Automatski dijelite nove WordPress postove na svoje društvene račune

Društveni mediji izvrstan su način za usmjeravanje prometa na vašu web stranicu, no upravljanje svakom društvenom mrežom za vaše web mjesto može biti dugotrajan posao. Ulazak na svaki račun i ručno dijeljenje najnovijih postova može potrajati više vremena nego što je zapravo pisanje i priprema novog sadržaja. Većina suvremenih web stranica izgrađena je na WordPressu.


Većina nas zna da WordPress dolazi s puno dodataka koji nam pomažu u automatizaciji dijeljenja društvenih mreža, ali korištenje tih dodataka znači dodavanje više skripti i funkcija vašem WordPress-u što bi moglo povećati vrijeme učitavanja web mjesta.

Zahvaljujući mnogim mrežnim alatima, mi zapravo možemo automatizirati svoje društvene račune i spasiti se od ručnog ažuriranja. Zašto biste automatizirali račune na društvenim mrežama pomoću ovih tehnika? Pa, koristi ovih tehnika su brojne. Neke od ovih pogodnosti su:

  • Manje dodataka na vašoj web stranici, manje korištenih resursa poslužitelja. To znači da će vaša web stranica imati bolje vrijeme učitavanja stranica.
  • Manje obavijesti o ažuriranju znači malo vremena uloženog u održavanje dodataka.
  • Minimalno vrijeme se troši na upravljanje računima na društvenim mrežama.
  • Više socijalnih signala može vam pomoći da se bolje organizirate u SERP-ovima.
  • Ovi alati pružaju analitiku pa znate koji postovi postaju viralan.

Impresioniran? Pa, jednom ćete primijeniti jednu od ovih tehnika na svojoj web stranici. Dakle, evo tri načina za automatizaciju društvene razmjene web stranica koje rade na WordPressu. Osobno koristim prvu metodu.

1. metoda: Korištenje IFTTT, Buffer i Feedly

Moja preporučena metoda za automatizaciju dijeljenja društvenih mreža je upotreba tri besplatne web usluge: IFTTT, Pufer, i Feedly.

IFTTT je nevjerojatna usluga koja nam omogućava povezivanje različitih računa i web aplikacija kako bismo ih automatizirali. Koristim IFTTT za automatizaciju mnogih zadataka i generiranje izvještaja i upozorenja. Toplo preporučujem i mislim da je to najbolja BESPLATNA stvar za upotrebu.

Buffer je nevjerojatna web aplikacija koja vam omogućuje zakazivanje objava koje želite dijeliti u određeno vrijeme. Osnovna verzija besplatna je za upotrebu sa svim popularnim društvenim mrežama poput Facebooka, LinkedIna i Twittera.

Feedly je softver za prikupljanje feedova koji sakuplja RSS feedove resursa. Najbolja stvar kod Feedlyja je ta što je njegov dizajn vrlo jednostavan i radi pri vrlo velikim brzinama.

Da biste automatizirali svoje društvene medije, najprije se morate prijaviti na Feedly, Buffer i IFTTT. Zatim dodajte feed sa svoje WordPress web lokacije u Feedly koristeći traku za pretraživanje prisutnu u gornjem desnom kutu. Na web lokacijama koje pokreću WordPress zadani RSS feed nalazi se na www.yourdomain.com/feed.

AddFeedFeedly

Stvorite novu kolekciju i kliknite Prati.

Follow-AddNewCollection

Zatim prijeđite na Buffer i prijavite se za povezivanje društvenih platformi i stranica koje želite konfigurirati. Za dodavanje više računa možda ćete trebati kupiti “Awesome Plan”.

bufferapp

Sada, možete povezati Feedly i Buffer putem IFTTT-a pomoću ovog vodiča: Ako je hrana tada dodajte u pufer. Potvrdite svoje račune i odaberite kategoriju Feedly koju želite automatizirati. To je to! Svi ste dobri.

Odaberi za kategorije IFTTT

Ako se hrani, onda dodajte u pufer ahsanparwez - IFTTT

Kad god se novi post nađe u vašoj kategoriji web stranica Feedly, vaš će se post dodati u Buffer. Posljednje što trebate definirati je koliko puta dnevno želite automatski dijeliti postove putem Buffera.

Druga metoda: Korištenje TwitterFeed-a

Twitterfeed je jednostavna web-usluga u 3 koraka koja vam omogućuje dodavanje feedova bloga i automatsko objavljivanje postova na Twitteru, Facebooku, LinkedIn-u i App.net-u..

Prvo dodajte feed i naslov svog bloga. Zatim idite na napredne postavke gdje možete odrediti učestalost ažuriranja, objaviti sadržaj, sortirati postove, prefiks posta i sufiks posta..

Twitterfeed-Add

Nakon što završite, morate odabrati željene mreže društvenih medija za dijeljenje postova.

Twitterfeed-step2

Metoda 3: HootSuite

HootSuite postoji već dugo vremena. To je vrlo moćan alat za upravljanje društvenim medijima, gdje je zakazivanje objava za dijeljenje na više društvenih računa vrlo jednostavno. Podržava Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn, Foursquare, WordPress i mixi.

Prvo se na Hootsuite.com registrirajte za besplatni račun i dodajte svoje preferirane račune na društvenim mrežama.

HootSuite-AddAccounts

Zatim idite na Publisher i dodajte RSS feed svog bloga.

HootSuite-AddRss

Na kraju, u svoje postove morate dodati AutoSchedule.

HootSuite - automatizirajte

HootSuite je lako konfigurirati i na jednom računu možete zakazati do 10 postova istovremeno. Predlažem vam da koristite različite HootSuite račune za različite WordPress web stranice.

misli

Nadam se da će vam ove tehnike biti korisne. Ako znate za više trikova i tehnika za automatizaciju objavljivanja na društvenim mrežama bez dodataka, podijelite ih u odjeljku s komentarima u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me