6 savjeta za upravljanje WordPress blogom s više autora

Većina blogova započinje kao operacija jedne osobe. Imate temu koja vas stvarno zanima i pokrenite web mjesto za razgovor o njoj. Nakon nekog vremena web lokacija počinje rasti i jednostavno nema dovoljno vremena za stvaranje toliko sadržaja koliko biste stvarno željeli ili ćete možda osjećati kao da joj treba novi glas za osvježavanje stvari. Kako biste nastavili svoj rast donosite odluku da trebate dovesti još nekoliko pisaca.


Prije nego što svoj blog pretvorite u web stranicu s više autora, trebali biste postaviti nekoliko temeljnih procesa. Trebat će vam stvari poput smjernica za autore sadržaja i uredničkog kalendara kako biste svoj život olakšali u budućnosti.

Jednom kada se web mjesto pokrene i radi s nekoliko suradnika, upravljati svime postaje malo teže. Postoje različite uredničke dužnosti kao što su praćenje više pisaca i svih rokova za dodjelu istih, kao i osiguravanje da se napisani sadržaj uklapa u vašu viziju web stranice i objavljuje se redovito.

Pogledajmo nekoliko savjeta koji će vam pomoći u upravljanju blogom s više autora i održavati vašu pamet pri razvoju vaše web lokacije.

1. Uvijek radite unaprijed

To je usko povezano s vašim uređivačkim kalendarom koji ste stvorili prije pokretanja web mjesta (jeste li napravili urednički kalendar, zar ne?). Kad imate više od jednog pisca za web mjesto, dobra je ideja dodijeliti teme unaprijed, svaka s rokom najmanje tjedan dana prije nego što je zakazano objavljivanje posta..

Napredak na ovaj način daje vam vremena za uređivanje posta, daje povratne informacije piscu i osigurava vam da pripremite sadržaj za web mjesto nekoliko tjedana. S puno unaprijed zakazanog sadržaja tada možete slobodno prenositi postove u rasporedu objavljivanja kako biste obuhvatili sve svoje probleme sa svojim piscima.

Napredak će vam uštedjeti razum više nego bilo koji drugi savjet na ovom popisu.

2. Napravite stranicu “Piši za nas”

WriteForUs

Ako ste otvoreni za pisanje pisaca, trebali biste imati stranicu na svom blogu koja će vam olakšati pristup.

Ova stranica treba sadržavati sve informacije koje će piscu trebati da bi vas pravilno ispravili. To može uključivati ​​vezu do smjernica za autore suradnika, točnu metodu kojom želite biti postavljeni na tabli ili jednostavno samo negdje gdje mogu unijeti svoje podatke kako biste im mogli pristupiti.

Ova je stranica alat za olakšavanje vašeg života u budućnosti. Što veća vaša web stranica raste, više će pisci htjeti pisati za vas. Ako ne postoje jasni procesi, provest ćete većinu svog vremena lutajući terenima pisaca u različitim stilovima, od kojih nijedan ne može biti prikladan za vašu web lokaciju.

3. Dodijelite jedinstvenog urednika

Na početku vašeg bloga trebao bi postojati samo jedan urednički glas. Bez obzira da li ste to vi ili netko koga unajmite za posao, oni bi trebali imati ruku u svakom postu objavljenom na vašoj web lokaciji. Imati jednog urednika, zajedno sa smjernicama za autore, omogućuje dosljedan stil na cijeloj web stranici koji će biti od koristi i piscima i vašim čitateljima..

Kako stranica raste, možda ćete trebati dodati dodatne uređivače za razne odjeljke ili jednostavno zato što ima previše posla za jednu osobu. Ako od samog početka imate jasan glas za web mjesto, jedan od načina da popunite te pozicije urednika bio bi promoviranjem svojih redovitih suradnika koji su pokazali svoju kvalitetu. Već su navikli raditi sa stilom koji je postavio viši urednik i moći će nametnuti to budućim piscima koji će za njih pisati u budućnosti.

4. Stvorite bazu podataka Writer

Pristupit će vam mnogo pisaca koji žele pisati za vaše web mjesto. Neki će biti sjajni, neki nisu. U svakom slučaju trebate imati te podatke, kao i njihove podatke za kontakt, koje su zadatke izvršili ili koji su preostali te kako ih platiti nakon predaje zadatka..

Baza podataka pisaca idealan je način za to. Ne mora biti nešto maštovito, jednostavno možete stvoriti proračunsku tablicu sa svim tim podacima ili upotrijebiti internetski CRM alat.

Međutim, ako pristupite bazi podataka, to bi trebalo biti nešto što stalno ažurirate sa svakim novim piscem i sa svakom zadatkom koji dajete trenutnim piscima.

5. Komunicirajte sa svojim piscima

Vas mora komunicirajte sa svojim piscima na redovnoj osnovi. Ta komunikacija može varirati od slanja e-pošte s odgovorima za nove pisce koji žele pisati za vas, pa do povratnih informacija o skicama koje su poslali vaši aktualni pisci. Što više komunicirate sa svojim piscima, posebno kad prvi put počnu raditi za vas, više izaći ćeš iz njih.

Međutim, ne želite bombardirati svoje pisce e-poštima, dok oni pokušavaju napisati post za vas. Trebali biste biti spremni odgovoriti na njihova pitanja i dati im povratne informacije ako zatrebaju.

Također biste trebali uvijek brzo komunicirati s njima nakon što zadatak bude obavljen i vrijeme je da ih platite. Ništa ne može pokvariti radni odnos brže nego što pisci moraju juriti za obećanim plaćanjem.

Budite ljubazni i profesionalni i to će vas vidjeti kroz većinu situacija. Te su komunikacije dobar način da se utvrdi stvarnost pisca. Ako ne komuniciraju dobro s vama, zašto biste željeli raditi s njima u budućnosti? Uvijek je lakše raditi s dobrim piscem koji je profesionalan u odnosu na sjajnog pisca koji je pahuljast.

Profesionalna komunikacija s obje strane je krajnje važno.

6. Izložite svoje pisce

O tome sam već govorio, ali upotrijebite dodatak kao što je Fanciest Author Box da biste prikazali sve svoje pisce. Pisci vole vidjeti svoje ime u obrisu ili autorski okvir na web mjestu. Ako imaju sredstva za povezivanje sa svojim radom na vašoj web lokaciji, od njih dobivate besplatan marketing kada svoj rad podijele na društvenim mrežama.

Uz to što ćete svakom autoru dati vlastitu arhivu postova – što će se dogoditi kada im date pojedinačne prijave, a ne koristeći se prijavom gosta autora – možete stvoriti stranicu suradnika koja navodi sve vaše pisce i ponositi ih vlasništvom nad onim što pišu , Učiniće da teže rade za vas i pružit će vam dodatni mali pritisak da svaki članak koji napišu za vašu web stranicu učini najkvalitetnijim za što su sposobni.

Drugi način da prikažete svoje pisce koji redovito doprinose jest da im date “promociju”. Dodijelite im naslov u autorskom okviru koji odražava doprinos koji daju vašoj web lokaciji i odvaja ih od vaših općih suradnika. To bi moglo biti nešto tako jednostavno da ih nazovete “starijeg pisca” ili ih učinite glavnim piscem za određenu temu. To će im povećati profil i natjerati ih da se teže ističu iz gomile da bi opravdali svoje uzdizanje iznad ostalih pisaca.

Imate li daljnje savjete?

Nadam se da će vam ovi savjeti pomoći u teškom procesu upravljanja web stranicama s više autora. To nipošto nije opsežan popis savjeta, ali ti bi vas savjeti trebali pratiti s mnogim problemima koji će se pojaviti.

Upravljate web stranicom s više autora? Imate li neki savjet koji ovdje nismo pokrili? Rado bismo se javili od vas u komentarima u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map