Kada se dodaci sudaraju: najbolji primjeri za rješavanje sukoba dodataka WordPressa

Gotovo je neizbježno da ćete u nekom trenutku tijekom života vaše WordPress web stranice doživjeti veliki sukob s dodatcima.


U tim sukobima nikad nije problem između dva manja dodatka. Gotovo možete jamčiti da će izravno utjecati najvažniji dodatak na vašoj web stranici zbog čega će se cijela njegova funkcionalnost srušiti oko vas.

Ta izjava je 50% paranoje i 50% razloga. Najvažniji dodaci koje koristite dovode u sukob s drugima zbog njihove složenosti. Bez obzira da li se vaša web lokacija prikazuje oko dodatka za upravljanje događajima, dodatka za e-trgovinu ili nečeg drugog u potpunosti, možete biti sigurni da će ona biti glavna žrtva u bilo kojem sukobu koji nastane.

Gotovo je nemoguće u potpunosti izbjeći sukobe ako koristite puno dodataka. Međutim, postoji nekoliko metoda pomoću kojih ćete održavati sukobe i probleme s dodacima na apsolutni minimum.

Izbjegavajte zastarjele dodatke

Ako za određenu značajku morate koristiti dodatak, provjerite je li nedavno ažuriran i je li kompatibilan s najnovijom verzijom WordPress-a.

Ako razvojni programer nadogradnju dodatka nije ažurirao više od šest mjeseci, postoji dobra šansa da sadrži zastarjeli kôd. Sada kada WordPress pokušava skratiti svoj razvojni ciklus, to postaje još važnije.

Rezervni dodaci prije nego što ažurirate bilo što

Dodaci-mape

Većina ljudi će ažurirati svoje dodatke i web stranice bez razmišljanja. Trebali biste izvoditi najnovije verzije softvera na vašoj web lokaciji, ali ne biste trebali biti nesmotreni prilikom izvođenja ovih ažuriranja.

Kao i kod ažuriranja jezgre softvera za WordPress, dobra je praksa imati cjelovite i upotrebljive sigurnosne kopije cijelog vašeg web mjesta prije nego što napravite velike promjene. Rezervne kopije omogućuju vam vraćanje starijih verzija svakog dodatka ako nešto pođe po zlu i morate se vratiti na prethodnu verziju.

Postoje usluge kao što su VaultPress to će vam omogućiti sigurnosnu kopiju svega, iako jednostavno možete preuzeti wp-content / plugins mapu pomoću FTP programa poput FileZilla.

Napravite verziju lokalnog razvoja svoje web lokacije

Pomoću aplikacije poput MAMP ili WAMP stvorite verziju svoje web stranice na vašem lokalnom računalu.

Nakon toga možete koristiti ovu lokalnu verziju svoje web lokacije kao okruženje za testiranje za ažuriranje svakog dodatka koji ste instalirali. To vam omogućuje testiranje ažuriranja svakog djela dodataka bez uzrokovanja sukoba s drugima.

Ako dođe do sukoba, oni se ne događaju na aktivnoj verziji vaše web lokacije. Možete testirati i podešavati dodatke na razvojnoj verziji dok niste zadovoljni što sve funkcionira.

Tada u tom trenutku možete nadograditi svoju verziju uživo.

Ažurirajte dodatke pojedinačno

Može biti primamljivo odabrati sve svoje dodatke i WordPress ih ažurirati u isto vrijeme. Sigurno je da štedimo vrijeme ako sve ide po planu.

Ako postoji neki problem s bilo kojim dodatkom nakon ažuriranja, bit će vam drago da ste potrošili dodatnih nekoliko minuta ažuriranjem svakog dodatka pojedinačno. Upotreba ove metode omogućuje vam da točno vidite koji je dodatak uzrokovao sukob, a zatim odmah izradio sigurnosnu kopiju prethodne verzije.

Ažuriranjem svih njih istovremeno riskirate da ćete morati potrošiti značajan dio svog vremena na otkrivanje sukobljenih dodataka.

Pronalaženje sukoba

Prethodna točka je dobra praksa, ali ne nešto na što su mnogi spremni potrošiti dodatnih nekoliko minuta. Ako ste ažurirali sve svoje dodatke istovremeno, imate dvije mogućnosti, a želite izbjeći drugu ako je moguće.

1. Vratite dodatke

Možete potpuno vratiti dodatke iz sigurnosne kopije koju ste uzeli od njih neposredno prije ažuriranja. Zatim ažurirajte svaki dodatak, kako biste pronašli onu koja uzrokuje sukob.

Ako je vaš odgovor na točku jedan bio „O da. Prvo sam ih trebao podržati. ” Žao mi je što ste se ograničili na upotrebu druge točke.

2. Ručni postupak

Nemate rezervnu kopiju. Ažurirali ste sve dodatke odjednom da biste uštedjeli vrijeme i sada je pokvareno nešto važno. Sada ste suočeni s napornim zadatkom ručne provjere svakog dodatka da biste pronašli sukob.

Da biste to učinili morate deaktivirati svaki instalirani dodatak.

Kad su svi deaktivirani, možete aktivirati svoj primarni dodatak koji ima problem i osigurati da ispravno radi – moguće je da je pokvareni dodatak.

Zatim morate jedan po jedan aktivirati dodatak i provjeriti je li došlo do sukoba. Ako imate puno instaliranih dodataka, ovo bi vam moglo potrajati.

Da stvar bude još gora, kad utvrdite ovaj sukob, morat ćete ili ostaviti drugi dodatak deaktiviranim ili pokušati pronaći verziju koju ste instalirali prije ažuriranja – pod pretpostavkom da znate koji je broj verzije.

Ova ručna metoda može vam trebati mnogo vremena da dovršite i uzrokuje velike probleme sa funkcionalnošću na vašoj web lokaciji dok je provodite. Najbolje je pokušati izbjeći ovaj scenarij u potpunosti proaktivno, napraviti sigurnosne kopije i plan za ažuriranje web stranice..

Za rješavanje sukoba koristite Forume za podršku dodataka

Nakon što ste pronašli uvredljivi dodatak, dobro je krenuti na njegov forum za podršku. Obično ih se nalazi na stranici WordPress.org za dodatak ako je dostupan, ili web stranicu dodataka ili programera ako je to premium dodatak.

Forum dodataka

Vjerojatno niste prva osoba koja je imala sukob. Ako ste sretni pacijent koji ima problema s ovim problemom, trebali biste stvoriti nit na forumu ili poslati programerima e-poštu da započnu istražiti problem..

Pokretanje vlastite teme na forumu zahtijevat će stvaranje a WordPress.org računa ako ga nemate ili se prijavljujete na račun koji ste stvorili prilikom kupnje premium dodatka.

Zamijenite manji dodatak ako razlučivost nije moguća

Za sukob možda nema rješenja. Možda vam neće biti preostala druga opcija osim da odbacite značajke tog dodatka. Barem kao kratkoročno rješenje.

Bit će vam dostupni drugi dodaci koji obavljaju istu funkciju. Provedite neko vrijeme u potrazi za zamjenskim dodatkom i ne upotrebljavajte samo prvi koji pronađete. Pronađite onu s dobrom podrškom i nedavno su je programeri ažurirali.

Možda je vrijedno vašeg vremena kontaktirati programere novog dodatka i pitati ih je li sukob koji ste imali s vašim prethodnim dodatkom problem za njih..

Imajte na umu da niste vezani ni za jedan određeni dodatak i ako ne možete pronaći onaj koji radi upravo ono što želite, možda bi bila ideja pronaći nekoga za stvaranje prilagođenog koda za vaše web mjesto koji u potpunosti uklanja potrebu za dodatkom.


Iako možete koristiti dodatke za gotovo sve što radi na WordPressu, možda vam to nije najbolja opcija.

Ako dodataka koristite za izvođenje jednostavnih zadataka, daleko je pametnija opcija da ih naučite zamijeniti prilagođenim kodom. Možete sami naučiti ili neka netko napiše određeni kôd potreban za izvršavanje zadatka, dodajte ga vašoj temi.

Svaki dodatak koji koristite čipove kontrolira vaše web mjesto i svoje dugoročno zdravlje stavlja u ruke trećih proizvođača.

Taj programer možda neće moći ažurirati dodatak u potpunosti. Njihov je kôd možda neuredan i ima nenamjerne rupe i probleme. Može jednostavno koristiti funkciju koju već koristi drugi dodatak koji ste instalirali.

Bez obzira na problem, obično se može izbjeći zamjenom dodatka prilagođenim kodom koji koristi manje resursa i manje je vjerojatnost da će uzrokovati druge probleme.

Jeste li imali većih sukoba dodataka na vašoj web stranici? Kako ste ih riješili? O tome bismo voljeli čuti u komentarima.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map