4 ispravke za bijeli ekran smrti u WordPressu

Jeste li se ikada zagledali u prazan ekran nakon otvaranja svoje WordPress stranice? Sve je funkcioniralo prije samo trenutak i odjednom se stranica okrenula prazan! Također bi moglo biti da se WordPress web mjesto dobro učitava, ali nadzorna ploča nije. Situacije poput ove koju WordPress zajednica voli zvati zloglasnom Bijeli ekran smrti – i to je jedno od najviše uznemirujućih stvari o WordPressu.


Ako još niste naišli na ovaj izraz još – onda ste jedan od sretnih. Danas ćemo razgovarati o različitim simptomima bijelog ekrana smrti (nazovimo to WSOD) i naučiti lijek za svaku bolest.

Prvo je prvo WSOD je anomalija koja proizlazi iz različitih razloga. Ako budete imali sreće, tada bi vaš slučaj spadao pod uobičajeni simptomi – za koje su dostupne gotove ispravke. Međutim, ako ne možete utvrditi uzrok problema, onda vam je bolje od stručnjaka za WordPress.

4 razloga (i rješenja) za WordPress White Screen of Death

Dobra vijest je, međutim, da su šanse da vaš incident na WSOD-u padne u nepoznatu kategoriju prilično male. Uzrok WSOD-a najčešće potpada pod tri opće kategorije. Ovaj je vodič opisao jednostavne i lako slijediti korake kako biste riješili svaki od uzroka WordPress bijelog zaslona smrti.

Razlog br. 1: Problemi u vezi s dodatkom

wp-wsod-r2

Instalirali ste novi dodatak, ažurirali stari ili pokušali modificirati aktivnog.

Popraviti: Onemogućite jedan ili sve dodatke

U većini slučajeva može doći do sukoba između vaše trenutačne aktivne teme i dodatka koji ste upravo instalirali. U takvom slučaju jednostavno možete onemogućiti taj dodatak i sve bi trebalo funkcionirati u najboljem redu. Međutim, postoji problem. Kako ćete onemogućiti dodatak kada vaša WordPress nadzorna ploča ne radi?

Ako koristite WordPress već više od pola godine, ne čitajte sljedeći redak. Pokušajte smisliti rješenje. Dat ću vam savjet – ima li neke veze s pristupom vašem direktoriju dodataka WordPress putem FTP-a? Imaš li ga? Da? Čast! Ne? Nema problema – čitajte, ali obećavam da ćete jednom udariti čelo nakon što pročitate rješenje! Idemo.

Kako onemogućiti WordPress dodatak putem FTP-a?

Onemogućavanje WordPress dodatka putem FTP-a stvarno je jednostavan zadatak. Kao preduvjet morate imati FTP pristup s ispravnim dopuštenjima za svoj WordPress direktorij.

BILJEŠKA: Većina pružatelja usluga hostinga pruža vam FTP pristup. Međutim, ako ste instalirali WordPress na VPS ili oblačni poslužitelj, postoji vjerojatnost da na VPS niste instalirali FTP poslužitelj. U takvoj situaciji morat ćete instalirati FTP klijent otvorenog koda, kao što je ProFTPD ili vsftp. Na mreži je više tutorijala, a predlažem vam da pročitate onaj koji koristi operacijski sustav vašeg poslužitelja. Na primjer, ako pokrećemo VPS temeljen na Ubuntu, naš bi pojam za pretraživanje bio “Kako instalirati proftpd na Ubuntu”.

Nakon što ste očistili taj korak, vrijeme je da onemogućite dodatak.

  1. Prijavite se na FTP poslužitelj pravilan račun
  2. Dođite do vašeg instalacijskog direktorija WordPress
  3. Unesite wp_content / plugins mapa
  4. Pronaći ćete više mapa s poznatim imenima unutar mape dodataka. Svaka mapa predstavlja dodatak.
  5. Pronađite i odaberite mapu s ispravnim nazivom dodatka
  6. Preimenujte ga u drugo, ali prepoznatljivo ime. Na primjer, ako je ime dodatka (tj. Mape) Akismet, onda biste ga trebali preimenovati u nešto slično _akismet ili akismet_disabled.
  7. Slobodni ste odabrati bilo koje ime koje želite. Jednostavno provjerite je li se sukobio s imenom drugog dodatka i kasnije je prepoznatljiv.
  8. Preimenovanje mape trajno će onemogućiti dodatak.

Nakon što dovršite ove korake, pokrenite preglednik i pogledajte je li web lokacija učitana. Ako se problem riješi – kudos!

Kako onemogućiti sve WordPress dodatke odjednom?

Možete slijediti gore navedeni postupak da biste onemogućili onoliko dodataka koliko želite. Međutim, ako želite onemogućiti sve dodatke odjednom, to bi trajalo puno vremena. Postoji mnogo lakši način – preimenovati mapu dodataka (u nešto slično plugins_old) i stvorite novu, praznu mapu s oznakom dodataka. U suštini, to bi onemogućilo sve stare dodatke u jednom potezu. Dodate možete premještati jedan po jedan s prozora plugins_old mapu u dodataka, i aktivirajte ih pojedinačno.

Kad ste izmijenili određenu datoteku dodatka koja je uzrokovala WSOD, jednostavno onemogućite dodatak putem FTP-a i web lokacija bi trebala ponovo raditi. Uvijek je dobra provjera modificiranih dodataka na sigurnosnoj kopiji. (Skoči na zaključak za rješenje).

Razlog br. 2: Problemi u vezi s temom

wp-wsod-r1

Slično kao dodaci, problemi vezani uz teme WSOD-a imaju podrijetlo.

Popraviti: Onemogućite temu

Pogledajmo nekoliko najjednostavnijih uzroka:

Nove tematske instalacije

Instaliranje nove teme moglo bi stvoriti sukob s postojećim dodatkom – klasičnim sukobom tema-dodatak. U tom slučaju jednostavno morate onemogućiti novo aktiviranu temu i WordPress će se automatski vratiti na zadanu temu. Provjerite niste li izbrisali zadanu temu (the dvadeset i nešto tema). Ako imate, učitajte temu na teme mapa u wp_content.

Kako onemogućiti temu putem FTP-a u WordPressu?

Taj je postupak gotovo sličan procesu onemogućavanja dodatka, jedina je razlika što morate otvoriti wp_content / teme mapu umjesto dodataka mapu. Dođite do odjeljka teme mapu i preimenujte mapu određene teme da biste je deaktivirali.

Loše šifrirane teme

Mnogo puta su velike WordPress nadogradnje mogle potaknuti loše kodirane teme niz rijeku. Loše kodirana i zastarjela tema možda neće raditi s najnovijim ažuriranjem WordPress-a. WPExplorer se ponosi lijepo obrađenim kvalitetnim temama – dobili su mnogo kupaca u Themeforest (samo pogledajte njihov portfelj), a oni su jedan od rijetkih ljudi u čije teme vjerujem.

Ako je vaša tema prestala raditi odmah nakon ažuriranja WordPressa, postoji velika vjerojatnost da je tema krivac. Deaktivirajte temu i stvari bi se trebale vratiti u normalu.

Promjena teme

WordPress ne voli buggy kôd. Oslanja se na skup dobro izgrađenih objekti koda, radeći u skladu. Ako je jedan od tih dijelova (ne treba brkati s objektom OOP-a), recite temu functions.php datoteka, kvarovi, WordPress neće raditi. To dovodi do WSOD-a.

Teme iz skladišta WordPress-a ili poznatih programera obično se pažljivo testiraju na takvim nedostacima. Tema izravno iz okvira ne bi imala neispravan function.php datoteku. Ako dobijete WSOD prilikom instaliranja takve teme, vjerovatno je da je u pitanju sukob tema.

Kada izmijenite ili ažurirate temu, to bi moglo dovesti do nepravilnog koda, što nas dovodi do srži problema, tj. WSOD. Da biste to riješili, modificiranu datoteku možete zamijeniti starom kopijom (pretpostavljam da ste napravili sigurnosnu kopiju). U bilo kojem drugom slučaju možete prenijeti izvorne datoteke teme.

Razlog br. 3: Prekoračenje ograničenja memorije

wp-wsod-r3

Ova je situacija klasični pokazatelj da ste prerasli svog trenutnog pružatelja usluga hostinga. Količina prometa na vašoj web stranici zahtijeva više resursa – koje vaš trenutni domaćin ne može pružiti. Vrijeme je za nadogradnju To je dobra vijest – vaša web lokacija raste

Popraviti: Povećajte ograničenje memorije

Možete pokušati povećati ograničenje PHP memorije izmjenom wp-config.php datoteka. Jednostavno dodajte sljedeći redak:

definiraj ('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');

Ograničena memorija na 64MB trebala bi biti dovoljna za zajedničke hostove. Ako problem i dalje postoji, obratite se svom davatelju usluga hostinga.

Jeftini web domaćini

Ovaj je problem čest i kod jeftinih webhostova koji žrtvuju kvalitetu. Da bi zaradili, ti domaćini strpaju što veći broj kupaca na jednom poslužitelju. Kao rezultat, količina resursa (na primjer, RAM-a) po klijentu značajno se smanjuje. To dovodi do WSOD-a. Dakle, ako imate plan za hosting proračuna koji vam više neće dozvoliti povećanje limita memorije, morat ćete nadograditi svoj plan.

Razlog br. 4: Nepoznati uzroci

wp-wsod-r4-nepoznati uzroci

Ponekad, WSOD uzrok ne može biti sasvim utvrđen, što nas vodi u popravljanje. U ovakvim vremenima morat ćete utvrditi izvor problema.

Popraviti: Omogućite način WP_DEBUG

Jednostavno dodajte sljedeće retke na dnu wp-config.php datoteka:

error_reporting (E_ALL);
ini_set ('display_errors', 1);
define ('WP_DEBUG', istina);

To poručuje WordPressu da prikaže sve pogreške koje se događaju na izlaznom zaslonu. Ovim podacima možete odrediti uzrok pojave WSOD-a.

Zaključak

Bijeli ekran smrti jedan je od nezaobilaznih problema s kojima se mora suočiti svaki korisnik WordPressa. Naravno, ako koristite WordPress.com, nikad neće postojati takav problem, ali dolazi sa vlastitim setom ograničenja.

uspio wordpress hosting

Ako želite udobnost da se ne brinete zbog takvih problema s hostingom, evo ispravke – Upravljani WordPress hosting. Davatelji usluga WordPress hostinga specijalizirani su za pitanja vezana za WordPress i WordPress. Mi u WPExplorer koristimo WPEngine i jako smo zadovoljni s njom – pogledajte samo koliko se brzo učitava naša web stranica. ��

Ako vam proračun dopušta, a želite biti oslobođeni svih problema vezanih uz hosting, voljet ćete upravljati hostingom iz WPEngine ili Media hrama ili jednog ili drugih preporučenih pružatelja usluga hostinga. Kao i uvijek, voljeli bismo čuti vaše misli! Koja je tvoja WSOD priča?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me