5 jednostavnih koraka za odabir WordPress teme

Izabrali ste ime svoje domene, odabrali sjajan web host i naučili kako uspješno instalirati WordPress. Sada je vrijeme da odaberete specifični “izgled” za vaše web mjesto.


WordPress koristi mnoštvo različitih tema kako bi pomogao vlasnicima web lokacija da strukturiraju i predstave svoj sadržaj. Iako bi zadana tema mogla izgledati dovoljno atraktivno (tema Dvadeset sedamnaest prilično je fenomenalno, pogotovo ako dodate nekoliko bitnih dodataka), postoje doslovno tisuće drugih koje želite odabrati da bi vašoj web stranici pružio jedinstveni okret. Iako je mnoštvo tema za odabir uzbudljivo, to može biti i pomalo neodoljivo. Vaša je web stranica u osnovi slična vašoj globalnoj posjetnici, tako da odluke koje donosite trebate obaviti pažljivo.

Dakle, odakle počinjete odabrati onu savršenu temu iz svih izbora? Evo pet jednostavnih koraka za sužavanje odabira dok prava tema ne postane jasan pobjednik.

1. Odlučite želite li ići s besplatnom ili premium temom

Odaberite besplatnu ili premium WordPress temu

Postoje brojne besplatne teme dostupne u WordPress imenik, koji mogu funkcionirati za mnoge tipove web stranica. No, općenito se preporučuje da koristite premium temu koja nudi željenu razinu prilagođavanja. Teme Premium WordPress dolaze s gomilom dodanih prednosti u odnosu na besplatne. Obično dolaze s korisničkom podrškom, ažuriraju se češće, obično imaju više mogućnosti i mogu se prilagoditi vašim potrebama kao što su besplatne teme.

Ako odlučite kupiti temu, obratite pažnju na to hoće li vam se naplaćivati ​​jednokratna naknada (Themeforest, Creative Market, Templatic itd.) Ili na pretplati, bilo mjesečno ili godišnje (kao što su Elegant Themes ili Themify just nabrojati nekoliko). Potonja opcija omogućava vam da odaberete bilo koju temu koja vam se sviđa od tog određenog izdavača. Očito je potrebno da pogledate svoj proračun koji će vam pomoći da utvrdite koliko ste spremni (i sposobni) potrošiti na premium temu.

Što više teme platite, više mogućnosti možete očekivati. Većina premium tema kreće se u rasponu od 29 do 89 USD, pa nisu isto strašno skupo. Plus premium teme često uključuju premium podršku, pa ako imate pitanje možete postaviti programera umjesto da se oslonite na besplatne forume WordPress.org. Budući da je vaša web stranica velika investicija, sigurno ćete htjeti uzeti vremena da razmislite o svojim mogućnostima i shvatite koja je tema prava za vas.

2. Uskladite WordPress temu sa svojom industrijom

Uskladite svoju WordPress temu sa svojom industrijom

Možda vam zvuči kao da nitko ne razmišlja, ali to je jedan od prvih i najvažnijih čimbenika koje treba uzeti u obzir. Trebali biste odabrati temu koja se odnosi na vašu industriju ili posao. Veb lokacija s cvjetnom temom ne bi imala puno smisla za stolarski posao. Umjesto toga, nešto s drvetom u pozadini teme bolje bi mu odgovaralo. Kao što se web stranica tvrtke s dijelovima za auto dijelove podudara s temom automobila. Ako vam treba pomoć za odabir teme, pogledajte neke od ovih postova od WPExplorera:

  • Kako izgraditi web stranicu crkve s WordPressom
  • Najbolje medicinske WordPress teme za liječnike
  • Najbolje teme WordPress za nekretnine
  • Najbolje teme za WordPress portfelj
  • Mora imati WordPress teme poput Pinterest-a

Samo se pobrinite da koja god tema koju odaberete točno odražava usluge i vrijednosti vaše određene marke. Jednostavnije rečeno: nemojte zbuniti posjetitelje!

3. Odredite kompatibilnost preglednika

Odredite kompatibilnost preglednika svoje teme WordPress

Važno je osigurati da je nova tema koju odaberete kompatibilna sa svim preglednicima. Različiti posjetitelji na vašoj web stranici najvjerojatnije će upotrebljavati različite preglednike, tako da je ključno da ih ne izbrojite. Mnogi tehnološki dizajneri mogu predložiti ignoriranje starijih preglednika poput Internet Explorera zbog problema sa kompatibilnošću, jer sve više i više korisnika napušta taj preglednik u korist novijih verzija poput Google Chrome. Pa ipak, još uvijek postoji puno internetskih surfera koji se oslanjaju na starije preglednike, stoga svakako obratite pozornost na kompatibilnost preglednika s temom koju razmišljate o svojoj web stranici..

Prije nego što se obvezate na određenu temu, testirajte je na više preglednika. Ako web mjesto već radi i najlakši način za to je provjeriti svoj Google Analytics kako biste vidjeli koje preglednike posjetitelji koriste za pristup vašoj web lokaciji. Kvote su morat ćete provjeriti sve glavne preglednike, uključujući Firefox, Safari, Google Chrome i Internet Explorer.

Google Analytics također će identificirati one koje većina vaših posjeta koristi. Možeš koristiti Browsershots.org da biste testirali preglednike nakon što znate koje bi vas interese trebalo zanimati. Sve što trebate učiniti je odabrati preglednik i verziju koju želite testirati, a Browsershots.org će generirati test na svakom od njih. Zatim se prikazuju rezultati koji ćete procijeniti.

4. Odaberite temu koju je jednostavno za uređivanje

Odaberite temu WordPress koju je lako urediti

Nadamo se da će vaše poslovanje i dalje rasti. I dok to bude učinjeno, uslijedit će niz promjena. Možete početi nuditi nove proizvode ili usluge kasnije niz liniju ili u nekom trenutku odlučiti se preseliti. Vaša web stranica mora biti u toku sa svim promjenama koje se događaju u vašoj tvrtki i zato je važno odabrati temu koju je lako urediti.

Česta greška je odabir teme koja zahtijeva od vas da zaronite u kod i promijenite sve oko sebe kako biste napravili jednostavnu izmjenu. Tamo ima puno tema, a iako mogu izgledati nevjerojatno, mogle bi biti i prilično komplicirane za uređivanje. Izgleda da nisu sve. Umjesto toga, odaberite temu koja vam omogućuje da napravite promjene onako kako smatrate prikladnim uz nekoliko jednostavnih klikova mišem.

Da biste potvrdili mogućnosti prilagođavanja tema s kratkim popisom, morat ćete provjeriti značajke poput opcija boja, vrsta objava, raznolikosti izgleda bloga i stranica koje sadrže, te ako vam trebaju određene posebne funkcionalnosti (poput kalendara, prikaza portfelja itd.) dolaze s njim.

Utvrdite da li tema dolazi s kratkim kodovima ili alatom za izradu stranica. Oni vam omogućuju dodavanje određenih funkcija ili elemenata stranice u vaš post i stranice. Iako su vani dostupni dodatci (možete pogledati naš popis najboljih dodataka za izradu kratkih kodova i stranica da biste vidjeli samo nekoliko) koji će vam pomoći da prilagodite svoju web lokaciju, mnogo je lakše ako je osnovna funkcionalnost koja vam je potrebna već uključena – zbog čega su tone moćnih opcija prilagodbe ugrađene u našu Total WordPress temu.

5. Pogledajte tehničku podršku i nadogradnje

Podrška za WordPress temu

Treba odabrati tehničku podršku za odabranu temu, posebno ako je plaćate. Pod podrškom mislimo na pomoć oko programskih grešaka i ažuriranja – a ne na prilagođavanja tema, ako vam trebaju prilagođene prilagodbe, trebali biste razmotriti angažiranje programera za WordPress temu ili korištenje usluge kao što je Elto jer to prevazilazi opseg podrške.

Određene teme WordPressa naći će se s podrškom za e-poštu, dok će ostale nuditi forum samo za upite. Trebate odrediti koja je opcija za vas. Jeste li u redu s vremenom čekanja povezanim s odgovorima navedenim u forumu ili vam treba više komunikacije osjetljive na vrijeme? Također biste trebali saznati kada je napravljeno posljednje ažuriranje teme i koliko je ažuriranja izvršeno od početnog izdanja teme. Dobre se teme često ažuriraju, a posebno kada se izdaju nove verzije WordPress-a (na primjer, Tema Total WordPress iz WPExplorera se stalno ažurira kako bi bila kompatibilna s najnovijom verzijom WordPress-a i uključivala najnovije značajke kao što su prednja stranica ).

Bolje vam je da idete s trenutnim temama. Ne želite riskirati da platite samo jedan da bi probio vašu web stranicu kada izađe nova verzija WordPressa. Morate biti sigurni da programeri iza teme koju odaberete ostaju ažurni i da će svoje teme ažurirati.

Bonus savjet: pročitajte recenzije

Jednom kad mislite da ste odabrali temu za vas, odvojite nekoliko minuta za čitanje recenzija drugih blogera i vlasnika web stranica. Pretražite Google po nazivu teme i imenu programera. Otkrijte što drugi ljudi o tome imaju reći. Tih dodatnih pet minuta istraživanja moglo bi vam uštedjeti puno problema!

Zaključak

WordPress pruža jedno od najlakših načina za razvijanje i jačanje vaše mrežne prisutnosti. Čak i oni koji nisu tehnološki pametni mogu prevariti web mjesto za nekoliko sati uz korištenje WordPressa kao svoje platforme po izboru. Samo slijedite ove brze i jednostavne korake za odabir idealne teme za svoju web lokaciju kako bi se istaknula iz paketa!

Ono što želim znati je kako odabrati temu za svoju web lokaciju? Jesu li vam gornji kriteriji bitni? Ili je uključena neka druga metrika? Molimo, podijelite svoja razmišljanja u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me