20+ bitnih koraka za vašu WordPress popis za održavanje

20+ bitnih koraka za vašu WordPress popis za održavanje

Bez obzira jeste li početnik ili iskusni webmaster, održavanje WordPress-a jedno je od područja na koje se morate usredotočiti kako biste poboljšali svoje web mjesto..


Jednostavno ne možete stvoriti WordPress web mjesto i ostaviti ga da sjedi; potreban vam je proaktivan pristup održavanju vaših web-lokacija, kao i ostalih mrežnih entiteta. I dok će vam WordPressov alat za upravljanje poput ManageWP ili InfiniteWP pomoći u većini zadataka, postoje područja koja prolaze neopaženo.

Upravo zbog toga vam je potreban popis održavanja WordPress-a za osiguranje svakog pojedinog dijela vašeg WordPress-a strojevi web mjesto je podmazano. U suprotnom, stvari će postati jezive i izgubit ćete veliko vrijeme, pogotovo ako je ta stvar s vašim web izdanjem.

Ali prvo, zašto održavanje WordPressa?

Zašto održavanje WordPressa?

Upravljanje web stranicom WordPress posao je puno radno vrijeme, za razliku od popularnog mišljenja da ga jednostavno morate postaviti i sjediti. Stvari se pokvare u neočekivanim trenucima i na vama je odgovornost da popravite. Trebate stvoriti sigurnosne kopije, ažurirati web mjesto i jednostavno nastaviti poslovanje.

Ako vaše web mjesto za WordPress predstavlja sredstva za život, ne možete si dopustiti da stvari dugo ostajete bez nadzora. Ovo je mjesto na kojem dolazi popis za održavanje WordPress-a. Definitivno ne želite izgubiti svoju web lokaciju hakerima ili izgubiti posao jer vaš dizajn odstranjuje izglede.

Vitalni popis za održavanje WordPressa

Ako ste uspjeli do sada, sjajno. Sada, otkrijmo nekoliko vitalnih stavki za vaš sljedeći popis za održavanje WordPressa.

1. Posjetite svoju web stranicu

Preporučeno od Mitz, ako posjetite vašu web lokaciju poput posjetitelja, možete uočiti pogreške prilikom pojavljivanja. Šteta što se većina nas zaglavi u administracijskoj nadzornoj ploči, a rijetko ima vremena za prednji dio. Pa, pogodite što? Vaši posjetitelji ne vide vašu administrativnu nadzornu ploču.

U idealnom slučaju svakodnevno posjetite svoju web stranicu, a po mogućnosti na različitim uređajima kako biste brzo uočili probleme s dizajnom dizajna, sadržajem i još mnogo toga. To biste trebali učiniti mnogo prije nego što razmislite o drugim aspektima održavanja WordPress-a. Ma daj, trajat će samo minutu.

2. Napravite WordPress temu za dijete

Ako želite napraviti značajne promjene u svojoj WordPress temi, važno je napraviti web mjesto pomoću podređene teme. Ako već niste, izradite dječju temu što prije. Jednostavan razlog je taj što možete sačuvati svoje prilagođene promjene prilikom ažuriranja teme roditelja.

Dok sam obavljao svoje uobičajene runde, pronašao sam tog tipa, mislim da se on zove Grey ili Gary – ne sjećam se, u zaleđu otkad se bojao ažurirati temu svog roditelja. Očigledno je napravio ogromne, a mislim i velike prilagodbe svojoj roditeljskoj temi, ali bojao se ažurirati istu zbog straha da će izgubiti stilove.

Kladim se da je njegova web stranica ranjivi na napade i boli ga glavobolja zbog ovoga. Dakle, samo počnite s dječjom temom. Evo detaljnog vodiča tema za djecu WordPress za vaše zadovoljstvo.

3. Ažurirajte WordPress Core

Kad smo upravo dotakli osjetljivi predmet sigurnosti web mjesta, kako biti siguran da negativci izuzetno teško provale u vašu web lokaciju? Zapamtite, WordPress održavanje obuhvaća sve, od sigurnosti do dizajna, SEO i još mnogo toga.

Da biste održali zdravu WordPress stranicu, ažuriranje na najnoviju verziju WordPressa vaš je prioritet broj jedan. Srećom po vama, većinom je većina automatska. Kad god dođe do većih ažuriranja, na nadzornoj ploči dobijate gadnu poruku. Samo ažurirajte na najnoviju verziju WordPress-a već.

4. Ažurirajte teme i dodatke

Ako na mjestu imate podređenu temu, nema problema s ažuriranjem teme. Samo pritisnite vezu za ažuriranje i gotovi ste. Isto vrijedi i za vaše dodatke; ažurirajte sve. To povećava sigurnost i performanse vaše web stranice.

Pored toga, riješite se svih beskorisnih tema i dodataka na vašoj web lokaciji. Ipak, brisanje tema i dodataka nije dovoljno, morate optimizirati bazu podataka pomoću WP Optimizirajte dodatak nakon toga. Bilješka, optimizirajući svoje baze podataka je sama po sebi stavka za vaš WordPress popis za održavanje.

Osim: Alat za upravljanje WordPressom, poput ManageWP vs InfiniteWP, pomaže vam da ažurirate sve na više web mjesta jednim klikom. Optimizacija baze podataka je jedino što želite, pa povucite svoju težinu i posložite stvari.

5. Optimizirajte brzine za učitavanje stranice

Budući da govorimo o optimizaciji stvari, možete li izdvojiti nekoliko minuta za brzinu učitavanja stranice? Postoji jedna stvar za koju ljudi nemaju vremena, a to je sporo učitavanje web stranica. Redovito provjeravajte kako vaša web stranica funkcionira pomoću alata kao što su GTmetrix, Alati za Pingdom i Uvid u brzinu Google stranice.

Ovi alati vam obično nude prijedloge kako popraviti sve što usporava vaše web mjesto. Međutim, neka od rješenja odnose se samo na tehnološki pamet među nama. Za ostale nas uobičajene ljude, smanjimo veličinu naših slika pomoću WP Smush.it, odaberite sjajno WPEngine hosting i koristite mreže za isporuku sadržaja (CDNs), poput StackPath (ranije MaxCDN).

Zainteresirani za poboljšanje brzine vaše WordPress stranice? Ako je to slučaj, otkrijte više s ovim priručnikom za brzinu učitavanja stranica koji nudi korisne savjete o smanjenju vremena za učitavanje sadržaja. Brzina je dobra, a Google želi brzinu sada više nego ikad prije.

6. Stvarajte redovne sigurnosne kopije

Kada sam započeo, nisam vidio kontrolni popis za održavanje WordPressa, ostavio sam nekoliko primjeranih stranica bez nadzora i kao rezultat toga se hakirao. Budući da je tužna sodo imala potpun pristup, lako su se preselili s oglednih mjesta na moja profesionalna mjesta.

Rekao sam da ostavim stvari bez nadzora, što znači da imam nepouzdanu strategiju sigurnosnog kopiranja. Sve sigurnosne kopije bile su na mom hosting serveru, a kad su hakeri pogodili, govno je udarilo u ventilator. Ukratko, morao sam izrađivati ​​svoje web stranice ispočetka. Tada sam se zalagao za pouzdanim sigurnosnim rješenjem.

Danas postoji nekoliko pouzdanih sigurnosnih rješenja, uključujući blogVault, VaultPress i BackupBuddy među ostalima. Molimo vas da zadržite sigurnosne kopije jer vam nije potrebna pomoć hakera da razbije vlastitu web stranicu. Ako znate da se to događa, onda znate koliko je frustrirajuće izgubiti sve.

7. Provjerite neispravne veze

Vjerojatno ste prošli stoljeće a da na web stranici WordPress niste provjerili neispravne veze. Ako ste krivi, ne brinite, niste sami. Ipak, neispravne veze pravi su i onesposobljavajući problem. Prekinute veze znače trulež veze, a trulež veze znači izgubljene SEO i UX bodove. Neimenovani, UX znači korisničko iskustvo.

Ručna provjera neispravnih veza ispržit će vaš mozak, zbog čega su vam potrebni alati poput Neispravan dodatak za provjeru veze i W3C Link Checker između ostalih. Koristim i dodatak poznat kao Velvet Blues, koja “… ažurira sve URL-ove na vašoj web lokaciji zamjenom starih URL-ova novim URL-ovima.”

8. Kreirajte / izmijenite svoju 404 stranicu

S prekidnim vezama dolazi se na 404 stranice s pogreškama, što znači da stranice trebaju reći čitateljima ono što su tražili nije dostupno. Ipak, nezamislivo je puštanje ovog korisnika. Hajde, korisnik je ovdje pokazao ozbiljne namjere dječacima i djevojčicama, pa ih pribavite dok su još vruće.

Kako? Ako koristite zadanu stranicu 404 isporučenu s vašom WordPress temom, vjerojatno radite s jezivom stranicom koja odvlači čitatelje. Uključivanje opcija poput veza do drugih stranica, mapa web stranice ili okvira za pretraživanje može potaknuti čitatelja da se dalje upusti u njega..

Vaše 404 stranice s pogreškama ne moraju biti tamo gdje će razgovor umrijeti. Odlična je avantura za privlačenje čitatelja koji je doživio probleme prilikom kretanja po vašoj web lokaciji. Gledanje okolo u Googleu poslužit će vam svim nadahnućem za stvaranje 404 stranice s pogreškama.

9. Optimizacija za tražilice (SEO)

Moj omiljeni dio ove liste za održavanje WordPressa, sjajna strategija za optimizaciju tražilice pomoći će vam da zasvijetlite u rezultatima Google pretraživanja. SEO je mnogo stvari, vjerojatno i zašto se većina webmastera odvrati od toga. Ipak, većina najosnovnijih SEO-a lako se možete pobrinuti pomoću dodatka kao što je Yoast SEO.

Otisli smo i pronašli mnogo SEO blaga. Ovim smo avanturama pokrivali postove poput:

  • Kako zadržati SEO sok pri premještanju WordPress sadržaja na novu domenu
  • Video SEO savjeti za maksimiziranje svojih WordPress videozapisa u 2017. godini
  • Najbolji WordPress SEO alati za 2017. godinu za poboljšanje rangiranja tražilica
  • Vodič za početnike za WordPress SEO: uvod, priprema i žargon (Post serija)
  • WordPress SEO najbolje prakse za 2015. i šire

Sjetite se samo da je SEO jednostavan bez obzira na većinu gurui hoćete li vjerovati. Lako se rangirajte za svoje ključne riječi pomoću optimiziranog SEO sadržaja. Kvaliteta ovdje nadmašuje količinu i ne možemo je dovoljno naglasiti.

10. Objavite redovno

Aktivnost je dobra, ne mislite li? Uspostavite redovan raspored objavljivanja, ali koncentrirajte se na kvalitetu jer nema smisla ispunjavati svoj blog beskorisnim smećem. U vrijeme pisanja, Brian Dean iz Backlinka stvorio je post mjesečno od vremena kada je počeo i ažurirao svoje postove također.

Za dodavanje neke težine onoj kvalitetnoj stvari koju smo upravo spomenuli, on je (u vrijeme pisanja) ukupno objavljivao 34 postova na blogu, a ipak je dao sjajnu ocjenu SEO za neke konkurentne ključne riječi. Ako vaš blog postane zaleđen, možete očekivati ​​da će se vaši ljestvici povećati, a upiti kupaca smanjiti.

11. Odaberite sjajnog domaćina

Ako ste uspjeli u zajedničkom paketu hostinga zahvaljujući vrlo sniženim ponudama i obećanjima da će sve neograničiti, u redu je, još uvijek možete premjestiti svoju web lokaciju na novog domaćina. Imajte na umu, međutim, da upravljani WordPress hosting nije za svakoga, ali ako se ozbiljno bavite svojim poslom, to je preduvjet.

WPEngine koristimo i apsolutno volimo za njihov efikasan i isplativ vođen WordPress hosting. Oni se brinu za većinu tehničkih stvari, uključujući sigurnosne kopije i sigurnost, tako da se možemo koncentrirati na pokretanje WPExplorera i izgradnju fenomenalnih tema.

Ako tražite domaćina proračuna za osobni blog, možda samo isprobate vode, preporučujemo SiteGround ili Cloudways. Oboje nude velike snage i sigurne pakete koji su jednostavno blaženstvo.

12. Provedite sigurnost

U prosjeku, svaki mjesec primim oko 60 pokušaja prijave, a ni toliko prometa ne povlačim. Gledajte, moj poslovni model ne radi na povlačenju velikih količina prometa, ne. Ipak, moji se obrasci za prijavu bombardiraju svaki tjedan kao da se nitko ne bavi.

Bez sigurnosnog rješenja poput iThemes Sigurnost (ili Sucuri) na mjestu, kladim se da bih se trebao boriti s mnogim uljezima. To nije sve, oni također prate promjene datoteka na mojoj web stranici i obavještavaju me kad god se nešto promijeni. To znači da možete dobiti krivca prije nego što nanose ogromnu štetu.

13. Koristite jedinstveno korisničko ime i jake lozinke

Najgora, ali najpopularnija lozinka i korisničko ime – tim redoslijedom – su “12345”, a pogodili ste, “administrator”. Postoji nešto poznato kao brutalni napadi. Zlonamjerni hakeri locirat će ogromnu bazu poznatih kombinacija korisničkih zaporki na vašem obrascu za prijavu dok nešto ne popušta.

Pogodite što se događa kada koristite “administrator” i neku slabu lozinku. Tako je, detronizirat ćete se i još neki metilj mogu prodati Viagru na svojoj voljenoj web stranici. WordPress se isporučuje s pokazateljem snage zaporke, što znači da možete stvoriti vojne lozinke, ali jednostavno ste lijeni.

I dovraga ne, nikad ne upotrebljavaj “admin” kao svoje korisničko ime. Ako već koristite “admin”, samo se prijavite na svoju WP nadzornu ploču i pomaknite se prema Users. Stvorite novog korisnika s ulogama administratora. Dodijelite sav sadržaj ovom novom korisniku. Odjavite se i ponovno se prijavite s novim korisnikom. Izbriši stari “administrator”.

14. Ispitivanje osjetljivosti

Odgovarajući web dizajn nekada je bio budućnost web dizajna. Danas je responzivni web dizajn u osnovi ono što nazivamo web dizajnom. Potrebna vam je potpuno odgovarajuća i mobilna WordPress tema koja izgleda i izvrsno funkcionira na više uređaja.

Znate, nešto poput naše vlastite Total Responsive WordPress teme. Mi ga s razlogom nazivamo Total; to je jedina tema koja vam treba za vaše različite potrebe. Dalje s besramnim utikačima, možete testirati na otpornost pomoću alata kao što je Jesam li odaziv? ili Googleov test mobilnosti.

15. Ispitni obrasci

Forme su namijenjene funkcioniranju, a ako u tome ne uspiju, zašto imati jedan za početak? Ne služe nikakvoj estetskoj svrsi, nimalo ne. Obrasci su namijenjeni posjetiteljima koji žele kontaktirati. Jednostavno ne možete stvoriti obrazac, poravnati ga na svojoj web lokaciji pomoću kratkog koda i ostaviti ga. Testirajte to dječaci i djevojke.

U tom ćete procesu primijetiti da vaše web mjesto ne šalje poštu, što je čest problem kao i ostalih 15 WordPress pogrešaka koje trebate ispraviti. Osigurajte da možete primati e-poštu sa svoje web stranice kad god vas kontaktira potencijalni čovjek. Inženjering kontaktnog oblika je jednostavan kao pita. Koristite sjajni dodatak, poput Ninja Kick oblika i Gravity Forms, među ostalim.

Nadalje, ažurirajte svoju e-poštu administratora nakon što unesete promjene. Jednom sam napravio promjene na svojoj web stranici. Premjestio sam svoju web lokaciju na novo ime domene, ali zaboravio sam ažurirati svoju adresu e-pošte administratora. Da ne spominjem, moja stara adresa e-pošte nije uspjela odmah sam ispustio staru domenu.

Ukratko, nisam mogao primiti nikakve obavijesti, uključujući vezu za oporavak zaporke. Morao sam se prijaviti na phpMyAdmin da bih uredio svoju bazu podataka, što – moram priznati – nije savršen početnik. E-mail svog administratora možete lako promijeniti na kartici postavki unutar nadzorne ploče administratora.

16. Povežite svoju web lokaciju na Google Search Console

Nekada poznat kao Google Webmaster Tools, Google Search Console odličan je izvor analitike pretraživanja za vaše web mjesto. Alat je spasilački život koji vam kažem, jer između ostalog prikupljate puno informacija, uključujući dolazne veze, pogreške u indeksu, gornje upite, gornje stranice i sigurnosna pitanja.

Uporedite to s podacima koje prikupite pomoću usluge Google Analytics i imate solidne temelje za svoju sljedeću marketinšku kampanju. Iz analitike prometa možete prikupiti puno informacija o ciljanoj publici. Google Search Console i Google Analytics je.

17. Kreirajte profile društvenih medija

Iako to nema tehničke veze s vašom web stranicom WordPressa, tehnički je važno da se društveni profili tretiraju kao proširenje vašeg branda. Pokažite mi web stranicu koja nema prisutnost na društvenim mrežama, a ja ću vam pokazati poduzetnika koji ostavlja novac na stolu.

Pridružite se nekoliko društvenih mreža i stvorite profile za svoju web stranicu. Zatim na tim platformama izgradite zajednicu. Idite s Facebookom, Twitterom, Google+om i LinkedInom iako možete stvoriti koliko god možete upravljati. Neka stvari budu razgovorne, smiješne i / ili uzbudljive – nemojte ići na prodaju.

18. Dodajte gumbe za dijeljenje na društvenim mrežama

Uz profile na društvenim mrežama, osigurajte dodavanje gumba za dijeljenje društvenih mreža kako bi korisnici lakše dijelili vaš sadržaj sa svojim prijateljima i zajednicama. Pokrili smo nekoliko dodataka na društvenim mrežama za WordPress kako bismo vam postupak nevjerojatno olakšali Vaša Kraljevska Visočanstvo.

Znate li kako stvoriti virusni post? Niti ja. Zato vam je potrebna angažirana zajednica koja proguta udicu, liniju i tragove sadržaja. Upravo će ta angažirana zajednica poslati vaše postove viralno, bez obzira na temu. U svakom slučaju, morate uložiti ogroman iznos u svoj sadržaj da bi vaša strategija društvenih medija djelovala.

19. Dodajte pretplatu na bilten

Trebali biste nastojati stvoriti popis e-pošte puno prije pokretanja. Ako ste pokrenuli bez popisa za slanje poput mnogih nas, molimo vas da shvatite da sve nije izgubljeno. Pretplatu na bilten možete lako dodati pomoću nekoliko dodataka. Moj osobni favorit je MailChimp za WordPress, ali to je zato što ja koristim MailChimp.

Na raspolaganju su vam mnoge druge usluge biltena putem e-pošte. Govorimo o rješenjima kao što su MadMimi, GetAResponse, aweber i Stalni kontakt između ostalih. Zapamtite, marketing putem e-pošte vaša je najučinkovitija strategija. Istina, kako kaže stara poslovica, novac je na popisu.

Možete čak pretplatiti sve potencijalne korisnike koji vas kontaktiraju. Možete to učiniti automatski ili ručno, izbor je vaš, iako automatizirani zvuče bolje. Pa dodajte WordPress dodatak za biltene koji dodaje potvrdni okvir vašim obrascima koji omogućava potencijalnim klijentima da se automatski pretplate.

20. Potvrdite svoju web stranicu

Nakon izgradnje vaše web stranice od vitalnog je značaja osigurati da sve funkcionira kako ste očekivali. To uključuje provjeru svih resursa koji čine vašu web stranicu. To znači provjeru HTML koda, CSS-a i svih ostalih skripti koje pokreću vaše web mjesto.

Lako možete provjeriti (i prema tome popraviti) web mjesto pomoću alata kao što je W3C usluga provjere markiranja. Alat za provjeru oznake omogućuje vam da označite sve pogreške u označivanju. Ističe puno pogrešaka koje mogu ugroziti dizajn i funkcionalnost vaše web stranice.

21. Izradite Sitemap

Sitemap je pristup vašem sadržaju koliko idu tražilice. Velika je vrijednost Sitemapa koji ocrtava vaše stranice. Stvaranje i slanje sitemapa znači da se vaš sadržaj brže pronalazi i indeksira. Možete iskoristiti prednosti Yoast SEO dodatak ili Dodatak Google XML Sitemaps.

Idite dalje i izradite Sitemap za svoj video sadržaj. To osigurava da tražilice mogu dešifrirati video sadržaj na vašoj web lokaciji kao da je to tekstualni sadržaj, što znači sve vrste fantastičnih stvari za vaše SEO SEO napore. Nakon stvaranja vašeg Sitemapa uvijek se sjetite da ih pošaljete tražilicama.

Pošaljite Sitemap na:

Bez sumnje, na popis za održavanje WordPress-a možete naći i mnoge druge stavke, premda neznatne. Ali ovi su savjeti odlično mjesto za početak!

Završne riječi

Održavanje WordPressa dio je posla. Pod uvjetom da pokrenete web mjesto WordPress, ne možete izbjeći odgovornost održavanja reda. Iako postoje mnogi alati za upravljanje WordPressom, morate paziti na stvari kako ne biste napustili vitalna područja.

Gore navedene stavke podsjećaju na neke stvari o kojima morate aktivno voditi računa kako biste pokrenuli uspješno web mjesto, dakle poslovanje. Imate ideja, pitanja ili prijedloga u vezi s ovim postom? Nemojte oklijevati s dijeljenjem u odjeljku komentara u nastavku.

Uvijek se radujemo vašim povratnim informacijama. Hvala unaprijed!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me