GoDaddy: Još uvijek se vratio neprijatelj WordPress-a ili usluga hostinga?

Bolno usporena vremena učitavanja, loša usluga za korisnike, bijesne prodaje i nekompatibilnosti s dodacima jednom su zasmetali reputaciji GoDaddyja kao WordPress domaćina. Dugo povezane uglavnom s negativnim raspoloženjem korisnika, plima se polako okreće u korist preporođene usluge hostinga.


GoDaddy je bio intenzivno usmjeren na poboljšanje performansi proizvoda, upotrebljivosti i korisničku i proizvodnu podršku.

Konkretnije, sastavili su veliki poticaj za potpunu integraciju WordPress-a u svoju ponudu za novajlije i profesionalce s nizom paketa posebno usmjerenih na platformu.

Jesu li njihovi napori napravili značajan utjecaj ili je GoDaddy još uvijek neprijatelj WordPress-a? U ovom ćemo članku opisati često ispunjenu povijest odnosa GoDaddy-a s WordPress-om, njihov novi smjer te proizvode i usluge koji su sada u ponudi.

GoDaddy i WordPress: Tada i sada

Osnovan 1997. godine kao Jomax Technologies, Bob Parsons i njegov tim preimenovali su ovu softversku kompaniju u GoDaddy 1999. godine. Njegov komičan, ali pamtljiv poslovni naziv odražavao je kompanijski ćudljiv pristup oglašavanju..

Međutim, sve nije bilo jedrinsko jedrenje što se tiče WordPressa. Programeri su se često žalili na sporo učitavanje tijekom godina, a često su se isticali nedosljedni odgovori i krivo prihvaćena krivica od tehničke podrške..

Jedan je bloger premješten u izraziti se snažno od 2013. godine:

Reći da su “WordPress Friendly” znači reći da je vaš pit bull susretljiv dok upotrebljavate svaku sumu snage koju pokušavate spriječiti da me ne napadne!!

U protekle dvije i pol godine, novi izvršni direktor Blake Irving pokušao je dramatično promijeniti tvrtku.

Pod njegovim vodstvom, GoDaddy je obnovio ponudu proizvoda, proširio pozivni centar za korisničku podršku, poboljšao obuku za tehničku podršku i bavili se zastupanjem žena u tvrtki. Oni su čak započeli sponzoriranje niza WordCamp događanja u inozemstvu.

Postavljanje računa za WordPress

Upravljani WordPress hosting od GoDaddy.

Upravljani WordPress hosting od GoDaddy.

S GoDaddyjevim upravljanim hostingom staro upozorenje “Dobivate ono za što plaćate” više se ne primjenjuje. Iako su cijene još uvijek među najnižim u industriji (trenutno vode promociju s osnovnim WordPress hostingom počevši od 1 USD mjesečno), razina vrijednosti ponude skočila je naglo.

WordPress više nije samo jedna od mnogih opcija na GoDaddy-u. Umjesto toga, WordPress su postali građani prve klase u svojoj liniji proizvoda s nizom rješenja koja osoblje opisuje kao “strogo upravljanu” ponudu proizvoda. Razliku ćete vidjeti odmah nakon aktiviranja računa.

Istaknuti dijelovi GoDaddy WordPress hostinga

Obnovljena ponuda za WordPress uključuje brojne nove značajke za uživanje. U nastavku smo odabrali neke od najvažnijih.

Vodiči za Sidekick

Ako vam nije novo za WordPress, imat ćete pristup stotinama SIDEKICK tutorijala koji pokazuju kako izgraditi svoju web stranicu. Njihovi se videozapisi stalno ažuriraju i pokrivaju teme kao što su uređivanje fotografija, stvaranje stranica i postova, odabir tema i još mnogo toga.

WordPress 101

WP101 videozapisi standardno su dostupni.

WP101 videozapisi standardno su dostupni.

Također ažurira sa svakom novom verzijom, WordPress 101 nudi video vodiče formatirane za sve vaše uređaje. Obuhvaćaju sve, od vrlo osnovne upute do naprednijih koncepata poput SEO optimizacije.

Obučeno pomoćno osoblje

Oko svibnja 2014., GoDaddy je raspustio podršku za e-poštu i probleme s ulaznicama. Jednostavno nije radilo Između ostalih problema, bilo je previše kašnjenja u obradi zahtjeva kupaca i oni nisu imali alate za provjeru podataka o kupcima ako su zahtjevi poslani iz e-poruka koje nisu računi.

Sada je, međutim, osoblje za tehničku podršku obučeno za rješavanje problema isključivo za WordPress korisnike putem telefona i putem live chat 24 sata dnevno – veliko poboljšanje razine usluga.

Pojačana sigurnost web stranica

Prema Jeffu ​​Kingu, generalnom direktoru GoDaddy-a za hosting i sigurnost, kompanija u posljednje vrijeme zauzima sve aktivniji stav protiv sigurnosnih prijetnji. Blokeri neželjene pošte, automatska ažuriranja i noćne sigurnosne kopije web mjesta jednom ponovnom instalacijom samo su neki od novih sigurnosnih značajki GoDaddyja.

Kompatibilnost dodataka

Kao što je spomenuto ranije, kompatibilnost dodataka bio je glavni problem na starom GoDaddy hostingu. Preuzeli su svoje opredjeljenje za poboljšanje WordPress proizvoda korak dalje sa svojim Hot 100 popisom najčešće korištenih tema i dodataka (i da, kladite se da je Total na raspolaganju).

Ovaj popis isporučuje se tjedno, rangira popularne WordPress teme i dodatke koje koristi GoDaddy WordPress hosting klijentima. Zanimljivo je da GoDaddy, umjesto da rangira ukupni broj aktivnih instalacija, procjenjuje neto promjenu tema i dodataka aktivnih u vrijeme njihove tjedne analize.

GoDaddy je također sastavio popis dodataka za koje se zna da ometaju funkcionalnost njihovih upravljanih WordPress računa za hosting. Ako je aktivirano, GoDaddy će ih ukloniti dodaci na crnoj listi s vašeg upravljanog računa nakon otkrivanja.

Migracije web mjesta

Čini se da su se i mogućnosti migracije znatno poboljšale. Jedan je bloger izvijestio o migraciji više web stranica bez problema. Tijekom procesa migracije možete pregledati svoje web stranice na zasebnoj poddomeni. Nadalje, možete očekivati ​​da ćete osjetiti porast brzine stranice na vašem web mjestu po završetku.

Idite profesionalno sa svojim postojećim klijentima

GoDaddy Pro je blagodati programerima.

GoDaddy Pro je blagodati programerima.

GoDaddy Pro kreiran je s obzirom na programere, dizajnere i kreativne agencije. Kombinira ključne komponente GoDaddyjeva upravljanog WordPress hostinga (kao i opcije za zajednički, cloud, VPS i namjenske poslužitelje) s pametnim alatima za upravljanje klijentima..

Pomoću alata za migraciju web mjesta možete prijeći postojeće klijente na ovaj novi sustav ili stvoriti potpuno novi račun za nove klijente. Evo samo nekih karakteristika ovog novog proizvoda.

Upravljanje računom

Vaši klijenti određuju vašu razinu pristupa, ali vi možete provesti testiranje iza kulisa, provjeriti rad web mjesta, funkcionalnost dodataka, pregled koda – cijelu kuglu voska. Možete čak i započeti s izgradnjom web lokacije vašeg klijenta na privremenoj domeni za njih dok se ne stane na konačnu.

Pojednostavljena kupovina

Jeste li ikada kupovali samo za svoje klijente kako biste zaključili zamršeni web smišljajući kako vratiti vlasništvo nad njihovim proizvodima na njih? GoDaddy Pro rješava ovaj problem s košaricama za kupce. Postoje dvije mogućnosti:

  1. Napunite košaricu i pošaljite je klijentu na kupnju.
  2. Kupnju izvršite u ime vašeg klijenta pomoću kreditne kartice koju ima u evidenciji.

Klijenti održavaju vlasništvo dok radite na njihovom računu s manje štucanja. Sjajna je mogućnost imati i spremati puno gnjavaže niz liniju.

Namjenska korisnička podrška

Kad žonglirate s više klijenata, lako je s vremena na vrijeme baciti loptu. GoDaddy pomaže spriječiti da se to dogodi posvećujući liniju za korisničku podršku svojim Pro kupcima. Vremena čekanja su kraća, a vi još uvijek imate mogućnost korištenja live chat-a.

Dodatna značajka koju mnogi freelanceri preferiraju je opcija za podnošenje ulaznice za podršku. Nakon što se problem riješi, dobit ćete ažuriranje. To vas oslobađa da nastavite raditi na računima svojih klijenata umjesto da gubite vrijeme na rješavanje problema tehničkih snagersa iza scene.

Pristup evanđelistu WordPress-a

GoDaddy drži svoje uho do šire s društvenom zajednicom putem svog WordPress evanđelista, Mendel Kurland. Mendel uvelike putuje kako bi skupio uvide programera, dizajnera i vlasnika web lokacija širom svijeta. Pored uspostavljanja odnosa unutar WordPress zajednice, Kurland izravno šalje povratne informacije razvojnom timu GoDaddy-a kako bi povećao performanse i upotrebljivost GoDaddy Pro-a.

Je li GoDaddy dobro ići?

Nekad potencijalno bolna opcija koju bi korisnici WordPressa trebali smatrati hosting partnerom, GoDaddy je sada ozbiljna konkurencija uvođenju upravljanog WordPress hostinga. I sada ga možete isprobati za samo 1 USD mjesečno (samo kliknite gumb da biste dobili promociju), pa što zapravo morate izgubiti?

GoDaddy Upravljani web hosting

Napredovali su u velikoj mjeri kako bi promijenili percepciju korisnika i dokazali pouzdanost kao hosting tvrtka, dodajući nove inovativne značajke poput GoDaddy Pro za programere..

Radoznali smo čuti vaše misli. Jesu li ove promjene za WordPress dovoljne da razmislite o tome da posjetite sljedeću web stranicu putem GoDaddy-a? Ili ste još uvijek na ogradi? Javite se putem komentara i javite nam se.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me