Kako koristiti Patreon za gužvanje vašeg WordPress sadržaja

Kako koristiti Patreon za gužvanje vašeg WordPress sadržaja

Došli ste do ovog članka kako biste saznali više o tome kako možete koristiti Patreon za crowdfund. Zašto? Pa, možda ste započeli svoj WordPress blog kao hobi. Ili ste možda uložili puno vremena u stvaranje vrijednog sadržaja kako biste zaradili neki pasivni prihod i niste vidjeli stvarnu isplatu? Ovo može biti posebno frustrirajuće ako imate pristojno praćenje, ali tradicionalni tokovi prihoda nisu ni dovoljno za pokrivanje naknada za hosting..


U ovom ćete slučaju možda htjeti saznati više o tome grupnog financiranja. Ovo je izuzetno popularna metoda prikupljanja novca koja se poboljšava u staromodnom konceptu staklenke. Patreon posebno postaje sve češći način da kreativci dosljedno zarađuju. Ukratko, on omogućava svojim sljedbenicima da doprinesu troškovima vaše web lokacije i ostvare redovan prihod za vaš sadržaj.

Kroz ovaj post upoznat ćemo vas sa Patreonom i dodatno istražiti njegove prednosti. Tada ćemo vam pokazati kako da ga integrirate sa svojom WordPress web mjestu tako da možete gužvati svoj sadržaj. Zaronimo!

Uvod u Patreon i njegove prednosti

Patreon za prikupljanje sredstava na vašoj web lokaciji

Jednostavno rečeno, Patreon je platforma utemeljena na članovima koja vam omogućuje izravno plaćanje publike. Kroz ovu web lokaciju ostvarujete prihod od sadržaja koji već stvarate. Obožavatelji ili zaštitnici obvezaju se platiti iznos koji odaberu, a obično im treba stići svaki mjesec ili svaki put kada objavite novi sadržaj. Kad Patreon koristite za crowdfund, oni uzimaju malu naknadu, a ostatak novca dobijate.

Patreon pruža pretplatnicima način da se pridruže vašoj zajednici i plati vam izradu stvari u kojima uživaju, bez potrebe za posrednikom. Budući da odaberu iznos i učestalost plaćanja, nikada se ne moraju brinuti zbog neplaniranih troškova. Što je još važnije, Patreon vam pomaže izgraditi odnos zaštitnika i umjetnika sa svojom publikom.

Evo nekoliko glavnih prednosti platforme:

 • Dobivate predvidljiv prihod. Budući da možete jasno vidjeti koliko svaki pretplatnik plaća i kojom učestalošću (kao što je po pošti ili mjesečno), znate koliko novca možete očekivati.
 • I dalje možete koristiti druge izvore prihoda. Ako koristite partnerske veze, Google AdSense ili bilo koju drugu vrstu generiranja prihoda, nastavite im koristiti bez utjecaja na vaš Patreon račun.
 • Zadržavate vlasništvo nad svojim sadržajem. Sve što stvorite i dalje je vaše, a Patreon ne zahtijeva nikakvo pravo vlasništva.
 • Ne morate upravljati plaćanjima ili podrškom. Svi detalji obrade plaćanja i pružanja podrške za Patreon platformu obrađuju se za vas.

Prije nego što započnete, važno je napomenuti da korištenje Patreon-a za crowdfund najbolje funkcionira kada već na blogu ili web mjestu imate sljedeće. Vaši pokrovitelji će obično postati svjesni ove mogućnosti putem vaše web stranice i na društvenim mrežama te će vas odlučiti podržati jer već uživaju u vašem sadržaju. To znači da biste trebali izdvojiti vrijeme za izgradnju svoje publike prije pozivate ih da postanu zaštitnici.

Još jedna stvar koju treba imati na umu je to Patreon naplaćuje naknadu za financiranje, na temelju postotka doprinosa vašeg zaštitnika. Cijene su transparentne, ali su podložni promjenama, što može utjecati na vaše pokrovitelje i vašu zaradu nizvodno.

Kako koristiti Patreon za gužvanje vašeg WordPress sadržaja

Iako vam ne trebaju tisuće redovnih posjetitelja web mjesta da biste bili uspješni na Patreonu, trebali biste imati sljedeće vrste prije nego što započnete. Povećavanje prometa na web lokaciji putem SEO-a, aktivno druženje s sljedbenicima na društvenim medijima i pružanje visokokvalitetnog sadržaja svi su načini za stvaranje solidnih praćenja. Tada možete postaviti račun na Patreonu!

1. Stvorite Patreon račun

Prijavite se za Patreon Creator Account

Ako ste već član Patreona, samo se morate prijaviti na svoj račun, otvoriti svoj račun postavke izbornika i odaberite Postanite Stvoritelj. Ako ste potpuno novi na mjestu, s druge strane, jednostavno možete kliknuti na Početak moje stranice dugme na početnoj stranici Patreona. Od tamo se možete prijaviti svojim Facebook računom ili pomoću e-pošte.

2. Izradite svoju Patreon stranicu

Ekran za pokretanje računa za stvaranje računa Patreon Creator

Zatim ćete trebati stvoriti svoju Patreon stranicu. Prikladan čarobnjak provest će vas kroz postupak. Uključeno je nekoliko koraka, stoga je najbolje ako imate sljedeće stvari spremne:

 • Vaši računi na društvenim mrežama, kao i profil i naslovna fotografija.
 • Ideja o tome kako želite postaviti svoj raspored plaćanja.
 • Smola koja generira publiku (možda biste trebali razmotriti i stvaranje uvodnog videozapisa).
 • Planovi kako nagraditi svoje pokrovitelje za njihovu podršku (dodatni ili rani sadržaj, izrada videozapisa ili postova, poseban forum ili biltene itd.).

Priprema ovih detalja znatno će olakšati postupak izrade stranice. Naravno, sve te podatke kasnije kasnije uvijek možete urediti.

3. Promovirajte pokretanje svog web mjesta i računa društvenih medija

Nakon što pripremite stranicu, možete je pokrenuti kad god želite. Ovdje postaju zanimljive. Prvo, važno je napraviti neke temelje i promovirati svoju Patreon stranicu na web mjestu WordPress i na društvenim mrežama. Inače, nitko nikada neće znati za ovu priliku.

Dakle, prije nego što kliknete na lansiranje gumb (koji će omogućiti pretraživanje vaše stranice na platformi), razmotrite sljedeće savjete prije pokretanja:

 • Planirajte uvod u svoje pokretanje, raspravljajući o članstvu u Patreonu i istaknuvši ciljeve svojoj publici.
 • Iskoristite svoje prije pokretanja alata, i obavezno pregledajte svoju stranicu.

Jednom kada vam promocija prije pokretanja nestane, nastavite i objavite svoju stranicu Patreon. Sjetite se samo da ćete ga htjeti nastaviti promovirati na svojoj web lokaciji i bilo gdje drugdje o kojem se vaša publika druži.

4. Pomoću gumba besplatnog Patreona, widgeta i dodatka integrirajte Patreon s WordPressom

Patreon gumbi, widgeti i dodatak

Sada kada ste pokrenuli svoju stranicu na Patreonu u crowdfund, htjet ćete zadržati zamah na vašoj web lokaciji. Jedan od najboljih načina da to učinite je upotreba dodatka koji povezuje vašu web lokaciju izravno s vašim Patreon računom. Da biste to učinili, preporučujemo Patreon gumb, widgeti i dodatak.

Ovaj dodatak jednostavan je način integriranja vaše web stranice ili bloga s Patreonom. Omogućuje vam:

 • Dodajte gumbe Poziv na akciju (CTA) izravno na svoju WordPress web lokaciju.
 • Uključite widgete koji povezuju vaše stranice i postove izravno s vašim Patreon računom.

Nadalje, ako nadogradite na profesionalnu verziju, možete na svoj WordPress web-lokaciju izravno uključiti sadržaj samo zaštitnika. To vam omogućuje povezivanje s vašim posebnim Patreon sadržajem, istovremeno potičući obožavatelje da vas podrže.


Šanse su da ulažete veliki napor u izgradnju sadržaja za svoje sljedbenike. Iako to možete učiniti iz ljubavi prema stvaranju, pametno je i osigurati financijsku potporu pomoću Patreona u crowdfundu kako biste mogli nastaviti produkciju visokokvalitetnog sadržaja. Omogućivanje svojim sljedbenicima da postanu zaštitnici koji osiguravaju stalni prihod idealan je način za to.

U ovom postu smo raspravljali o prednostima upotrebe Patreona za prikupljanje sredstava za WordPress sadržaj. Objasnili smo i kako započeti i kako integrirati Patreon u postojeću web lokaciju. Ali možda smo nešto propustili. Imate li kakvih pitanja o korištenju Patreona za crowdfunding vašeg sadržaja? Raspravimo o njima u odjeljku s komentarima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map