Jednostavan nacrt za povećanje angažmana na vašem WordPress blogu

Prosječni bloger ima tendenciju da ima opsednutost prometom, i, točnije, sve većim prometom. Količina je ključna, zar ne? Možda, ali često volim pucati po nisko visećem voću poboljšavajući kvaliteta prometa na mojim stranicama. To se može učiniti na dva načina:


 1. Privucite relevantniji promet (tj. Ljude koji imaju veću vjerojatnost da se bave vašim sadržajem)
 2. Učinite bolji posao “prodaje” svog bloga novim posjetiteljima

U ovom postu želim se usredotočiti na drugu metodu ove dvije, čija je ljepota u tome što ne morate raditi kako biste privukli više prometa – samo trebate optimizirati ono što već imate. U svijetu opsjednutom količinom, koncept poboljšanja onoga što već imate često se ne cijeni.

Nedavno sam opisao kako stvoriti veze na svom blogu za WordPress za povećani angažman (tj. Vjerojatnost da će se neki posjetitelj zadržati), a u ovom postu zapravo ću poduzeti tu strategiju korak dalje nudeći vam nacrt pomoću kojeg možete poboljšati “ljepljivost” bloga. To bi trebalo imati izravno blagotvoran utjecaj na vaše pretplatne stope i vrijednost po posjetitelju (ako se vaš blog unovčava).

Započnimo!

Odjeljci vaše web stranice koji povećavaju angažman

Nacrt je podijeljen u četiri odjeljka od kojih se sastoji većina WordPress blogova:

 1. Zaglavlje i navigacijska traka
 2. Sadržaj
 3. Bočna
 4. Podnožje

Svaki odjeljak mora igrati ulogu u smislu zadržavanja posjetitelja na vašoj web lokaciji ili pretvaranja u pretplatnika ili kupca, a ja ću objasniti kako biste trebali optimizirati svaki za maksimalan blagotvoran učinak.

Prvi korak je čitanje mog prethodnog posta o stvaranju veza i osiguravanje da je vaša web lokacija pravilno postavljena kako bi se maksimaliziralo zadržavanje čitatelja. Jednostavno rečeno, nijedna veza ne bi trebala ljude odvlačiti od stranice koju čitaju (bez obzira je li veza na koju klikaju interna ili vanjska) osim ako ne možete biti sigurni da su s tom stranicom radili.

Uz spomenuto, hajdemo ispucati!

1. Zaglavlje i navigacijska traka

Prvo pitanje koje morate postaviti je: “Prolazi li moja web lokacija test za uklanjanje zaglavlja?” Ovaj test (ljubazno od Derek Halpern) je jednostavno – zamislite da su zaglavlje i oznaka uklonjeni s vaše početne stranice i zapitajte se može li novi posjetitelj shvatiti o čemu se radi na vašoj web lokaciji..

Ako je odgovor ne, vjerojatno biste ga trebali pokušati učiniti očiglednijim. Dok je očito da vas, novi posjetitelji uglavnom trebaju imati poruku prepuštenu kući. Jedan od najboljih načina da se to postigne je postavljanje okvira s značajkama – bilo izravno ispod vašeg zaglavlja i navigacije ili na samom vrhu okvira sa sadržajem. Evo sjajnog primjera okvira okvira s ljubaznošću Smart Pasivnog dohotka:

Snimka zaslona početne stranice Smart Pasive Income.

Iako sam okvir s značajkama zapravo ne objašnjava o čemu se radi, on pruža izravnu vezu do cjelovitog objašnjenja. Ono se ističe na stranici i odmah potiče nove posjetitelje da kopaju dalje na web mjestu.

Preporučujem da svi blogovi imaju okvir s značajkama – bilo kao onaj iznad (ugrađen u okvir glavnog sadržaja) ili inačica pune širine poput ove iz društvenih okidača:

Snimka zaslona početne stranice Social Triggers.

Nakon što shvatite kako ćete implementirati okvir s značajkama na svoju web lokaciju, trebali biste skrenuti pažnju na svoju navigacijsku traku. Općenito govoreći, vaše veze trebaju biti ograničene na sljedeće:

 • Dom
 • Oko
 • Započni ovdje
 • Kontakt
 • Pretplatite se na stranicu za prskanje (ako je prikladno)
 • Stranica proizvoda (ako je prikladno)
 • Unajmite me (ako je prikladno)

Očigledno vaša kilometraža može varirati, ali prevladavajući princip je da veze na vašoj navigacijskoj traci trebaju upućivati ​​na stranice s velikim prometom koje pomažu ljudima da bolje upoznaju vašu web stranicu ili ih pretvore u pretplatnika ili kupca. Sve drugo je suvišno i vjerojatnije je da će smanjiti angažman nego imati blagotvoran utjecaj.

2. Sadržaj

Kad je riječ o bilo kojoj određenoj stranici ili postu na vašoj web stranici, morate se usredotočiti na ono što možete učiniti da posjetitelj ostane angažiran. Preporučujem vam da to učinite tako da ih preplavite mogućnostima sadržaja (ali na dobar način). U savršenom svijetu vaš posjetitelj ne može pomoći, ali imaju otvorene više kartica dok pregledava vaš sadržaj i klikne na povezane veze i povezani sadržaj.

Ključ stvaranja ovog efekta je u obilju sadržaja na vašoj web lokaciji i redovitoj povezanosti između postova i stranica. Međutim, od vitalne je važnosti da je svaka veza relevantna, jer u protivnom riskirate da iritirate posjetitelja. Ako je fokus vašeg bloga relativno tijesan (i trebao bi biti) i stalno stvarate sadržaj, ne biste trebali imati problema s stvaranjem obilje kontekstualnih veza unutar svojih novih postova na blogu.

Ali ne biste se trebali samo prestati povezivati. Također volim pružiti izbor povezanih sadržaja na dnu svakog posta (koristeći izvrsne Još jedan dodatak za srodne postove (YARPP)) zajedno sa srodnim oznakama.

Još jedan srodni logotip dodatka.

YARPP je okosnica većine WordPress web lokacija na kojima radim.

Na kraju, svaki post treba završiti pozivom na akciju (CTA) koji posjetitelju pruža mogućnost da se pretplati ili postane kupac. Nemojte pogrešiti ako pretpostavite da će posjetitelji uvijek primijetiti CTA na vašoj bočnoj traci ili negdje drugdje – dno posta je izvrsno mjesto za privlačenje njihove pažnje. Uostalom, ako su čitali sve do dna posta vjerojatno su u dobrom raspoloženju da nešto poduzmu..

3. Bočna traka

Snimka zaslona ostavljanja posla iza bočne trake.

Bočna traka mog bloga.

Bočna traka je možda najčešće zlostavljani odjeljak većine WordPress blogova. Strašno se pretrpava ogromnim brojem widgeta sa slabim učinkom koji korisniku nude malo i još manje doprinose primarnom cilju vašeg cilja (tj. Privlačenju pretplatnika i / ili kupaca).

Ključno za izvedbu gornje bočne trake jest to što je moguće rjeđe naseljeno. Jednostavno rečeno, što posjetitelj ima manje izbora, veća je šansa da će učiniti ispravne stvari (tj. Ispuniti CTA). Međutim, želite osigurati da bočna traka posjetiteljima pruža priliku da saznaju više o vašem blogu i istraže dalje. Imajući to u vidu, preporučujem vam da uključite kombinaciju sljedećih widgeta (navedenih u posebnom redoslijedu):

 • Obrazac za pretplatu
 • Link do proizvoda (u idealnom slučaju grafički)
 • Poveznica na stranice novca (tj. One stranice koje ostvaruju najneposredniji prihod)
 • Popis kategorija / oznaka ili veza do stranica s resursima
 • Gumbi na društvenim medijima
 • Okvir za pretraživanje
 • Mini bio kutija

Lijevo od ovog odjeljka vidjet ćete snimku zaslona bočne trake na mom blogu, koja sadrži sve gore navedene elemente. Svaka od njih nudi korisniku priliku da dalje istražuje blog, pretplati se ili kupi. Sve te radnje imaju vam koristi.

4. Podnožje |

Da budem iskren, više uključujem podnožje jer je to element web lokacije koji zapravo ne možete zanemariti, za razliku od potencijalnog središta angažmana i potencijala konverzije. Činjenica je da većina ljudi neće previše paziti na vaš podnožje i to ima ograničen potencijal.

Mnoštvo podnožja ograničavaju se na jednostavno obavijest o kršenju autorskih prava i da budem iskren, ne vidim problem s tim. Ako ipak želite dodati malo više oomph-a na svoju web stranicu, tada možete naseliti podnožje kombinacijom gore navedenih widgeta i još više.

Podnožje WPExplorera zapravo je dobar primjer što možete napraviti sa podnožjem – ako posjetitelj se doći do samog dna stranice, a onda im nudi lijepu priliku da se presele na drugi dio stranice:

Snimak zaslona podnožja WPExplorer.

Podnožje treba biti vaš posljednji prioritet, ali ako imate vremena onda biste mogli razmotriti popunjenje nekim widgetima za povećanje angažmana.

Povećanje sažetka angažmana na blogu

Gore sam uvrstio dosta korisnih savjeta, ali najvažnije je razumjeti temeljno obrazloženje mojih savjeta – da se korisniku uvijek pruži obilje kontekstualno relevantnih prilika za daljnje istraživanje web stranice ili pretplatu. To je ključno – sve dok imate to na umu, malo je vjerojatno da ćete pogriješiti, čak i ako drugačije pristupite onome koji sam preporučio.

Imajući to u vidu, volio bih znati koje strategije koristite za maksimiziranje angažmana i konverzija na vašem blogu. Javite nam se u odjeljku s komentarima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me