Kada i kako dodijeliti poslovne zadatke za svoj WordPress blog

Kako dodijeliti poslovne zadatke za svoj WordPress blog

Kao freelancer ili vlasnik male tvrtke, važno je znati kada kraljeve predati drugom profesionalcu. Bolje upravljanje blogom ne mora uvijek biti pisanje sjajnog sadržaja ili rad svih sati u noći. U stvari, neki od najučinkovitijih poteza koje možete učiniti kao vlasnik bloga uključuju u premještanje poslova.


Ovo neće biti bešavna tranzicija, i najvjerojatnije ćete zakasniti na igru ​​outsourcinga. Međutim, uvijek je bolje kasno nego nikad.

Vlasnici bloga znaju da ovaj posao zahtijeva da nosite nekoliko šešira. Kada pokrenete WordPress blog, što znači da ste sada njegov knjigovođa, marketing menadžer, pisac i dizajner.

Ali kad jednom postignete uspjeh, isti će blog postati nemoguće voditi sam. Stoga, čvrst plan outsourcinga omogućuje vam uštedu vremena za vlastiti život i vođenje poslovanja na način na koji bi trebao biti vođen.

Gostovanje vanjskih izvora

Sigurno je reći da većina malih poduzeća i blogova započinje s jeftinim, zajedničkim hostingom. Ponekad je to sve što trebate, ali drugi put ćete shvatiti da su nadogradnje u redu.

Čak i ako nema potrebe da se preselite na VPS ili privatni poslužitelj, postoji još jedno pitanje koje treba razmotriti. Trebate li upravljati svojim WordPress hostingom ili bi trebao netko drugi?

Upravljani WordPress hosting relativno je nov koncept, ali vrlo je divan. Ne samo da se nikad ne morate brinuti o sigurnosnim kopijama, prekidima, ažuriranjima ili brzini web stranice, već je WordPress instalacija često izvršena za vas.

Neki domaćini koji nude ovu vrstu premium, upravljanog WordPress hostinga uključuju:

 • Kinsta
 • WP motor
 • Zamašnjak

Tehnički imate dvije mogućnosti za pronalaženje nekoga drugog za održavanje vašeg hostinga. Prvo se drži s trenutnim domaćinom web stranice i provjerava li nudi upravljani hosting. Ako je to slučaj, sve što trebate učiniti je nazvati tim za prodaju ili podršku i zamoliti ih da vas nadograde. Imajte na umu da je većina vođenih hostinga skuplja od neuspjelih. Dobra vijest o suradnji s trenutnim domaćinom je da ne morate prebacivati ​​preko datoteka web mjesta i ponovno pokrenuti web mjesto na potpuno drugom hostu. Loša strana je da neke tvrtke koje nude hosting nemaju najbolje upravljane WordPress uslugama.

Druga je mogućnost pronaći hosting tvrtku koja će biti specifična za WordPress hosting. To su svjetski Kinstas, WP motori i zamašnjaci. Svaka tvrtka ima stručnost samo u WordPressu i WordPressu, što znači da je vaš blog u dobrim rukama. I ne samo to, već svaka od ovih hosting kompanija pruža usluge hostinga kojima upravlja WordPress. Ako niste s domaćinom poput Kinsta, morat ćete prenijeti svoju web lokaciju. Ovo je glavobolja, ali neophodna.

Nakon toga možete se prijaviti za upravljani hosting. Još jednom, upravljani hosting je skuplji, ali često se isplati.

Zašto to vrijedi?

Jer sada ne morate trošiti vrijeme na hosting. Ako se web mjesto pokvari (što najvjerojatnije neće raditi pod upravljanim hostingom), domaćin će ga vratiti i pokrenuti bez da morate prijavljivati. Rezervne kopije su dovršene za vas, dok sve, od keširanja do ažuriranja dodataka, upravlja domaćin.

Dobro je dodijeliti svoje hosting hosting kada počnete nalaziti da ste pritisnuti na vrijeme. Ako vaše poslovanje ili blog zarađuje, a vi se borite za praćenje zadataka na web stranici i svakodnevnih aktivnosti, upravljani hosting uklanja vam stres sa stola.

Održavanje vanjskog bloga

Održavanje bloga donekle je poput upravljanog hostinga, osim što stručnjaci za održavanje bloga pokrivaju puno više od hostinga. To uključuje redovita ažuriranja tema i dodataka, sigurnosne provjere, sigurnosne kopije u oblaku, širok izbor premium dodataka za poboljšanje vaše web stranice, 24/7 nadzor nad nastavkom rada.

Usluge ovise o tome s kim freelancer ili tvrtka idete, ali općenito, trebali biste dobiti potpunu pokrivenost i zaštitu svoje web stranice.

Neke od najboljih tvrtki za outsourcing održavanja vašeg bloga uključuju:

Ili možete saznati više opcija iz našeg skupa najboljih usluga održavanja WordPress-a. U svakom slučaju, unajmljivanje kvalificiranog stručnjaka za održavanje vaše WordPress web stranice ogroman je ušteda vremena, oslobađanje više sati vlastitog sata svaki tjedan da se usredotočite na sadržaj ili društvene medije.

Outsource Accounting

Hoćete li financirati outsourcing ili ne, ovisi o tome koliko je vaš rad velik. Na primjer, mali blog s podružnicom prihoda najvjerojatnije može pokriti većinu računovodstvenih zadataka hvatajući sve izvještaje o podružnicama iz svakog mjeseca. Što se tiče tvrtke s web stranicom WordPress, ali bez funkcije e-trgovine, možda bi imalo smisla izdvojiti računovodstvo za vašu maloprodajnu trgovinu, ali stranica WordPress bit će samo mali dio toga.

Outsourcing zaista dolazi u obzir kada pokrenete trgovinu eCommece. Isto vrijedi i za srednje do velike blogove s više tokova prihoda. Smisao izvršavanja vašeg računovodstva je oslobađanje vremena i provjeravanje ispravnosti vaših knjiga. Na taj način, kada dođe vrijeme poreza, bit ćete pripremljeni i organizirani. Pored toga, manje je vjerojatnosti da ćete naići na probleme s IRS-om (ili drugim lokalnim samoupravama).

Kada pokrenete WordPress tvrtku, imate nekoliko mogućnosti za outsourcing računovodstva. Prvo bi bilo pronaći računovođu preko prijatelja ili člana obitelji. Za to vam treba više vremena, ali imate priliku za života zaposliti računovođu.

Također volimo usluge poput Klupa, koja nudi zbirku računovođa i knjigovođa za male tvrtke. Ova usluga upravlja vašim knjigama uz mjesečnu naknadu i isporučuje financijske pakete na kraju godine kako biste razumjeli i platili porez.

Bookly funkcionira na sličan način, gdje se plaća mjesečna naknada, tada su vlasnici malih poduzeća povezani s namjenskim računovodstvenim timom. Ovaj tim nudi stvari poput neograničenog poreznog savjetovanja, mjesečnog knjigovodstva, pripreme poreza, godišnjeg poreznog planiranja i obračuna plaća.

Outsource marketing i dizajn

Vaši outsourcing dizajna često počinju od postanka vašeg bloga. Kao primjer, možda će vam trebati logotip, marketinški materijali ili slika u zaglavlju na Facebooku. Ako niste dizajner, predlažem da izbjegavate stvarati vlastite grafike. Samo štetiš svom poslu.

Ako imate malo novca za potrošiti i želite gotovo garantirati pristojan dizajn, 99Designs je vaš najbolji ulog. Omogućuje vam partnerstvo s dizajnerima i čak natječaje na natječaje gdje se dizajni šalju od kvalitetnih dizajnera koji žele osvojiti veliku nagradu.

Upwork također ima neke ugledne freelancere koji rade na dizajnerskim radovima, ali to je manje odabrani izbor.

Što se tiče marketinške pomoći, ovo će vam možda trebati u prvih nekoliko mjeseci pokretanja bloga. Napokon, pronalaženje kupaca i čitatelja blogova jedini je način da se riješi o vašoj marki.

Pristanak dobre osobe ili tima s kojim ćete raditi možda će potrajati. Trebat ćete nekoga sa iskustvom u vašoj niši. Ipak, preporučujem traženje izravnih preporuka od prijatelja i kolega Upwork također ima nekoliko izvrsnih marketinških stručnjaka.

Jeste li spremni za predaju sredstava?

Ponekad sve što trebate učiniti je izdvojiti neko dizajnersko djelo. Drugi put blogerima treba sve, od računovodstva do upravljanog hostinga i dizajnerskog rada do održavanja web mjesta.

Bez obzira na to što vam je potrebno, puno radnika čeka na mreži kako bi vaše poslovanje nesmetano poslovalo. Nema razloga za uklanjanje kose putem marketinga putem e-pošte ako mrzite svaki trenutak. Idi pronađite trgovca e-pošte koji voli postupak i zna kako to učiniti. Isto vrijedi i za stvaranje YouTube videozapisa, bloganje gostiju ili bilo koji drugi zadatak.

Jeste li pokušali s outsourcingom? Ili ste na ogradi? Voljeli bismo znati vaše misli.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map