8 Provjera za izvršenje kada web stranica WordPress bude u kvaru

8 Provjera za izvršenje kada web stranica WordPress bude u kvaru

Možda ne možete pristupiti stranici nadzorne ploče ili stranici za prijavu na web mjestu WordPress. Ili se vaša web lokacija jednostavno ne ponaša na uobičajen način. Ako se to dogodi, moguće je da je vaša web stranica WordPress urušena.


Ali ne brinite – možda postoji jednostavan odgovor zašto vaša web lokacija ne postoji. Ovaj kratki popis preliminarnih provjera može vam pomoći da se ohladite kada vaša web stranica WordPress ne radi. Najbolje od svega je da ove provjere možete izvršiti sami, prije nego što zatražite pomoć.

1. Isključite pogrešne veze

Kao prvi korak provjerite jesu li sve vaše veze ispravne i uključene u odgovarajuće utičnice / priključke. Provjerite jeste li pravilno povezani s internetom. Ne želite slomiti glavu dva dana, a zatim otkriti da ste prekrižili žice.

2. jesi li to samo ti?

Često se događa da problem može biti općenit problem koji pogađa mnoge druge korisnike. Možda će biti i drugih ljudi koji pokušavaju otkriti je li njihova web stranica WordPress urušena

Da biste saznali da li je to slučaj, isprobajte nekoliko mrežnih usluga poput Dolje za sve ili samo za mene. Ovaj alat provjerava vašu web lokaciju s više lokacija, pa ako je problem s vašim računalom, znat ćete o tome. Jednostavno unesite URL za bilo koju web lokaciju i znat ćete da li je i web mjesto oboreno. Još jedan alat koji čini gotovo istu stvar je Je li ovo mjesto dolje.

Web stranica je isključena - Je li oborena

Ako otkrijete da samo vi ne možete pristupiti svojoj web stranici, trebala bi biti vaša sljedeća stanica Whatsmydns. A “Web-lokacija nije pronađena“Ili slična pogreška obično znači da se vaš DNS nije ažurirao. Ovaj će vam alat pomoći da saznate i ne biste trebali preskočiti ovu potvrdu ako ste nedavno promijenili DNS na svojoj web lokaciji. Međutim, imajte na umu da je promjenama u DNS-u obično potrebno 6 do 72 sati za ažuriranje.

Ako je vaš DNS ažuriran, sljedeća stvar koju biste trebali učiniti je pokušati prisiliti stranicu na ponovno učitavanje. Da biste to učinili, kliknite Ctrl + F5 na Windows (i Ctrl + R na Macu). Ovo vam omogućuje pristup vašoj web stranici izravno sa poslužitelja, zaobilazeći vaše spremljene stranice.

Zatim pregledajte svoju web lokaciju s različitih lokacija putem proxy web mjesta. Ako svoje web mjesto možete pregledati na ovaj način, velika je vjerojatnost da imate probleme s mrežom.

I na kraju, možete kontinuirano čuvati kartice na vremenu svog web mjesta. Postoje mnogi alati kao što su Pingdom dostupne u tu svrhu. Ovi alati provjeravaju status vaše web lokacije vršeći pinganje s više lokacija u čestim intervalima i obavještavaju vas ako na vašoj web lokaciji dolazi do prekida rada..

3. Provjerite valjanost domene

Naziv domene koji ste kupili u vrijeme pokretanja vaše web stranice dolazi s datumom isteka. Jeste li propustili obavijest o obnovi pretplate? Dok mnogi Registratori produžuju rok valjanosti za otprilike 30 dana nakon isteka roka, gurate ga ako imate veća očekivanja.

Mnogi web domaćini pakiraju usluge registracije domena s hostingom. Ali ako to nije slučaj s vama, morate provjeriti je li vaša pretplata ažurna.

Tko je

Kreni prema Tko je i feed u URL-u vaše web lokacije. Brzo ćete znati je li registracija vaše domene još uvijek živa, kao i cijeli niz drugih detalja o vašoj domeni.

4. Nepristupačna web stranica

Ponekad se može dogoditi da vaša web stranica nije stvarno spuštena, samo da ne možete pristupiti njoj. To se može dogoditi zbog automatskog ažuriranja kako se WordPress ne izvršava pravilno.

U takvim slučajevima možete pokušati pristupiti vašoj web lokaciji pomoću ovih brzih ispravki:

 • WordPress se ne ažurira u potpunosti: Ponekad, nakon pokušaja ažuriranja WordPress-a, možete doći do greške u redovitom održavanju prilikom pokušaja učitavanja bilo koje stranice. Najvjerojatnije, to je zato što je došlo do prekida vremena prije nego što je vaš WordPress mogao izaći iz načina održavanja. WordPress stvara .održavanje datoteku tijekom postupka ažuriranja, što znači da je vaša web lokacija u održavanju. Morate ukloniti ovu datoteku sa svoje web lokacije kako biste je mogli ponovo pristupiti. Do tog vremena vjerojatno ćete dobiti samo poruke poput “Instalacija nije uspjela” ili “Ukratko nedostupno za planiranu pogrešku održavanja u WordPressu„. Iako je uvijek dobra ideja pročitati više o tome kako sigurno ažurirati WordPress.
 • Neispravna dopuštenja datoteka: Za ispravno funkcioniranje automatske ispravke važna su odgovarajuća dopuštenja datoteka. WordPress koristi htdocs / Yoursite / wp-sadržaja / nadogradnja direktorij za temproarnu datoteku koju kreira tijekom instalacijskog postupka i treba je pisati. Nakon što to učinite, pokušajte ponovo ažurirati automatski.
 • Isključite siguran način rada: Pokušajte isključiti Sigurni način na vašem httpd.config datoteka, a zatim ponovno pokrenite Apache.
 • Odaberite Ručno ažuriranje: Ako se dogodi da dobijete “Fatalna greška“, Odlučite se za ručno ažuriranje.

Drugi razlozi bi mogli biti iscrpljena memorija PHP-a ili istek vremena na poslužitelju i ovdje ćete morati napraviti malo problema s WordPressom..

5. Obustavljen račun

Većina hosting usluga obustavlja vaš račun ako je neko vrijeme neplaćen. Obično ćete od svog domaćina dobiti e-poštu s obaviještenjem kada uplata nije prošla, pa je moguće da je prođe. Provjerite jesu li podaci o naplati ažurirani kako biste izbjegli obustavu usluga hostinga.

6. Vaš poslužitelj je dolje

Ako vaš poslužitelj ima stanke, uopće nećete moći pristupiti svojoj web lokaciji. Iako vam može stići poruka da će vaš poslužitelj dolaziti do prekida rada, ponekad ćete biti u mraku – to je lako zaboraviti. Svako korištenje resursa poslužitelja koje prelaze ograničenja vašeg propusnog opsega također može prouzročiti pad web stranice.

Započnite provjeru jednostavnim osvježavanjem stranice, a ako je to privremeni problem, najvjerojatnije će se sam riješiti.

Zatim razmislite je li usluga za hosting / paket koji ste odabrali pravi za vašu web lokaciju. Ako ste se odlučili za jeftino web hosting, moguće je da domaći poslužitelji ne pružaju vašu dovoljnu podršku za 100% produženje rada. Prekidi se mogu češće događati s jeftinijim hostingom koji nije podržan odgovarajućom infrastrukturom, a vaše je jedino rješenje pričekati to ili se javiti na telefon kod svog davatelja usluga. Ili se možete odlučiti za prijelaz na kvalitetne hosting usluge kao što je Bluehost (gdje čitatelji WPExplorer mogu iskoristiti popust od 63%) ili za hosting rješenja poput WP Engine-a.

Status poslužitelja Bluehost

Usluge poput Bluehosta stalno vas informišu o prekidima na poslužitelju, ali također možete posjetiti i cPanel da biste provjerili status svog računa. Ponovo je dobra ideja postaviti automatski alat za nadgledanje i čim se obavijestite o prekidu rada, stupite u kontakt sa svojim pružateljem usluga hostinga.

7. Sukob s temom ili dodatkom

Dubiuos teme i dodaci koji se ne igraju dobro ni s jedninom ni sa WordPress jezgrom mogu vas odsjeći od WordPress-a. Jedan od načina da se to spriječi je kupnja kvalitetnih tema i dodataka s poznatih tržišta.

Kvalitetni dodaci

Dobro mjesto za traženje WordPress dodataka je naša vlastita lista najboljih WordPress dodataka.

Mnogi autori uzimaju poteškoće da istaknu poznate sukobe svog proizvoda s drugim temama ili dodacima, a trebali biste izdvojiti vrijeme kako biste ih prošli prije nego što ih instalirate. A ako ikad sumnjate u kompatibilnost, pitajte razvojnog programera.

8. Postali ste hakirani

Ako web stranicu provodite neko dulje vrijeme, sigurno ćete znati da je sigurnost web stranice u tijeku. Cijela poanta je ostati nekoliko koraka ispred negativaca. Zlonamjerni roboti često pokušavaju ući s nizom pokušaja visokih frekvencija, a ponekad i uspiju (otuda, potreba za jakim lozinkama i zaštitom područja vašeg administratora). U takvim slučajevima i u slučajevima DoS napada, pružatelj usluga hostinga trebao bi se pojačati kako bi vam ostao zaštićen. Trebat ćete usko surađivati ​​s njima i dati im sve podatke kojima raspolažete.

Može se dogoditi i da botovi ili hakeri uspiju i preuzmu vašu web lokaciju. Da biste provjerili je li vaša web lokacija hakirana, pokrenite Sucuri provjeru stranice i pogledajte rezultate koje dobivate.

Sucuri SiteCheck

Ako na vašoj web stranici nema zlonamjernog softvera koji bi utjecao na to, samo ih prijeđite Najčešća pitanja o WordPress Codexu i pokušajte prikupiti više informacija o tome što potiče izvan mreže ili čudno pokretanje.

Završavati

Biti zatvoren s vaše web stranice može biti mučno iskustvo. No, postoji nekoliko načina kako otkriti razlog zbog kojeg je Vaša web stranica WordPress urušena. Oružani ovim podacima možete pokušati sami ispraviti stvari. Štoviše, postoje brojni kvalitetni postovi koji vam pomažu u rješavanju problema s WordPressom, uključujući WordPress kodeks. A ako utvrdite da ne možete sami sa sobom, možete zatražiti pomoć izvana.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map