8 razloga za izbjegavanje jeftinih web domaćina za svoj WordPress blog

Svi smo bili tamo kad smo odabrali web-domaćina. Svi smo si postavili isto pitanje – mogu li raditi s ovim domaćinom? U jednom trenutku našeg WordPress života – konkretno dok smo odabirali web-domaćina, svi smo si postavili isto pitanje – mogu li to učiniti s ovim domaćinom?


Web domaćin, bukvalno, dom je vašoj web stranici WordPress. A kako promet web lokacije raste, moramo nadograditi hostove. Ali to nije samo promet koji treba uzeti u obzir, naš izbor je pod utjecajem mnoštva faktora. Prosječno vrijeme rada domaćina, kvaliteta usluge, uključujući performanse, brzinu i podržani softver, tehničke vještine podrške i najviše što je važno, trošak.

Faktor troškova

WordPress hosting: Faktor troškova

Gotovo svi početnici postavljaju isto pitanje prilikom odabira web-domaćina:

Koliko će to koštati?

Učinio sam to i prilično sam siguran da ste i vi to učinili! Jednom kada zaronite u prekrasan svijet WordPressa, postepeno ćete shvatiti da troškovi web domaćina, iako vladajući faktor ljudske logike, nisu najvažniji.

Zašto? Razlog je jednostavan – čim saznate više o WordPressu, otkrit ćete da postoji mnogo faktora poput automatska ažuriranja jezgre, DDoS zaštita, uspio hosting, integrirani CDN, i mnoštvo drugih koji dolaze u igru, nakon što uđete u veliku ligu.

Dopustite mi da odaberem najjeftiniji i započnem.

Ovo je ovdje jedno od takvih pogrešni (ali potrebni) zavoji u životu o kojem većina nas razmišlja kasnije. Ali hej – učimo iz svojih grešaka, zar ne? Ako ste se nekim čudom spustili na ovaj članak dok istražujete svog novog web-domaćina – sretni ste! Jednostavno rečeno, izbjegavajte jeftine web hostove (vidjet ćete zašto uskoro).

Problemi s jeftinim web domaćinima

Većina čimbenika o kojima je riječ u sljedećim stavcima povezana je jedan s drugim. To je više od lančana reakcija – jedan deficit vodi drugom problemu. Ako razmišljate o tome iz poslovne perspektive – osnovne jednadžbe dobitka i gubitka – ustanovit ćete da su razlozi prilično očiti. Započnimo.

1. Teška ograničenja resursa

WordPress hosting: Jeftini ograničenja resursa za hosting

Jeftini web domaćini obično će koristiti loše ili korištene poslužitelje i / ili ugurati što više korisnika na te poslužitelje. Kao rezultat, količina resursa koja se dijeli između svakog korisnika uvelike se smanjuje.

Na primjer, razmislite o poslužitelju s 8 GB RAM-a. Ako na tom poslužitelju stavimo 100 ljudi, svaka osoba dobit će otprilike 80 MB RAM-a. (8 x 1000/100). To je prilično pristojno. Povećajte taj broj i počet ćete imati problema.

U čemu je problem?

  • Nizak limit PHP memorije: Za početak, postoji mukotrpno mala granica PHP memorije. To smo uspostavili WordPress radi na PHP-u, pravo? S niskom granicom PHP memorije, WordPress-ove su ruke vezane. Kada instalirate novu temu ili pokrenete dodatak koji intenzivno koristi resurse (na primjer a zakazana sigurnosna kopija u oblaku), WordPress neće uspjeti i suočit ćete se s bijeli ekran smrti.
  • Preopterećena baza podataka: Po svoj prilici bit ćete ograničeni na jednu instancu baze podataka (to znači samo jednu instalaciju WordPressa), a poslužitelj baze podataka bit će pretrpan. Kao rezultat, generiranje rezultata upita (tj. Kašnjenje) trajat će neko vrijeme, što će u konačnici pogoršati performanse web mjesta.

2. Zbirka tvrdog diska

WordPress hosting: Jeftini hosting tvrdog diska

Tvrdi diskovi na poslužitelju obično su skuplji od njihovih računala. To je zbog njihove poboljšane pouzdanosti, bržih performansi i većeg prosječnog vijeka trajanja. Bilo koji tvrdi disk je razgradivi resurs i tako ima a znači život. To znači da se nakon navedenog životnog vijeka vjerojatnost neuspjeha tvrdog diska značajno povećava, zajedno s smanjenjem performansi ispod prihvatljivih razina. Ukratko, jednom kada je utvrđeni vijek trajanja tvrdog diska gotov – to je Treba li odbaciti.

Ali to nije slučaj s jeftinim webhostorima. Oni će i dalje upotrebljavati one oborene tvrde diskove (ili čak tvrde diskove sa stolnim računalima), koji na kraju neće uspjeti … a tako će biti i sa svim vašim podacima!

3. Malo ili nema sigurnosnih kopija

WordPress sigurnosne kopije

Većinom puta novi korisnici nisu svjesni važnosti sigurnosnih kopija, zbog čega je to odgovornost dobre tvrtke za hosting redovite sigurnosne kopije. Svaki dobar domaćin poput BlueHost ili WPEngine redovno će izrađivati ​​sigurnosne kopije vaše web stranice i zadržati ih do 30 dana!

Šanse da jeftini web domaćin uzme redovite sigurnosne kopije prilično su malene. Čak i ako to učine, postojat će neprihvatljiva ograničenja veličine i kratka razdoblja zadržavanja sigurnosne kopije. Kao bonus mogu vam čak naplatiti vraćanje sigurnosne kopije!

4. Neiskusna podrška

WordPress hosting: Jeftini hosting neiskusna podrška

Prije svega, odgovor na kartu bit će spor. Možda čak ne postoji ni odgovarajući softver za podršku. Ako uspijete prijeći ove dvije prepreke, evo sljedeće: podrška vam neće moći pomoći u čak prilično jednostavnim problemima s hostingom. Ne mislim da komplicirana pitanja čak dolaze u pitanje – svi ste sami.

5. Nekvalificirani tehničari = duži prekidi rada

WordPress hosting: Jeftini hosting za duže vremenske stanke

Beckkend tehničari su ljudi koji održavaju poslužitelje – sve od povezivanja žica do instaliranja nadogradnje OS-a i sigurnosti. Kvalificirani administratori poslužitelja vrlo su skupi – koncept jeftini domaćini koji vole izbjegavati poput kuge.

Prekidi su, međutim, nužni dio zajedničkog poslovanja s hostingom. Najbolji u lotu imaju napredni softver kako bi zaobišli njegov učinak. Ali s jeftinim webhostorima naići ćete na neadekvatne i sub-par resurse poslužitelja – poput problema s tvrdim diskom o kojem smo razgovarali ranije. Spojite to s neiskusnim tehničarima i bit ćete tu česti i dugotrajni prekidi.

6. Česte obavijesti o pretjeranoj upotrebi

WordPress hosting: Jeftini obavijesti o prekomjernom hostingu

Ponekad će doći do šiljaka prometa na vašoj web stranici. Na primjer, ako vašu vezu povezuje netko poznati ili je postao popularan na Redditu. bilo koji normalan zajednički domaćin to će zabilježiti kao prekomjernu upotrebu resursa.

Ali nemojmo to uzeti u obzir. Jeftini webhostovi ograničavaju vaše resurse na takav način da čak i njih manji povećanje prometa će vam donijeti obavijest o prekomjernoj uporabi. Ponovite ovo nekoliko puta, a oni će vam čak blokirati račun i odbiti vaš podataka dok ne platite visoku kaznu!

7. Loša sigurnost

WordPress hosting: Jeftini hosting slaba sigurnost

Sigurnost je jedan od aspekata koji novinari nažalost narušavaju. Ali to ne bi smjelo opravdati hosting tvrtku. Oni bi trebali biti iskusni, zar ne? Jeftini web domaćini imaju stvarno loše mjere zaštite. Osnovni zaštitni zidovi, nedostatak zaštite od zlonamjernog softvera i gotovo nulta zaštita od DDoS napada ostavljaju vašu web lokaciju ranjivom na mnoštvo napada.

Vaša web lokacija postaje igralište za dječje hakere.

Srećom, koristite WordPress koji ima puno ugrađenih sigurnosnih mehanizama. Ako se na vašoj web lokaciji puno vozi, na primjer, internetska trgovina, razmislite o nadogradnji na premium sigurnosni dodatak poput iThemes Security Pro i VaultPress za dodatni sloj sigurnosti.

Pitanje zlonamjernog softvera

Istaknuti primjer bila bi ubrizgavanje zlonamjernog koda. Hakeri mogu brzo pronaći sigurnosne rupe u bazi podataka i tiho progurati zlonamjerni kod – proces poznat kao MySQL ubrizgavanje. Kao rezultat, bez da vi to znate, vaše web mjesto postaje domena zaražena zlonamjernim softverom. Google označava vašu domenu kao točka distribucije zlonamjernog softvera, a vaše SEO ljestvice opadaju.

Jedinstvena točka propusta

Ako poslužitelj koristi jedan poslužitelj baze podataka bez sigurnosnih kopija, jedan napad zlonamjernog softvera može dovesti do zaraze svih instanci baze podataka na poslužitelju. To znači da su pogođene sve web lokacije koje se nalaze na tom poslužitelju baze podataka (svaka pojedinačna)! Kao rezultat, ako napadne tuđa domena, možete pretrpjeti i posljedice.

8. Skriveni troškovi

WordPress hosting: Jeftini hosting skriveni troškovi

Kad tvrtka naplati proizvode ili usluge koje bi trebale biti besplatne, kategoriziramo ih kao skrivene troškove. Jeftini webhostovi ispunjeni su takvim zavojima. Mogu vam naplatiti:

  1. Vraćanje sigurnosnih kopija
  2. Prijenos domene (vrlo velik iznos)
  3. Podizanje eskalirane karte za podršku
  4. Incidenti prekomjerne upotrebe resursa

Tu se jednom pohvatio i kupio jeftini VPS za jedan dolar. Pomislio sam, zašto ne isprobati? Kao što se i očekivalo, ništa nije uspjelo. Na kraju dana morao sam podići kartu za podršku samo kako bih saznao da su mi već naplatili 5 $ za otvaranje ulaznice za podršku, a kamoli odgovoriti na to!

Zaključak

WordPress hosting: najbolji hosting

Jeftini webhostovi ne opisuju ništa osim katastrofe. Moramo biti dodatni oprez pri odabiru web-domaćina koji zadovoljava naše potrebe. Najbolje je odabrati iskusne i cijenjene web hostove poput WPEngine, Media Temple, SiteGround, Cloudways ili BlueHost koji čuvaju vašu web lokaciju. Možete saznati više o najbolji web domaćini u vodiču za hosting VentureHarbour. Nakon što ste prerasli zajednički domaćin, možete prijeći na moćnije opcije poput upravljanog WordPress hostinga.

Dakle, imate li zajedničku priču o hostingu? Voljeli bismo znati kakva su vaša iskustva. Također ako imate savjete za domaćine koje trebate izbjegavati ili one koje morate odabrati, podijelite svoju opciju s ostalim čitateljima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me