Kako dobiti više društvenih dionica na svojim blogovima

Kako dobiti više društvenih dionica na svojim blogovima

Dakle, pokrenuli ste blog. Čestitamo! Za vas je to vrlo uzbudljivo vrijeme Stavljate se vani. Dijelite svoje misli i snove sa svijetom. Ali napisali ste nekoliko postova, razmislili o njima, pročitali ih sami po 10 puta, a sada se vjerojatno pitate: Da li me netko uopće sluša? I kako, dovraga, mogu dobiti više društvenih udjela?


Pisanje vašeg sadržaja prvi je korak, ali njegovo širenje još je veća bitka. Ovdje ćemo opisati kako dobiti više društvenih udjela u svojim postovima na blogovima, tako da ne vičete samo na prazninu.

1. Kvaliteta posta, uključivanje sadržaja

Kvaliteta posta, uključivanje sadržaja za dobivanje više društvenih dionica

Možete smisliti sve naslove clickbaita kako biste pokušali privući ljude do vašeg članka, ali kako biste potaknuli čitatelje da ga prosljeđuju, nema zamjene za dobar, kvalitetan sadržaj.

Cilj je objavljivati ​​blogove koji imaju puno informacija i pružaju vrijednost. Jeste li mama blogerica koja je nedavno otkrila roditeljsku hacku o kojoj još nigdje niste čitali? Pišite o tome i detaljno.

Također biste trebali izdvojiti vrijeme za upoznavanje i primjenu najboljih praksi WordPress SEO, posebno ako se primjenjuju na SEO web stranice. Istražite ključnu riječ ili riječi na koje želite ciljati u svom članku (Serpstat je sjajan alat za ovo), koristite ključne riječi u svom sadržaju, uključujući bilo koje korištene naslove ili slike i obavezno napišite privlačan naslov i meta opis koji optimizira tražilicu..

Osim toga članci dugog oblika (prema Backlinko Članci s najviše ocjena s preko 1800 riječi) odlični su za SEO i mogu vam pomoći da postignete mjesto kao Google istaknuti isječak.

Izvrstan poredak pretraživanja = više prometa = više društvenih udjela. Kao što vidite, sjajni sadržaji s dobrim SEO-om prvi su korak za postizanje više društvenih udjela.

2. Koristite vizual

Ljudi vole slike i druge lijepe grafike. Previše teksta odjednom može biti neodoljivo i čitatelji će brzo izgubiti zanimanje. Pokušajte upotrijebiti snimke zaslona da ilustrirate svoj sadržaj ili zgrabite nekoliko besplatnih slika visoke razlučivosti s web lokacije poput Unsplash.

Upotreba vizuala zasigurno će potaknuti više dijeljenja na društvenim web lokacijama poput Pinterest-a i Flipboard-a koji su vrlo foto-pogoni, ali fotografija odgovarajuće veličine je važna za svaku mrežu. Želite da se vaš feed ili +1 označi u feedovima sljedbenika.

Dobro je stvoriti sličnu sliku za društvene kanale na koje želite ciljati. Ovo može zahtijevati malo napora s vaše strane kako biste stvorili određenu imovinu na društvenoj mreži kako biste bolje promovirali vaš članak, ali vrijedi potrošiti svoje vrijeme. Evo nekoliko preporučenih veličina slika za popularne mreže kako biste dobili predodžbu o tome što dimenzije slike trebali biste koristiti za poticanje više dionica:

 • Facebook 1200 × 630
 • Google+ 1200 × 900 (približno u omjeru 4: 3)
 • Instagram 1080 × 1080
 • Pinterest najmanje 600 × 600 (iako mnogi blogovi preporučuju korištenje omjera 2: 3, budite sigurni da su vaše slike širine najmanje 600 px)
 • Twitter 1024 × 512 (omjer 2: 1)
 • Tumblr 1280 × 750

Pokušajte koristiti predložak

Ultimate paket predložaka društvenih medija

Niste sigurni gdje započeti? Nije problem. Ako ste prešli na odjeljak Predlošci društvenih medija kreativnog tržišta, oni imaju na hiljade paketa predložaka na društvenim mrežama i početne pakete koje možete odabrati.

Većina njih uključuje stilizirane predloške za fotografije s slojevima, fontovima i filtrima, tako da sve što trebate učiniti je jednostavno urediti tekst i eventualno isključiti fotografiju dionica (sviđa nam se Ultimate Social Template Pack by Poego budući da je sveobuhvatan i ažuriran za 2018. godinu ). Ovo vam štedi tonu vremena jer ne morate razmišljati o dimenzijama slike ili kreativnom izgledu – predložak brine za to umjesto vas..

3. Koristite dodatak za društveno dijeljenje

Upotrijebite dodatak za društveno dijeljenje kako biste dobili više društvenih dijeljenja na svom blogu

Čak i ako napišete najneverovatniji, najzabavniji post na blogu, nikad neće postati viralno ako svojim čitateljima ne pružite jednostavan način da ga cirkuliraju..

Najbolji način za poticanje dijeljenja je implementacija gumba na društvenim mrežama na istaknutim mjestima na vašem blogu. Na primjer, AddThis Share Tools za WordPress pruža nekoliko opcija koje je izuzetno jednostavno instalirati i mogu vam pomoći da dobijete više društvenih udjela u svojim postovima..

Gornja primjerna stranica uključuje i „plutajući“ izbornik dijeljenja, koji putuje duž stranice s korisnikom dok se kreću, kao i opciju „umetnuto”, koja ostaje statična u položaju koji odaberete.

Ovaj dodatak je sjajna opcija jer provjerava više okvira odjednom. Ne morate ići na svaku društvenu mrežu i smisliti kako instalirati svaki pojedinačni gumb Like ili Twitter Tweet. AddThis podržava dijeljenje na više od 200 usluga, omogućujući posjetiteljima mogućnost dijeljenja bilo gdje gdje provode svoje vrijeme na webu, zbog čega BlogTere ​​dosljedno preporučuju AddThis kao jedan od najboljih dodataka za WordPress na društvenim mrežama.

4. Podijelite to sami

Nabavite više društvenih dionica na svom blogu dijeljenjem vlastitog sadržaja

Nemojte se odvratiti od malo samopromocije. Jednom kada gurnete objaviti svoj post, sljedeći korak bi trebao biti sam ga distribuirati. Podijelite ga na svim svojim kanalima društvenih medija!

Napravite kreativan i privlačan slogan koji ćete dijeliti zajedno sa slikom i vezom na vaš članak. Bilo bi dobro dodati hashtagove koji su relevantni za vaš sadržaj, ali se često koriste. Možete čak preskočiti zakazane tjedne “razgovore” usredotočene na određeni hashtag kako biste dosegli novu publiku. Evo nekoliko savjeta o tome koliko hashtagova koristiti:

 • Na Facebooku nema ni za jedan ili samo 1 hashtag
 • Google+ će automatski dodati hashtagove vašem sadržaju
 • Instagram dopušta do 30 hashtagova, ali obično je najbolje ne prelaziti preko 15
 • Pinterest dopušta do 20 hashtagova, a dok sigurno možete upotrijebiti svih 20, dodajte barem nekoliko ključnih hashtagova (iako što je specifičnija riječ ili čak fraza, to je bolje)
 • Za Twitter upotrijebite 2 hashtaga kako biste poboljšali izvedbu tweeta
 • Tumblr omogućuje pretragu samo prvih 5 oznaka, tako da nema smisla dodavati više

Također, društvena validacija je prava stvar, pa evo i malo savjeta: podaci pokazuju da što je veći udio u članku, veća je vjerojatnost da će ga drugi dijeliti. Stoga budite sigurni da kada to dijelite, učinite to putem alata za dijeljenje koji su implementirani na vašoj web lokaciji.

5. Zamolite svoje čitatelje da podijele

Ponekad ako nešto želite u životu, to jednostavno morate tražiti. Snaga prijedloga vrlo je jeziva taktika i ne biste se trebali sramiti korištenja iste.

Upotrebom sloja web mjesta poput skočnog alata ili bannera možete stvoriti poziv na radnju za dijeljenje svog sadržaja. Dokazano je da slojevi web stranica povećavaju broj konverzija.

Nabavite više društvenih dionica pomoću dodatka za označavanje i dijeljenje

Druga je mogućnost upotreba tekstualnog osvjetljenja za cvrkut na vašoj web stranici. Jedna jednostavna opcija je besplatno Označite i dijelite dodatak koji uključuje jednostavne postavke za društvene mreže, mogućnost dodavanja izvađenom sadržaju i automatsku upotrebu kratkih veza.

Ako želite isprobati drugu strategiju, možete čak i dati mali poticaj ljudima da nešto osvoje ako podijele vaš blog post. Obratite se sponzoru tvrtke iz svoje niše kako biste dali proizvod ili članstvo za svoj poklon. Zatim koristite uslugu poput Rafflecopter za kreiranje vašeg natjecanja – zajedno s ulaznim opcijama za prijavu na društvene mreže (poput “Prati me na Twitteru” ili “Podijeli ovo na Facebooku”).

Sažimanje savjeta za dobivanje više društvenih dionica

Poticanje društvenog dijeljenja na vašoj web stranici ne mora biti komplicirana jednadžba. Velika komponenta uspjeha je jednostavno nastavljanje prikazivanja i dosljednost objavljivanju i promociji. Dakle, ako osjetite spor početak, ne odustajte! Obećavamo da ćete s vremenom dobiti više društvenih udjela i vidjet ćete da se ti brojevi počinju povećavati.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map