Jednostavna rješenja za stvaranje WordPress baze znanja

Jednostavna rješenja za stvaranje baze znanja WordPressa

Opsežna baza znanja može mnogo učiniti za poboljšanje vašeg poslovanja, interno i kao vitalni dio napora za korisničku službu. Međutim, ako razmišljate o dodavanju jednog na svoju web stranicu, možda ćete biti malo preplavljeni izgledom.


Zahvaljujući mnoštvu prednosti koje pruža baza znanja, na raspolaganju su brojna rješenja koja vam mogu pomoći. Ovi alati omogućuju vam stvaranje opsežnog i organiziranog izvora informacija za vaše poslovanje (a možda čak i cijelu industriju). Osim toga, najbolji će vas brzo podignuti i pokrenuti.

U ovom ćemo članku govoriti o tome zašto baza znanja može biti važna za vašu WordPress web lokaciju. Tada ćemo pokriti naša omiljena rješenja i razgovarati o tome što svako najbolje radi. Započnimo!

Zašto je baza znanja dragocjen dodatak vašoj web lokaciji

Baza znanja HubSpot

Baza znanja HubSpot uključuje često postavljana pitanja, korisničke vodiče, dokumentaciju proizvoda i još mnogo toga.

Baza znanja je resurs koji posjetiteljima vaše web stranice, klijentima i kupcima pruža informacije o vašem poslovanju i ponudi. Vjerojatno ste upoznati s nekoliko popularnih formata koji se koriste kao baze znanja, poput FAQ-a i wikija.

Ako imate tvrtku, održavanje sveobuhvatne baze znanja izvrstan je način da svojim klijentima pružite potrebne informacije i podršku. Međutim, ovaj alat nudi brojne druge pogodnosti za vas i vašu publiku, bez obzira na to koju web lokaciju pokrećete. Na primjer, baza znanja:

 • Niži troškovi podrške i štede vam vrijeme. Uz više informacija dostupnih na vašoj web lokaciji (za kupce, zaposlenike ili članove zajednice), potrošit ćete manje vremena na postavljanje poziva i podrške e-pošte.
 • Pruža dosljednu podršku posjetiteljima. Publika vam se može uvijek vraćati u bazu znanja kad god se ukaže potreba.
 • Ustanovljuje vas kao profesionalni autoritet industrije. Što više informacija pružite, više će vam se činiti poznavatelji unutar vaše industrije.
 • Pomaže vam viši rang u tražilicama. Odgovarajući na industrijska pitanja na vašoj web stranici, možete poboljšati svoje mjesto na ljestvici zahvaljujući svom dragocjenom sadržaju.

Baze znanja mogu funkcionirati kao koristan resurs za vaše klijente, čitatelje blogova ili bilo koju publiku kojoj se služite. Uz to, oni mogu biti koristan način internog dijeljenja informacija s članovima tima i suradnicima. Bilo da ste zainteresirani za izgradnju vanjske ili unutarnje baze znanja (ili oboje!), Istražimo neka rješenja koja će olakšati posao.

Sada kada imate bolje razumijevanje vrijednosti koju nudi baza znanja, pogledajmo pet jednostavnih, ali moćnih rješenja koja možete početi koristiti na vašem WordPress web mjestu odmah.

1. WP baza znanja (besplatno)

Dodatak WP baze znanja

WP Baza znanja jednostavan je za upotrebu dodatak koji vam nudi funkcionalnost, fleksibilnost i personalizaciju. Ako tražite tradicionalno rješenje, WP baza znanja je vaš odgovor!

Kada je u pitanju jednostavnost, ovaj je dodatak odličan izbor. Nudi mnogo na praktičnost, uključujući prediktivni tekst i integrirane krušne mrvice – olakšavanje baze podataka za postavljanje i korištenje. Pored toga, možete prilagoditi njegovu prezentaciju, uključiti (ili onemogućiti) komentare korisnika, pa čak i upotrijebiti alat za sastavljanje povuci i ispusti za jednostavnu organizaciju članaka.

Možda je jedna od najboljih stvari u vezi s dodatkom 100% besplatna, pa ga možete instalirati na svoje WordPress web mjesto i odmah početi koristiti.

2. Znajte

WordPress KnowAll tema

KnowAll je premium baza znanja koja je razvila tvrtka HeroThemes, odlikuje se čistim i kohezivnim izgledom. Ova je tema odličan izbor za sve koji traže cjelovito rješenje baze znanja za svoju web stranicu ili trgovinu e-trgovine.

Pomoću KnowAll-a možete pretvoriti svoju web lokaciju u moćnu bazu znanja koja sadrži istaknute članke, odgovore na često postavljana pitanja i povezane prijedloge sadržaja. Tu je i fleksibilna značajka pretraživanja koja posjetiteljima pojednostavljuje da pronađu ono što im treba. Osim toga, možete čak i pratiti koliko su vam članci korisni, analitikom i povratnim informacijama o člancima.

Cijena ove sveobuhvatne teme iznosi 149 USD, što uključuje godinu dana ažuriranja i premium podršku. KnowAll uključuje i HeroThemesove Herojska baza znanja dodatak za opsežnije funkcionalnosti.

3. Yada Wiki (besplatno)

Dodatak Yada Wiki WordPress

Kao što ime sugerira, Yada Wiki je dodatak u wiki stilu koji vam omogućuje da izgradite bazu znanja koja je prepuna međusobno povezanih veza i cjelovitih članaka. Jednom kada se ovaj resurs uspostavi, možete jednostavno uputiti svoje kupce i klijente kako bi dobili odgovore na sva njihova pitanja.

Nadalje, Yada Wiki vam pruža gotovo sve alate koji će vam trebati za izgradnju sveobuhvatne baze znanja koja korisnicima lako ide. Možete dodati wiki postove i držati ih u zasebnom odjeljku vaše web stranice ili koristiti wiki izgled na cijeloj vašoj web lokaciji.

Najbolje od svega, Yada Wiki je apsolutno besplatan za upotrebu. Ne postoje premijski dodaci ili proširenja koja dodatno pojačavaju jednostavnost ovog dodatka.

4. Vrhunski FAQ (Freemium)

Krajnji FAQ WordPress dodatak

Ultimate FAQ je dodatak s pitanjima i odgovorima koji ima za cilj olakšati posjetiteljima web stranice više o vašem sadržaju, proizvodima i drugim ponudama..

Uz mnoštvo opcija za oblikovanje i kratki kôd koji vam omogućuje dodavanje FAQ-a gotovo bilo gdje na vašoj web stranici, nema ograničenja u onome što možete postići s ovim dodatkom. U stvari se Ultimate FAQ čak integrira s WooCommerceom pa tako možete često postavljati FAQ na stranice proizvoda!

Osnovni dodatak koji se nudi putem direktorija WordPress dodataka je besplatan. Međutim, a premija nadogradnja pruža daljnje mogućnosti oblikovanja, često postavljana pitanja od strane korisnika i još mnogo toga u načinu funkcionalnosti.

5. ravna baza (49 USD)

Tema WordPress Flatbase

Info & DownloadView Demo

Flatbase je još jedna tema WordPress-ove baze znanja koja vam omogućuje transformiranje web stranice u izvor informacija za posjetitelje i kupce.

Uz omogućavanje stvaranja sveobuhvatne baze znanja, Flatbase vam također pomaže da u svoju web stranicu uključite FAQ. Pored toga, možete dodati forum za podršku zajednice zahvaljujući kompatibilnosti teme s bbPress dodatkom. Ove značajke usmjerene na zajednicu čine ih solidnim izborom za vlasnike web stranica sa snažnim pristupom.

Licenca za jednu web stranicu iznosi 49 dolara, a uključuje buduća ažuriranja i šest mjeseci podrške. Da biste produžili podršku na godinu dana, možete platiti dodatnu naknadu.

6. HelpieWP

Helpie - WordPress dodatak za bazu podataka | Wiki

HelpieWP je vaš dodatak ako trebate pohraniti, organizirati i naučiti sve iz svog sustava znanja. Dodatak je odličan za:

 • Web stranice kojima je potrebna dokumentacija
 • Web stranice WooCommerce
 • Web stranice s klijentima / članovima i
 • Za izradu wiki web stranica

Ako gradite ozbiljnu bazu znanja, tada je pretraga najvažniji alat vaše baze znanja. Snažna pretraga korisnicima olakšava pronalaženje najrelevantnijih informacija iz velikog skladišta znanja. Zato je s HelpieWP, vragovi su napravili potpuno novi alat za pretraživanje kako bi uključili sve kvalitete zbog kojih je pretraživanje moćno i jednostavno za korištenje:

 • Priorizacija i vaganje sadržaja
 • Djelomično podudaranje ključne riječi
 • Brzina pretraživanja uživo

HelpieWP omogućuje vam da stvorite moćnu bazu znanja s dinamičnim Uvidom u svoje korisnike. Na taj ćete način smanjiti ulaznice za korisničku podršku, odrediti problematična područja u dokumentaciji i poboljšati indeks korisničke sreće.

Možete koristiti značajke uređivanja frontenda, uključujući ograničavanje mogućnosti uređivanja sučelja na određene korisničke uloge (recimo autori, urednici i administratori) i koristiti HelpieWP kao punopravni wiki sustav. Bezbroj je načina korištenja ove značajke za poboljšanje iskustva za vaše korisnike.

Značajka automatske tablice sadržaja generira navigacijske veze na stranici do naslova koje koristite u svom članku. Ovo je nevjerojatno korisno ako imate dugačak sadržaj koji se mora pravilno organizirati i lako se kretati.

HelpieWP radi sa svim glavnim temama i dodacima. Da, čak i oni koji stvaraju stranice. I najvažnije je znati da HelpieWP-ov tim pruža premium podršku svim svojim korisnicima.

7. MinervaKB

Baza znanja MinervaKB za WordPress

Info & DownloadView Demo

MinervaKB je dodatak za WordPress bazu znanja koji vam stvarno može olakšati život podrške. Od pretraživanja uživo do povratnih informacija o člancima, ima sve značajke koje će pomoći vašim klijentima da brzo riješe svoje probleme. Smanjenje vremena i novca koje trošite na podršku svojim klijentima. A ako ozbiljno poboljšavate bazu znanja svakodnevno, analitička nadzorna ploča, povratne informacije o člancima i ocjene pomoći će vam. Čak se integrira s Google Analyticsom, omogućavajući vam da koristite svoje omiljene alate za provjeru statusa kb.

Još jedan veliki plus je korištenje dodatka prema temi omogućuje vam da ga upotrebljavate u domeni vaše glavne web lokacije. To, međutim, dolazi s izazovom. Dodatak se mora savršeno integrirati s bilo kojom temom, kako u dizajnu tako i u funkcionalnosti. MinervaKB to rješava nudeći više unaprijed definiranih dizajnerskih dizajna plus mnoštvo fleksibilnih opcija. Kombinirajte to s kratkim kodovima elemenata i graditeljem stranica jednostavnim za upotrebu – spremni ste za upotrebu!

Dok MinervaKB nudi mnoge vrhunske značajke koje nude SaaS rješenja službi za pomoć, bez mjesečne naknade. Također, cijena je poprilično pristupačna za količinu dostupnih opcija. Budući da je izgrađen na vrhu WordPressa, dobivate najbolje rješenje za uređivanje sadržaja izvan okvira, koje koriste milijuni širom svijeta.

8. Herojski FAQ

Herojsko upravljanje pitanjima

Heroic FAQs je WordPress dodatak koji vam omogućuje da dodate odjeljak FAQ na svoju web stranicu. Sadrži mnoge značajke koje omogućuju brzo i jednostavno upravljanje često postavljanim pitanjima na vašoj web lokaciji. Graditelj FAQ koristi sučelje povuci i spusti za konfiguraciju FAQ-a bez napora. Inovativni graditelj često postavljanih pitanja (FAQ) omogućuje vam da stvorite, upravljate i uređujete više pitanja i odgovora sa samo jednog zaslona. Izvan okvira dolazi s 5 unaprijed konfiguriranih stilova i neograničenim potencijalom prilagodbe, kako bi odgovarali bilo kojem izgledu ili brandiranju web mjesta. Ovaj dodatak pomaže u smanjenju vremena provedenog na odgovore na uobičajena pitanja kupca, istovremeno povećavajući povjerenje u vašu uslugu i poboljšavajući otkrivanje vaše web stranice. To će vam ostaviti više vremena za fokusiranje na vaše poslovanje.

Za vlasnike tvrtki Heroic često postavljana pitanja mogu pomoći u povećanju zadovoljstva kupaca i na elegantni način prenose odgovore na uobičajena pitanja. Dodatak sadrži brojne mogućnosti za predstavljanje FAQ-a, uključujući izbor ikona i neograničene boje. Najčešća pitanja mogu se grupirati i prikazati na više lokacija na vašoj web lokaciji, smanjujući potrebu za uređivanjem puno sadržaja kada želite ažurirati ili promijeniti često postavljana pitanja.

Sa spremljenom samo jednom prodajom ili ulaznicom za podršku, Heroic FAQs mogao bi se platiti. Ako niste apsolutno uvjereni, HeroThemes nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca za sve kupnje. Svi naši Heroic kupci imaju koristi od našeg posvećenog tima za podršku koji nudi prijateljsku podršku pojedinačno kad god vam zatreba. Heroic FAQs dostupan je na tri cjenovna mjesta ovisno o broju web mjesta i potrebnoj podršci.


Dodavanje baze znanja na vaše web mjesto može se pokazati korisnim za vaše poslovanje. Dijeleći svoje znanje s kupcima i suradnicima, možete se etablirati kao autoritet i izvor informacija.

U ovom postu smo razgovarali o vrijednosti koju baza znanja može pružiti mnogim vrstama web lokacija. Također smo istakli nekoliko vrhunskih rješenja znanja i njihove ključne značajke. Koje od tih rješenja vas najviše zanima i zašto? Javite nam se u odjeljku s komentarima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map