Gdje potražiti pomoć za WordPress

Gdje potražiti pomoć za WordPress

Redovni korisnici WordPressa znaju da je to vrlo lako naučiti i koristiti. Bez obzira jeste li početnik ili profesionalac, postojat će vremena kada vam je potrebna pomoć za WordPress. Ne brinite, lijepo u programu WordPress je što ima široku zajednicu koja je spremna pomoći. I ne samo to, Internet je prepun brojnih kvalitetnih blogova, WordPress udžbenika i resursa koji mogu dati odgovore na najčešća pitanja WordPressa. Ovaj će vam post pokazati neka od najboljih mjesta na kojima možete potražiti WordPress pomoć.


Ali pričekajte – čak i prije nego što potražite vanjsku pomoć, evo nekoliko prvih koraka:

  • Provjerite je li u pitanju dodatak. Često se problemi javljaju zbog sukoba između dodatka s jezgrom WordPress-a, teme ili s drugim dodatkom. Ovo je lako otkloniti. Prvo deaktivirajte svoje dodatke. Ako problem nestane, znate da je problem s dodatkom. Dakle, reagirajte svoje dodatke jedan po jedan da biste pronašli problematičara. Jednostavno preskočite dodatak ili potražite bolju alternativu.
  • Provjerite je li vaša tema problem. Jednostavno aktivirajte jednu od zadanih WordPress tema (poput Dvadeset devetnaest) umjesto postojeće WordPress teme. Ako problem nestane, obratite se programeru teme za pomoć.
  • Provjerite je li vaša web lokacija dolje zbog poslužitelja / hostinga. Također možete izvršiti neke jednostavne provjere stranica kako biste saznali zašto je vaša web stranica WordPress propala.

Ako se u ovom trenutku niste blizu rješenja, možete potražiti internetske resurse za odgovore na svoje WordPress probleme.

Tijekom pretraživanja rješenja, za pokretanje pretraživanja važno je koristiti prave ključne riječi. Iz tog razloga obratite pažnju na bilo koju Poruka o pogrešci na vašem zaslonu. Može ukazivati ​​na prirodu problema i te riječi možete koristiti kao pojmove za pretraživanje na tražilicama.

Ovdje možete pronaći pomoć za WordPress.

1. Upotrijebite gumb pomoći

WordPress pomoć

Tamo je Gumb za pomoć u gornjem desnom kutu svakog WordPress zaslona. Kliknite na nju – to će vas dovesti do informacija relevantnih za zaslon na kojem ste. Povezuje se s relevantnom WordPress dokumentacijom i vrlo je vjerojatno da ćete ovdje možda pronaći svoje rješenje.

2. Pretražite unutar stranica s FAQ-om WordPress-a

Web stranice o WordPressu sadrži pitanja koja su uredno kategorizirana. Vaš se problem može pojaviti na ovim stranicama, a drugo možete postaviti na stranici Radna stranica s FAQ-om.

3. Provjerite stranicu dodataka ili tema

Ako zaključite da je dodatak ili tema problem, potražite rješenje na službenoj stranici stavke. Ako koristite besplatni dodatak s WordPress.org, postoje kartice za instalaciju i podršku. Moguće je da već imaju rješenje za problem koji imate. Za besplatnu temu WordPress.org obično se nalazi brza veza do početne stranice teme (gdje obično možete pronaći dokumentaciju), kao i gumb na bočnoj traci stranice s temom za pregled foruma podrške. Sjetite se samo teme i dodaci u WordPress spremištu su besplatni. Zato budite pristojni i lijepo tražite rješenja. Ili ako postoji premium verzija, možda biste trebali razmotriti nadogradnju.

Kada govorimo o premiji – ako ste kupili temu ili dodatak koristite istu logiku. Prvo potražite dokumentaciju. Većina programera ovo super jednostavno pronalazi povezivanjem na stranicu sa stavkama. Na primjer, na Themeforest obično možete pronaći informacije o dokumentaciji o temama na kartici za podršku artikala. Ako u dokumentaciji ne pronađete rješenje, obratite se programeru. Uz kupnju je često uključena podrška od 6 mjeseci do jedne godine. Tko bolje može pomoći od osobe ili tima koji je stvorio predmet?

4. WordPress forumi za podršku

Forumi za podršku na WordPress.org jedno su od prvih mjesta koje tražite volontere da vam pomognu u rješavanju vašeg problema. Posebno je sjajan za novorođenče koji mogu pronaći spremno rješenje u postojećim nitima. Ako ne, kao registrirani korisnik možete otvoriti i novu nit.

Stranice za podršku dodataka

Pripazite da pružite sažet i relevantan podatak. Objasnite napore koje ste uložili do sada, prenesite snimke zaslona problema u oblak i navedite veze u niti. Ako želite, saznajte više o tome kako napisati veliki zahtjev za potporu.

5. Potražite kvalitetne internetske resurse

Postoji niz kvalitetnih izvora WordPress TV dostupno na internetu što vam može pomoći da bolje razumijete WordPress. Možda ćete htjeti provjeriti ove vodiče prije nego što proširite pretraživanje.

Također, postoji niz divnih blogova i web stranica s vodičima koji se odnose na WordPress (poput WPExplorer). Oni opisuju kako se nositi s uobičajenim greškama u programu WordPress ili problemima poput 404 pogreške, problemima iscrpljenim memorijom, problemima s korupcijom baze podataka, prikazom WordPressa praznim ekranom i još mnogo toga. Ako su vam potrebna dodatna sredstva, isprobajte bilo koji od ovih najboljih blogova na WordPressu.

6. WP Compendium

WP Compendium je još jedna sjajna kompilacija korak po korak udžbenika za gotovo svaki WordPress temu. Štoviše, dostupan je kao cool proširenje za vaš preglednik Chrome, tako da je WordPress pomoć udaljena samo jedan klik. Osim toga, brojni moduli treninga pomažu početnicima da se bolje upoznaju i upoznaju WordPress i njegove načine.

7. Isprobajte IRC sobu za razgovor

IRC soba za sastanke uglavnom je za pomoć u stvarnosti za WordPress programere. Mnogo razgovora ovdje može biti previše tehnički za prosječne korisnike WordPressa poput vas i mene. Unatoč tome, ako ostavite pitanje, postoji šansa da bi neki dobrovoljac mogao odgovoriti ovdje.

8. Razmjena slaganja WordPressa

WordPress razmjena stokova drugo je mjesto namijenjeno uglavnom programerima. Besplatno je i možete postavljati i odgovarati na pitanja bez registracije na web mjestu. Kako se odgovori s najviše ocjene premještaju na vrh, najbolji odgovor možete brzo pronaći. Ovdje ćete pronaći raspravu koja se uglavnom odnosi na WordPress kôd.

Drugo mjesto za raspravu o problemima WordPressa je Ustanite forumi. To je mjesto na kojem možete upoznati vlasnike web stranica, blogere i korisnike WordPress-a kako bi razgovarali o uobičajenim problemima. Za jednokratnu registracijsku naknadu od 10 USD možete se pridružiti raspravi u zajednici.

9. Pitajte svog pružatelja usluga hostinga

Neki upravljani hosting servisi poput WPEngine, Flywheel ili Kinsta imaju svoj tim stručnjaka za WordPress. Samo otvorite kartu ili chat uživo i potražite pomoć svog tima za podršku.

10. Unajmite pomoć

Kada ste u nedoumici, obratite se profesionalcu. Izaberite male freelancere na web lokacijama poput Fiverr i Upwork. Ili uložite u vrhunsku uslugu podrške za WordPress. Oni često poduzimaju održavanje i upravljanje čitavim nizom WordPress usluga i popravljaju bilo koji problem sa kojim se suočavate. Evo nekoliko preporučenih stvari:

Tehnička podrška WP-a

Tehnička podrška WP-a nudi sveobuhvatne planove održavanja i servisa za WordPress. Bilo da vam treba brzo popravljanje u slučaju nužde (jednokratna naknada od 65 USD), standardno održavanje (45 USD mjesečno, što uključuje sigurnosne kopije, ažuriranja i sigurnost) ili ako želite udobnost neograničene pomoći, za to postoje i mjesečni planovi (počevši od samo 60 USD / mj).

WP pomoć

WP pomoć pobrinut će se za sve aspekte WordPressa uz naknadu koja se kreće od 129 do 299 dolara. Od sigurnosti do sigurnosnih kopija i praćenja do ažuriranja, oni vode računa o cijelom nizu WordPress usluga.

Ljubitelji WP-a

Ljubitelji WP-a, usluga koja se brine za brzinu, sigurnost, izradu sigurnosnih kopija i ažuriranja bilo kojeg broja vaše WordPress web stranice. Oni su dostupni 24 sata dnevno za nadzor i uređivanje vaše web stranice. Planovi počinju od $ 50 mjesečno i za ovaj WP Buffs će nadzirati, izrađivati ​​sigurnosne kopije i obnoviti vašu web stranicu. Vaša web stranica upravljat će se cijelim danom, svaki dan.

Njega za WPSite

Njega web mjesta WP imaju za cilj pružiti kompletne usluge podrške za WordPress malim tvrtkama i profesionalnim blogerima. Optimizirat će vašu web stranicu radi brzine i pomoći vam da povećate svoj promet. Revizije sigurnosti, sigurnosne kopije i brzo rješavanje problema s podrškom uključuju se u pakete. Planovi počinju od 79 USD mjesečno, a tu je i 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Valet.io

Valet.io pruža usluge održavanja i upravljanja web stranicama WordPressa. Može im se vjerovati da nesmetano rade vaše web stranice i pomažu u razvojnim projektima. Ponosni su na razumijevanje vaših ciljeva i suradnju s vama kako biste se ostvarili na održiv način. Morat ćete ispuniti obrazac sa svojim podacima kako biste znali o njihovim planovima i cijenama.

Završne riječi o pronalaženju pomoći za WordPress

WordPress je softver otvorenog koda koji ima jaku podršku u zajednici. Osim toga, na mreži je dostupno puno resursa. Dakle, kada sljedeći put budete stali na WordPress zaslon ne razumijete, nemojte paničariti. Budite mirni i smislite svoj put koristeći resurse predložene u ovom postu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me