Ako odaberete besplatnu ili premium WordPress temu

Ako odaberete besplatnu ili premium WordPress temu

Ako tek započinjete novi projekt, može biti teško odlučiti hoćete li se odlučiti za besplatnu ili premium WordPress temu. Iako se premium teme uglavnom smatraju superiornim izborom, to zapravo nije uvijek slučaj.


U ovom članku uspoređujemo besplatne i premium teme prema kriterijima cijene, podrške, sigurnosti i ažuriranja, upotrebljivosti i kvalitete. Također smatramo prednostima odabira teme freemium. Pa započnimo …

Vrijednost za novac

ukupno

Cijena je očita razlika pri odabiru besplatne ili premium WordPress teme. Mnogi ljudi koji tek počinju oprezno su platiti novu temu kada ne znaju hoće li njihov projekt zaista uspjeti.

Međutim, iako je besplatna tema u početku ‘besplatna’, stvarnost je da ako želite stvoriti profesionalnu ili unosnu web stranicu, vjerojatno ćete morati kupovati negdje drugdje. Besplatne teme u cjelini ne sadrže opsežne značajke. Na taj ćete način možda koštati više od cijene premium teme kako biste ažurirali web mjesto potrebnim premijskim dodacima koji će vam trebati za potpuno učinkovitu web stranicu.

Premium teme često dolaze s brojnim skrivenim dodacima što ih čini velikom vrijednošću za novac. Mnoge premium teme dolaze s već ugrađenim premium dodacima. Na primjer, naša vlastita tema Total dolazi s Visual Composer, Slider Revolution i drugim, uključenim bez dodatnih troškova (plus ažuriranja tema su besplatna za život).

ThemeForest nudi izbor ponuda za hosting i domene ako kupite jednu od njihovih premium tema. Ili se pridružite tematskom klubu poput WPMU DEV, imat ćete pristup nizu dodataka poput dodataka, podrške, sigurnosti i još mnogo toga.

Gornji savjet: Istražite točno što je uključeno u temu prije nego što je preuzmete kako biste izbjegli razočaranje i dodatne troškove.

Podrška od programera

podrška

Jedna od najupečatljivijih suprotnosti besplatnih i premium tema je podrška koja se nudi. Programeri besplatnih tema imaju izuzetno ograničen proračun. Zbog toga ne mogu pružiti trenutno kvalitetnu podršku. Iako je pomoć obično dostupna, pomoć 24 sata dnevno nije tema koja je besplatna za usluge.

Premium teme, u cjelini, imaju ili veći tim programera, bolje sustave podrške ili kombinaciju oba. Obično se nude opsežne video upute i dokumentacija, forumi i podrška putem e-pošte, a mnogi pružaju pomoć svakodnevno. Dakle, ako imate internetsku tvrtku ili nemate bogato WordPress iskustvo, premija tema s vrhunskom podrškom može biti put.

Gornji savjet: Uvijek provjerite kako je neka tema podržana prije donošenja konačne odluke.

Sigurnost i ažuriranja web stranica

WordPress repozitorij

Općenito se pretpostavlja da su premium teme sigurnije od besplatnih tema. Međutim, to nije uvijek slučaj.

Besplatne WordPress teme u sustavu Windows WordPress spremište proći kroz rigorozni postupak pregleda. Ovo osigurava da su teme dostupne u spremištu visokog standarda, a sigurnosni elementi glavni su dio kriterija.

Premium teme mogu biti više od kombinirane vrećice sa sigurnošću, jer svatko može stvoriti premium temu i prodati je. Međutim, ako svoju temu kupite od uglednih programera ili poznate tematske trgovine (poput Themeforest, StudioPress, Anariel Design, Elegant Themes, itd.), Trebali biste moći spavati.

Premium teme poznatih programera u cjelini su najsigurnije dostupne teme. Te tvrtke imaju velike proračune i brojne programere posvećene sigurnosti. Bugovi se pronalaze i ispravljaju brzo, jer bilo kakva kršenja sigurnosti mogu ozbiljno utjecati na buduću prodaju teme.

Premium teme se obično redovito ažuriraju. Ažuriranja su često odgovor na promjene jezgre WordPressa i najnovije sigurnosne ranjivosti. Ciklus ažuriranja obično nije tako redovit ili u skladu sa slobodnim temama. Dakle, što starija tema postaje otvorenija za kršenja sigurnosti.

Gornji savjet: Uvijek kupujte premium teme iz uglednih izvora i besplatne teme iz WordPress spremišta kako biste osigurali kvalitetnu i sigurnu temu.

Kvaliteta dizajna i funkcionalnosti teme

ThemeForest

Kvaliteta dizajna može se značajno razlikovati između besplatne ili premium WordPress teme. U cjelini popularne premium teme nude višu razinu kvalitete. Dizajni su profesionalni u svom izgledu i estetici, ugrađene su napredne značajke i funkcionalnost, a fokus je na upotrebljivosti.

Zbog toga su neke premium teme previše predaleke, uključujući mnoštvo funkcionalnosti koje bolje služe dodaci. To će uzrokovati nabujalost teme, usporavanje vaše web stranice i utjecaj na njezinu izvedbu. A ako se odlučite ubuduće prebaciti teme, migracija vašeg sadržaja neće biti lak proces.

Još jedna stvar koju treba uzeti u obzir pri odabiru besplatne ili premium WordPress teme jest da možda zapravo nećete trebati mnoge funkcije koje pružaju brojne premium teme. Ako se odlučite za laganu besplatnu temu, lako možete instalirati nekoliko WordPress dodataka kako biste postigli neka impresivna poboljšanja. Ulaganjem u program za pravljenje stranica i ostale napredne dodatke možete brzo nadograditi izgled svoje web lokacije kao i dodati dodatne značajke koje će vam možda trebati.

Gornji savjet: Pročitajte recenzije tema da biste dobro razumjeli kvalitetu teme i njezinu ukupnu izvedbu.

Upotrebljivost

Dvadeset sedamnaest

Upotrebljivost WordPress teme izuzetno je važan faktor koji treba uzeti u obzir pri odabiru nove teme za svoju web stranicu WordPress. Nažalost, upotrebljivost za tvorce stranica i za korisnike web-mjesta može biti nešto što nedostaje besplatnoj temi. Međutim, ako imate ograničeno iskustvo u korištenju WordPress-a, to će možda raditi u vašu korist. Jednostavnost besplatnih tema i nedostatak značajki često ih čine brzim i jednostavnim za postavljanje.

Premium proizvođači tema uglavnom se usredotočuju na dizajniranje tema s impresivnom upotrebljivošću, kako na prednjem, tako i na stražnjem kraju. Premium back-end upotrebljivost uštedjet će vam puno vremena i truda dok radite web mjesto. I što je važno, omogućit će vam da uživate u procesu prilagodbe. Učinkovito i uspješno korisničko iskustvo za vaše posjetitelje će također povećati vrijeme korisnika na licu mjesta i poboljšati konverzije na vašoj web lokaciji.

Gornji savjet: Pogledajte tematske demonstracije da biste dobili dojam o korisničkom iskustvu posjetitelja.

Završne misli o besplatnoj ili premium WordPress temi

Još uvijek niste sigurni u isplatu premijske teme s početka vožnje? Tada bi vam freemium tema mogao biti dobar izbor. Freemium tema je besplatna tema koju je u svakom trenutku moguće nadograditi. To znači da ako se u nekom trenutku u budućnosti odlučite da su vam potrebne napredne značajke i funkcionalnosti premium teme, lako se možete zamijeniti na premium verziju bez da zapravo morate premjestiti na novu temu.

Sada biste trebali dobro zamisliti što nude besplatne i premium WordPress teme. Koju god opciju odaberete, obavezno istražite. I uvijek preuzmite svoju temu iz uglednog izvora.

Hoćete li odabrati besplatnu ili premium WordPress temu za svoj projekt? Ili je tema freemium najbolja opcija za vas? Molimo, podijelite svoje misli u komentarima u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me