blogove

Najbolji dodaci za WordPress za poboljšanje stranica na blogu

To bi trebalo biti razumljivo, ali definitivno nećete izvući maksimum iz svojih postova na blogu ako je njihova kvaliteta na prvom mjestu niska. Postoji najmanje nekoliko stvari o kojima morate voditi računa prilikom bloganja – a praćenje konkurencije tek je početak.

Prije svega: optimizacija ključnih riječi. Srećom, gore navedeni alati mogu vam također pomoći u pronalaženju fraza koje potencijalni kupci možda traže, a relativno su lagani i za vaš blog. Tada je vrijeme za pisanje djela koje će potencijalni kupci biti voljni pročitati i nadamo se da će dijeliti.

Drugo, kad je riječ o malim i srednjim poduzećima, nikad ne boli privući pažnju na društvenim medijima, kao i na web lokacije i blogove koji se odnose na industriju. Da biste to učinili, morate stalno objavljivati ​​promišljene i detaljne resurse i ulagati u marketing društvenih medija. Zanimljivo je da je puno vjerojatnije da će postovi blogova dijeliti na društvenim mrežama vaše pretplatnike putem e-pošte – tako da ne zapostavljajte sastaviti svoj popis e-pošte. Zamislite sebe kao stručnjaka u industriji koji tek treba biti otkriven!

Zapravo, bloganje je sjajan način da podijelite svoje znanje sa svojim kupcima i uvjerite se u svoj autoritet kao lider u industriji. Mnoge tvrtke pokušavaju postići upravo to, ali ne posvećuju dovoljno pažnje svojim postovima na blogovima da bi to mogle učiniti. Obavezno razmislite o svim svojim djelima (i drugo mišljenje, ako je moguće) – to će vam zapravo dugoročno pomoći da se istaknete od ostalih.

4. Ostanite dosljedni

Kako zakazivati ​​skupno WordPress postove

Bez brige – biti dosljedan ne znači svakodnevno objavljivanje sadržaja. Kvaliteta je i dalje važna više od količine, ali to ne mijenja činjenicu da je redovno objavljivanje također važno. Ne samo „stavite sva svoja jaja u jednu košaru“ tako što ćete u tjedan dana objaviti nekoliko postova na blogu, a zatim mjesecima ostati potpuno tihi.

U suštini, što više objavite – više ćete šansi dostići ciljnu publiku i na najbolji način iskoristiti svoj blog. Iako ne postoji niti jedan recept za uspjeh kada je u pitanju objavljivanje učestalosti, zaista je vrijedno ostati dosljedan. Zapravo, 44% blogera radije objavljujte nove postove „samo“ 3-6 puta mjesečno, ali to i dalje rade redovito.

Biti dosljedan odnosi se i na vaše napore na promociji sadržaja. Osobito na samom početku, uopće bi moglo biti teško privući čitatelje. Pokušajte staviti malo proračuna za promociju svojih postova na blogu. Ako su doista visokokvalitetni (kao što smo već raspravljali), uskoro bi trebali početi samostalno generirati neke organske dionice, lajkove i pretplate putem e-pošte..

Pa opet: nemojte samo odmarati na lovorikama. Nastavite pisati, poboljšavati i promovirati svoj sadržaj sa svakom objavom na blogu. A ako vam je potrebna pomoć za praćenje, razmislite o uređivanju kalendara za planiranje i organiziranje bloga.

5. Budite u potrazi za povratnim vezama i postovima gostiju

Objavljivanje gosta WordPressa

Promocija sadržaja ne svodi se samo na oglase na društvenim mrežama i marketinške napore putem e-pošte – lako možete izgraditi ovlaštenja i usmjeriti promet na svoj blog s relevantnim povratnim vezama i postovima gostiju. U mnogim slučajevima nećete ni za što trošiti novac. Što se tomu ne sviđa?

Važno je biti izbirljiv prema veznim stranicama i tekstu za sidrenje, kao i mogućnostima gostujuće pošte. Ako vaš sadržaj zapravo daje vrijednost cijenjenom izvoru, lako može poslati neki promet (i potencijalne kupce) na svoj način. Naprotiv – kad dajete sumnjive stranice, vjerojatno nećete izgraditi povjerenje među ciljanom publikom. Još jednom: zapamtite da je kod bloganja to sve kvaliteta.

6. Angažirajte se sa svojim posjetiteljima bloga

Poboljšajte angažman i spriječite izgubljene potencijalne potencijale pomoću WordPressa Izlazite iz skočnih dodataka

Nadamo se da ste do sad stvorili visokokvalitetne, možda čak i podsticajne postove na blogovima koji se odnose na vašu tvrtku i privukli su znatan broj posjetitelja. Ali što ako su zapravo htjeli postaviti pitanje o vašem sadržaju?

Da, imali ste to pravo – pronicljivi postovi na blogovima savršeno su sposobni potaknuti razgovor sa svojim potencijalnim kupcima. Da biste se to dogodili, pobrinite se da se kontaktni odjeljak (jedan od tih dodataka za kontaktne obrasce) dobro prikaže na vašem blogu i ostavite malo prostora za komentare.

Što je još bolje, možete upotrijebiti dodatke za poticanje angažmana. Dodavanjem pretplate za komentar (poput Pretplatite se na ponovno učitane komentare), skočne prozore, pa čak i dodatak za chat uživo (poput LiveAgent) na vašem blogu možete razgovarati sa svojim čitateljima.

Započnite maksimalno iskorištavati svoje postove na blogu

Još uvijek niste sigurni treba li vaš SMB blog? Postavite sebi ovih nekoliko pitanja:

  • Imam li dovoljno vremena za dosljedno stvaranje detaljnog sadržaja?
  • Mogu li na ovaj način doprijeti do svojih kupaca?
  • Mogu li maksimalno iskoristiti svoje postove na blogu?

Ako je odgovor na sva gornja pitanja „Da, naravno!“, Vjerovatno je da ćete uspjeti i zapravo iskoristite maksimum na svom blogu. Jednom kada to učinite – imajte na umu sve naše savjete i ne bojte se eksperimentirati s različitim alatima i taktikama. Ključno je vidjeti što najbolje radi za vaše poslovanje i nastaviti raditi upravo to. U početku bi to mogli biti pokušaji i pogreške, ali rezultati vas mogu dugoročno iznenaditi.

Zapamtite: konkurencija nikad ne spava! S obzirom na broj objavljenih blogova koje samo WordPress korisnici redovito objavljuju, netko se možda već bori za vaše kupce. Ne dajte im da pobijede.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me