Kako i zašto dodati beskonačno pomicanje na svoj WordPress blog

Kako dodati Beskonačno pomicanje na svoj WordPress blog

Beskonačno pomicanje učinkovit je način da posjetitelje angažirate i aktivirate na svojoj web stranici WordPress. Beskonačno pomicanje omogućuje vašoj publici brz i jednostavan pristup neograničenim količinama informacija. To stvara pozitivno korisničko iskustvo i može vam pomoći produžiti vrijeme provedeno u čitanju vašeg sadržaja i istraživanju vaše web stranice. No, uz prednosti beskonačnog pomicanja, mogu biti i neki problemi.


Ovaj će vam članak omogućiti da razumijete prednosti i nedostatke beskonačnog pomicanja i pomoći vam da odlučite trebate li ga koristiti na web stranici WordPress. Zatim ćemo razgovarati o tome kako ga postaviti pomoću modula Jetpack, Beskonačno pomicanje.

Što je beskonačno pomicanje?

Beskonačno pomicanje znači jednostavno da korisnik može stalno pomicati. Umjesto da čitač dođe do dna web stranice i klikne na novu, beskonačno pomicanje omogućava da se sljedeći skup informacija nastavi učitavati. To znači da posjetitelji nikada ne moraju čekati da se učita nova stranica, sadržaj će neprestano teći dok se kreću prema dolje. To bi moglo uključivati ​​sljedeći post na vašem blogu ili više stavki iz vaše galerije.

Iako može biti vrlo učinkovit, beskonačno pomicanje nije za sve. Prije prelaska na mrežu, vrijedno je prvo razmotriti svoju publiku kao i vrstu web mjesta koje pokrećete kako biste vidjeli jesu li obje kompatibilne.

Tko trenutno koristi Beskonačni pomak?

Pinterest

Veliki zagovornici beskonačnog pomicanja su definitivno stranice društvenih medija. Instagram, Pinterest, Facebook i Twitter svi koriste neograničeno pomicanje za svoje feedove. To znači da će većina internetske populacije u nekom trenutku koristiti beskonačno pomicanje.

BuzzFeed

Međutim, beskonačno pomicanje nije ograničeno na društvene medije. BuzzFeed i Mashable također su uspješno integrirali beskonačno pomicanje, tako da to nije značajka koju treba ograničiti samo na tweetove i igle. Ako imate web lokaciju s velikim sadržajem ili blog koji se stalno ažurira s novim informacijama kako bi se vaša publika kretala, beskonačno pomicanje možda upravo ono što vašoj web lokaciji treba.

Prednosti beskonačnog pomicanja

Brojne su prednosti upotrebe beskonačnog pomicanja. Beskonačno pomicanje posjetiteljima nudi brz i jednostavan pristup informacijama na vašoj web lokaciji. Izuzetno je jednostavan za korištenje i ima ovisničku kvalitetu koja privlači čitatelje i potiče ih da se bave vašim sadržajem.

Povećava vrijeme posjećivanja vremena na web mjestu

Jedan od glavnih prednosti beskonačnog pomicanja je to što duže zadržava ljude na vašoj web lokaciji. Budući da nemaju izbora žele li učitati drugu ili treću stranicu, gledatelji se nastavljaju pomicati. I kao što znamo, što posjetitelji duže ostaju na vašoj web stranici, veća je vjerojatnost da će pretvoriti u vaše ciljeve, bilo da je riječ o unosu njihove adrese e-pošte ili kupnji proizvoda.

Poboljšava korisničko iskustvo

Korištenje beskonačnog pomicanja uvelike poboljšava iskustvo korisnika na vašoj web lokaciji. Kako se nove informacije učitavaju svaki put kada čitač uđe u dno stranice, sadržaj se pojavljuje brzo i glatko. Rezultat toga je da vaša publika ne mora donositi nikakve odluke, kliknite bilo koje tipke ili pričekajte da se učita stranica. Opet, to zadržava posjetitelje na vašoj web lokaciji dulje, kao i povećava broj posjetitelja koji se vraćaju.

Mobile Friendly

Beskonačno pomicanje je također osobito mobilno. Bez pritiskanja tipki za minutu, korisnici se mogu pomicati po dodirnim ekranima, bez ometanja. Brz pristup i jednostavna upotreba privlačni su većini, potičući posjetitelje da redovito posjećuju web mjesto.

Kada ne biste trebali koristiti Beskonačno pomicanje?

Beskonačno pomicanje ne odgovara svima i svakoj web stranici. Pa kada ne biste trebali koristiti beskonačno pomicanje?

Hoće li se svidjeti vašoj publici?

Na Internetu se spominju neki problemi vezani uz beskonačni pomak, ali oni često mogu biti pomalo zastarjeli. Uobičajene pritužbe protiv beskonačnog pomicanja uključuju; gledatelji postaju dezorijentirani, čista količina neograničenog pomicanja podataka prikazuje ogromne posjetitelje ili čitatelji ne mogu preseliti sadržaj nakon što ga prođu..

Iako su u početku mogle biti iskrene pritužbe, budući da se beskonačni pomak danas toliko široko koristi na društvenim medijima, šira javnost se na to prilagodila. Dakle, nemojte dopustiti da vas ove kritike odbace uvođenje i testiranje beskonačnog pomicanja na vašoj web lokaciji.

Međutim, vrijedno je imati na umu da je beskonačno pomicanje osobni izbor. Neki će posjetitelji možda više voljeti paginirani stil učitavanja sadržaja odjednom. Pokušajte i osjetite osjećaj svoje publike koji će vam pomoći razumjeti kako će reagirati na beskonačno pomicanje.

Ako niste sigurni, pokušajte testirati beskonačno pomicanje na web mjestu da biste odmjerili reakciju. Pomno pratite analizu kako biste provjerili vrijeme provedeno na web mjestu, stopu napuštanja početne stranice, vraćanje brojeva posjetitelja i konverzije. Ovo će vam pomoći da li je beskonačno pomicanje popularno kod vaših posjetitelja i kako utječe na izvedbu vaše web lokacije.

Je li vaša web stranica prikladna za to?

Izvodljiviji razlog da se ne koristi beskonačno pomicanje povezan je s vrstom web lokacije koju pokrećete. Nisu sve web stranice podložne beskonačnom pomicanju. Ako vaša web lokacija ima određeni cilj, na osnovu vaše publike koja obavlja određeni zadatak, možda beskonačno pomicanje nije za vas. Beskonačno pomicanje može odvratiti vašu publiku, što ih može spriječiti u izvršavanju zadatka. Ovo u konačnici može zaustaviti pretvorbu vaše web stranice u odnosu na ciljeve.

Web lokacije za e-trgovinu pokazala su se da se ne podudaraju s beskonačnim pomicanjem. Otkriveno je da, iako ljudi imaju tendenciju da gledaju više proizvoda u internetskoj trgovini s beskonačnim pomicanjem, oni manje kliknu. To može utjecati na prodaju i zadovoljstvo kupaca s vaše web stranice, što dovodi do nedostatka dobiti i manjeg broja klijenata koji se vraćaju.

Važno je također zapamtiti da beskonačni pomak najbolje funkcionira na web lokacijama koje sadrže veliku količinu sadržaja koji se redovito objavljuje. Ako vaša web lokacija nije teška, beskonačno pomicanje možda nije potrebno.

WordPress dodatak za beskonačno pomicanje za Jetpack

Ako ste odlučili pokušati beskonačno pomicanje, sljedeći korak je postavljanje. Ruksak za letenje, od strane tima WordPress.com, nudi paket besplatnih dodataka ili modula kao što su poznati. Među njima je an Beskonačno pomicanje modul. Ovaj dodatak omogućuje vam beskonačno pomicanje na vašoj web stranici WordPress, tako da će se sljedeći postovi automatski prikazati dok se čitač nalazi pri dnu stranice.

Postavljanje Beskonačnog pomicanja Jetpacka

Ovaj dodatak je vrlo brz i jednostavan za postavljanje. Prvo instalirajte Jetpack na svoju web stranicu.

Ruksak za letenje

Zatim pod Postavke Jetpacka odaberite Izgled.

Izgled

Pomaknite se prema dolje da biste pronašli Beskonačno Pomicanje, a zatim ga uključite da biste ga aktivirali.

Beskonačno pomicanje Jetpacka

Ključna stvar koju morate zapamtiti pri postavljanju ovog dodatka je da on radi samo s temama koje imaju beskonačnu podršku za pomicanje. Najnovije teme već će imati ugrađenu tu podršku, ali ako se vaša tema ne brine. Stranica podrške za beskonačni pomak pruža detaljne upute kako dodati beskonačnu podršku za pomicanje svojoj temi.

Nakon što aktivirate modul, beskonačno pomicanje automatski će početi raditi na vašoj web lokaciji. Sedam novih postova prikazat će se na svakom novom opterećenju dok se posjetitelj pomiče prema dolje. Svako učitavanje na Google Analytics može se vidjeti kao prikaz nove stranice. To će vam pomoći u nadzoru vaše analitike.

Prilagođavanje funkcija beskonačnog pomicanja

CSS se također može koristiti za promjenu funkcionalnosti Beskonačnog Pomicanja ako je potrebno. Upute za to možete ponovno pronaći na stranici za podršku Infinite Scroll.

Pa što biste trebali razmotriti prilagodbu?

Promjena podnožja

Kritika beskonačnog pomicanja je ta što čitatelji nikada ne dođu do kraja stranice, nikada ne pristupaju podnožju. Beskonačno pomicanje Jetpacka dolazi s fiksnim podnožjem, koje se pokreće kad se pomaknete niz stranicu.

Međutim, standardni podnožje ne odgovara dizajnu vaše web stranice. Izgled ovog podnožja može se izmijeniti ili se odlučiti da uopće ne dodate podnožje, ovisno o potrebama vaše web lokacije.

Dodajte gumb “Učitaj više postova”

Infinite Scroll nudi mogućnost dodavanja gumba “Učitaj više postova”. To omogućuje vašoj publici da odluči hoće li nastaviti pomicati se prema dolje, što može biti dobar medij između beskonačnog pomicanja i učitavanja stranice odjednom. Ako niste sigurni kako će posjetitelji reagirati na beskonačno pomicanje, ovo bi mogla biti dobra opcija za vašu web lokaciju.

Završne misli

Beskonačno pomicanje izvrstan je način za privlačenje posjetitelja, pružanje impresivnog korisničkog iskustva i pomoć u povećanju vremena koje provode na vašoj web lokaciji.

Korištenje Jetpacka za postavljanje beskonačnog pomicanja na web mjestu WordPress brzo je i jednostavno, ali izuzetno učinkovito. Kada se pokrene i pokrene, koristite statistiku web lokacije Jetpack za pomoć u praćenju analitike i nadgledanje da li beskonačno pomicanje pozitivno utječe na performanse vaše web lokacije.

Što mislite o beskonačnom svitku? Hoćete li dodavati beskonačno pomicanje na svoju web stranicu WordPress? Javite nam u komentarima u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map