Kako dodati povezane postove u svoj WordPress blog

Kako dodati povezane postove u svoj WordPress blog

Dodavanje povezanih postova na vaš blog može poboljšati angažiranost sadržaja, zadržati posjetitelje na vašoj web lokaciji i poboljšati vaš SEO. Upoznajući svoje čitatelje s drugim relevantnim sadržajem na vašoj web stranici, pružate impresivno korisničko iskustvo, što će u konačnici pomoći vašoj web lokaciji u postizanju svojih ciljeva. Ostalo je samo pitanje kako dodati srodne postove na svoj WordPress blog?


U ovom ćemo članku detaljno razgovarati o prednostima korištenja povezanih dodataka za postove. Potom ćemo pogledati kako instalirati Jetpack na svoju web stranicu WordPress i postaviti njegov modul srodnih postova. Završit ćemo razmatranjem nekoliko drugih WordPress dodataka koji također mogu dodati impresivne povezane dijelove postova na vaš blog.

Zašto biste trebali koristiti dodatak za slične postove?

Primjer srodnih postovaKorištenje povezanih dodataka na vašem web mjestu WordPress može imati brojne prednosti. Pogledajmo nekoliko njih …

Držite posjetitelje na svojoj web lokaciji

Kada novi posjetitelj dođe na vašu web lokaciju, neće znati što učiniti ili gdje pogledati. Vaš je posao učiniti putovanje svoje publike na vašoj web lokaciji što je moguće jednostavnijim i jednostavnijim. Ako vaši posjetitelji moraju razmisliti o tome gdje bi trebali krenuti dalje, vaša web stranica mora poboljšati navigaciju.

Mnogi posjetitelji vaše web stranice pronaći će je putem tražilice i stići na određeni post ili stranicu koja je povezana s njihovim početnim pretraživanjem. Problem je ovdje u tome što će ljudi kad jednom pročitaju članak koji ih je privukao na vašu web lokaciju, osim ako im nije rečeno drugačije, odmah otići. Ovdje dodatak za povezane postove može biti toliko koristan.

Prikazom povezanih članaka ispod članka poručujete posjetiteljima što treba učiniti dalje. Izlaganje sadržaja u sličnoj niši kao post koji su upravo pročitali zainteresovat će ih za vašu web lokaciju. I što više stranica pregledavaju, a što duže troše na vašoj web-lokaciji, veća je vjerojatnost da će pretvoriti u skladu s ciljevima vaše web lokacije..

Stvorite lojalne sljedbenike

Stvaranje lojalnog praćenja trebalo bi biti fokus za sve WordPress web stranice. Dodatak s povezanim postovima pomoći će vašim posjetiteljima da lako pristupe nizu članaka, a vrijeme za pregled vašeg sadržaja vjerojatno neće dobiti drugačije. Što više vaša publika pročita, to je veća vjerojatnost da će postati obožavatelji vašeg pisanja i sadržaja web mjesta, povećavajući vjerojatnost da će vas pratiti i dijeliti članke na društvenim mrežama te se redovito vraćati na vašu web lokaciju.

Poboljšajte svoj SEO

Dodatak s povezanim postovima učinkovit je način da poboljšate SEO web stranice svoje WordPress. Poticanjem svojih posjetitelja da čitaju sve više blogova, povećava se broj pregleda stranica i vrijeme provedeno na web mjestu. Istodobno će se smanjiti stope napuštanja početne stranice. Tražilice pozitivno gledaju na ove mjerne podatke i pomoći će vašem sadržaju da se dobro rangira.

Ponovno upotrijebite stari sadržaj

Stalno iscrpljivanje novog sadržaja koji se brzo ukopča u stranice može postati frustrirajuće. Korištenje povezanih dodataka za post odličan je način da se stariji, ali i dalje kvalitetan sadržaj pregledava vaša publika.

Dakle, sada ste vidjeli neke impresivne prednosti koje upotreba dodatka za povezane postove može donijeti. Sljedeće ćemo pogledati kako dodati funkcionalnost povezanih postova na svoju WordPress web stranicu.

Kako dodati srodne postove u WordPress s JetPackom

Kako dodati povezane postove pomoću Jetpacka

U trenu ćemo pogledati kako koristiti Jetpack za dodavanje srodnog odjeljka na svoj blog. Međutim, postoji niz drugih učinkovitih besplatnih dodataka za WordPress koji se odnose na besplatne i vrhunske verzije, a sve su to opcije. Važno je da neke teme poput Total (koju smo ovdje stvorili na WPExplorer) zapravo uključuju svoj vlastiti povezani post. Zato uvijek provjerite da vaša tema ne sadrži ovu značajku prije instaliranja dodatka za povezane postove.

Ruksak za letenje je rješenje bogato značajkama koje mogu dodati impresivne funkcionalnosti vašoj WordPress web stranici. Napravio Automattic, Jetpack se sastoji od širokog asortimana modula koji su posvećeni poboljšanju performansi vaše web stranice. Međutim, u ovom članku ćemo se usredotočiti na modul Srodni postovi.

Primjer dodatka za postove u vezi s Jetpackom

Povezane objave omogućit će vam da dodate atraktivan odjeljak vezan uz postove (kao što je gore prikazano) ispod svakog članka na vašoj web lokaciji. Ovaj će alat analizirati svaki post, a zatim posjetiteljima prikazati druge kontekstualizirane članke kako bi ih mogao pročitati.

Jetpack pruža neke mogućnosti brze prilagodbe, ali možete i dalje konfigurirajte odjeljak s povezanim postovima pomoću koda. Povezani postovi generiraju se na temelju njihovog sadržaja, kao i svih označenih oznaka ili kategorija. Jetpack također obavlja svu obradu i posluživanje iz svog oblaka. To znači da na poslužitelju vaše web lokacije nema dodatnog opterećenja, pri čemu se ne utječe na brzinu vaše web lokacije.

Jetpack je izuzetno jednostavan za instaliranje i postavljanje, a srodne postove možete aktivirati jednostavnim klikom na gumb. Ako želite brzo dodati stilski odjeljak s povezanim postovima na vaše web mjesto, ovo će vam možda biti dodatak. Pogledajmo kako to postaviti …

1. korak: instalirajte Jetpack

Otvorite nadzornu ploču WordPress-a i na izborniku odaberite Dodaci> Dodaj novo.

Dodajte novi dodatak

Upišite “Jetpack” u funkciju pretraživanja. Jednom Jetpack dodatak nalazi se kliknite Instaliraj> Aktiviraj.

Jetpack Active

Sada ćete pronaći izbornik Jetpack dodan je vašem WordPress izborniku.

2. korak: Aktivirajte srodne postove

Da biste aktivirali modul Srodne postove, odaberite Jetpack> Postavke na vašem WordPress izborniku. Zatim odaberite karticu Promet i pomaknite se prema dolje do povezanih postova.

Aktiviranje srodnih postova

Aktivirajte gumb pored Prikaži povezani sadržaj nakon postova da biste uključili značajku povezanih postova. Zatim možete odabrati između nekoliko jednostavnih opcija prilagođavanja, što vam omogućuje upotrebu velikog upečatljivog izgleda i dodavanje srodnog naslova u odjeljak.

Korak 3: Koristite alat za prilagodbu da izmijenite odjeljak s povezanim postovima

Nedavni razvoj programa Jetpack sada vam omogućuje daljnje izmjene odjeljka u vezi s postovima pomoću alata za prilagodbu teme. Otvorite svoj Customizer klikom na Jetpack’s Try it Now poziv na akciju ili putem izbornika WordPress Izgled> Prilagodi. Vaša će se web stranica tada otvoriti na aktivnoj strani i prikazuje vaš WordPress alat za prilagodbu podataka.

Customizer

Pomaknite se prema prilagoditelju prema dolje i kliknite na Povezane postove. Ovdje alat za prilagodbu daje dodatne mogućnosti prilagođavanja, uključujući promjenu izgleda, prikazivanje umanjenih slika i dodavanje datuma objave svakog članka. Svoje izmjene na web mjestu možete uživo pregledati dok ih vršite, a kad budete zadovoljni povezanim odjeljkom postova, odaberite Spremi i objavi.

Kao što vidite, postavljanje povezane značajke na vašoj web stranici WordPress brz je i jednostavan proces. Međutim, ako niste uvjereni da je ovo dodatak za vas, evo još nekoliko opcija …

Alternativni postovi u vezi s Jetpackom

Ako ne želite koristiti JetPack, ima puno drugih dodataka koje možete odabrati. Za cijeli popis možete pogledati naš članak o dodacima s najboljim povezanim postovima, ali evo dvije od naših omiljenih alternativa Jetpacku.

Još jedan povezani dodatak za post (YARPP)

Kako dodati povezane postove s YARPP-om

Još jedan dodatak za srodne postove (YARPP) popularna je opcija za one koji žele kako dodati povezane postove na svojoj web stranici WordPress. YARPP pruža nekoliko impresivnih značajki i pružit će vam više kontrole nad izgledom i položajem vašeg povezanih dijelova pošte nego Jetpack.

YARPP omogućuje vam odabir želite li prikazivati ​​postove, stranice i / ili prilagođene vrste postupaka, koristeći sličice ili prikaz popisa. Možete dodati i odjeljak s povezanim postovima ispod svakog posta na blogu, u bočnoj traci ili u RSS feed. YARPP koristi svoj napredni algoritam koji uzima u obzir sadržaj, naslove postova, oznake, kategorije i prilagođene taksonomije kako bi čitateljima prikazao relevantni sadržaj.

Nedostatak korištenja YARPP-a na vašoj web stranici je što može biti izuzetno intenzivna baza podataka. Iz tog razloga, mnoge WordPress hosting usluge, zabranjene su, zabranjene su WPEngine.

Povezani postovi Pro

Kako dodati povezane postove sa srodnim postovima Pro

Povezani postovi Pro premium je WordPress dodatak koji se može kupiti u CodeCanyonu. Ovaj moćan dodatak je vrlo prilagodljiv i uključuje tri različita izgleda, kao i 65 unaprijed definiranih predložaka. Na taj način možete stvoriti povezani odjeljak s postovima točno prema vašim specifikacijama, što odgovara vašoj robnoj marki. Ako niste sigurni kako dodati srodne postove, to je jednostavan način, a sve to bez dodirivanja retka koda.

Povezani postovi Pro također podržava niz sadržaja, uključujući prilagođene vrste postova, prilagođeni sadržaj, kategorije, postove, stranice i još mnogo toga. Uz integraciju s bbPressom i WooCommerceom, kao i ostalim dodacima za eCommerce, možete prikazati srodne proizvode ili teme foruma.

Unatoč svojim naprednim značajkama, Related Posts Pro ima unutrašnju postavku. A s besplatnim korisnim timom za podršku brzo možete prikazati odgovarajući povezani sadržaj na svojoj web stranici WordPress.

Završne misli dodataka o povezanim postovima

Kao što vidite, dodavanje dodatka za povezane postove na vaš WordPress blog učinkovit je način pružanja impresivnog korisničkog iskustva. Pokazujući vašoj publici sadržaj koji je relevantan u članku koji čitaju, vjerojatnije je da će posjetitelji kliknuti i nastaviti pregledavati vašu web stranicu. To će vam pomoći smanjiti stopu napuštanja početne stranice, poboljšati vrijeme koje ljudi troše na vašoj web lokaciji i pomoći u stvaranju zajednice odanih sljedbenika za vaš blog.

Imate li više savjeta kako dodati povezane postove u WordPress? Ili ste koristili dodatak za slične postove na svojoj web stranici WordPress? Molimo, podijelite svoje misli u komentarima ispod …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map