Awesome koristi za snažne WordPress klizače

Awesome koristi za snažne WordPress klizače

Mnogo je elemenata koje možete ugraditi u svoju web stranicu kako biste povećali angažman korisnika i poboljšali isporuku vašeg sadržaja. Međutim, često zanemareni element – klizač – onaj je koji može imati najveći utjecaj na dizajn i funkcionalnost.


Klizači su prijenosni dijapozitivi koji mogu obaviti mnoge zadatke (poput prikazivanja vašeg portfelja fotografija ili predstavljanja poslovnih svjedočenja). Ako se pravilno koriste, možete stvoriti zanimljiv, interaktivan doživljaj za posjetitelje vaše web stranice.

U ovom ćemo postu objaviti što je klizač i zašto biste ga trebali koristiti. Zatim ćemo vam pokazati kako odabrati najbolji klizač WordPressa za svoje potrebe, kao i četiri fenomenalna načina za korištenje na web mjestu. Započnimo!

Što je klizač (i zašto biste ga trebali koristiti na svojoj web stranici)

Ukupna WordPress tema (Demo blog putovanja)

Dijapozitivi se upotrebljavaju na raznim web lokacijama na više načina – uključujući i na demo blogu Total Travel gdje se klizač koristi za predstavljanje članaka.

Klizač je interaktivni dijaprojekcija koji se koristi na web lokacijama za različite zadatke, a iako su obično teški za medije, niste ograničeni na to da biciklizujete niz slika ili video zapisa. Osim toga, brojne su prednosti korištenja klizača. Na primjer, mogu:

 • Podijelite sadržaj vaše web lokacije.
 • Angažirajte posjetitelje vaše web stranice.
 • Omogućuju vam isporuku informacija na jednostavan, probavljiv način.

Ukratko, glavni je zadatak klizača poboljšati način na koji posjetitelji komuniciraju s vašim sadržajem. To se odnosi na to je li sadržaj vizualni (poput slika i videozapisa) ili ne (uključujući pisani sadržaj, poput svjedočenja).

Kako odabrati najbolji klizač za WordPress za svoje potrebe

Klizači nisu svi jednaki, pa je odlučiti koji je najbolji za vaše potrebe. Svaka ima svoje jedinstvene osobine zbog kojih je pogodna za različite svrhe. Neke od popularnijih značajki klizača uključuju:

 • Podrška za prezentaciju u punoj širini.
 • Prevlačenje i prebacivanje slajdova povucite i ispustite.
 • Ugrađeni widgeti i kratki kodovi.
 • Opcije konfiguracije (poput efekata prijelaza i brzine).
 • Multimedijska podrška (uključujući videozapise, GIF-ove, HTML i još mnogo toga).

Točne značajke ovisit će o klizaču. Na primjer, Slider Revolution (koja počinje od 25 USD) poznat je po prijelazima “dijapozitiv na klizanje” i dodacima dodacima. To ga čini dobrim izborom za vrlo kreativne prezentacije. Osim toga, u paketu je s mnogim premium WordPress temama, uključujući Total. Meta klizač (besplatan i premium) popularan je zbog pametnog obrezivanja slika i mogućnosti ugrađivanja Youtube videa u dijapozitive.

Smart Slider 3 (također sa besplatni i plaćeni planovi) također uključuje mnoge od gore navedenih značajki, kao i vrhunsku podršku i više 100 unaprijed izgrađenih slajdova:

Stranica primjera klizača Smart Slider 3

Otkrićete da većina klizača nudi obilje fleksibilnosti i snage, iako ispravna opcija ovisi o vašim potrebama i očekivanoj upotrebi. Imajući to u vidu, pogledajmo neke jedinstvene situacije za koje možete smatrati da je klizač idealan.

4 izvrsna korištenja za snažni dodatak klizača

Da biste dobili inspiraciju, ovaj će vam odjeljak ponuditi četiri fenomenalne uporabe snažnog klizačkog dodatka. Također ćemo vam dati nekoliko korisnih savjeta o tome kako optimalno implementirati svaku metodu. Zaronimo!

1. Prikažite vizualne elemente s klizačem slike

Primjer je klizača slike

Klizač slike prilika je za dijeljenje zadivljujućih slika.

Kao što ime sugerira, klizač slika prikazuje zbirku fotografija. Ovi klizači izvrsni su za jednostavno prikazivanje vizualnih elemenata, poput portfelja ili putnog albuma. Iako su klizači slika jednostavan način prikazivanja vizualnih elemenata, pripazite da ih dobro implementirate:

 • Koristite samo slike visoke razlučivosti. Jednostavno rečeno, što je veća razlučivost vaših slika, to je veća percepcija kvalitete. Imajući to u vidu, na mreži možete pronaći mnogo besplatnih slika.
 • Optimizirajte svoje slike. Sa besplatnim alatima kao što je TinyPNG, možete osigurati da se stranice brzo učitavaju, a slike zauzimaju malo prostora na vašem poslužitelju, a sve to ne utječe na kvalitetu. Možete koristiti i ovaj vodič za optimizaciju slike za daljnje usavršavanje slika.

Slikovne klizače možete smatrati dosadnom i pretjerano iskorištenom aplikacijom. Međutim, korištenjem visokokvalitetnih, prekrasnih slika očarat će vaše čitatelje i pojačati im iskustvo na vašoj web lokaciji.

2. Izložite izjave kupaca s klizačem klizača

Primjer klizača klizača

Klizač klizača omogućuje neprimjereno uključivanje svjedočanstava i drugih isječaka sadržaja.

Klizač klizača je onaj koji radi na petlji. Kako su izjave kratke, kratki klizač nudi najbolji način za isporuku ovih isječaka sadržaja posjetiteljima vaše web stranice. Međutim, da biste to učinili najučinkovitije, htjeli biste provesti ove savjete:

 • Upotrijebite ručni vrtiljak. Nisu svi čitali istom brzinom. Kao takav, najbolje je da posjetitelji odluče kada će preći na sljedeću izjavu u klizaču.
 • Uključite istaknute gumbe. Na taj način se čitateljima olakšava kretanje između svake izjave.

Najbolja stvar u klizaču zamotka je ta što omogućuje percepciju količine. Dok radite na izradi svjedočanstava za svoju tvrtku, još uvijek s ponosom možete pokazati one koje imate, a da to ne utječe negativno na vaš socijalni dokaz.

3. Pokažite svoj najbolji rad s klizačem portfelja

Primjer klizača portfelja

Možete koristiti klizač portfelja za fotografije, videografiju ili čak ne-vizualni sadržaj.

Ukratko, klizač portfelja je onaj koji vam omogućuje da pokažete svoj posao. Izgrađen je za prikazivanje različitih medijskih elemenata, što ga čini idealnim za isticanje različitih aspekata vaših usluga. Naravno, vaša bi glavna briga trebala biti prikazivanje samo vašeg najboljeg rada. Međutim, postoji još jedan savjet:

 • Uključite veze za ne-vizualni sadržaj. Nisu svi dijelovi portfelja vizualni (posebno ako ste pisac ili bloger). No, i dalje možete koristiti vizualne elemente (kao što su snimke zaslona vašeg rada) unutar klizača i uključiti veze do stvarnog projekta. To povećava interaktivnost vaše web stranice.

Korištenje klizača portfelja znači da nema ograničenja u radu koji možete dijeliti s posjetiteljima. To je sjajno za vaš posao – pogotovo ako su vaši mediji višeslojni – i također daje jedinstveni dodir vašem web mjestu.

4. Stvorite interaktivni sadržaj s klizačem Parallax

Primjer klizača paralaksa

Upotrijebite klizače paralakse kako biste stvorili zanimljiv doživljaj za posjetitelje.

Učinak paralakse je onaj gdje se pozadinska slika naizgled kreće u 3D. Koristeći ovaj efekt, možete ponuditi dubinu inače statične web stranice i stvoriti interaktivan i privlačan sadržaj. Uz to, privući će pažnju posjetitelja, pa pomaže i pri uključivanju istih. Ako želite stvoriti najintraktivnije iskustvo za svoje posjetitelje, evo nekoliko savjeta na koje morate imati na umu:

 • Odaberite svoj stil. Tu se uključuju klizač, pomicanje, miš i 3D. Svaki će imati utjecaj na to kako se vaš klizač učitava i prikazuje, pa je ispravno postavljanje važno.
 • Pažljivo odaberite svoju sliku. Slike s negativnim prostorom idealne su za izbjegavanje nereda, kao i slike koje se skaliraju na manjim ekranima.

Naravno, ne želite da vaša web stranica bude pretjerana za posjetitelje. To znači ograničiti upotrebu klizača paralaksa i idealno držati se jedne instance po stranici.


Iako su klizači kritičari, nema sumnje da su idealni za brojne aplikacije. Uz dodavanje složenih efekata (kao što je pomicanje paralaksom) i naizgled beskonačnog niza aplikacija (poput prikazivanja vlastitog rada ili poslovnih svjedočenja), korištenje klizača može značajno poboljšati funkcionalnost vaše web stranice.

Imate li pitanja o odabiru najboljeg klizača WordPress za svoju web lokaciju? Što tražite u klizaču za WordPress? Javite nam se u odjeljku s komentarima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me