6 Razlozi s razlogom WordPress je najbolja platforma za vašu stranicu

Razlog zašto je WordPress najbolja platforma za vašu web stranicu

Odabir platforme jedna je od prvih i najvažnijih odluka koju ćete donijeti za svoju novu web stranicu. Vaš sustav upravljanja sadržajem (CMS) pomoći će vam da utvrdite koliko dobro funkcionira vaše web mjesto, zajedno s brojem alata i opcija prilagođavanja koja su vam na raspolaganju. No, sa svim potencijalnim odlukama vani, lako se osjećati prenapučeno.


Srećom, postoji jedna opcija koja je sigurna oklada u gotovo svim okolnostima: WordPress. Ovaj besplatni CMS s otvorenim kodom savršen je okvir za izgradnju bilo čega, od jednostavnog bloga do uspješnog web mjesta za e-trgovinu. Jednostavan je za upotrebu, a opet dovoljno moćan i fleksibilan da udovolji vašim jedinstvenim zahtjevima.

Ako još uvijek niste uvjereni, pročitajte dalje – dat ćemo vam šest čvrstih razloga zašto je WordPress naš CMS izbor, tako da možete donijeti informiraniju odluku. Pogledajmo ih!

1. WordPress je besplatan i s otvorenim kodom

Početna stranica WordPress.org.

Ako tražite besplatan, ali moćan način izrade web stranice, ne možete pogriješiti s WordPressom.

Jedna od najvećih prodajnih točaka WordPressa je ta što je osnovna platforma potpuno besplatna. To znači da možete provjeriti bez plaćanja privilegije, a dugoročno će postojati jedan manje tekući trošak. Ako želite iskoristiti napredne značajke koje nude teme, dodaci i drugi alati, možete izabrati mnogo besplatnih i jeftinih opcija.

WordPress je besplatan jer je projekt otvorenog koda. Korištenje CMS-a otvorenog koda koji je postojao sve dok WordPress ima svoj jedinstveni skup prednosti. Platforma se često ažurira, lako je prilagoditi i detaljno testirati – a postoji ogromna zajednica koja nudi nenadmašnu dubinu podrške. Kada koristite WordPress za svoju web stranicu, drugim riječima, odabirete fleksibilno i vremenski testirano rješenje koje neće slomiti vaš proračun.

2. WordPress je CMS prilagođen početnicima

Nadzorna ploča programa WordPress.

Nadzorna ploča WordPressa intuitivna je za novopridošle osobe i jednostavna je za upotrebu.

Upotreba novog softvera bilo koje vrste može biti zastrašujuća, a ako stvarate prvu web stranicu, vjerojatno nećete imati iskustva sa sustavima za upravljanje sadržajem. Srećom, jednostavno je započeti s WordPressom, čak i ako ste potpuni početnik; neće vam trebati nikakvo znanje o kodiranju kako biste napravili savršeno funkcionalno web mjesto. Nadalje, administrativna je nadzorna ploča jednostavna za razumijevanje i kretanje bilo da pišete sadržaj, prilagođavate postavke ili instalirate teme i dodatke.

Međutim, ako ste ne početnici, ne dozvolite da vas vidljiva jednostavnost WordPressa odvrati. Izuzetno je moćan „ispod haube“ i omogućava vam da prilagodite svaki aspekt web mjesta onako kako smatrate prikladnim, u slučaju da imate tehničke napore.

3. WordPress teme i dodaci daju vam neusporedivu snagu i fleksibilnost

Najbolji dodaci za pokretanje i povlačenje stranice za WordPress

WordPress jezgra nudi brojne ključne značajke, ali mnoge web stranice zahtijevaju dodatnu funkcionalnost. Tu dolaze teme i dodaci, jer ovi alati omogućuju lako prilagođavanje dizajna i funkcionalnosti vaše web lokacije. Tisuće je opcija koje je lako pronaći, a mnoge su potpuno besplatne (ili iznenađujuće pristupačne).

Teme = Jednostavan dizajn

Za razliku od drugih platformi, WordPress je dizajn vašeg web mjesta doista ograničen samo vašom maštom. Možete pronaći teme za određene tipove web stranica sa svim elementima dizajna koje tražite. Ove opcije koje se odnose na nišu pokrivaju sve, uključujući fotografije o fotografijama, teme e-trgovine WordPress, osobne blogove i gotovo sve ostalo.

Niste sigurni što točno tražite? Nema problema – ovdje sjaje višenamjenske teme! Višenamjenske teme ili tematski okviri nude mnoštvo značajki, elemenata dizajna i obično oglednih demonstracija kako biste dobili više inspiracije i mogućnosti za stvaranje svoje web stranice. Često se oglašavaju kao najbolje opcije za poslovne stranice, a stvarno su fantastična opcija za bilo koju vrstu web mjesta. Nekoliko naših favorita su Totalna tema, Divi i Avada.

Dodaci = snažne značajke

Isto je i s dodacima – tamo je alat za gotovo sve značajke koje biste željeli. Bilo da se radi o kontaktnom obliku, besplatnom forumu ili integraciji društvenih medija. Samo se nemojte previše zaokupiti.

Iako su dodaci sjajni, vjerojatno vam je potrebno samo nekoliko da biste dobili web mjesto na kojem želite. Instalirajte samo dodatke koji su vam potrebni i učinite sve što je moguće kako biste izbjegli duplicirane funkcije. Na primjer, instalirajte WooCommerce samo ako planirate dodati trgovinu na svoju web lokaciju. Ili ako želite koristiti WordPress stranicu za pravljenje stranica, odaberite je i držite je. Duplikatni dodaci (poput pokušaja upotrebe dvoje graditelja stranica) mogu dovesti do sukoba koji mogu zauzvrat razbiti vašu web lokaciju. Sve umjereno!

4. WordPress sigurnosne značajke pružaju mir uma

Wordfence WordPress sigurnosni dodatak

Dodaci poput Wordfence Security nude jednostavan način zaštite svoje web lokacije.

Bez obzira imate li osobni blog ili veliku web lokaciju za e-trgovinu, htjeli biste osigurati da vaša web lokacija bude sigurna. Jezgra WordPress-a dizajnirana je s obzirom na sigurnost, pa će vam pomoći da zaštitite svoje podatke i sadržaj izravno iz okvira. U Dodatku, sigurnosna ažuriranja redovito se objavljuju kako biste riješili najnovije probleme i probleme.

Ako to nije dovoljno, možete odabrati jedan od najboljih sigurnosnih dodataka kako biste web mjesto učinili još sigurnijim. Postoji puno izvrsnih besplatnih opcija koje će zaštititi vašu web lokaciju s malo napora s vaše strane, poput Sigurnost Wordfencea. Naravno, uvijek je pametno raditi o zaštiti svog posla. Većina narušavanja sigurnosti rezultat je ljudske pogreške, a ne greške vašeg CMS-a, pa svakako poduzmite neke jednostavne mjere opreza za poboljšanje sigurnosti WordPressa na vašoj web lokaciji.

5. WordPress vam pomaže da se visoko rangirate na tražilicama

Yoast SEO dodatak

Da biste osigurali da tražilice mogu pronaći i razumjeti vaš sadržaj, koristite WordPress dodatak kao što je Yoast SEO.

Ako odlučite izgraditi web stranicu, vjerojatno je da želite da je posjeti što više ljudi. Jedan od najboljih načina da to učinite (osim jednostavno stvaranja fenomenalnog sadržaja) jest kratkotrajno vježbati učinkovitu optimizaciju tražilice ili SEO. Jednostavno rečeno, to znači “ugađanje” vaše web lokacije, tako da tražilice poput Googlea mogu lako pronaći i prikazati ih u relevantnim rezultatima pretraživanja.

Kao i kod sigurnosti, WordPress jezgra je dobro optimizirana za tražilice izravno iz okvira. Na primjer, i brzina i odzivnost web stranica za mobilne uređaje ključni su za pravilno SEO i WordPress ima pokrivene obje baze. Za još više opcija možete provjeriti SEO dodatak. Preporučujemo Yoast SEO, na temelju njegove jednostavnosti uporabe i širine značajki. Za daljnje savjete, jednostavna Google pretraga dovest će vam na mnoštvo vodiča za poboljšanje WordPress SEO-a.

6. WordPress nudi neusporedivu podršku

Službeni forumi za WordPress podršku.

Na službenoj web stranici WordPressa, kao i na forumima i blogovima zajednice postoji mnoštvo podrške.

Čak i uz pomoć intuitivnog CMS-a kao što je WordPress, izrada web stranice je još uvijek velik posao. To je osobito istinito ako to nikad niste učinili. Srećom, kao što smo ranije spomenuli, WordPress ima veliku i uspješnu zajednicu korisnika na svim razinama vještina. Pronalaženje pomoći u obliku vodiča, savjeta ili čak izravne pomoći rijetko je teško.

Evo samo nekoliko od mnogih načina za podršku sa svojom WordPress web stranicom:

  • Službeni WordPress baza podataka i forumi za podršku
  • Online WordPress vodiči i tečajevi (besplatni i premium)
  • Forumi za podršku za pojedinačne teme i dodatke (na primjer, Yoast SEO ima svoj forum)
  • WordPress blogovi poput našeg (ovdje je 40+ blogova koje volimo)!

Bez obzira s čime se borite ili želite naučiti kako to učiniti, brzo pretraživanje Googlea ili pregledavanje foruma trebalo bi otkriti nekoga sa samo odgovorom koji tražite.


WordPress postoji već više od desetljeća, i ništa od toga vremena nije propalo. Ovaj CMS s otvorenim kodom privukao je naprednu i strastvenu zajednicu koja osigurava da ostane što sigurniji, fleksibilniji, funkcionalniji i najsuvremeniji. Između ključnih značajki WordPress jezgre i tisuće tema i dodataka koji su dostupni za proširenje platforme, nema vam puno ne mogu učini s tim.

Imate li pitanja o tome kako započeti s WordPressom? Javite nam se u odjeljku s komentarima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me