8 načina za uključivanje u WordPress zajednicu

Umrežavanje

Postoji nekoliko načina kako se uključiti i vratiti se WordPress zajednici.


WordPress je projekt otvorenog koda, što znači da je osnovni softver i ogroman broj alata za njegovo proširenje potpuno besplatni za upotrebu i izmjenu. Taj se etos proteže u svim aspektima softvera i pratećih informacija.

Zajednica udružuje da bi stvorili dodatke za WordPress, preveli ga na različite jezike i pomogli unaprijediti svaki aspekt osnovnog softvera.

Međutim, doprinos zajednice nije ograničen samo na programere vani. Svatko tko se želi uključiti može pronaći način kako da se pomogne. Sve što stvarno trebate je račun na WordPress.org i želja da se zaglavite.

Puno je načina da se uključite, a mi ćemo ovdje proći nekoliko njih.

1. Razviti besplatni dodatak ili temu

Ovo je najčešći način vraćanja u WordPress zajednicu. Postoji tisuće besplatnih tema i dodataka u WordPress spremištu koje zajednica može koristiti. Kako bih vam pokazao ogromnu raznolikost koja se stvara pregledavam ih sve i svakog mjeseca istaknem svoje omiljene dodatke i teme.

To nije opcija za one koji nisu spremni dugoročno ostati posvećeni. Svaka kreirana tema ili dodatak trebat će stalna ažuriranja kako bi se osiguralo da su programske pogreške i kompatibilne sa svakom novom verzijom osnovnog softvera..

Usput, ne morate biti programer za razvoj dodataka i tema. Radio sam s programerom na stvaranju dva dodatka (s još dva na putu).

Naravno – koštalo me malo novca, ali stvorio sam dodatke za koje sam imao osobnu potrebu i pomažu drugim ljudima. To također ne šteti mojoj reputaciji u WordPress zajednici.

Razvijanje dodataka i tema čest je početni korak mnogih suradnika u stvaranju vlastite tvrtke koja prodaje premium proizvode za WordPress. To je najizazovnija razina doprinosa, ali na kraju, bez da ljudi odustanu od vremena za stvaranje tema i dodataka, WordPress ne bi bio toliko raznolik kao danas..

2. Odgovorite na pitanja podrške na forumima

Forumi podrške izvrstan su način da se uključite u zajednicu. Uvijek postoje novi WordPress korisnici koji traže pomoć i smjernice, a s nedostatkom moderatora vani to bi moglo biti jedno od najboljih mjesta za početak rada s vraćanjem unatrag. Ne mozes razmišljati Vi ste WordPress stručnjak, ali ako imate bilo kakvog iskustva, pojavit će se pitanja na koja ćete moći odgovoriti (obzirom da ogromnu većinu pitanja postavljaju apsolutni početnici).

Trenutno postoji ogroman broj otvorenih niti zbog kojih možete odlučiti odakle započeti malo zastrašujuće. Dobar način da se ovo pristupi je da razmislite o problemu koji ste nedavno imali s WordPressom koji ste uspjeli riješiti. Upotrijebite značajku pretraživanja na forumima kako biste pronašli ljude koji pitaju o istom problemu i zapišite ih na način kako ste ga riješili.

Da biste saznali više o sudjelovanju na forumima za podršku, ova stranica objašnjava sve što trebate znati.

3. Održavajte dokumentaciju

datoteke

Kodeks sadrži sve što trebate znati o WordPressu. Neprekidno se ažurira i zahtijeva od volontera da isprave pogreške, revidiraju stranice i dodaju nove članke kako bi proširili WordPress dokumentaciju, posebno kada se izdaju nove verzije.

Uvijek postoji zahtjev da se Kodeks ažurira. Ako mislite da bi vam se ovo moglo svidjeti, pogledajte Smjernice za autore Codexa i uključite se.

4. Rad na prijevodu WordPressa

WordPress GUI funkcionira na američkom engleskom jeziku prema zadanim postavkama, ali ima mogućnost upotrebe drugih jezika.

Ako govorite na više jezika, onda bi idealna metoda povratka WordPressu mogla biti pomoć pri prevođenju jezgrenog softvera na vaš jezik. Ovo je posebno važno ako WordPress već nije dostupan na vašem jeziku. Uz rad na softveru možete vam pomoći i prevođenjem brojnih Codex stranica na drugi jezik.

Ako želite pomoći s prijevodom WordPress-a, možete pronaći više informacija o tome na Stranica tima s poliglotima.

5. Razviti korisničko sučelje WordPress

Ako vaše vještine leže više na području dizajna, onda je Tim korisničkog sučelja možda je idealno mjesto za vaše talente. Ovaj se tim fokusira na razvoj i dizajn korisničkog sučelja za WordPress.

Stalno se raspravlja o dizajnu i testiranju korisnika s osobama koje isporučuju nacrte svojih ideja u grupi korisničkog sučelja. Ako postoji nešto o trenutnom korisničkom sučelju s kojim se ne slažete i želite ga promijeniti, ova je skupina mjesto za iznošenje tog argumenta.

6. Poboljšajte Pristup WordPressu

Ako vi ili netko koga poznajete koristi pomoćnu tehnologiju, tada je pomoć timu za pristupačnost savršeno mjesto za vaše uključivanje.

Ovaj tim radi na pomoćnoj tehnologiji u jezgri WordPress-a i uvijek traži povratne informacije. Obavijestite ih o bilo kakvim problemima koje ste mogli imati i o svim idejama koje biste mogli poboljšati softver.

Ako vam se svidi, slijedite upute Napravite WordPress pristupačan blog i tamo ostavite komentare na njihove rasprave.

7. Pomozite razvoju zajednice

WordCamp

Postoji nekoliko WordCamps i stotine WordPress susreta koji se događaju širom svijeta svake godine. Ovi su događaji idealno mjesto da se članovi zajednice okupljaju na jednom mjestu kako bi podijelili informacije o razvoju, dizajnu i svakom aspektu WordPress-a (pogledajte Carriein rezime svog iskustva na WordCampu San Francisco 2013, ili pogledajte zašto prijatelj Pippin pohađa WordCamps ).

Ako se trenutno u vašem kraju događa susret ili WordCamp, možete stupiti u kontakt s organizatorima i ponuditi vam pomoć.

Ako u vašem području nema trenutnog susreta ili WordCampa, zašto ne biste pokušali započeti s njim?

Voditi sastanak ili WordCamp nije lak zadatak i zahtijeva mnogo posla prije i tijekom događaja. Ako to nešto želite raditi, bilo bi vrlo dobro da se povežete s ostalim članovima web stranice Make WordPress Community i zatražite savjet i podršku.

Događaji u zajednici nisu ograničeni na fizičke lokacije. Postoje brojni forumi, IRC chatovi i mrežne radionice koje su ciljane na umu da volonteri šire u zajednici.

8. Donirajte zakladu WordPress

Ako se brinete da nijedna od gore navedenih opcija nije za vas – bilo da nemate vremena ili vještine da vam na bilo koji od tih načina pomogne – postoji još jedna opcija. Zaklada WordPress je dobrotvorna organizacija koja ima zadatak proširiti WordPress kao projekt otvorenog koda.

To je neprofitna organizacija koja drži zaštitni znak WordPress, financira razne projekte otvorenog koda i obrazovna je organizacija za WordPress i razvoj otvorenog koda.


Razgovarali smo o nekoliko opcija s kojima se možete uključiti u WordPress zajednicu, ali postoji još mnogo načina da doprinesete. Da biste se svi uključili u zajednicu stvarno potreba je imati želju za povratkom. Tada samo trebate shvatiti kako to možete učiniti na način koji najbolje odgovara vašim talentima.

Vaš doprinos zajednici mogao bi biti u obliku pregleda tema i dodataka ili pak, suradnjom s dizajnerskim i korisničkim sučeljima za poboljšanje izgleda i osjećaja WordPressa. Vaš se doprinos čak mogao temeljiti na vašoj želji da šampionom WordPressa pružite nove korisnike i pomognete im da započnu. Stvarno nema ograničenja mogućnosti koje su vam dostupne.

Jeste li se na neki način vratili zajednici WordPressa? O tome bismo voljeli čuti u komentarima.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map