35+ najboljih besplatnih slika

35+ najboljih besplatnih fotografija na web mjestu za WordPress

Korištenje lijepih i privlačnih slika može donijeti stvarnu razliku u načinu na koji vaša publika reagira na vašu web stranicu. Sadržaj koji prikazuje privlačne fotografije dobiva više čitanja i dijeljenja, povećat će broj povratnih posjetitelja koje primate i na kraju pomoći vašoj web stranici da postigne svoje ciljeve.


Ali pronalazak fotografija dionica koje vašem web mjestu daju faktor “vau” može biti težak. U ovom smo članku sastavili popis najboljih web lokacija za besplatne i vrhunske fotografije. Nadamo se da će, bez obzira na to što vam treba WordPress web stranica, ovdje biti nešto.

Postoji mnogo web stranica s besplatnim fotografijama s kojih možete brzo i jednostavno preuzeti visokokvalitetnu sliku. Ako ste bloger ili mala tvrtka koja treba povremene fotografije za sadržaj web stranica WordPress, onda bi jedna od tih besplatnih fotografija za fotografije mogla biti upravo ono što tražite.

1. Uskrsnite

Unsplash

Unsplash je naš omiljeni izvor besplatnih fotografija (koristimo ih vrlo često za postove na blogovima). Ova web stranica ima kolekciju od preko 200.000 slika visoke razlučivosti, a stotine se dodaju svakodnevno. Fotografije pruža zajednica od preko 41 000 fotografa, a sve ih se besplatno može koristiti u osobne i komercijalne svrhe.

Unsplash pruža mogućnost prijave, stvaranja vlastitih kolekcija i praćenja omiljenih fotografa. Kada tražite sliku, možete koristiti vlastite izraze ili pregledati gotovu kolekciju. Unsplash ima zanimljiv i raznolik raspon slika, a fotografijama pruža profesionalan osjećaj i finiš. Ovo je alat koji svakako vrijedi provjeriti.

2. Pixabay

Pixabay

Pixabay ponose se zajednicom oglasa, dijele i koriste fotografije, ilustracije, vektore, grafiku i videozapise bez autorskih prava. Opet, CC0 licenca odnosi se na sav objavljeni sadržaj. Dakle, svi su mediji slobodni za osobnu i komercijalnu upotrebu, a atribucija nije potrebna.

Pixabay trenutno prikazuje nešto više od 1.090.000 slika i video zapisa. Širok raspon slika u ponudi čini odličnim izborom bilo da tražite ilustraciju, vektor, fotografiju ili nešto treće.

Pixabay potiče korisnike da se prijave i stvore vlastiti račun (besplatno). Ovdje možete prenijeti i označiti omiljene slike, pratiti druge korisnike, slati poruke i još mnogo toga.

3. PicJumbo

Picjumbo je besplatna fotografija dionica koju posjeduje i održava Viktor Hanacek. Viktor je izvorno koristio web mjesto za dijeljenje svojih besplatnih fotografija, ali otkad je stvorio Picjumbo je narastao i sada prihvaća i dijeli fotografije mnogih stvaralaca.

Trenutno postoji više od 1500+ besplatnih fotografija, ali ako želite još više, možete nadograditi na premium račun kako biste imali pristup do 30+ više fotografija svakog mjeseca. Sve fotografije mogu se slobodno upotrebljavati ako ih želite, osim ako ih u tom slučaju ne želite ponovo distribuirati pretplatiti.

4. RawPixel

RawPixel Stock Photos

Možda ovo ime zvuči obiteljski, jer su jedan od najboljih autora doprinosa Unsplash-u. Ali za više raznovrsnosti prijeđite na RawPixel glavno mjesto. Ovdje ćete naći besplatne fotografije, vektore, pa čak i PSD. Njihova besplatna kolekcija uključuje gotovo 200.000 fotografija dionica koje možete odabrati. Ali ako vam to nije dovoljno, oni nude i premium članstvo (koje uključuju licence za komercijalnu upotrebu njihovih fotografija) za dodatnih 30.000+ dionica.

5. Pekseli

Pexels

Pexels je izvor besplatnih fotografija koji svoje slike dijeli pod licencom Creative Commons Zero (CC0). To znači da možete koristiti njihove slike za osobnu i komercijalnu upotrebu. Dakle, ako imate internetsku tvrtku, tada možete upotrebljavati Pexelsove slike na svojoj web stranici WordPress, a da ne morate pripisivati ​​web mjesto ili fotografa..

Pexels trenutno nudi preko 30 000 besplatnih fotografija. Uz to ima još 3000 dodataka na mjesečnoj osnovi. Slobodno kopirajte, modificirajte i distribuirajte ove prekrasne slike. Slike su dostupne u različitim veličinama za preuzimanje, kao i u prilagođenoj veličini, ovisno o vašim potrebama.

6. PikWizard

pikwizard besplatne fotografije visoke rezolucije wpexplorer.png

PikWizard je sjajna web stranica s besplatnim fotografijama s preko 100 000 potpuno besplatnih slika. Preko 20 000 tih fotografija im je ekskluzivno.

PikWizard se ponosi besplatnim slikama ljudi – nešto što obično bude rijetkost na stranicama besplatnih fotografija. Pretražite ključne riječi poput “ured” ili “sastanak” i vidjet ćete kvalitetu fotografija dionica koje PikWizard može ponuditi!

7. Najbolji Stock Photo Besplatno

najbolja fotografija besplatne fotografije s visokom rezolucijom wpexplorer

Još pristojna kolekcija fotografija dionica licencirana pod CC0 – što znači da ih možete slobodno koristiti u svim svojim projektima!

8. Rafal (po Shopify)

praska shopify besplatnim fotografijama visoke rezolucije wpexplorer

Shopify čini mnogo kako bi im kupci uspjeli. To uključuje stvaranje kurirane biblioteke besplatnih fotografija s dionicama pod nazivom praska. Fotografije možete besplatno preuzeti za Shopify kupce i još mnogo toga.

9. EveryPixel

svake slike piksela s visokom rezolucijom wpexplorer

EveryPixel je tražilica za fotografije dionica koja može skenirati na besplatnim i plaćenim web lokacijama s fotografijama – pokreće AI. Uvijek možete filtrirati rezultate pretraživanja samo sa web lokacija za besplatnu fotografiju!

10. FoodiesFeed

foodiesfeed besplatne fotografije besplatnih fotografija wpexplorer

FoodiesFeed je upravo ono što biste očekivali. Izvrsna, kurirana kolekcija besplatnih fotografija povezanih s hranom.

11. FreeImages

freeimages visoke rezolucije besplatne fotografije stock wpexplorer

FreeImages ima dobru kolekciju fotografija i sadrži korisne kolekcije fotografija koje vam mogu uštedjeti puno vremena ako radite na povezanom projektu.

12. BesplatnoFotografije

freephotos.cc visoke rezolucije besplatne fotografije slike wpexplorer

FreePhotos nudi sjajnu kolekciju besplatnih fotografija s grupama u ukupno 100 kategorija. Postoji čak i mrežni uređivač fotografija.

13. FreeStocks

freestock.org visoke rezolucije besplatnih fotografija wpexplorer

FreeStocks posjeduje izvrsnu kolekciju besplatnih fotografija sa visokom rezolucijom, raspoređenih u 7 kategorija, to jest. – životinje, grad i arhitektura, moda, hrana i piće, priroda, predmeti i tehnologija i ljudi.

14. Gratizografija

gratisnografija besplatne fotografije visoke rezolucije wpexplorer

Gratisography ima sjajnu kolekciju besplatnih fotografija visokog rezolucije iz devet različitih kategorija.

15. IM Besplatno

im besplatne fotografije visoke rezolucije wpexplorer

Slobodan sam nudi besplatnu kolekciju besplatnih fotografija visoke rezolucije iz različitih kategorija, uključujući rekreaciju, B&W, ambijent, gradski vidik i još mnogo toga!

16. Jay Mantri

jay mantri besplatne fotografije visoke rezolucije wpexplorer

Jay Mantri dijeli prekrasnu kolekciju besplatnih fotografija visoke rezolucije putem svog bloga Tumblr, pod licencom CC0.

17. Kaboom slike

kaboom slike besplatne fotografije visoke rezolucije wpexplorer

Kaboom Pics ima fantastičnu kolekciju originalnih fotografija visoke rezolucije koje možete pretraživati ​​u paleti boja.

18. Život Pixa

život pix besplatnih fotografija visoke rezolucije wpexplorer

Život Pixa ima veliku galeriju besplatnih fotografija visoke rezolucije koju su doprinijeli fotografi širom svijeta. Mozak iza ove stranice, LEEROY kreativan, također pokrenite sestrinsku web lokaciju Life of Vids koja sadrži besplatna preuzimanja dionica za video koji su izvrsni za klizače, pozadine i još mnogo toga.

19. Mali vizualci

malo vizuala besplatno besplatne fotografije visoke rezolucije wpexplorer

Mali vizualci nudi kuriranu zbirku besplatnih fotografija visoke rezolucije koje se isporučuju u mapu za poštu i mogu se preuzeti u arhivima. Nemaju funkciju pretraživanja. Na posebnu bilješku, web mjesto više ne dodaje nove fotografije dionica nakon nesretne smrti vlasnika web mjesta. Fotografije i dalje ostaju na mreži i dijele se kao počast njegovom trudu.

20. Magdeleine

besplatne magdeleine fotografije visoke rezolucije wpexplorer

Magdeleine nudi prelijepu, ručno izabranu kolekciju besplatnih fotografija visoke rezolucije, odabranih u 8 kategorija, pripisanih domeni CC0. Također svakodnevno dodavaju jednu besplatnu fotografiju!

21. MMT dionica

mmt slike sa visokom rezolucijom wpexplorer

MMT (Trenutak uhvaćen) pruža besplatne fotografije dionica za komercijalnu upotrebu. Fotografije su licencirane CC0, pa se mogu slobodno preuzimati, koristiti i redistribuirati u osobne i komercijalne svrhe. Zbog toga je MMT odličan izbor ako tražite slike koje će se prikazivati ​​na web lokacijama, temama, predlošcima, materijalima za ispis, društvenim postovima, aplikacijama ili alatima za dizajn, nabrojite nekoliko.

MMT-ov sadržaj obuhvaća mnoge kategorije, uključujući makro fotografije, scene grada, prirodu, radne prostore i još mnogo toga. Nove slike dodaju se svaki tjedan, a niz zanimljivih kategorija predstavljen je u galerijama. Aktivni blog također se dijeli na licu mjesta.

22. Moose

moose besplatne fotografije visoke rezolucije wpexplorer

Los ima fantastičnu kolekciju jedinstvenih besplatnih fotografija visoke rezolucije. Nudi tonu besplatnih fotografija s izoliranim likovima i pozadinom koja je odlična za objavljivanje na blogu s slikama i privlačnim postovima na društvenim mrežama. No, oni su licencirani pod CC BY-ND 3.0, što znači da ćete morati dati vezu do web stranice.

23. MorgueFile

morguefile besplatne fotografije visoke rezolucije wpexplorer

Iako nisam veliki obožavatelj tog imena, MorgueFile ima kolekciju od preko 350.000 besplatnih fotografija visoke rezolucije.

24. MyStockFotografije

mystockphotos besplatne fotografije visoke rezolucije wpexplorer

MyStockPhotos fantastična je kolekcija besplatnih fotografija visoke rezolucije iz tvrtke Themeisle.

25. NegativeSpace

negativan prostor besplatne fotografije visoke rezolucije wpexplorer

NegativeSpace omogućuje vam pristup izvrsnoj kolekciji besplatnih fotografija visoke rezolucije pod licencom CC0 – omogućujući vam da koristite fotografije bilo gdje!

26. Pikografija

pikografija besplatnih fotografija visoke rezolucije wpexplorer

Picography ima prekrasnu kolekciju besplatnih fotografija visoke rezolucije, raspoređenih u 12 kategorija. Oni potpadaju pod licencu CC0, što znači da ih možete slobodno koristiti u bilo kojem projektu.

27. Arhiva javne domene

designrush besplatne fotografije visoke rezolucije wpexplorer

Arhiva javne domene ima izvrsnu kolekciju od 200+ besplatnih fotografija visoke rezolucije, raspoređenih u 14 kategorija. Sve su slike licencirane pod CC0 omogućujući vam da ih koristite u bilo kojem projektu.

28. ScatterJar

rasipaju se besplatne fotografije visoke rezolucije wpexplorer

ScatterJar posvećeno je mjesto za besplatne fotografije visoke rezolucije za sve što treba učiniti s hranom. Imaju posebne kategorije za hranu uključujući povrće, pića, začinsko bilje i još mnogo toga.

29. ShotStash

shotstash besplatne fotografije visoke rezolucije wpexplorer

ShotStash sadrži prekrasnu kolekciju besplatnih fotografija visoke rezolucije koje su elegantno jedinstvene prirode. Slike su grupirane u 10 kategorija i licencirane su pod CC0.

30. SkitterPhoto

skitterphoto besplatne fotografije visoke rezolucije wpexplorer

SkitterPhoto ima prekrasnu kolekciju besplatnih fotografija visoke rezolucije licencirane pod javnom licencom CC0.

31. Snapwire Snaps

Snapwire snaps besplatne fotografije visoke rezolucije wpexplorer

Snapwire Snaps je kurirana kolekcija besplatnih fotografija visoke rezolucije fotografa iz cijelog svijeta.

32. SplitShire

podijelite besplatne fotografije visoke rezolucije wpexplorer

SplitShire je samostalan projekt sa 900+ besplatnih fotografija visoke rezolucije, besplatnih za osobnu i komercijalnu upotrebu.

33. StockSnap

stocksnap.io besplatne fotografije visoke rezolucije wpexplorer

StockSnap ima sjajnu kolekciju besplatnih fotografija visoke rezolucije. Također ima zanimljive značajke kao što su slike u trendu i mogućnost sortiranja slika prema broju pregleda ili preuzimanja.

34. StyledStock

styledstock besplatne fotografije visoke rezolucije wpexplorer

StyledStock pozicioniraju se kao žensko web mjesto za fotografije. Dobivate pristup kuriranim besplatnim fotografijama visoke rezolucije izvrsnim za postove na blogovima, oglasima i još mnogo toga.

35. SuperFamousImages

superfamousimages besplatne fotografije visoke rezolucije wpexplorer

Ovo je sporedni projekt Superfamous Studios i sadrži sjajne besplatne fotografije visoke rezolucije s fokusom na fotografije krajolika i prirode.

36.PatternLibrary

patternlibrary besplatne fotografije visoke rezolucije wpexplorer

Iako tehnički nije web stranica s fotografijama, ThePatternLibrary nudi prelijepe uzorke koje možete besplatno preuzeti u svom sljedećem projektu.

Bonus: Najbolje web stranice s premium dionicama

Uz brojne web stranice s besplatnim fotografijama, također postoji širok izbor premium slika. Ove web stranice, u cjelini, pružaju kvalitetnije fotografije, kao i puno veći izbor. Oni također nude mnogo dodatnih značajki, uključujući alate za uređivanje, elemente za digitalni dizajn, ilustracije, video isječke i još mnogo toga.

Ako ste velika tvrtka ili vaš posao zahtijeva svakodnevno rad sa slikama, pristup profesionalnim fotografijama vrhunske klase trebao bi biti prioritet. Stoga biste trebali razmisliti o pretplati na web stranicu s premium premijama. Pogledajmo neke od najboljih dostupnih web lokacija.

Bigstock

Bigstock Stock Photos

Bigstock je web mjesto za članstvo sa više od 57 milijuna fotografija, vektora i videozapisa koje možete izabrati. Sve što želite, vjerojatno ga imaju. Sve su njihove fotografije bez naknade, tako da možete koristiti slike za svoje poslovanje prema potrebi (sve dok ih ne prodajete ili ne upotrebljavate kao logotip).

Bigstock nudi dvije strukture cijena: mjesečni planovi s određenim brojem preuzimanja mjesečno ili alternativni kreditni plan gdje možete nadopunjavati i koristiti kredite po potrebi. Samo odaberite plan koji djeluje za vas!

Envato elementi

Envato elementi

Envato Elements je premium usluga pretplate koja pruža digitalnu imovinu. Ciljano na dizajnere, agencije, trgovce i ostale profesionalce, Envato Elements nudi preko 300 000 fotografija besplatnih fotografija, 33.000 grafičkih sredstava, tečajeva, e-knjiga i još mnogo toga.

Jednom kada se prijavite na Envato, svaki mjesec možete preuzeti neograničen broj fotografija iz biblioteke, sve s komercijalnom licencom. Pretražite fotografije putem kategorija ili pomoću određenih filtara poput orijentacije, pozadine i boje. To olakšava pronalaženje prave slike za vaš projekt.

Envato Elements ima veliku vrijednost za novac i idealan je izbor za profesionalce koji trebaju fotografije ili druge elemente dizajna, na čestim i velikim količinama.

Adobe Stock

Adobe dionice

Adobe dionice nudi tri mjesečna premijska plana. Sa svakom od ovih pretplata možete preuzeti brojne zadivljujuće i originalne slike. Zatim možete koristiti te fotografije u ispisu, prezentacijama, web stranicama i društvenim medijima da biste naveli nekoliko opcija. Pregledajte fotografije dinamičnih umjetnika i tematskih galerija ili provjerite odabir videozapisa, 3D materijala i još mnogo toga.

Sve slike mogu se pregledati, licencirati, pristupati i njima upravljati Adobe Experience Cloud. Pregledajte fotografije s vodenim oznakama unutar svojih dizajna u Photoshop CC, Illustrator CC, Adobeovoj aplikaciji ili bilo kojem drugom Adobe-ovom alatu da biste vidjeli što najbolje funkcionira prije kupnje. Ako se odlučite prijaviti na Adobe, njihove nadahnjujuće slike osigurat će vam savršenu pogodnost za sljedeći kreativni projekt.

Shutterstock

Shutterstock

Shutterstock je zaista impresivan premium dobavljač slika. Uz više od 160 milijuna besplatnih fotografija, vektora, ilustracija, ikona, video zapisa i glazbenih zapisa, ovdje će nesumnjivo biti nešto za vas. Plus sa svojim novim Adobe dodatak, lako je pristupiti vašim fotografijama dionica iz svojih omiljenih kreativnih aplikacija Creative.

Shutterstock nudi brojne planove pretplate za snabdijevanje pojedinaca i poslovnih potreba. Shutterstock se također isporučuje s vlastitim uređivačem koji nudi spremne predloške za fotografije koje odaberete za preuzimanje, omogućava vam prilagođavanje slika, izradu prezentacija i još mnogo toga. Ako tražite kvalitetne, zanimljive i privlačne fotografije, onda je Shutterstock rješenje za vas.

Smrt za zalihe

Smrt za zalihe

Temeljen na konceptu “kad dionica umire umjetnost uspijeva”, Smrt za zalihe je premium foto-lokacija s nižim fotografijama koja nudi kurirane galerije koje su stvorili umjetnici širom svijeta. Vaše članstvo na web mjestu pomaže u financiranju budućih fotosezona koji uključuju prirodu, modu, konceptualnu umjetnost, ples, postavke ureda i još mnogo toga.

Najbolji dio je to što se svakog mjeseca objavljuju nove fotografije, koje dolaze s vlastitom pričom o tome kako su nastale. Sa Death to Stock ne dobijate samo fotografije, već dobivate cjelovit pregled kreativnog procesa koji ulazi u njihovu koncepciju i stvaranje. Preporučio bih vam da se prijavite za njihov bilten za pristup tjednim besplatnim fotografijama dionica.

Canva

canva

Canva web mjesto je alata za grafički dizajn koji uključuje uređivač fotografija i pristup preko 1.500.000 besplatnih i vrhunskih fotografija s dionicama. Web-lokacija dijeli fotografije u više kategorija, pomažući vam da brzo i jednostavno pronađete slike koje su vam potrebne.

Ovo je besplatan alat, ali za preuzimanje i korištenje besplatnih fotografija morat ćete se prijaviti. Plaćene slike variraju u cijeni, a licenca koja se daje uz svaku fotografiju ovisi o cijeni. Stoga uvijek provjerite licencu prije nego što upotrijebite sliku u projektu. Na raspolaganju je i mjesečni plan pretplate, Canva for Work, koji uključuje preko 300 000 besplatnih slika.

Zalihe koje stijene

Stock that Rocks Premium Stock Photos

Iako relativno nova, Zalijte se stijenama je još jedna sjajna opcija za premium dionice. Nude različite slike organizirane u kategorije, zbirke i / ili sesije. Najbolje od svega je što koriste dosljedan stil fotografije. Učinite ih sjajnom prilikom rebrandinga tvrtke ili bloga.

Njihova knjižnica uključuje razne sobe, predmete, ljude i još mnogo toga. S članstvom koje započinje od samo 17 mjesečno (za 6 preuzimanja) možda i nije najjeftinija opcija, ali slike se isplati. Uz opće članstvo, oni trenutno nude standardne, proširene, ekskluzivne i agencije za licenciranje fotografija. Dakle, ako želite biti jedini koji koristi određenu sliku, možete biti.

Završne misli o web stranicama najboljih fotografija

Za one koji svakodnevno rade sa slikama, pretplata na web mjesto s vrhunskim dionicama uštedjet će vam bezbroj sati pretraživanja prave slike u webu. Vrhunsko web mjesto osigurava vam da možete pretraživati ​​i pristupati bezbroj lijepih i profesionalnih slika, i sve s jedne lokacije.

Međutim, čak i ako ste na proračunu, na web lokacijama sa besplatnim slikama možete pronaći nekoliko sjajnih fotografija. A sada imate popis najboljih web stranica s besplatnim fotografijama! Ako niste zadovoljni fotografijama prikazanim na jednoj web lokaciji, jednostavno pogledajte drugu. Sretno pretraživanje slika!

Možete li preporučiti bilo koju drugu sjajnu web stranicu sa fotografijama? U komentarima ispod podijelite svoje favorite.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me