10 najčešćih pitanja o WordPress temi i kako ih popraviti

10 najčešćih pitanja o WordPress temi i kako ih popraviti

Tisuće je postova na forumima otvorenih svakodnevno, ne samo na WordPress.org ali i na drugim forumima i, naravno, gotovo svim web-lokacijama za podršku za razvojne programere u vezi s vrlo uobičajenim problemima koji se mogu brzo i lako riješiti. Siguran sam da su programerima i članovima zajednice prilično dosadno odgovarati na ova pitanja iznova i iznova, pa sam odlučio napisati sljedeći post koji govori o najčešćim temama WordPress-a kako biste mogli označi ga i stavite ga na raspolaganje.


1. Nedostaje stilski list

Upravo ste preuzeli ili kupili super fenomenalnu temu i idite je instalirati i vidjeti lijepu poruku u nastavku:

Nedostaje list slovima

Pa tvoja prva misao može biti …

“Programer me zajebao i dao mi temu bez tablice stilova”

Naravno da je moguće da zip datoteka koju ste dobili nije imala style.css datoteku, ali vjerojatnije je da je problem što niste prenijeli prijenos korijenska tema mapa.

Nedostaje rješenje greške stilskog lista

Pronađite mapu teme teme na radnoj površini i otvorite je (ako je komprimirana, raspakujte i otvorite je). Kad ga otvorite, trebali biste vidjeti sve svoje datoteke tamo, ako ne, tema je vjerojatno u podmap. Na primjer, sve naše premium teme imaju temu unutar mape „Instalable Theme“. Općenito je to negdje očito i stvarna mapa teme vjerojatno će biti imenovana kao i tema. Kad ga pronađete, prenesite ga putem WordPress-a ili neispakovanu mapu prenesite putem FTP-a.

2. Pogreške uvoza podataka uzoraka

Instalirali ste svoju temu i sada prenosite uzorak .xml datoteku koju je programer teme tako lijepo pružio, a opet imate pogrešku.!

Pogreške uvoza podataka uzoraka

Uvoz pogreške pogreške 1. rješenje

Pogreška kod uvoza obično je 1 od 2 stvari. Prvi je da se može pokušati učitati postove ili taksonomije iz prilagođenih vrsta posta koje još ne postoje.

 • Aktiviraj temu: Provjerite je li aktivna tema koju koristite.
 • Tema dvostruke provjere: Provjerite da li tema stvarno uključuje ove prilagođene vrste posta i taksonomije – možda pitajte programera ili ako znate kako izgledati

Uvoz pogreške pogreške 2. rješenje

Za pogreške koje pokazuju “Neuspjeli uvoz medija” slike se ne preuzimaju.

 • Jeste li potvrdili okvir za uvoz privitaka? Prije pokretanja uvoza jeste li trebali potvrditi potvrdni okvir koji glasi “preuzimanje i uvoz privitaka datoteka”.
 • Jesu li slike dostupne? Moguće je da čarobnjaci nisu dostupni s poslužitelja. Možete otvoriti uzorke podataka u uređivaču teksta i pokušati pronaći jednu od tih datoteka i testirati vezu u svom pregledniku. Ali najlakše je vjerojatno kontaktirati razvojnog programera i obavijestiti ih da se slike ne preuzimaju.

3. Početna stranica ne liči na demo

Bilo bi sjajno kada bi neka tema koju ste aktivirali izgledala točno poput demonstracije nakon što se aktivirala? Naša Total WordPress tema to čini kada koristite ugrađeni demo uvoznik, ali ne može svaka tema biti tako strašna kao Total.

Dakle, ako ste instalirali temu (a to su uzorci podataka), ali vaša se web lokacija ne podudara s demo temom, postoji nekoliko vrlo čestih razloga zbog kojih bi vaša početna stranica mogla izgledati drugačije.

Rješenje o pogrešci na početnoj stranici 1

Postavke čitanja na početnoj stranici

Postavke čitanja nisu u redu. To znači da vaša tema ili ne zahtijeva postavljanje početne stranice, a na vašoj web lokaciji postavljeno je suprotno. Pa idite na Postavke> Čitanje i provjerite opcije u odjeljku “Prikazi prednje stranice”.

Ako vaša tema ne zahtijeva nijedan predložak stranice za izgled početne stranice, provjerite je li ova opcija postavljena na “Najnoviji postovi”. Ako vaša tema upotrebljava predložak početne stranice, postavite web mjesto da koristi statičku početnu stranicu.

2. rješenje pogreške na početnoj stranici

Predložak početne stranice

Morate koristiti predložak početne stranice. Mnogi programeri tema koriste prilagođene predloške stranica za izgled svojih početnih stranica. Prvo biste trebali pročitati dokumentacijsku datoteku, ali ako nema gore i stvoriti novu stranicu, dok ste u uredniku pod Atributi stranice> Predložak provjerite postoji li početna, početna stranica, naslovnica ili slični predložak. Ako je to slučaj, onda ćete vjerojatno trebati stvoriti stranicu pomoću ovog predloška, ​​spremiti je ili objaviti, a zatim pređite na Postavke> Čitanje kako biste ga postavili kao statičku opciju naslovnice.

4. Moj je URL “ružan”

Po defaultu, zadana struktura WordPress URL-a nije “prilično” mnogo manje prilagođena SEO. Dakle, kada prvi put postavite URL-ove na web stranici mogli bi izgledati ružno (prljavštinu ID-a posta, objavu datuma, naslova posta, pa čak i kategorije). Ne brinite – to je lako popraviti.

Ružni URL-ovi Rješenje o pogrešci

Permalink Settings

Dakle, ako vaši URL-ovi ne izgledaju tako sjajno (yourwebsite.com/?p=1) jednostavno idite na Postavke> Permalinks i promijenite svoju postavku u opciju “Naziv posta” (ili bilo koju drugu – samo odaberite onu koja najbolje odgovara vama).

5. Moji se popisi vraćaju 404 pogreške

Github 404 Pogreška

Ako imate postove koji sada vraćaju stranicu pogreške 404, nemojte paničariti (još uvijek) većinu vremena vaši postovi su još uvijek tu i samo trebate ažurirati svoje postavke trajne veze da biste riješili problem. To je vrlo često u temama koje koriste prilagođene vrste posta. Kad god aktivirate novu temu koja koristi prilagođene vrste posta, trebali biste resetirati postavke trajne veze.

Postovi koji prikazuju 404 rješenje o pogreškama

Najjednostavniji popravak je samo ići Postavke> Permalinks i kliknite gumb za spremanje. Obično će to učiniti trik. No ako to ne uspije, možda ćete morati ručno ažurirati svoju .htaccess datoteku (napomena: ne preporučujemo da se samostalno bavite ovim problemom ako ste potpuno novi u WordPressu, umjesto toga za pomoć ćete se možda trebati obratiti slobodnom programeru) , Više o tome možete pročitati koristeći WordPress permalinks u kodeksu WordPress.

6. Moj je izbornik prazan

Za one koji svakodnevno koriste WordPress, ovaj problem vjerojatno neće imati, ali ako ste WordPress vrlo novi ili ste koristili WordPress prije nekoliko godina i tek ga vraćate, možda ćete se zbuniti zašto je vaš izbornik prazan kada instalirate temu.

Rješenje o pogrešci izbornika

Postavke izbornika WordPress

Zadana tema WordPress-a ima rezervnu inačicu za WordPress izbornik u slučaju da nema podešavanja. Međutim, nisu svi programeri tema to dodali u vlastite teme.

Da biste bili sigurni da vaši jelovnici rade, prijeđite na stranicu Izgled> Izbornik za postavljanje vašeg izbornika.

 1. Obavezno imate izbornik. Ako ga nemate, morat ćete ga stvoriti (pogledajte ovaj post da biste saznali kako postaviti izbornike u WordPressu)
 2. Provjerite je li izbornik dodijeljen lokaciji. Ispod vašeg izbornika trebali biste vidjeti “Prikaži lokacije” – to su područja izbornika ugrađena u vašu temu. Neke teme mogu imati samo jedno mjesto u glavnom izborniku, a druge može imati mnoštvo lokacija. Samo budite sigurni da provjerite mogućnost gdje želite da se vaš izbornik prikaže, a zatim spremite.

7. Nove teme upotrebljavaju istaknute slike, ali ja imam ton postova bez njih

Prije WordPressa 2.9 nije bilo istaknute slike (postavi sličice) podrška u WordPressu za tolike teme koje su koristile meta opcije ili prilagođena polja za definiranje istaknutih slika ili nisu imale nikakvu zadanu sliku slike posta.

Pa možda prelazite sa starije teme na novu koja podržava istaknute slike ili je možda vaša prethodna tema bila samo vrlo minimalna i niste ih koristili. Nećemo vam trebati satima da prođete kroz stotine svojih postova da biste postavili predstavljenu sliku (ili možda jeste), tako da za to postoji brzo rješenje, a dolazi u obliku dodatka!

Nema istaknutih pogrešaka na slikama

Jednostavno dodavanje sličice

Jednostavno rješenje je korištenje „Jednostavno dodavanje sličice“Dodatak za automatsko postavljanje istaknutih slika na stare postove. Samo je instalirajte, aktivirajte i slijedite upute za dodavanje slika starim postovima. U naprijed, samo zapamtite da dodate istaknute slike kada objavljujete nove postove.

8. Dijapozitivi, harmonike, preklopnici, jezičaci … Ne radi ili prestaje raditi!

Mnogo WordPress tema ovih dana koristi java-script / jQuery za poboljšanje tema dodavanjem stvari kao što su klizači slike, preklopnici, harmonike, kartice, mobilni izbornici, lebdeće slike … itd.

Ako ove značajke ne rade na vašoj temi ili su odjednom prestali raditi, najvjerojatnije će se dogoditi neka vrsta pogreške u JavaScriptu što uzrokuje da se sve pokvari..

Slomljene prezentacije, preklopnici, kartice itd. Rješenje pogrešaka

WP predmemorija motora

Prvo što biste trebali učiniti je onemogući sve vaše dodatke, očistite predmemoriju (sve ih) i ponovno učitajte web mjesto da biste provjerili radi li sve kako treba biti. Ako jeste, sada možete aktivirati svoje dodatke 1 na 1, a čim se pokvari, znat ćete da je posljednji dodatak bio onaj koji uzrokuje probleme (zabilježite ovaj dodatak, deaktivirajte i nastavite raditi isto).

Nakon što saznate koji dodatak / dodaci uzrokuju problem, možete potražiti novi dodatak s istom funkcionalnošću koja je kompatibilna ili se možete obratiti programeru dodatka ili teme kako biste ih obavijestili o sukobu (prvo provjerite stranicu da biste vidjeli što stvarni problemi su tako da možete kontaktirati odgovarajuću osobu – ako greška u dodatku pošalje bilješku dodatak za dodatak ili ako je greška u temi tema za razvoj).

9. Izmjene stilova ne rade ništa

Dakle, vaša je tema sve postavljena, a sada želite promijeniti način na koji ona izgleda kako biste joj dali više svoje “osobnosti” i stvarno je uskladili s vašom markom, tvrtkom, nišom … itd. Dakle, počeli ste dodavati prilagođeni CSS na svoju web lokaciju ili mijenjati tablicu stilova, ali kad god osvježite web mjesto, nijedna promjena ne utječe.!

Rješenje pogreške o uređivanju stila

WordPress Live Customizer

Nekoliko koraka koje morate poduzeti kako biste osigurali primjenu svojih izmjena:

 • Onemogući predmemoriju: Najčešći problem je da imate neku vrstu dodatka za predmemoriranje poput W3 Ukupan predmemorija instaliran i kešira vaš CSS. Ako to učinite, trebali biste ga onemogućiti.
 • WordPress Customizer: Ako koristite alat za prilagodbu tema, pokušajte kliknuti gumb Spremi, a zatim osvježiti stranicu da biste vidjeli utječu li vaše promjene.
 • Pozadina se ne mijenja: Ako jednostavno pokušavate promijeniti pozadinu pomoću nadzorne ploče pozadine WordPress, možda imate problema ako tema koju koristite ima sliku za pozadinu. Pokušajte prenijeti novu sliku samo da biste je testirali jer bi je trebala nadjačati. Dodavanje pune boje u 1 px i podešavanje za ponavljanje također bi moglo biti pristojna opcija.
 • Promjene uređivača WordPress-a: Ako pokušavate izvršiti promjene putem WordPress uređivača na adresi Izgled> Urednik promjene zapravo ne mogu biti uštede zbog dozvola poslužitelja, ali ako je to slučaj, dobit ćete pogrešku. Možete saznati više o tome ovdje postavljanje dozvola za datoteke.

10. Ažurirao sam svoju temu i sve su moje promjene nestale!

Najvjerojatniji uzrok ove pogreške je da ste ručno promijenili datoteke predložaka, poput datoteke style.css (obično). Nakon ažuriranja teme uređene datoteke prebrisale su ih zadanim kodom teme. Zbog toga NIKADA ne preporučujemo promjene izvornih tema.

Promjene teme dobivaju rješenje pogreške

Dodavanje prilagođenog koda u WordPress

Nažalost, vaše promjene mogu zauvijek nestati ako nemate sigurnosnu kopiju web stranice koju možete koristiti da biste je vratili. Neke tvrtke koje nude hosting nude sigurnosne kopije web stranica u vrijednosti od 30 dana, stoga pokušajte kontaktirati svog domaćina ako vam je potrebna pomoć u pronalaženju i / ili vraćanju sigurnosne kopije. Ako imate vlastitu ručnu sigurnosnu kopiju, trebali biste moći vratiti datoteke s temama putem FTP-a.

Iako trenutno ne možete riješiti problem, možete poduzeti mjere opreza kako biste bili sigurni da ponovno niste u ovoj situaciji. Kad želite uređivati ​​teme, trebali biste koristiti jedno ili više sljedećeg:

 • Prilagođeni CSS dodatak. Ako vam treba samo nekoliko malih podešavanja, upotrijebite prilagođeni CSS dodatak da biste napravili podešavanja i osigurali da nisu izbrisani tijekom ažuriranja teme. Evo dva koja volimo:
  • Žuti olovka CSS urednik
  • CSSHero Visual CSS Editor
 • Stvorite temu za dijete. Stvaranje podređene teme vjerojatno je najbolji način prilagođavanja teme i omogućit će vam najveću fleksibilnost i čak vam omogućiti uređivanje datoteka predloška (osim samo style.css), uklanjanje ili dodavanje novih skripti kao i dodavanje prilagođenih funkcija.
  • Pogledajte ovaj članak kako biste saznali kako stvoriti podređenu WordPress temu.
 • Održavajte cjelovite sigurnosne kopije web mjesta. U slučaju da nešto pođe po zlu, uvijek je dobra ideja da napravite sigurnosne kopije vaše web stranice. Za ovo vam toplo preporučujemo da napravite sigurnosnu kopiju svoje WordPress web stranice (koja se razlikuje od sigurnosne kopije poslužitelja koju vaša hosting tvrtka može ponuditi) koristeći jedno od sljedećeg:
 • Držite dnevnik promjena. Bez obzira na to da li ručno uređujete datoteke predložaka (najbolje ne) ili koristite podređenu temu, stvaranje dnevnika promjena je najbolji način da pratite sve promjene koje ste napravili na temu. Posebno je korisno ako se nešto pokvari, pa možete unaprijed pratiti i vidjeti gdje ste možda pogriješili.

Završavati

Tu vam je – 10 uobičajenih grešaka u programu WordPress plus rješenja, tako da ih možete ispraviti. Ali ovo je samo nekoliko pogrešaka na koje ljudi najčešće nailaze. Za više savjeta trebali biste pogledati i ovaj vodič o kojem smo pisali kako instalirati temu Themeforest WordPress (iako vodič ima savjete koji bi se odnosili na većinu tema).

Ako imate drugih problema, vaš prvi korak trebao bi biti brza pretraga Googlea, da biste mogli sami pronaći odgovor. Ako nakon samostalnog istraživanja još uvijek ne možete pronaći odgovor, pokušajte kontaktirati temu ili autora dodatka (ako je problem s njihovim proizvodom) ili posjetite forum poput Reddit ili Envato da vidi može li član zajednice pomoći. Vjerojatno je da je pogreška koju dobivate češća nego što mislite!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me