7 vitalnih koraka koje treba poduzeti prije pokretanja web stranice WordPress

7 vitalnih koraka koje treba poduzeti prije pokretanja web stranice WordPress

Pokretanje vaše prve WordPress web stranice uzbudljivo je iskustvo. Za mnoge je to početak nove avanture, ali za druge to može biti prava glavobolja.


Razlog za to je što mnogi ne izvršavaju jednostavne, ali vitalne radnje prije pokretanja svoje web stranice, što može rezultirati svime, od hakerskog napada do potpunog gubitka podataka, bez nade da će ga vratiti..

Srećom, to možete spriječiti pravim alatima. Navedeni dolje su sedam koraka koje biste trebali poduzeti prije nego što pokrenete svoju web stranicu WordPress.

1. Odaberite pravu temu

Odaberite pravu WordPress temu

Pronalaženje pravog predloška za vaše web mjesto vjerojatno je najvažniji korak cijelog postupka. To je zato što tema postavlja ton cijele vaše web stranice.

Ako, primjerice, izgradite poslovnu web stranicu, ali odaberete temu kojoj nedostaje profesionalan izgled, neće vas shvatiti ozbiljno.

Preporučujem pretraživanje predložaka na temelju kategorije web mjesta na kojoj se njeguju i zatim određivanja koji dizajn najbolje odgovara vašoj web lokaciji.

2. Napravite sigurnosnu kopiju

Kako izraditi sigurnosnu kopiju WordPress-a

Izgradnja web stranice treba puno vremena i truda. Nažalost, sva ta energija može nestati u tren oka. Zato je ključno sigurnosno kopiranje WordPress-a, uključujući sve vaše datoteke, kôd i sadržaj.

Po stvarajući sigurnosnu kopiju, moći ćete biti sigurni da se vaša web stranica može obnoviti kad god je to potrebno. Najbolji sigurnosni dodaci omogućuju vam stvaranje zakazanih sigurnosnih kopija, osiguravajući da ćete svaki put kad dodate ili pregledate web mjesto imati novu kopiju spremljenu.

Volim stvoriti vlastite sigurnosne kopije i pohraniti ih na svoje računalo kao dodatnu mjeru.

3. Utvrdite svoje administrativno područje

Kako zaštititi svoje WordPress područje administratora

Jer je WordPress tako popularan platforma za izgradnju web mjesta, sklonija je hakerskim napadima od ostalih. Stoga je od velike važnosti učvrstiti backkend koristeći sva raspoloživa sredstva.

Najočitiji način za početak je odabir snažne lozinke. Umjesto da odaberete riječ koja se može lako pogoditi, koristite kombinaciju slova, brojeva, posebnih znakova i velikih slova.

Zatim postavite a provjera u dva koraka postupak. Uz zaporku, za ulazak na vašu web stranicu trebat će vam i kôd Google autentifikatora. Želite li brzo popraviti? Pogledajte neke od ovih fantastičnih WordPress dodataka s 2 faktora koji mogu pomoći.

Konačno, zaštitite svoje WordPress administrativno područje od loponašajući broj pokušaja prijave. To može pomoći u sprečavanju grubih napada – uobičajena tehnika koju koriste hakeri u kojoj se više puta isprobavaju različite kombinacije prijava. Neke hosting tvrtke ugrađuju ovu značajku u (poput WP Engine-a), tako da noću želite dvostruko provjeriti prije instaliranja dodataka poput Ograničite pokušaje prijave ili Zaključavanje prijave.

Osiguravanjem svog dodatnog prostora, možete se brinuti o drugim stvarima.

4. Povežite se s Google alatima

WordPress dodaci za integraciju Googleovih usluga

Iako je moguće pratiti napredak vaše web stranice pomoću alata koji su dostupni u programu WordPress, preporučljivo je povezati svoju web lokaciju s Google Search Console i Google Analytics.

Ne samo da Google pruža više podataka nego bilo koji drugi alat za praćenje web mjesta, on također može pružiti izvješća o indeksiranju o bitnim elementima vaše web stranice, uključujući brzinu učitavanja, ispravno učitavanje i nepostojanje ili pokvarene veze.

Također možete koristiti Google Search Console pronaći 404 pogreške što olakšava nadgledanje i ispravljanje problema na licu mjesta prije nego što počnu utjecati na vaš promet.

Google Analytics je ključno za razumijevanje vaše publike, njihovih sviđanja i nesviđanja. Ako ne možete imenovati tri karakteristike o svojim korisnicima, vjerojatno ne shvaćate tko su oni i odakle dolaze..

Budući da je te alate lako postaviti, zaista nema opravdanja da ih nema. Ako želite započeti s Google Analyticsom ili jednostavno integrirati Googleove usluge u WordPress, jednostavan način budite sigurni da pregledate naš blog.

5. Postavljanje e-pošte na vaše ime domene

Razvijajte / gradite svoj popis e-pošte na web mjestu WordPress

Obaviješteni webmasteri znaju da je e-pošta u prilogu imena domene web mjesta ključni element za postavljanje prije pokretanja i izrade popisa e-pošte.

To je zato što korištenje adrese e-pošte s druge domene (tj. Gmail.com) može uzrokovati probleme na putu. Oni mogu biti u rasponu od obavijesti e-poštom koje se ne mogu isporučiti na poslužitelje pošte koji zbunjuju vaše poruke s spoof-porukama e-pošte.

E-adresa utemeljena na domeni također korisnicima pokazuje da vaše e-poruke dolaze izravno iz izvora osim što jednostavno izgledaju profesionalnije.

Ako niste postavili račun e-pošte prije pokretanja, sada je vrijeme za to. Ako adresa e-pošte nije podržana ili uključena u naplatu vašeg hosting hosting plana G Suite od Googlea. Odličan je alat koji olakšava upravljanje korisnim alatima za vašu malu tvrtku na jednom mjestu,

6. Ispitajte korisničko iskustvo

Kako pojednostaviti WordPress web stranicu i poboljšati korisničko iskustvo

Prilikom izrade web stranice lako je doći do detalja i propustiti veliku sliku. To može utjecati na mnoge aspekte web stranice, ali je posebno štetno za cjelokupno korisničko iskustvo vaše web stranice.

Važno je testirati korisničko iskustvo i pojednostaviti web mjesto prije pokretanja. Ne samo da će vam dati dobru predstavu o tome kako vaša web stranica funkcionira, već vam može pomoći i u otkrivanju pogrešaka ili problema koje niste prije primijetili.

Ipak, nemojte se samo povjeriti sebi. Važno je vidjeti uvid u vanjske ljude o tome kako se web mjesto “osjeća”. Često puta postanemo zadovoljni svojim poslom i propuštamo zimovanje pitanja.

Samo budite sigurni da ćete poduzeti sve savjete i uzeti u obzir mnogo različitih gledišta.

7. Ispitajte izvedbu

Alati za Pingdom

Iako su performanse tehnički dio korisničkog iskustva, kategorija je toliko bitna da joj posvećujem cijeli smisao. Izvedba vaše web stranice utječe na sve, od stope napuštanja početne stranice do SEO. To je zato što korisnici očekuju brza vremena učitavanja, pa tako i Google.

Ako brzina učitavanja vaše web lokacije nije optimalna, poduzmite mjere da to osigurate ubrzavanjem alatom za predmemoriranje. Pomoću alata poput možete provjeriti kako svaka mjera utječe na vašu web lokaciju Pingdom.

Zaključak

Ovih šest koraka samo je početak. Najuspješnije web stranice imaju ljudi koji nikad ne prestaju učiti i koji su uvijek u potrazi za boljim, učinkovitijim rješenjima.

Sretno s vašim lansiranjem!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me