50+ najčešća pitanja o WordPressu

Često postavljana pitanja o WordPressu

Imam pitanje? Nema problema – svakodnevno dobivamo mnoštvo pitanja o WordPressu. Da bismo vam pomogli da mislimo da ćemo dijeliti i proširiti neka od najčešćih pitanja koja smo postavili o WordPressu! Pokrivat ćemo mnoštvo tema, uključujući:


 • O WordPressu
 • Instaliranje WordPress-a
 • Osnove WordPressa
 • WordPress bloganje
 • Stranice WordPressa
 • Prilagodba WordPress-a
 • WordPress SEO
 • Ubrzavanje WordPress-a
 • Sigurnost WordPressa
 • Zarađivanje novca s WordPressom

Nastavite čitati (i pomicati se) da biste prošli kroz sva naša često postavljana pitanja za WordPress.

Contents

Pitanja o WordPressu

Niste sigurni da li vam WordPress odgovara? Evo odgovora na osnovno pitanje o WordPressu, što je, koliko košta i još više.

1. Što je WordPress?

Što je WordPress?

WordPress je popularan sustav za upravljanje sadržajem (CMS) koji možete koristiti za pokretanje web stranice na vlastitom hosting programu. WordPress omogućava stvaranje bloga, odredišne ​​stranice, internetske trgovine, foruma ili druge web stranice korisnicima širom svijeta.

Zbunjeni zbog razlika između dvije verzije WordPressa? Pogledajte ovaj cjeloviti vodič za WordPress.com vs WordPress.org i zašto mislimo da je WordPress.org bolji izbor.

2. Je li WordPress besplatan?

Sam WordPress je besplatni, open-source web softver, ali za njegovo korištenje morat ćete uložiti u plan web hostinga. Na zajedničkom planu hostinga možete pronaći hosting za samo 1 USD mjesečno, ali preporučujemo trošiti nešto više na upravljani WordPress plan hostinga kako biste olakšali postavljanje i održavanje svoje web stranice.

3. Je li WordPress dostupan na mom jeziku?

Može biti! Trenutno je dostupno 169 WordPressa na lokalnom jeziku, od kojih je 10 ažurirano na 100%. Samo posjetite WordPress poligloti stranicu kako biste provjerili postoji li vaš jezik ili čak pridonijeli procesu prevođenja.

4. Moram li znati kako kodirati da bih mogao koristiti WordPress?

Apsolutno ne! Većina korisnika WordPressa nisu programeri jer nema potrebe za učenjem kompliciranog CSS-a ili PHP-a kada ima puno tema i dodataka koji su bogati značajkama da bi se olakšalo mijenjanje vaše web stranice.

Instaliranje WordPress-a

Jednom kada ste odlučili koristiti WordPress, lako je započeti. Samo instalirajte WordPress, a zatim dodajte temu i čak nekoliko dodataka za početak izrade vaše web stranice.

5. Kako instalirati WordPress?

WordPress se može instalirati ručno koristeći njihovu 5-minutni postupak instalacije, ali većina hosting kompanija to znatno olakšava. Većina planova za dijeljenje hostinga sadrži instalaciju u jednom kliku s vaše stranice glavnog računa ili cPanela. Ali ako odaberete vođenog WordPress domaćina kao što je WP Engine, Flywheel ili Kinsta, ne morate uopće ništa raditi – WordPress je već unaprijed instaliran za vas.

6. Mogu li instalirati WordPress na svoje računalo?

Da, možete! S WordPressom imate mogućnost lokalnog instaliranja (na računalu) na gotovo bilo kojem operacijskom sustavu. Ovisno o razini vaše vještine možete koristiti softver treće strane kao što je Desktop Server ili Local by Flywheel ili ručno instalirati WordPress koristeći MAMP, WAMP ili LAMP.

7. Kako ažuriram WordPress?

Ažuriranja su jednostavna jer ćete ih vidjeti na svojoj WordPress nadzornoj ploči. Da biste instalirali ažuriranje, kliknite na ikonu za osvježavanje / ažuriranje ili idite na Nadzorna ploča> Ažuriranja i kliknite gumb za “Sada instalirati.” Trebali biste vidjeti zaslon s potvrdom koji vas pozdravlja s najnovijom verzijom WordPressa nakon što instalacija bude gotova.

8. Koju verziju WordPressa koristim??

Broj verzije WordPressa

Niste sigurni na kojoj se verziji WordPressa vaša web stranica prikazuje? Jednostavno se prijavite na svoje mjesto za WordPress, a u donjem desnom kutu nadzorne ploče trebali biste vidjeti vaš trenutni broj verzije.

9. Mogu li uvesti svoje postove s drugog bloga ili blogging platforme?

Da – možete izvesti sadržaj sa svog starog bloga da biste ga zatim uvezli na svoj novi WordPress blog. Potpune upute temeljene na staroj platformi za blogove potražite u službenom vodiču za WordPress uvozi sadržaj.

10. Kako mogu promijeniti stil svoje WordPress web stranice?

Najlakši način za promjenu izgleda vaše web stranice WordPress je novom temom. WordPress tema je poput stila kože za vaše web mjesto. Vaša će tema vašem web mjestu pružiti jedinstven izgled, a ovisno o tome što je uključeno u temu može dodati i mogućnosti za prilagodbe poput boja, fontova, menija, widgeta, stranica, vrsta posta, formata objava i još mnogo toga.

11. Kako instalirati WordPress temu?

Instalirajte WordPress temu

Da biste na web stranicu WordPress instalirali novi dnevnik tema, idite na Izgled> Teme> Dodaj novo. Odavde možete pregledavati besplatne teme koje su dostupne putem WordPress.org ili možete kliknuti na “Prenesi temu” gumb za prijenos zip datoteke za temu koju ste preuzeli ili kupili drugdje.

12. Prilikom pokušaja instalacije moje WordPress teme dolazi do pogreške – što da radim?

Postoji nekoliko česte pogreške prilikom instaliranja WordPress teme, ali najčešći je “Nedostaje Stylesheet.” To znači da ste pokušali instalirati pogrešnu datoteku ili mapu. Vaša je najbolja opklada provjeriti je li prijenos prijenosne ZIP datoteke (ne bi to trebala biti otvorena mapa ili sve datoteke i dokumentacija).

Druga je uobičajena pogreška bijeli zaslon kada pokušavate instalirati novu temu. To često znači da trebate povećati ograničenje memorije vašeg poslužitelja. Neke hosting tvrtke imaju opciju u glavnom administratoru ili cPanelu, ali za pomoć se uvijek možete obratiti timu za podršku hosting kompanije..

13. Kako mogu dodati nove značajke u WordPress?

Na web mjesto WordPress s dodacima možete dodati razne mogućnosti i funkcionalnosti. WordPress dodatak u osnovi je dodatak za vaše web mjesto. Dodaci obično dodaju nove značajke ili funkcionalnosti na vašu WordPress web stranicu uz malo napora sa vaše strane. Samo instalirajte i konfigurirajte postavke dodatka.

14. Kako instalirati WordPress dodatak?

Instalirajte WordPress dodatak

Instaliranje dodatka vrlo je jednostavno. S nadzorne ploče programa WordPress idite na Dodaci> Dodaj novo. Odavde možete pretraživanjem pronaći besplatni dodatak s WordPress.org za instalaciju ili možete kliknuti “Prenesite dodatak“Za prijenos zip datoteke za dodatak koji ste kupili ili preuzeli od treće strane.

Osnove WordPressa

Sada kada imate instaliran WordPress i spremni ste za prikaz, pokrijmo osnovne osnovne činjenice koje biste trebali znati o WordPressu.

Promijenite ili prenesite logotip u WordPress

Da biste učitali novu prijavu logotipa u WordPress i idite na Izgled> Prilagodi. Ovisno o vašoj WordPress temi, možda ćete vidjeti odjeljak s „markiranjem“ ili „zaglavljem“, a unutar njih trebali biste vidjeti opciju za prijenos prilagođenog logotipa.

Alternativno, ako vaša tema koristi prilagođenu tematsku ploču umjesto WordPress prilagoditelja, jednostavno odaberite svoju temu na glavnoj nadzornoj ploči, pronađite odjeljak marke ili zaglavlja i trebali biste pronaći opciju za svoj logotip.

16. Kako mogu urediti svoj WordPress izbornik?

Vaš WordPress izbornik (ili navigacija) trebaju sadržavati veze do ključnih stranica ili postova na vašoj web stranici. S nadzorne ploče programa WordPress idite na Izgled> Izbornici. Ovdje možete kreirati, uređivati ​​i dodijeljivati ​​svoje jelovnike.

 • Stvaranje izbornika: Kliknite plavu vezu da biste “stvorili novi izbornik” i imenujte novi izbornik.
 • Dodavanje / uklanjanje stavki izbornika: Upotrijebite opcije na lijevoj strani zaslona za dodavanje stranica, postova, kategorija i oznaka koje ste već objavili ili upotrijebite opciju prilagođenih veza (što je izvrsno za povezivanje s drugim web mjestima). Da biste izbrisali stavku iz svog izbornika, samo kliknite vezu “ukloni” na njoj.
 • Dodijelite lokaciju izbornika: Nakon dodavanja veza u svoj izbornik koristite odjeljak Postavke izbornika na dnu stranice za odabir lokacije vašeg izbornika. Ove će lokacije ovisiti o vašoj WordPress temi i lokacijama (zaglavlje, gornja traka, podnožje itd.) Koje je tema definirala.

17. Kako mogu urediti svoju bočnu traku?

WordPress dodaci bočne trake

WordPress koristi widgete za sadržaj prikazan na bočnoj traci. Da biste promijenili widgete, otvorite nadzornu ploču i idite na Izgled> Widgeti. Odavde možete prevući i ispustiti dodavanje, uklanjanje ili preuređivanje widgeta kao i korištenje pojedinačnih opcija widgeta za prilagođavanje izgleda bočne trake.

Na temelju teme također ćete moći pronaći više opcija prilagodbe bočne trake ispod Izgled> Prilagodi> Bočna traka za boje, širine bočne trake itd.

18. Kako mogu promijeniti podnožje |?

WordPress podnožja poput bočnih traka koriste widgete (osim ako vaša tema ne uključuje prilagođeno ili alternativno podnožje). Jednostavno idite Izgled> Widgeti uvesti promjene.

I baš kao i bočne trake, ako vaša tema uključuje prilagođene opcije za stupove podnožja, stylinge, autorska prava i ostalo, vjerojatno ćete ih pronaći ispod Izgled> Prilagodi> Footer ili unutar prilagođene tematske ploče.

19. Kako mogu promijeniti lozinku?

Ako ste već prijavljeni na svoj WordPress račun, kliknite svoje korisničko ime na administrativnoj traci s alatima u gornjem desnom kutu zaslona (ako je vaša administratorska traka onemogućena, jednostavno idite na Korisnici> Vaše korisničko ime putem nadzorne ploče).

Stvaranje nove lozinke za WordPress

Pomaknite se do dna zaslona i kliknite opciju za resetiranje zaporke. Zapišite svoju lozinku ili je dodajte svojoj aplikaciji za prijavu (poput 1Pass), a zatim je spremite.

izgubljena lozinka

Ako ste zaključani s računa, idite na stranicu za prijavu (obično na web lokaciji yourwebsite.url / wp-admin), kliknite na “Izgubili ste lozinku?” vezu i slijedite upute za resetiranje zaporke putem e-pošte.

A ako iz bilo kojeg razloga nijedna od tih metoda ne funkcionira, zaporku možete vratiti ručno putem phpMyAdmin ili mySQL (ali to preporučujemo samo ako vam je ugodno kodiranje).

WordPress bloganje

Nakon što pripremite web mjesto možete započeti dodavati sadržaj. WordPress olakšava dodavanje postova i stranica tako da nema potrebe zastrašiti se. Ali ako imate pitanje, možda će vam ova pitanja pomoći pri stvaranju vašeg prvog WordPress posta.

Izradite WordPress post

20. Kako stvoriti novi post?

Da biste stvorili novi WordPress post, prvo se prijavite u WordPress instalaciju, a zatim idite na Postovi> Dodaj novo. Odavde možete dodati naslov posta, sadržaj, izvadak i još mnogo toga. Saznajte više u ovom vodiču o tome kako stvoriti WordPress post.

21. Što je format posta?

Format posta je stil za vaš blog post koji se obično temelji na medijima / sadržaju u postu (slika, galerija, videozapis, citat itd.). Ova se opcija može pronaći kada kreirate post na blogu s desne strane zaslona u meta okviru „Format“. Saznajte više u našem vodiču za formate posta.

22. Kako dodati istaknutu sliku?

Kada radite na postu, kliknite vezu “Postavi istaknutu sliku” u meta okviru “Istaknuta slika”. Ovo će otvoriti vašu biblioteku medija. Odaberite sliku ili prenesite novu i spremite.

Vaša će se slika obično prikazivati ​​prema zadanim dimenzijama slike, ali ovisno o vašoj temi može biti dodatnog obrezivanja (koje presiječe sliku na temelju visine / širine dizajna teme) ili prikaza (rastezanje, prekrivanje itd.) Opcija. Potražite dokumentaciju svoje teme kako biste pronašli te postavke iako su često u alatu za prilagođavanje ili na temi.

23. Gdje mogu odabrati kategoriju i dodati oznake u svoj post?

Da biste odabrali kategoriju i dodali oznake u svoj post, prilikom stvaranja posta koristite meta polja s desne strane sadržaja. Možete odabrati između postojećih kategorija i najčešće korištenih oznaka ili možete izraditi nove.

24. Kako u svoje postove umetnem videozapise (ili audio)?

Postoji više načina dodavanja video ili audio datoteka u vaše postove u programu WordPress. Prva je mogućnost jednostavno zalijepiti vezu unutar vašeg posta sadržaja ako je medij na popisu podržani oEmbed opcije (uključujući YouTube, Vimeo, Soundcloud i mnoge druge).

Druga je mogućnost ako vaša WordPress tema sadrži ugrađene “Opcije posta” za dodavanje u video ili audio kao predstavljeni medij (umjesto istaknute slike). Ako je ova opcija dostupna u vašim postovima, jednostavno zalijepite vezu na svoj medij ili prenesite vlastiti mp3 ili video datoteku.

25. Kako u svoj post mogu dodati galeriju slika?

Za dodavanje galerije slika možete koristiti ugrađenu opciju WordPress galerije. Jednostavno kliknite gumb “Dodaj medij” na vrhu sadržaja posta i odaberite opciju “Stvori galeriju”. Zatim odaberite fotografije koje želite koristiti i kliknite gumb “Stvori novu galeriju”. Prije nego što završite i umetnite ga, svakako provjerite taj broj stupaca i na koje se slike odnose (ako povezujete medijsku datoteku za okvir slike, prilog ako želite otvoriti sliku na novoj kartici ili prilagođenom URL-u).

Druga opcija je korištenje bilo koje galerije slika ili mogućnosti medija uključenih u vašu temu. Neke će teme sadržavati format posta u galeriji, a vidjet ćete meta okvir “Galerija slika” ispod vašeg sadržaja prilikom stvaranja posta. Jednostavno upotrijebite ovu opciju za “Dodaj slike” za odabir i umetanje slika koje želite koristiti u vašoj galeriji.

Stranice WordPressa

WordPress stranice nisu iste kao postovi. Umjesto toga, stranice se upotrebljavaju za važan sadržaj koji želite prikazati na vašoj web lokaciji, kao što je stranica o stranici, obrazac za kontakt i najnoviji postovi na blogu.

26. Kako mogu stvoriti novu stranicu?

Kada se prijavite na svoju web stranicu WordPress, koristite se izbornikom nadzorne ploče Stranice> Dodaj novo. Odavde možete svojoj stranici dati ime, dodati sadržaj, medije, umetnuti kratke kodove ili čak koristiti alat za izradu stranica da biste stvorili nešto prilagođeno.

27. Što je predložak stranice (i čemu služi)?

Predložak početne stranice

Predložak stranice primjenjuje prilagođeni stil na stranicu. Ovisno o temi koju koristite, možda imate predloške stranica za svoju početnu stranicu, stranicu u cijeloj širini, blog, trgovinu, itd. Da biste odabrali predložak stranice, jednostavno odaberite odabir na padajućem izborniku u metabologu “Atributi stranice”..

28. Kako mogu postaviti svoju početnu stranicu?

Postavke čitanja na početnoj stranici

Da biste postavili svoju početnu stranicu, idite na Postavke> Čitanje. Možete ili napustiti zadanu (koja je “Vaši najnoviji postovi”) ili odabrati opciju “Statička stranica” i postaviti svoju naslovnicu na stranicu koju ste stvorili kao svoju početnu stranicu, a stranicu dodajte i ako je imate.

Ako želite saznati više o početnoj stranici, pogledajte ovaj post o tome kako postaviti i urediti svoju početnu stranicu.

29. Kako mogu stvoriti stranicu s kontaktima?

Kontakt obrazac 7

WordPress ne sadrži ugrađeni kontakt obrazac, ali možete ga jednostavno dodati pomoću dodatka. Preporučujemo obrazac za kontakt 7 (besplatan) ili Gravitacijski obrasci (premium). Oboje vam omogućavaju da stvorite obrazac, prilagodite opcije i zatim ga umetnete u bilo koji post ili stranicu pomoću kratkog koda (pogledajte primjer obrasca za kontakt 7 gore).

Prilagodba WordPress-a

WordPress je izuzetno fleksibilan i jednostavan za prilagodbu kako bi odgovarao vašem osobnom stilu. Ovdje su upute za brzo pronalaženje ili dodavanje opcija prilagođavanja za vašu WordPress web stranicu.

30. Mogu li koristiti Google fontove na svojoj web stranici WordPress?

Naravno! Mnoge premium teme uključuju ugrađenu integraciju Google fontova, tako da sve što trebate učiniti je pronaći opcije fonta ispod ili ispod Izgled> Prilagodi> Fontovi / Tipografija ili unutar tematske ploče u odjeljku tipografije.

Ako vaša tema ne sadrži ove značajke, uvijek možete instalirati dodatak treće strane.

31. Mogu li prilagoditi svoje teme boja?

Da! Postoje tri načina za prilagodbu boja i stilova.

 • Prvo se prijavite na svoju WordPress web stranicu i idite na Izgled> Prilagodi i provjerite postoje li neke ugrađene opcije koje su dio vaše teme.
 • Drugo, ako ne postoje opcije elementa teme koju želite prilagoditi, tada imate mogućnost instaliranja aktivnog CSS-ovog dodatka za uređivanje, poput Yellow Pencil, tako da možete usmjeravati, kliknuti i uređivati ​​stilove.
 • Treće, možete stvoriti podređenu temu i izvršiti vlastite izmjene tablice stilova (preporučujemo to samo ako vam je ugodno kodiranje i upoznati ste s stvaranjem podređene WordPress teme).

32. Kako mogu prilagoditi izgled svojih stranica?

Ako želite promijeniti izgled stranice ili posta, najlakša opcija je korištenje alata za izradu stranica WordPress-a. Ti dodaci uključuju programe za privlačenje i smanjivanje jednostavnih za upotrebu tako da možete stvoriti prilagođene stranice, postove, pa čak i prilagođene vrste postova (poput stranica osoblja ili stranica trgovina). Možete pregledati ovu funkcionalnost u našem vodiču za sastavljanje stranice Visual Composer.

Druga je mogućnost kreiranje dječje teme i ručno mijenjanje teme. Izuzetno je važno u ovom slučaju da se sjetite upotrebe dječje teme, jer će se prilikom ažuriranja teme izgubiti sve vaše izmjene (važno je i zbog sigurnosti i funkcionalnosti teme koju uvijek ažurirate, tako da ne zanemarujete ažuriranja!).

WordPress SEO

SEO je ogroman dio izgradnje uspješne web stranice, ali u početku može biti zbunjujuće. Evo nekoliko korisnih savjeta za usmjeravanje u pravom smjeru!

33. Što je SEO?

SEO je kratak za optimizaciju tražilice. To utječe na rangiranje u rezultatima pretraživanja na tražilicama kao što su Google, Bing i Yahoo. SEO uzima u obzir mnogo čimbenika, uključujući kvalitetu sadržaja, povratne veze, strukturirane podatke, sitemapove i još mnogo toga.

34. Je li WordPress SEO prijateljski?

WordPress je SEO friendly, ali neće učiniti sav posao za vas. WordPress je postavljen tako da vam olakšava upravljanje i poboljšati SEO, ali samo premještanje bloga na WordPress vjerojatno neće promijeniti ljestvici na vašoj tražilici..

35. Kako mogu poboljšati svoj SEO?

Jedan od najjednostavnijih načina da poboljšate svoj SEO je dodatak WordPress. Preporučujemo upotrebu Yoast SEO-a koji dodaje opcije za:

 • Naslovi i meta
 • Društvene veze
 • XML sitemapovi
 • Krušne mrvice
 • I više

Pripremite se i za sjajne SEO savjete na uglednim blogovima kao što su Moz, Yoast, ahrefs, Backlinko ili čak WordPress SEO savjeti WPExplorera na blogu.

Ubrzavanje WordPress-a

Brzina web stranice je velika briga za bilo kojeg webmastera, bez obzira koju platformu koristite za pokretanje vaše web stranice. No, s WordPressom postoji puno načina na koje možete trenutačno optimizirati i ubrzati web mjesto.

36. Kako mogu ubrzati svoju web stranicu WordPress?

Postoji puno načina na koje možete optimizirati i potencijalno ubrzati WordPress na svojoj web stranici. Evo nekoliko načina na koje danas možete poboljšati brzinu svoje web lokacije:

 • Omogući WordPress predmemoriranje
 • Nadogradite svoj PHP
 • Uložite u bolji hosting
 • Odaberite temu kvalitete
 • Očistite svoje dodatke
 • Optimizirajte slike
 • Očistite bazu podataka
 • Koristite CDN

37. Što je WordPress predmemorija?

WordPress predmemoriranje dinamički sprema i poslužuje HTML verziju vaše web stranice za posjetitelje. Ovo smanjuje opterećenje resursa vašeg poslužitelja, ograničava pretraživanja baze podataka i može znatno ubrzati vrijeme potrebno za prikazivanje vaših stranica.

38. Trebam li koristiti dodatak za predmemoriranje?

Ne morate upotrebljavati dodatak za predmemoriranje, ali to može pomoći ubrzanju vaše web stranice. Zapravo preporučujemo preskakanje dodatka za predmemoriranje samo ako već imate ugrađen predmemoriranje na svom hostingu. U suprotnom ne može pokvariti pokušaj WP Super Cache ili W3 Total Cache (dva najpopularnija besplatna dodatna predmemorija za WordPress).

39. Što je CDN?

CDN znači Mreža za isporuku sadržaja. CDN pohranjuje kopije vaše web stranice sadržaj (posebno slike, JavaScript i CSS datoteke) i donosi svojim čitateljima pomoću a mreža poslužitelja širom svijeta. Na ovaj se način kada čitatelji posjećuju vaše web stranice podaci učitavaju s najbližeg poslužitelja. CDN-i također imaju vrlo brz odziv i vrijeme učitavanja s minimalnim stankama.

Ako želite testirati CDN da biste vidjeli hoće li to pomoći vašim brzinama na webu, pogledajte naš pregled najboljih besplatnih CDN usluga za WordPress. Odlično je mjesto za započeti, a da ne morate uložiti komad promjene naprijed.

40. Koja je razlika između dodatka za predmemoriranje i CDN-a? A trebam li i jedno i drugo?

Dodatak za predmemoriranje sprema i HTML verziju vaše web stranice kako bi se smanjili zahtjevi baze podataka i ubrzali vaše web mjesto. CDN pohranjuje i poslužuje vaše web stranice (slike, CSS, Javascript) kako bi se povećala brzina stranice i smanjila propusnost. To nije potrebno i jedno i drugo, ali za najbrže moguće web mjesto trebali biste upotrijebiti i jedno i drugo.

41. Hoće li usporiti web mjesto ako instaliram previše dodataka?

To pitanje vidimo puno i odgovor je može biti. Problem obično nije u broju instaliranih dodataka, već u veličini, funkciji i kvaliteti dodataka.

 • Veliki dodaci: Sve osim dodataka kuhinjskog sudopera obično sadrže značajke za gotovo sve što upravljanje dodacima olakšava vama kao korisniku, ali to može usporiti vašu web stranicu jer što više pojedinog dodatka bude potrebno, to će vam trebati više resursa..
 • Sukobi dodatka: Glavni problemi koje vidimo u vezi s dodacima su nekompatibilnost ili duplicirane značajke. Neki dodaci jednostavno ne rade kada su instalirani na istoj web stranici (na primjer, WooCommerce ne radi s W3 Total Cacheom). Slično tome, stvarno biste trebali izbjegavati duplicirane funkcionalnosti. Potreban vam je samo jedan dodatni klizač, jedan SEO dodatak, jedan sigurnosni dodatak itd.
 • Loša kvaliteta: Možda ćete naići na dodatak koji zvuči sjajno, ali nakon što se instalira uspori ili zaustavi vašu web stranicu. Nažalost, postoji puno slabo kodiranih dodataka koji lebde po webu, zbog čega uvijek preporučujemo upotrebu dodataka za renomirane izvore (poput npr. WordPress.org ili CodeCanyon).

Sigurnost WordPressa

WordPress koristi više od 1 na 4 web stranice, tako da ima smisla samo što s vremena na vrijeme može postati meta. Ali zbog toga ne biste trebali brinuti ako slijedite nekoliko osnovnih savjeta za sigurnost svoje web stranice WOrdPress.

42. Kako mogu osigurati da je moja web lokacija sigurna?

Najbolji način da Vaša web stranica ostane sigurna je slijediti nekoliko jednostavnih koraka:

 1. Koristiti jake lozinke za sve korisničke račune.
 2. Uzeti sigurnosne kopije vašeg web mjesta WordPress (ovdje je koristan vodič za izradu sigurnosne kopije WordPressa).
 3. Ažuriraj vašu WordPress instalaciju, teme i dodatke (iako preporučujemo najprije testirati ažuriranja u localhost instalaciji ili prije na mjestu snimanja). A ako tema ili dodatak koji trenutno koristite nisu ažurirani posljednjih nekoliko godina, možda biste trebali razmotriti prelazak na novi.
 4. Ne instalirajte nelegalna preuzimanja premium tema i dodataka koji gotovo uvijek uključuju zlonamjerni kôd (virus, neželjena pošta, hakerska vrata, itd.).
 5. Koristite samo dodataka i teme s web-mjesta koje imaju pouzdanja. Ne preporučujemo preuzimanje s foruma ili s web mjesta za dijeljenje trećih strana (bujica). Ako niste sigurni u pouzdanost web lokacije, provjerite preglede kupaca, ocjene predmeta i društvene račune.

43. Postoji li jednostavan način upravljanja mojom WordPress sigurnošću?

Ako se ne želite brinuti o svojoj web sigurnosti, predlažemo vam da odaberete dobar upravljani plan hostinga koji uključuje dnevne sigurnosne kopije, firewall i skeniranje zlonamjernog softvera kako bi poslužitelj bio siguran. A ako želite dodati dodatni sloj, razmislite o sigurnosnom dodatku poput iThemes Sigurnost ili Wordfence.

44. Što je neželjena pošta?

Neželjena pošta je isključena tema, nebitni, neprikladni i neželjeni komentari, pingovi, pa čak i oznake na društvenim mrežama koje ćete dobiti u nekom trenutku prilikom pokretanja web stranice. Obično su to botovi, a ne pravi ljudi koji ostavljaju komentare na vašoj web stranici.

45. Što mogu učiniti u vezi neželjene pošte?

Jedno od najboljih rješenja za kontrolu neželjene pošte na web mjestu WordPress je s Akismet dodatak Automattic (tvorci WordPress-a). Akismet pomaže filtriranju, uništavanju i sprječavanju neželjene pošte koristeći različite ugrađene značajke i postavke. Ako koristite modul za komentare JetPacka, onda ste sretni – svi komentari automatski se pokreću kroz Akismetove filtre.

Umjesto da upravljate svojom web stranicom bez dodatka? Možete omogućiti stroža pravila komentiranja putem nadzorne ploče ispod Postavke> Rasprava. Omogućivanjem osnovnih WordPress opcija samo registriranim / prijavljenim korisnicima dopuštaju komentare i zahtijevanjem ručnog odobrenja za sve komentare, možete spriječiti neželjenu poštu, ali ovo oduzima puno vremena i može odvratiti korisnike od komentara.

Zarađivanje novca s WordPressom

Imati web mjesto je sjajno za izlaganje, ali jeste li znali da i svoju web lokaciju možete unovčiti tako da ona plaća za sebe (a potom i neke)? Evo nekoliko najčešćih pitanja

46. ​​Mogu li zaraditi novac WordPressom?

Da, možete! Postoji puno načina za zarađivanje novca s WordPressom – to je čitav naš posao, pa smo živ dokaz.

47. Koji su neki jednostavni načini zarade pomoću WordPressa?

Najlakši način unovčavanja vaše web stranice je iskoristiti prednost prometa na vašoj web stranici nudeći reklamne spotove i preporuku partnerskih proizvoda ili pokretanjem vlastite trgovine.

 • Oglašavanje: Najjednostavnije je bilo unovčiti vaše web mjesto je da u svoje postove uvrstite oglasna mjesta u zaglavlje, bočnu traku, podnožje ili čak To se lako može postići korištenjem mreža trećih strana poput Adsensea ili BuySellAds ili privatnim razrađivanjem vlastitih ugovora s oglašivačima..
 • Affiliate Marketing: Kada se pridružite pridruženom programu za proizvod, dobit ćete novčanu naknadu za upućivanje kupaca na proizvod ili tvrtku. Većina je programa ili u paušalnom iznosu nakon što kupac izvrši kupnju ili je postotak kupčeve kupnje.
 • Pokrenite trgovinu: Uz WordPress možete prodavati svoju digitalnu ili fizičku robu, nuditi internetske tečajeve ili čak pružati usluge. Mogućnosti su beskrajne – sve što vam treba je sjajna ideja i ugledni dodatak za e-trgovinu za početak.

Dodatne ideje o tome kako zaraditi profit na svojoj web stranici potražite u ovom vodiču o tome kako zaraditi novac na WordPressu.

48. Postoje li neka posebna pravila koja moram slijediti kao pridruženi član?

Ako ćete koristiti pridružene veze na svojoj web stranici, izuzetno je važno da slijedite pravila FTC (Federal Trade Commission). Oni su vrlo važni i uključuju stroge politike koje obuhvaćaju otkrivanje uporabe partnerskih veza, sponzorirane postove (uključujući i na društvenim medijima), smjernice za izdavanje, iskrene recenzije proizvoda i još mnogo toga. Posjetiti FTC web mjesto za cjelovita ažurna pravila i propise.

49. Kako pokrenuti vlastiti dućan s WordPressom?

Za izgradnju trgovine s WordPressom jednostavno morate instalirati dodatak za e-trgovinu. Popularne opcije su WooCommerce i Jednostavno digitalno preuzimanje – obje su odličan izbor za nove web poduzetnike.

50. Koji su zahtjevi za trgovinu e-trgovine?

Ako planirate pokrenuti vlastitu internetsku trgovinu, zapamtite to HTTPS je potreban za prikupljanje podataka o kupcima, stoga obavezno kupite svoj SSL certifikat prije pokretanja vaše web stranice (u protivnom ćete morati preusmjeriti HTTP na HTTPS i on se može složiti). Također biste trebali razmotriti stvaranje stranica za svoje Upotreba web mjesta i uvjeti o privatnosti kao i a Politika povrata novca.

Ovo je, naravno, dodavanje papirologije koja je potrebna u vašoj zemlji (državi, državi, provinciji itd.) Za prodaju proizvoda i / ili usluga.

Bonus: Pitanja o WPExplorer-u

Postavljamo puno pitanja o tome kako smo napravili WPExplorer, ali evo najboljih 4 koja svakodnevno dobivamo prilično:

 • Koju temu koristi WPExplorer? Naš je običaj, tako da ga ne možete pronaći na webu (oprosti!).
 • Koji autorbox koristite? Koristimo prilagođeni okvir autora, ali toplo preporučujemo dodatak Fanciest Authorbox (koji smo koristili na našim stranicama).
 • Koji dodatak za društveno dijeljenje koristite? Nažalost, ovo je i prilagođena značajka koju smo ugradili u našu web stranicu, mada možete stvoriti sličnu traku za dijeljenje na društvenim mrežama koristeći Bloom ili Social Warfare.
 • Kako mogu prijaviti pogrešku za besplatnu temu WPExplorer? Na desnoj strani svake stranice besplatne teme nalazi se veza do Github-ovog spremišta za tu temu. Samo kliknite vezu, odaberite karticu s problemima i otvorite novi broj, a mi ćemo pogledati!

Završavati

Nadamo se da smo uspjeli odgovoriti na neka pitanja u vezi s WordPressom. Ako vaše pitanje nije bilo na ovom popisu, ostavite komentar i potrudit ćemo se da vam pružimo odgovor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me