Jednostavan popis WordPress bloga za bolji sadržaj

Jednostavan popis WordPress bloga za bolji sadržaj

Pročitali ste da čvrsti web sadržaj, više nego bilo koji drugi faktor, određuje uspjeh vaše web stranice. Ali, ono što određuje jeste li napisali ili ne dobro blog blog?


Nemoguće je to objektivno reći, ali postoji niz općenito dogovorenih stavki koje mogu pridonijeti učinkovitosti postova vaših blogova. Uključite ih u svaki post koji objavite i bit ćete dobro raspoloženi.

S obzirom na gore spomenuto, u ovom ćemo članku započeti istraživanjem anatomije posta na blogu, a zatim pokazati kako možete uključiti spomenute sastavne dijelove u dodatak generiran na popisu koji možete pokrenuti svaki put kad napravite blog post u programu WordPress. Idemo puknuti!

Anatomija najkvalitetnijeg bloga

Pa što bi trebalo biti uključeno u tipičan blog post? Idemo s medicinskom metaforom. Ako bi okvir bloga bio kostur, njegova bi se struktura sastojala od deset ključnih točaka. Evo svakog od njih:

 1. Čvrsta ključna riječ i tema. Odaberite temu posta na blogu koja je na neki način korisna za vaše čitatelje, a zatim pronađite srodnu ključnu riječ koja će vam pomoći usidriti vašu temu i pomoći i ljudima i paucima na pretraživačima da znaju o čemu se odnosi na vaš blog.
 2. Zbirni naslovi i podnaslovi. Potrebno je vrijeme da naučite kako pisati naslove koji će privući pažnju čitatelja, ali to je osnovna vještina, jer je vaš naslov često razlika između klika ili prijelaza. A budući da većina posjetitelja web stranica skenira postove na blogovima, isti se koncept odnosi i na podnaslove.
 3. Pravilno oblikovanje. Ovisno o vrsti bloga koji pišete, ovisit će ono što se smatra ispravnim oblikovanjem. Rečeno je da ćete, općenito, htjeti koristiti podbrojeve (h2, h3, itd.) I uključiti odvažan, kurziv, popise i druge slične elemente za pružanje raznolikosti u vašim postovima na blogu.
 4. Meta opisi. Ovo su sažeci koji se prikazuju u rezultatima tražilice; također ih koriste i web-lokacije društvenih mreža i oznaka. Tvoje ne bi trebalo biti duže od 159 znakova (uključujući razmake). Meta-opisi nisu tako važni u pogledu SEO-a, ali daju čitateljima da znaju što mogu očekivati ​​kada na web-lokacijama pretraživača ili na web stranicama društvenih medija naiđu na vašu stranicu.
 5. media. Svaki post treba sadržavati barem jednu sliku i druge oblike medija ako je moguće. Videozapisi, infografika, podcastovi i audio datoteke poboljšavaju iskustvo čitanja i potiču dijeljenje društvenih mreža. Također, neće svi posjetitelji vaše web stranice moći pročitati svaki post; neki će možda trebati slušati podcast dok rade ili putuju na posao. Kako upoznajete svoju publiku, vaš izbor medija trebao bi postati ciljaniji.
 6. Zaključak i poziv na akciju. Zaključci pomažu čitateljima da probave sadržaj vašeg bloga i odluče što dalje činiti, a poziv na akciju potiče čitatelje na suradnju sa vašom blogerskom zajednicom.
 7. Prikladno povezivanje. Osim što izgledate neprofesionalno, neispravne veze mogu navesti programera pretraživača da vjeruju da je vaša web stranica nepouzdana, što može uzrokovati pad ocjena ljestvice. WordPress dodaci poput Provjera prekinutih veza može skenirati vaše web mjesto kako bi se osiguralo da interne i vanjske veze ispravno rade.
 8. Kategorije i oznake. Osim što vam pomažu u strukturiranju tema na blogu, kategorije komuniciraju na tražilicama s temeljnim pojmovima o kojima piše na vašem blogu. Slično tome, oznake imaju širi doseg i trebaju uključivati ​​povezane pojmove.
 9. uređivanje. Bez obzira koliko puta ste pročitali članak u vizualnom ili uređivaču teksta, čitanje kao WordPress pregled svakako bi trebalo biti dio vaše rutine. Ovo je najbolji način za uređivanje i lektiranje posta na blogu, jer vam omogućuje veću sliku i pronalaženje pogrešaka pri upisu, strukturalnih problema koje biste inače propustili.
 10. Zakazivanje. Ne pišete nešto što ćete objaviti odmah, zar ne? Naravno da ne – vaš urednički kalendar planirate unaprijed. S tim na umu, nakon što završite post, trebate ga zakazati!

Tu ga imate – pouzdana struktura za svaki WordPress blog koji objavite. Ovisno o temi bloga, publici i poslovnim ciljevima, možda ćete trebati dopuniti ili na neki drugi način izmijeniti ovaj popis. To je reklo, ako uključite gore opisano, dobro ste započeli.

Sada znamo što želimo raditi, moramo transformirati našu predviđenu strukturu u popis za provjeru da bismo svaki put mogli to učiniti..

Zašto su kontrolni popisi tako važni?

Možda se pitate je li potrebno imati popis za WordPress blog post. Bio sam jednako skeptičan kada sam prvi put počeo redovno blogati. Ali prije dugo sam shvatio da mi je potrebno uspostaviti sustav ako bih učinio da ovo bloganje zaista uspije.

Vidite, čak i uz najbolje namjere, lako je zaboraviti zadatak ili dva bez službenog referenciranja na ono što čini blog dovršenim. Atul Gawande, autor Manifest kontrolnog popisa, napisao je da čak i stručnjaci poput kvalificiranih kirurga također trebaju kontrolne popise (trebao bi znati – on je kirurg).

Kontrolni popis nije škrto. Neprocjenjiva je pomoć vašoj učinkovitosti. Smatraju nas odgovornima i usmjeravaju proces koji može postati monoton ili zaboravljiv.

Korištenje dodatka za popis prije objavljivanja

Unaprijed objavite dodatak za kontrolni popis posta

Pomoću dodatka za Pre-Publish Checklist možete stvoriti prilagođeni popis specifičan za vašu strukturu postova na blogu i nikada ne zaboraviti korak. Prolazimo kroz njegovo postavljanje. Prilično je brzo – evo nas!

Ovaj besplatni dodatak možete naći u spremištu WordPress.org. Što znači da se jednostavno možete uputiti u dodatke> Dodaj novo i potražiti “unaprijed objaviti popis za provjeru” da biste ga instalirali.

Prethodno objavite izbornik dodatka za kontrolni popis posta

Nakon instaliranja i aktiviranja dodatka, trebali biste vidjeti da je novi Prethodno objavite popis za provjeru stavka dodana je pod Postavke na vašoj glavnoj WordPress nadzornoj ploči. Ovdje ćete moći stvoriti i upravljati popisom za provjeru i povezanim opcijama.

Prethodno objavite postavke kontrolnog popisa za objavu

Dodatak se aktivira kada korisnik pokuša objaviti novi post ili stranicu na vašoj web stranici. Dakle, prvi je korak definirati što želite dogoditi kada korisnici kliknu objavu. Kao što vidite gore, postoje opcije za provođenje potpunog popunjavanja kontrolnog popisa, dodavanje upozorenja kada korisnik pokušava objaviti bez dovršetka kontrolnog popisa ili jednostavno dopustiti objavljivanje sadržaja (čak i ako kontrolni popis zanemari). Možete odabrati i omogućavanje kontrolnog popisa prije objavljivanja na postovima i / ili stranicama. Većina će web-lokacija vjerojatno samo upotrebljavati dodatak za postove (posebno blogove s više autora). Ali obavezno spremite svoje postavke kad završite sa primjenom na svoje web mjesto.

Unaprijed objavite Upravljanje popisom postova

Dalje morate zapravo sastaviti svoj popis. Ovo je brz i jednostavan postupak. Dostupan je zadani popis stavki (vidi se gore) za početak. Za dodavanje novih stavki jednostavno upotrijebite tekstualno polje pri dnu stranice. Zatim kliknite Dodati na popis da biste dodali svoju novu stavku na dno vašeg kontrolnog popisa. Da biste promijenili redoslijed, jednostavno kliknite ikonu hamburgera s lijeve strane stavke popisa, a zatim je povucite na svoje mjesto. Nakon što ste dodali sve željene stavke na svoj popis, sve ste učinili.

Ovako izgleda popis za provjeru prilikom stvaranja novog posta pomoću Gutenbergovog uređivača:

Prethodno objavite popis za provjeru u Gutenbergu

Ovako to izgleda ako (poput nas) preferirate Classic Editor:

Prethodno objavite klasični uređivač popisa za objavljivanje

Ipak, kratka napomena. Ako koristite klasični uređivač, ali ne vidite popis za provjeru, možda ćete ga morati omogućiti na kartici Opcije zaslona u gornjem desnom kutu zaslona posta. Samo potvrdite okvir i vaš bi se popis trebao pojaviti.

Ako je omogućen Kontrolni popis prije objavljivanja, možete jednostavno provjeriti stavke po njihovom dovršenju. U idealnom slučaju sve dok ih sve ne završite, u kojem trenutku ćete objaviti svoj post ili stranicu. Ovisno o postavci koju ste odabrali za svoju radnju na popisu, trebali biste vidjeti upozorenje ako kliknete Objavi prije nego što kompletirate popis.

Prethodno objavite poruku s popisa za objavljivanje

Kako je odabrana opcija za prikaz upozorenja, ali ipak dopuštanje objave, to je poruka izgledala. A ako mene pitate, super je podsjetnik.

Iako je aktiviranje ovog dodatka neobavezno, može vam pomoći da stupite u naviku stvaranja boljih postova na blogu. Preciznije, potvrđuje da su svi elementi (koje smatrate potrebnima) koji će privući čitatelje i zadržati ih angažiranim..


Pisanje sadržaja koji potiče vaše čitatelje i potiče ih na akciju ne mora biti nemoguće – potreban vam je samo popis za provjeru.

Trebat će vam usredotočena tema, zadivljujući naslov i potporne točke istaknute podnaslovima i drugim elementima oblikovanja. Željeli biste uključiti istaknutu sliku i druge oblike medija (ako je moguće) da biste privukli pažnju čitatelja. Meta podaci, kategorije i oznake čine da vaš blog postane pregledniji, a vaš sažetak i poziv na akciju su glazura na torti. Nakon što završite s uređivanjem, preostaje vam samo zakazati svoj post za objavu.

Kada integrirate gore navedene stavke u sve svoje postove na blogu, rezultat će biti dobro strukturiran i privlačan post koji će tražilice pretraživati ​​i dijeliti na webu..

Što biste uključili u svoj popis WordPress bloga? Jesam li izostavio neke predmete? Slobodno dodajte na ovaj popis i / ili podijelite svoje misli u odjeljku s komentarima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map