Kako brendirati svoju WordPress stranicu

Kako brendirati svoju WordPress stranicu

Prilikom izrade vaše web stranice ključno je uključiti i privlačne marke i uvjerljiv sadržaj. Na kraju krajeva, kada kupac posjeti vašu web lokaciju, želite da ona stvori pozitivan dojam vaše tvrtke i zapamtite to kasnije. Međutim, to je lakše reći nego učiniti.


Dobra vijest je to WordPress ima puno sjajnih alata za izradu web mjesta s izrazitom robnom markom. Potrebno je samo nekoliko jednostavnih koraka, poput odabira prave teme, implementacije prilagođenog logotipa i uključivanja jasnih kanala kontakata..

U ovom postu ćemo proći kroz proces izrade WordPress web stranice koja učinkovito predstavlja vašu marku. Ajmo na to!

Zašto je važno izgraditi snažnu marku za svoju web lokaciju

Snažan brand pomaže vašoj publici da zapamti vašu tvrtku. Ako je vaša robna marka dosljedna i jasna, omogućuje novim kupcima da znaju što mogu očekivati ​​i pomaže prethodnim kupcima da prepoznaju vaš sadržaj i proizvode drugdje.

Štoviše, vaša je web stranica kritični dio vašeg branda. Kao takav, trebao bi sadržavati sve iste elemente robne marke koje koristite na drugim oblicima medija, pa čak i na fizičkim materijalima. Na primjer, Facebook svoj identitet definira ne samo logotipom, već i upotrebom posebne plave nijanse.

Resursi za Facebook marke

Kad netko vidi ovaj logotip i kombinaciju boja, vjerojatno će pomisliti na Facebook. Naravno, to je samo jedan primjer. Možete razmotriti i Appleovu web stranicu.

Jabučno markiranje

Apple je poznat po svom snažnom i pojednostavljenom brendiranju. Web stranica sadrži upečatljive slike nadoknađene puno negativnog prostora. Pored toga, njegovim je sadržajem lako kretati, pogotovo ako se uzme u obzir njegov veliki asortiman proizvoda.

Održavanje snažnog branda poput ove na svim platformama, uključujući i vašu web stranicu, može povećati prihod za 23 posto. Što je više, 71 posto potrošača očekujte isto iskustvo s vašom markom kad god se susretnu, što znači da ćete im pružiti ono što žele.

Drugim riječima, za vaše je web mjesto važno da predstavlja vašu marku. Ako se pravilno implementira, to vas ne samo odvaja od konkurencije, već vam pomaže i da se povežete sa svojim kupcima i stvorite trajne odnose.

Kako izraditi markiranu web stranicu WordPress (u 5 koraka)

Srećom, kada je riječ o markiranju vaše web stranice, WordPress zadatak čini lakšim nego što biste mogli očekivati. Prije nego što započnete, prvo morate postaviti WordPress web mjesto ako to već niste. Nakon što to učinite, možete početi dodavati neke ključne elemente robne marke, počevši od svoje teme.

1. korak: odaberite temu s brojnim mogućnostima robne marke

Pri odabiru teme za vaše web mjesto, važno je odabrati onu s odgovarajućim mogućnostima marke. Ako vam je postavljena prava tema, lakše ćete ugraditi željene elemente marke.

Naravno, s toliko izbora na raspolaganju može se teško odlučiti na jedan. Međutim, sjajno mjesto za početak bilo bi s vlastitom temom Total. Nudi gotovo sve što vam treba, uključujući postavljanje logotipa i unaprijed ugrađeno Tim i O nama stranica.

Totalno responzivna višenamjenska WordPress tema

Info & DownloadView Demo

Povrh svega, ova tema ima mogućnosti prilagodbe potrebne za stvaranje jedinstvenog brendiranja. Na primjer, pomoću klizača na početnoj stranici možete prikazati slike članova tima, proizvoda ili lokacije vašeg poduzeća. Također postoji puno izbora dizajna koje možete učiniti kad su u pitanju boje, fontovi, izgled i slično.

Nakon što odaberete temu, možete je instalirati na svoju WordPress web lokaciju. Započnite s odlaskom Izgled> Teme, a zatim odabir Dodaj novi pri vrhu stranice.

WordPress teme

Na sljedećoj stranici možete potražiti besplatnu temu ili kliknite Prenesite temu gumb za prijenos zip datoteke za premium temu koju ste kupili (poput Total). Zatim samo slijedite upute na zaslonu da biste ga instalirali i aktivirali. Nakon toga možete skočiti pravo u prilagođavanje svoje WordPress teme kako bi zadovoljili vaše potrebe!

Korak 2: Stvorite i implementirajte prilagođeni logotip

Možda je najvažniji element robne marke vaš logotip. Za vizualni medij poput web stranice, to se posebno odnosi. Vaš logotip jedna je od prvih stvari koju će novi posjetitelji vidjeti i element kojeg će se najvjerojatnije sjećati čak i nakon što napuste vašu web lokaciju.

Kada je u pitanju stvaranje, možete unajmiti profesionalca ili sami dizajnirati logotip. U stvari, mnoge tvrtke koriste tekstualne logotipe ili druge vrlo jednostavne elemente, uključujući i sam WordPress.

WordPress logotip

Ako se odlučite za DIY rutu, možete probati puno besplatnih alata. Na primjer, možete koristiti besplatni web fontovi i grafički program poput Inkscape ili GIMP. Naravno, ova metoda može biti teška i dugotrajna, a nije za sve.

Jedan od najjednostavnijih i najučinkovitijih načina stvaranja logotipa jeste servis za izradu logotipa poput Looka.

Looka Maker logotipa

Pomoću ovog alata jednostavno unesete naziv vaše tvrtke i odaberete svoje stilske postavke, a on za vas generira prilagođene mogućnosti logotipa. Odatle možete prilagoditi svoje omiljene i prilagoditi ih sve dok ne bude baš dobro. To je pristupačnije od angažiranja dizajnera i još uvijek vam omogućuje da napravite vlastite prilagođene promjene.

Jednom kada imate svoj logotip, trebat ćete ga staviti na svoju web stranicu. Da biste to učinili, idite na Izgled> Prilagodi na vašoj WordPress nadzornoj ploči. Ovo će vas odvesti u WordPress Customizer. Od tamo idite do Zaglavlje> Logotip (imajte na umu da se ovdje vaše mogućnosti mogu razlikovati ovisno o temi koju koristite).

Ukupno učitavanje logotipa teme

Ovdje možete odabrati ili prenijeti datoteku vašeg logotipa (kao i prilagoditi tekstualni logo ako je to vaša želja) da se pojavi u zaglavlju vaše web lokacije. Naravno, svoj logotip možete dodati i na druge ključne lokacije, uključujući područja widgeta kao što su podnožje i bočna traka web lokacije.

Korak 3: Izradite važne stranice za povećanje vjerodostojnosti robne marke

Iako su ime vaše tvrtke i vaš logotip važni, vaš brand je mnogo više od samo tih stvari. To je također vaša priča i vaš sadržaj.

Zbog toga se mnoge marke okupljaju oko određenih uzroka ili su usredotočene na rješavanje specifičnih problema. Kupci se osjećaju mnogo bliže brandu ako se mogu na neki način povezati s njim ili s njegovim osnivačima. Na primjer, ako ste pokrenuli svoju tvrtku u garaži ili imate neke skromne početke, o tome ćete htjeti obavijestiti svoje kupce. Svi vole priču o uspjehu.

Iz tog razloga, vaš O nama stranica je još jedan važan dodatak koji vašoj marki može dodati vrijednost. Pomaže u izgradnji kredibiliteta vaše tvrtke. Na primjer, the O nama Stranica na web stranici za Kettle čips od krumpira objašnjava kako je tvrtka krenula u kombiju.

Marka čajnika o nama

Ostale važne stranice koje trebate uključiti na vaše web mjesto su stranica za kontakt, blog i portfelj vašeg rada (ili popis proizvoda). Za svaku ključnu stranicu pažljivo razmislite o tome kako se njezin sadržaj usklađuje s vašom markom. Držite se svoje sheme boja tijekom cijele godine i uključujejte samo sadržaj koji odgovara poruci i vrijednostima vaše robne marke.

Kad trebate stvoriti novu stranicu u programu WordPress, idite na Stranice> Dodaj novo. Odatle ga možete prilagoditi koliko želite.

WordPress Dodaj novu stranicu

Obavezno unesite naslov stranice koju stvarate, poput O nama. Tada možete slobodno ispričati svoju robnu marku ispod, i dodati još puno slika i ostalih vizuala.

Korak 4: Uključite mnogo načina da posjetitelji stupe u kontakt

Za posjetitelje vaše web stranice ključno je da uvijek imaju jasan način na koji mogu stupiti u kontakt s vama. Ovo možda zvuči očito za poslovnu web stranicu, no možda ćete se iznenaditi koliko web stranica to ne radi kako treba. Osim toga, to je ključni dio vaše ukupne marke marke.

Naravno, većina web stranica ima stranicu s kontaktima povezanu u zaglavlju ili glavnom izborniku. Međutim, uključivanje više od samo ovog jednog elementa može biti učinkovita tehnika. Na primjer, Neil Patel nudi mnogo različitih načina da ga dosegnu, poput gumba Poziv na akciju (CTA) usred važnih stranica.

Neil Patel

To pomaže u olakšanju postupka posjetiteljima. Možete uključiti više načina za kontakt, poput adrese e-pošte, telefonskog broja i opcija za chat uživo. Povrh toga, možete razmotriti značajke dijeljenja na društvenim mrežama, kontaktne obrasce, pa čak i marketing putem e-pošte.

Za dodavanje elemenata poput ovih na svoju web stranicu WordPress, pomaže vam pronaći poseban dodatak. Kontakt obrazac 7, na primjer, može stvoriti jednostavan, ali gladak način da posjetitelji stupe u kontakt. Nakon što instalirate i aktivirate dodatak, imat ćete novi Kontakt opciju na bočnoj traci vašeg administratora WordPress.

Izradite obrazac za kontakt

Da biste dodali element u obrazac za kontakt, postavite pokazivač na željeno mjesto i zatim odaberite ono što želite dodati iz gornjih odabira.

Umetnite obrazac o sadržaju oznake

Na ovom zaslonu također možete konfigurirati atribute polja koje dodajete svom obrascu za kontakt. Kada završite, kliknite na Umetni oznaku. Zatim odaberite Uštedjeti, i stvorit će se kratki kôd koji možete kopirati i zalijepiti gdje god želite na svoju web stranicu.

5. korak: Potaknite domaću marku sa sadržajem, sadržajem i sadržajem

Sadržaj je pokretačka snaga mnogih marki. Kada je riječ o uspješnom pokretanju web stranice, vaš se sadržaj može koristiti za privlačenje potencijalnih kupaca, kao i za poboljšanje SEO-a.

To je razlog zašto mnoge web stranice uključuju blog kao dio njihovih napora za markiranje. Blog je odličan način za generiranje svježeg sadržaja i dovođenje prometa na vašu web lokaciju. Za početak možete stvoriti stranicu bloga na svojoj web stranici, što je jednostavno ako koristite WordPress.

U stvari, mnoge teme (poput Total) dolaze s unaprijed izgrađenom stranicom za vaš blog. Da biste ga prilagodili, idite na Izgled> Prilagodi s nadzorne ploče WordPressa. Zatim kliknite na Blog odjeljak za početak prilagođavanja.

Uz Total postoji mnoštvo ugrađenih opcija za prilagođavanje vaše glavne arhive bloga i unosa (kad prijeđete na yoursite.com/blog ili kad umetnete mrežu ili vrtiću za postove na blogu pomoću alata za izradu stranica), kao i pojedinačne izgled pojedinačnih stranica.

Ukupne postavke tematskog bloga tema

Što se sadržaja tiče, pokušajte pisati postove koji se podudaraju s vašim ukupnim brandingom. To možete učiniti tako što ćete stvoriti kvalitetan sadržaj koji vaša ciljna publika voli čitati. Ostali načini za poboljšanje vašeg sadržaja uključuju implementaciju snažne strategije ključnih riječi i upotrebu Google planer ključnih riječi kako biste pronašli pojmove koji su konkurentni i relevantni za vašu marku.


Brendiranje vaše web stranice jedan je od najučinkovitijih načina za izgradnju veza s kupcima. Napokon, vaš će brend ostati u sjećanju i ono što će ih natjerati da se vrate u vašu tvrtku kada trebaju vrste proizvoda ili usluga koje nudite.

Imate li pitanja o tome kako izraditi WordPress web stranicu s izrazitim brandom? Zatražite u odjeljku s komentarima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map