4 jednostavna koraka za učinkovito stvaranje sadržaja u WordPressu

Kada je sve rečeno i učinjeno, sadržaj je ono što pokreće uspjeh bloga. Nemojte me krivo shvatiti – dizajn i promocija su integralni, ali bez sadržaja ne služe nikakvoj svrsi. Zbog toga većina korisnika WordPress-a (osim programera i sličnih) provodi više vremena stvarajući sadržaj u WordPressu nego bilo što drugo.


Kao takav, isplati se imati učinkovit proces stvaranja sadržaja u WordPressu. Kao netko tko živi od bloga – pišući više od 4000 riječi za WordPress stranice svaki dan – s vremenom sam razvio ono što smatram metodički i racionalizirani tijek rada za stvaranje sadržaja. U ovom postu želim ga podijeliti s vama.

Sastoji se od četiri koraka koja biste trebali slijediti po redoslijedu. Nakon što spustate principe i instalirate potrebne dodatke, trebali biste ustanoviti da je vaš postupak stvaranja sadržaja daleko brži i učinkovitiji.

Korak 1: Očistite svoj radni prostor

Ne brini – ne govorim o tvojoj fizička radni prostor. Za potrebe ovog posta, on može ostati neuredan (ili čist!) Kao što je trenutno.

Zapravo mislim na vaš “virtualni” radni prostor – tj. Stranicu WordPressa “Dodaj novu objavu”. Za mnoge od nas to je nered nedovoljno iskorištenih značajki i neiskorištenih widgeta. Prvo što biste trebali učiniti je riješiti to pitanje.

Vjerovatno već znate za značajku “Sudoper za kuhinju” u uređivaču teksta TinyMCE:

Kuhinjski sudoper

… ali ako ne, provjerite da li ste to sada omogućili. Zašto bi razvojni tim WordPress-a želio da zadrži ove vrijedne funkcije oblikovanja prema zadanim postavkama, ja sam tu. Vjerojatno većinom nećete koristiti ovaj uređivač teksta (o tome više kasnije), ali ne smeta vam što su vam dostupne opcije za uređivanje u last minute, itd..

A sada prijeđimo na neiskorištene widgete – koja su vam vrijednost? Sve što oni čine je pretrpanje vaše stranice, a po mom iskustvu, pretrpana stranica je prepreka za učinkovito pisanje. Da biste se riješili nereda, samo kliknite karticu “Opcije zaslona” u gornjem desnom kutu stranice i de-odaberite sve što vam ne treba:

Opcije zaslona

Ne brinite – uvijek se možete vratiti i ponovno aktivirati widgete za koje odlučite da vi čini potreba. Kao takvo, isplati se biti agresivan – možda ćete se iznenaditi što sve možete i bez njih.

Na blogu su mi omogućeni samo sljedeći zadani widgeti:

 • Kategorije
 • Oznake
 • Izvod

Zatim nekoliko neophodnih dodataka:

Ako se osjećate stvarno ljubomorno, možete trajno ukloniti widgete (uključujući one koje ne možete ukloniti putem kartice “Opcije zaslona” pomoću ovaj udžbenik)

Također ćete htjeti uzeti minutu da zamijenite ove widgete kako bi bili lako dostupni. Pa, zar se ne osjeća bolje??

Korak 2: Odaberite svoj alat za pisanje

Ako se i dalje borite sa zadanim uređivačem teksta TinyMCE, trebali biste znati da postoje daleko dostupne su bolje opcije Prvo (i moj omiljeni favorit) je zadana značajka u jezgri WordPress-a. Govorim o Uredniku za distrakciju (DFE):

The Distraction Free Editor

Minimalistički raj

Ne mogu shvatiti koliko je poboljšanja nad standardnim uređivačem teksta. Imate mnogo više nekretnina na ekranu za igranje i imati koristi od – kao što ime sugerira – okruženja potpuno bez distrakcije. Isprobaj; možda se iznenadite koliko vam je draže.

Jedna uobičajena pritužba koja se tiče DFE-a je da nedostaje mnoge mogućnosti oblikovanja dostupne u standardnom uređivaču teksta. No, vidim to kao priliku da znatno poboljšate svoju učinkovitost učenjem brojnih prečaca na tipkovnici koji će vam to omogućiti pisati mnogo brže u WordPressu.

Sada na moju preferiranu metodu. Ako se osjećate posebno avanturistički, predlažem vam da provjerite Markdown. to je izuzetno intuitivan označni jezik – poput HTML-a (ali daleko jednostavnije). Korištenjem Markdown-a izbjegavate iritantne bugove prisutne unutar TinyMCE-a i DFE-a i imate potpunu kontrolu nad stvaranjem sadržaja. Izuzetno je lako naučiti – možda će vam se svidjeti.

Ovisno o vašoj platformi, moja preporuka je MarkdownPad (PC) ili Byword (Mac). Trenutno koristim Byword za pisanje ovog posta:

Riječ za Mac

Kada završite s pisanjem posta u Markdown-u, jednostavno kopirajte svoj sadržaj (kao HTML) i zalijepite ga u WordPress HTML uređivač. To je sve što je potrebno!

Korak 3: Optimizirajte svoje postove za tražilice

U ovom postu se neću upuštati u složenosti optimizacije pretraživača (SEO) – zapravo sam pokrio tu temu nedavno uobičajenih SEO grešaka. Međutim, plaća se kako bi bili sigurni da ste prikladno opremljeni kako biste maksimizirali SEO svoje stranice na licu mjesta.

Preporučam da instalirate sljedeća dva dodatka:

 1. WordPress SEO od tvrtke Yoast
 2. Brojač naslova

Ako ste pročitali moje gore spomenute SEO postove, znat ćete sve o prvom dodatku – što se mene tiče, WordPress SEO by Yoast obavezan je za bilo koji Korisnik WordPress-a. Što se tiče brojača naslova posta, to je jednostavan dodatak koji vam omogućuje da brzo vidite koliko znakova sadrži naslov vašeg posta:

Brojač naslova

Budući da Google nastoji izrezati bilo koji naslov posta koji je veći od 65 znakova, od velike je pomoći kao referentni alat.

Korak 4: Stvorite popis za provjeru

Nakon što obustavite svoj tijek stvaranja posta, preporučujem vam da napravite popis za provjeru. Jer vjerujte mi – ako radite sve pravo stvari, trebat će vam popis da ih pratite.

Evo primjerka mog kontrolnog popisa:

 1. Odaberite naslov
 2. Provjerite konkurenciju ključnih riječi i po potrebi uredite naslov
 3. Članak o istraživanju i planu
 4. Dodajte kategoriju i oznake
 5. Popunite SEO podatke (ključna riječ fokus, SEO naslov, meta opis)
 6. Napišite prvi nacrt
 7. Uredi i naglasiti ključne fraze
 8. Dodavanje slika i atributa
 9. korekturu
 10. Zalijepite u WordPress
 11. Izvršite analizu stranica (s WordPress SEO dodatkom) i po potrebi uredite članak
 12. Dodajte izvadak
 13. Pregled i konačno očitavanje
 14. Objaviti

To je puno za pamćenje, zar ne? Dobra stvar, imam popis za provjeru efikasnosti kroz cijelu stvar. Uvedite nešto takvo i ostat ćete zaprepašteni koliko je lakše objavljivati ​​sadržaj na WordPressu.

Sad idi pisati!

Sada sve znate ja Što se tiče stvaranja sadržaja u WordPressu, pa što čekate? Vrijeme je za provedbu mojih mjera i stvaranje pukotina!

Volio bih znati što mislite o mojim metodama. Svi komentari, prijedlozi i konstruktivne kritike su dobrodošli!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me