Kako dodati WordPress poziv na akciju

Kako dodati WordPress poziv na akciju

Poziv na akciju (CTA) nije ništa drugo nego maštoviti marketinški žargon za gumb koji motivira korisnika da poduzme željenu radnju, vodeći ih prema vašem postavljenom lijevku konverzije.


Razmotrite ovo: morate se barem jednom u životu prijaviti za neku ili drugu uslugu pretplate (Spotify, Amazon Prime itd.) Ili preuzeti besplatni resurs (e-knjigu, predloške itd.) S web stranice u razmjena za naše osobne podatke.

Amazon Prime CTA

Amazon Prime CTA

Pa, moćan poziv na akciju olakšao je vašu “akciju”. Ove očaravajuće male tipke nezaobilazni su dio trgovčevog korisnog pojasa. Mogu učiniti sve razlike između pretvaranja perspektive i gubitka potencijalnog zaštitnika.

Zašto je CTA toliko presudan?

Dobro izrađena CTA prednost je za obje strane kovanice:

 • Za web mjesto: ovo je vaša prilika da izričito potaknete ljude koji posjećuju vašu web stranicu ili čitaju vaš newsletter putem e-pošte da učine nešto profitabilno, poput kupovine, preuzimanja e-knjige s garažom, konzumiranja više vašeg sadržaja ili dijeljenja vašeg rada na svom društveni mediji. CTA potiče korisnika na interakciju s vašom web stranicom i može postaviti temelje za plodonosan dugoročan odnos s novim posjetiteljem. Štoviše, imate priliku dobiti njihove osobne podatke i steći novi dragocjeni potencijal.
 • Za korisnike: CTA nedvosmisleno priopćava što trebaju učiniti nakon prolaska vaše web stranice. Bez njega će najvjerojatnije napustiti (i zaboraviti) vašu web stranicu, ne provodeći nijednu posebnu radnju korisnu njima ili vama. Osim toga, gumb je njihova karta kako bi dobili nešto što će vam oduzeti (moguće i besplatno).

To je dobitna dobit. I još, gotovo 70 posto malih poduzeća nemaju niti jednu CTA na svojoj web stranici. Ako ovo čitate, vjerojatno ste dio ove većine. Ne brinite se, poklopili smo se.

Neki Dos i Ne

Prije nego što razgovaramo o tome kako dodati CTA na svoju WordPress web stranicu, važno je imati na umu sljedećih osam smjernica o tome kako napisati uvjerljiv CTA.

 1. djelotvoran: Naredite korisniku da poduzme određenu radnju. Budite oprezni. Ne budi nejasna.
 2. kratak: Nikad ne upišite cijele rečenice unutar gumba. Upotrijebite kompaktne izraze koji ne prelaze pet riječi.
 3. udaranje: Osmislite CTA kao najvidljiviji element na vašoj web stranici. Koristite kontrastnu boju i veću veličinu slova. Boju gumba uskladite s logotipom vaše robne marke, a ostatak stranice je kontrast. Nadalje, suptilne animacije poput lebde tipke i efekti dizajna poput 3D sjenčanja mogu ga učiniti još privlačnijim.
 4. smiješni: To što ste asertivni ne znači da ne možete biti duhoviti. Većina korisnika divi se pametnoj igri riječi, a punovi imaju uvjerljive moći.
 5. osobno: Korisnicima ostavite dojam da su oni glavni. Odnosno, napišite nešto u retke “Daj mi svoj besplatni PDF”, s tim da će obrnuti odgovor (u slučaju da se pojavi skočni popust) biti poput “Ne, hvala. Ja sam prodigijec “.
 6. besprijekorno: Riječi poput “Kupi” i “Registriraj se” podsvjesno insinuiraju da se korisnik mora potruditi i dati nešto u zamjenu za ponudu. Tko se ne bi ustručavao kad bi ga izravno pitali da se podijeli sa svojim novcem ili osobnim podacima? Najbolje je upravljati čistim i koristiti alternative sa niskim trenjem poput “Isprobajte” i “Dohvati”.
 7. hitno: Ako je relevantno, potakne osjećaj hitnosti, strah od nestanka (FOMO) u korisnikove misli napiše fraze poput “Samo X dijelovi preostali” ili odbrojavanje vremena kojim naznačuje da će ponuda uskoro isteći.
 8. ohrabrujuća: Ako je to bitno, učinite to kristalno jasnim korisnicima da nemaju što izgubiti ako kliknu na gumb. Na primjer, mogu otkazati pretplatu u bilo kojem trenutku ili dobiti puni povrat ako nisu zadovoljni proizvodom. Izrazi poput “Nije potrebna kreditna kartica” ili “Odustani u bilo koje vrijeme” mogu uvjeriti korisnike na rubu da se povuku..

I to je to. Pridržavajte se ove najbolje prakse za izradu apsolutno neodoljive CTA ponude s ponudom koju ne mogu odbiti.

Gdje su smješteni CTA-ovi?

CTA-ovi su korisni na raznim mjestima na vašoj web lokaciji, a popularna su:

CTA položaj t kraj bloga

Na kraju bloga (Social Media Examiner)

CTA namjera izlaska iz položaja

U skočnim skočnim prozorima (Omniconvert)

CTA položaj u bočnoj traci

Unutar fiksne bočne trake (Quick Sprout)

CTA položaj u sadržaju

Usred relevantnog sadržaja (Institut za content marketing)

CTA stranica dobrodošlice

Kao stranica dobrodošlice (Quick Sprout)

Nadalje, posebno su korisni u marketinškim biltenima putem e-pošte. Bilteni i promotivne e-poruke uvijek bi trebali završiti privlačnim pozivom na djelovanje, kako bi čitatelji zatražili:

 • Pročitajte najnovije postove na blogu
 • Preuzmite besplatni resurs
 • Pogledajte novi katalog proizvoda
 • Iskoristite prednost ograničene prodaje ili popusta
 • I tako dalje

Na kraju, razgovarajmo o tome kako to zapravo dodati na svoju web stranicu WordPress.

Kako dodati CTA?

Ako želite ručno kodirati CTA pomoću prilagođenog CSS-a, tada ovaj članak za tebe je.

Međutim, nema potrebe da prolazite kroz sve te probleme, osim ako, naravno, to ne želite. Na raspolaganju su vam zaista sjajni (besplatni i plaćeni) dodaci za ispunjavanje ovog zadatka.

Ispod je zbirka šest najboljih besplatnih (i freemium) dodataka, izabranih radi lakšeg snalaženja.

Elementor

Dodatak za gradnju elemenata stranice

Info & DownloadView Demo

Elementor je primarno namijenjen stvaranju punopravnih stranica za WordPress, super lagan dodatak koji se povlači i pušta pomoću kojeg možete dodati prelijepe CTA na svoju web stranicu.

Istina, ne treba vam čitač stranica da biste samo dodali nekoliko gumba na svoju web lokaciju. No Elementor u potpunosti eliminira napredne radove omogućujući dizajn u stvarnom vremenu, što ga čini izuzetno prikladnim za upotrebu. Uz plan rada, imate pristup CTA widget-ima koji vam pružaju potpunu kontrolu nad dizajnom vaših CTA-ova.

Krajnji bi rezultat bili CTA-ovi koji su u potpunosti prilagodljivi i mobilni. Osim toga, dobro funkcionira kao način stvaranja odredišne ​​stranice i s WordPressom.

Prečac Ultimate

Kratki brojevi Ultimate Plugin

Prema WordPress.com, „Kratki kôd je specifičan za WordPress kôd koji vam omogućuje izvrsne stvari uz vrlo malo napora. Kratki brojevi mogu ugraditi datoteke ili stvoriti predmete koji obično zahtijevaju puno kompliciranog, ružnog koda u samo jednom retku. Prečac = prečac. “

Kao što ime onda sugerira, Shortcodes Ultimate je besplatan dodatak koji se učitava s kratkim kodovima koji vam omogućuju jednostavno stvaranje kartica, gumba, kutija, klizača i vrtilja, responzivnih videozapisa i puno više.

Ultimate CTA Editor

Jednom instaliran, generator kratkih kodova dostupan je u uređivaču WordPressa. Upotrijebite mješavinu okvira i gumba za stvaranje prilagođenog CAT-a koji je prilagođen potrebama.

WPForms

WPForms WordPress dodatak

Informacije i preuzimanjePogledajte demonstraciju

Posjetitelji vaše web stranice možda žele kontaktirati s vama iz više razloga, kao što su:

 • Zatražite ponudu
 • Zatražite priliku za suradnju
 • Objasnite neke sumnje
 • Samo da te potapšam po leđima

Jednostavan kontakt obrazac s nekoliko polja za unos i tipkom “Pošalji” olakšat će dvosmjernu komunikaciju i poboljšati cjelokupno korisničko iskustvo. To će također biti korisno kada želite da se posjetitelji prijave na svoj popis e-pošte.

Dolazi WPForms.

Ovo je još jedan jednostavan za upotrebu, ali moćan dodatak s jednostavnim sučeljem povuci i ispusti. Trebat će samo nekoliko minuta za sastavljanje lijepog i funkcionalnog kontaktnog obrasca.

Uz to, dolazi s unaprijed napunjenim predlošcima koje možete odabrati i prilagoditi. I da, generirani obrasci su prilagodljivi, prilagođeni mobilnim uređajima i optimizirani su za indeksiranje pretraživača.

Također ima ugrađen automatski automatsko protiv neželjene pošte, a botove možete blokirati dodavanjem CAPTCHA, reCAPTCHA ili Googleova nova nevidljiva RECAPTCHA.

Popup Maker

Dodatak za izradu skočnih prozora

Popups su nužno zlo. Oni mogu iritirati korisnike, ali kad se točno utvrdi, oni su blagoslov i za webmastere i korisnike.

Na primjer, skočni prozori s namjerom izlaska mogu jednokratne posjetitelje pretvoriti u redovne posjetitelje koji će ih natjerati da se prijave na vaš popis e-pošte u zamjenu za nešto vrijedno, poput besplatne e-knjige.

A početnicima koji su prilagođeni početnicima i vrlo prilagodljivim proizvođačima skočnih prozora poput, Popup Maker-a, možete stvoriti bilo koji broj i tipove skočnih prozora – prijave za prijavu e-poštom, skočne prozore obavijesti, okvirne okvire za video i sve što imate – u tren oka.

Nadalje, možete postaviti okidače klikova, pratiti broj otvorenih skočnih prozora i postaviti vremensko kašnjenje, među ostalim značajkama.

Boxzilla

Boxzilla dodatak

Tata CTA dodataka, Boxzilla je još jedan dodatak za pozivanje na akciju koji vam omogućuje da napravite okvire koji će se pojaviti ili kliznuti unutra i van u skladu s vašim unaprijed planiranim okidačima: vrijeme na web mjestu (ili stranici), namjera izlaza, postotak pomicanja, broj pregleda stranica ili ručni klik.

Ovi okviri mogu sadržavati bilo koji format sadržaja koji vam se sviđa.

Možete prilagoditi položaj okvira na zaslonu i koristiti ga za bilo koji CTA, kao što je obrazac za prijavu na MailChimp, gumbe za dijeljenje na društvenim mrežama i tako dalje. Izgled okvira također je u potpunosti prilagodljiv pomoću intuitivnog uređivača. Također je optimiziran za mobilne uređaje.

Jednostavna bočna kartica

Jednostavni dodatak s bočne kartice

Dodajte globalni CTA na svoju web lokaciju koji povezuje na vaš omiljeni dio sadržaja pomoću jednostavne kartice.

Dodaje vertikalnu karticu na lijevu ili desnu stranu prozora preglednika koju možete povezati na bilo koju stranicu. Kartica ostaje stavljena dok korisnik pomiče gore ili dolje po stranici kako bi uvijek bila vidljiva i spremna za radnju. I mobilno je previše.

Za postavljanje i korištenje jednostavno je. Na samo jednoj jednostavnoj stranici “Postavke” možete postaviti tekst za karticu, postaviti fontove i boje i povezati se s odredišnim URL-om.

OptinMonster

OptinMonster WordPress Optin obrasci

Informacije i preuzimanjePogledajte demonstraciju

Ne možemo dovršiti kolekciju CTA dodataka bez spominjanja OptinMonster. Ovaj popularni softver za generiranje olova nudi mnoštvo funkcija, uključujući skočne prozore, plutajuće šipke, ormariće za sadržaj, kupon kotače, vrijeme odbrojavanja i još mnogo toga. Možete ga čak i koristiti stvorite maturu za dobrodošlicu poziv na radnju koji posjetitelji jednostavno neće propustiti.

Osim toga, jednostavno je sastaviti i prilagoditi svoje optinse / CTA-ove pomoću intuitivnog stručnjaka za crtanje i ispadanje, neograničene mogućnosti boja, pozadine slike, MonsterEffects i još mnogo toga. OptinMonster također podržava segmentaciju popisa, automatizaciju ponašanja u stvarnom vremenu, podijeljeno testiranje i analitiku pretvorbe. Tako na prvi pogled možete znati djeluje li CTA.


Ovim se upotpunjuje popis najboljih WordPress dodataka pomoću kojih možete dodati CTA s visokim pretvaranjem na svoju web stranicu. I sada znate važnost toga zajedno s najboljim praksama koje su povezane s tim. Pa što čekaš? naprijed!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map