10 korisnih alata za afilijacijski marketing

10 korisnih alata za pridružene trgovce

Tko ne voli živjeti život u skladu sa svojim stilom, bez određenog rasporeda?


Uspješni marketinški partneri obično nemaju bilo kakvih veza, bez potrebe da maštaju o svom načinu života jer imaju dovoljno mogućnosti da provedu svoj život u najvećoj mjeri. Dakle, ima smisla samo što je ovih dana industrija affiliate marketinga sve složenija i konkurentnija.

S rastom industrijalizacije i smanjenjem ovisnosti o prodavaonicama cigle i maltera, podružnica marketinške industrije spremna je na dodir Godišnji iznos od 7 milijardi dolara u prihodima u roku od pet godina.

Danas pridruženi trgovci ne natječu se samo s drugim trgovcima. Oni se također bore sa višemilijunskim sofisticiranim korporacijama i timovima koji se financiraju iz rizičnih fondova.

Da biste preživjeli u ovoj globalnoj konkurenciji i izdvojili se iz gomile profesionalaca, morate imati dobar set marketinških alata.

U ovom ćemo članku pokriti alate za pridruženi marketing koji su vam potrebni za pobjedu u ratu prihoda od naknada. Pomoću njih ćete u konačnici moći razumjeti tržište, privući promet i pretvoriti potencijalne posjetitelje. Započnimo!

Osim povremenih popisa, sljedeći popis sadrži nekoliko ekskluzivnih aroma koje bi mogle igrati najznačajniju ulogu za pridružene trgovce.

Zašto biste trebali razmotriti partnerski marketing

Kao novajlija u pridruženoj marketinškoj areni, može pokrenuti novi posao. Međutim, affiliate marketing nudi goleme prednosti nad svojim tradicionalnim startup kolegama. Nekoliko sam glavnih prednosti koje bih trebao spomenuti prije nego što se upustim u glavnu raspravu. Pogledajmo ih:

  • Mala ulaganja: Možete stvoriti tijek zarade s gotovo nultim ulaganjem. Za postavljanje web stranice trebate malo vremena i nekoliko dolara.
  • Nema trgovine ili otpreme: Kao pridruženi trgovac, ne morate imati ili upravljati trgovinom, zalihama ili bilo kojim postupkom otpreme. Trebate samo promovirati proizvode treće strane.
  • Nema tima za podršku: Nema potrebe za timom za podršku. Često možete sami upravljati svojom web stranicom.
  • Stvaranje pasivnog dohotka: Postajući uspješan affiliate marketing, možete stvoriti pasivan protok prihoda. Nakon što postavite svoje web mjesto, to bi trebalo imati malo truda.
  • Global Marketplace: Jedan od najboljih i najuzbudljivijih dijelova internetskog poslovanja kao pridruženog partnera je njegova otvorenost i dostupnost za sve. Možete se kultivirati i povezati sa svojom ciljanom publikom iz bilo kojeg mjesta na svijetu.
  • Radna fleksibilnost: Kao affiliate marketing, dobit ćete maksimalnu fleksibilnost u radu. Vi birate svoj raspored.

Osim ovih temeljnih korisnih aspekata partnerskog marketinga, na svojoj web stranici imate i razne kategorije proizvoda za promociju. Birajte između fizičkih proizvoda, digitalnih proizvoda, različitih usluga i mogućnosti članstva u cijelom svijetu.

Postoji mnogo alata za odabir. Ali ne treba vas pretjerivati. Nadam se da ćete pročitati ovaj post, dobit ćete kristalno jasnu predodžbu o tome koji bi alati mogli biti pravi za vaše pridruženi marketinški put.

1. Flippa

Aukcije web stranica Flippa

Flippa je u osnovi internetsko tržište na kojem se web stranice mogu kupiti ili prodati („flipped“) radi zarade. Ovo bi mogla biti ključna platforma za ljude koji žele iskočiti proces razvoja procvatnog partnerskog mjesta od nule. Pomoću Flippa možete pronaći svoju web lokaciju u svojoj niši koja je spremna da krene s postojećim evidencijama.

Za mnoge trgovce podružnica ovo je idealno mjesto za početak sa solo-marketinškim putovanjem. Poput eBay-a, Flippa pruža priliku pridruženim trgovcima da ponude na podružničnom mjestu.

Štoviše, Flippa omogućava pridruženim trgovcima kupnju web stranica sa podružnicama koja imaju solidan povratni profil. Obavezno izvršite reviziju potpune povratne veze prije kupnje domene. Na taj ćete način osigurati da se SEO domena ne napuhava crnim šeširima. Postoji dovoljno dokaza o pridruženim trgovcima koji su kupili web mjesto s jakim povratnim profilom, ali na kraju su kažnjeni ažuriranjem Google algoritma. Često se to napuhava postupcima izgradnje crnih šešira od prethodnog vlasnika web mjesta.

Zato igrajte na sigurno – istražite i kupujte s poznatog tržišta (poput Flippa).

2. CJ podružnica

CJ podružnica tvrtke Conversant

U osnovi, affiliate marketing započinje s izgradnjom odnosa s različitim pružateljima vrhunskih proizvoda ili usluga trećih strana. Podružnica CJ Conversant (ranije poznat kao Komisija Junction) može biti savršeno sredstvo za izgradnju partnerskih partnerstava. U ovoj se platformi sve njihove ponude temelje na CPA (Cost-Per-Action) znači da izdavači budu plaćeni samo kad korisnici pretvore u kupca, pretplatnika ili potencijalnog potencijalnog potencijalnog klijenta.

CJ Affiliate je vodeća svjetska mreža podružničkog marketinga koja je specijalizirana za programe za plaćanje performansi. Glavni cilj i perspektiva mrežnog sustava je postizanje rezultata za poslovanje širom svijeta. Pomažu u povezivanju prodavaonica s trgovcima kako bi svaki dan mogli doprijeti do milijuna potrošača na mreži. To je izuzetno popularno među podružnicama i malim web izdavačima.

CJ Affiliate može biti pametan ulaz za pridružene trgovce za pokretanje njihovih podružnica. Omogućuju im da podružnice u svakoj niši izgrade korisne odnose s trećim stranama. Doslovno postoje tisuće povezanih programa na koje se možete prijaviti putem CJ-a za sve, od kućne robe do web hostinga. Većina nudi jednostavne mogućnosti zarade putem CPA – samo kopirajte i zalijepite jedinstveni kôd da biste započeli sa zarađivanjem.

3. SEMrush

SEMrush je mrežna platforma za upravljanje vidljivošću

SEMrush jedan je od najistaknutijih alata za istraživanje ključnih riječi, popravljanje SEO pogrešaka i najvažnije analiza konkurencije. Ovom alatu vjeruju ugledni internet trgovci i kompanije širom svijeta. Čak i divovske tvrtke poput Forbesa, PayPal, Hyatt i Philips koriste ovaj alat za upravljanje svojom vidljivošću. Ima masivan sustav baza podataka od preko 46 milijuna domena i 120 milijuna ključnih riječi.

Kao pridruženi marketingu, važno je analizirati strategiju marketinga sadržaja konkurencije. SEMrush može pratiti mnoge čimbenike, uključujući organsko pozicioniranje domene, odredište URL-a na Google-ovim SERP-ovima, kopije oglasa s nagradama i njihove pozicije, CPC oglase, analizu konkurencije i tako dalje.

SEMrush vam omogućuje detaljnu analizu i procjenu postojećeg sadržaja. Ovo je sjajan način za praćenje i postizanje vaših ciljeva marketinga sadržaja.

Ali to nije sve. SEMrush se također može koristiti kao alat za reviziju sadržaja za vašu strategiju distribucije. Odmjerite svoje strategije marketinga sadržaja i koristite prijedloge SEMrush-a za poboljšanje kvalitete sadržaja kako biste povećali učinak. Najvažnije je da pomoću SEMrush-a možete poboljšati strategiju sadržaja sadržaja pomoću uključenih alata za nadzor sadržaja, praćenje posta i SEO predložaka sadržaja..

4. Ahrefs

Ahrefs SEO alati

Ahrefs je još jedan značajan alat za SEO i istraživanje ključnih riječi. Iako se to koristi u više svrhe kao što su analiza povratnih veza, istraživanje ključnih riječi, on-page revizije, analiza sadržaja itd., Veći naglasak stavlja na povratnu vezu nego na stranicu i ostale konkurentske funkcionalnosti.

Pomoću ovog alata, pridruženi trgovci mogu steći dubinski uvid u svoj povratni profil. To uključuje novu povratnu vezu, izgubljene povratne veze i web stranice koje se povezuju s oštećenim stranicama na vašoj web lokaciji (zajedno s rangom domene tih web lokacija). Kao affiliate marketing, također možete analizirati konkurentov rast povratne veze i usporediti ga s vašim. Postoji čak i odjeljak za analizu „propusta u sadržaju“ na vašoj web lokaciji u odnosu na konkurente, tako da možete precizirati ono što vašoj web lokaciji nedostaje..

U affiliate marketingu jedan je od prijeko potrebnih alata za prilagodbu SEO web stranice. U suprotnom, gotovo je nemoguće rangirati podružnicu, što na kraju završi neredom. Ahrefs olakšava affiliate trgovcima da brzo i učinkovito optimiziraju svoju web lokaciju. Na taj način mogu zaraditi više provizije tako što će svoje web stranice rangirati na najviše mjesto.

5. Affiliate Plugins

Ručno upravljanje partnerskim vezama uz promociju kao affiliate marketing je dosadan zadatak i dugotrajan zadatak. Ako ste WordPress korisnik, korištenje dodatka to sigurno može olakšati. Omogućujući vam više vremena za upravljanje ostalim aspektima vašeg poslovanja (ili čak drugim poslovima).

Ako ste korisnik WordPressa, srećom, imate puno mogućnosti. Konkretno kada su u pitanju dodaci za afilijacije. Samo pokrenite brzu Google pretragu. Naći ćete stotine pridruženih dodataka za svoje ciljeve. Neki dodaci rade samo za specifične partnerske programe, neki su općenitiji i mogu se koristiti u više partnerskih platformi.

AzonPress

AzonPress WordPress dodatak za Amazonove podružnice

Za suradnike Amazona, AzonPress moglo biti sjajno rješenje. Ovo je punopravni dodatak za upravljanje podružnicama koji stvari čini učinkovito i bez napora. Korisničko sučelje s administracijskim pločama bogatim značajkama omogućuje vam upravljanje procesom zarade podružnice što je potpuno zadovoljstvo raditi.

WooCommerce

WooCommerce besplatni WordPress dodatak

Info & DownloadView Demo

Ako tražite dodatak opće namjene, WooCommerce je odličan izbor. Iako nisu automatski, možete dodati razne proizvode treće strane u svoju trgovinu pomoću partnerskih veza. Affiliate proizvode je lako dodati, kao i svaki drugi proizvod. Jednostavno zapamtite da odaberete proizvod tipa “External / Affiliate”, zalijepite partnersku vezu, prilagodite tekst gumba i dodajte cijenu.

Otkrivanje partnera za WooCommerce

Otkrivanje partnera za WooCommerce

A ako idete s WooCommerce – možda bi bilo dobro instalirati i ovaj praktični dodatak. Uz instalirano podružničko otkrivanje za WooCommerce možete klikom na gumb dodati poruku brzog otkrivanja svim svojim vanjskim proizvodima. Samo uredite tekst i položaj iz svojih živih postavki Customizer WooCommerce.

Prilične veze

PrettyLinks Lite dodatak

Ali ako imate jednostavan blog, onda je dodatak poput PrettyLink. Ovaj jednostavni dodatak pokriva vaše partnerske veze kratkom “lijepom” i lako pamtljivom vezom. Na taj način vaše veze izgledaju bolje i možete ih se lako sjetiti kako biste ih mogli ponovo upotrebljavati u budućim postovima.

6. Yoast SEO

Yoast SEO dodatak

Ovo je vladajući WordPress SEO dodatak, oglas koji mora imati na bilo kojoj web stranici. Yoast SEO ima milijune preuzimanja – i lako je vidjeti zašto. Sa hrpom ugrađenih naprednih funkcija za XML sitemapove, meta stranica, preusmjeravanja URL-ova, otvoreni grafikon i još mnogo toga, to je uistinu i sve-u-jedno SEO rješenje za većinu WordPress web stranica.

Yoast je nadaleko poznat po svojim analitičkim osobinama. Ugrađene mogućnosti metaboxa u postovima i na stranicama pomažu vam u razvoju bolje uporabe ključnih riječi i održavanju odgovarajuće duljine sadržaja. Također provodi Flesch test čitanja kako bi utvrdio čitljivost čitavog vašeg posta, uz praćenje dužine rečenice, pasivne distribucije glasa i zaglavlja.

Kao pridruženi marketinški agent, jedan od vaših glavnih ciljeva trebao bi biti plasman na prvo mjesto u tražilicama. Yoast SEO može vam pomoći da se to dogodi i jednostavan je način za održavanje SERP ljestvice vaših web stranica.

7. Gramatički

Gramatički pomoćnik u pisanju

Grammarly je još jedan nevjerojatan alat za udružene trgovce koji redovito objavljuju. To je automatizirani alat za provjeru pravopisa i gramatike koji bi mogao biti od pomoći bilo kojem vlasniku web lokacije ili blogeru.

Gramatika igra savršenu ulogu kada je u pitanju provjera novih postova i brže uređivanje. Urednik Grammarly-a u stvarnom vremenu će vas obavijestiti kad god se napravi gramatička pogreška ili pogreška. Samo primijenite ispravak kako biste osigurali da je vaš sadržaj konzistentne kvalitete.

Jedan od najzanimljivijih aspekata Grammarlyja je taj što može razumjeti vibraciju vaše rečenice u korelaciji riječi. Znači da možete održavati svoj vlastiti glas za pisanje, čak i uz pomoć alata. Ponekad može pogrešno shvatiti stvarno značenje onoga što pokušavate otkriti. Ali ukupno, održava prilično dosljedan standard i primjetnu stopu točnosti.

8. Google Analytics

Google Analytics

Bez obzira na kojoj se niši nalazite, to može biti blog stranica ili trgovina u niši koja se odnosi na zdravlje, trebali biste razumjeti svoju publiku. Google Analytics je najopsežniji analitički alat dostupan za pridružene trgovce. Većina afilijacijskih trgovaca koristi ovaj alat kako bi vidjeli koliko posjetitelja dolazi na njihove pridružene stranice. Pomoću ovog izvrsnog alata mogu obavljati širok raspon dimenzijskih operacija. Kao affiliate marketing, možete podijeliti test, pratiti veze, pratiti pretvorbe, analizirati različita ponašanja i biti u stanju dokučiti stvarni uvid u način na koji korisnici komuniciraju s vašom partnerskom web lokacijom.

Mjereći prodaju, konverzije i analizirajući detaljne detalje vaše web stranice, Google Analytics pomaže vam oblikovati plan vašeg očekivanog uspjeha. Ovih dana gotovo svi pridruženi trgovci koriste Google Analytics kako bi procijenio uspjeh njihovih SEO ciljeva i ciljeva.

Da biste bili svjesni ukupnog događanja na vašoj web stranici i mjerili cilj, morate znati detalje interakcije ljudi kada posjećuju vašu web stranicu koliko dugo obično borave i najvažnije što stranice posjećuju na vašoj web stranici više ili manje. Ovaj rezultat analize omogućio bi vam razumijevanje cijele vaše web stranice i omogućio vam da poduzmete odgovarajuće korake za poboljšanje vaše pridružene web stranice.

Google Site Kit

Googleov komplet web stranica za WordPress

Pristupite svim svojim podacima usluge Google Analytics (i tonama više). Jednostavno instalirajte besplatni dodatak, a zatim upotrijebite veze na nadzornoj ploči da biste povezali Googleove usluge na vašu web lokaciju (detaljno smo to opisali u našem vodiču za Google Site Kit). To uključuje Google Analytics, kao i sve druge Googleove korisne alate i usluge poput Search Console, Adsense, Uvida u stranicu, Optimize i upravitelja oznaka.

Monster Insights

MonsterInsights Analytics za WordPress

Info & DownloadView Demo

Pomoću dodatka MonsterInsights možete jednostavno dodavati, prilagođavati i upravljati uslugama praćenja web mjesta Google Analytics na svojoj web stranici WordPress. Dodatak sadrži statistiku u stvarnom vremenu i praćenje oglasa, a kompatibilan je i s platformama za e-trgovinu. Na taj način možete bolje pratiti svoje performanse i optimizirati svoj partnerski marketing i SEO strategije.

9. Urednički kalendar

Urednički kalendar WordPress dodatak

Urednički kalendar je dodatak za zakazivanje sadržaja za strateško bloganje. Omogućuje vam planiranje i zakazivanje svih postova na vašoj web stranici, što može biti izuzetno važno ovisno o vašoj podružničkoj niši. Tech blogovi će htjeti planirati postove oko sljedećeg velikog Appleovog događaja, ili bi modni blog mogao zakazati članke ili videozapise oko tjedna mode. Možete olakšati stvari kada namjeravate objavljivati ​​svoj sadržaj samo držeći oči na jednom zaslonu. U idealnom slučaju ovaj alat čuva sve vaše materijale organizirane na vašoj web lokaciji.

Ovaj dodatak čini jednostavno i ugodno upravljanje postom. Od planiranja posta, stvaranja sadržaja pa sve do datuma objave – ukratko možete pratiti cijeli postupak. Možete zakazati postove prema datumima i vremenu ostanka s jedne ploče.

Povlačenje i povlačenje olakšava stvari uz promjenu datuma objave. Postoji nacrt ladice za upravljanje svim nacrtima postu na vašoj web lokaciji. Možete kontrolirati postove više autora istovremeno i uređivati ​​postove pomoću funkcije “brzo uređivanje”. Samo administrator i urednik mogu doživjeti sve značajke ovog dodatka. Autori mogu objavljivati, uređivati ​​i ponovo zakazivati ​​svoje postove. Sudionici mogu spremiti post samo u skici i premjestiti svoje postove, a pretplatnik može vidjeti kalendar.

Možete koristiti naše vodiče o izradi uredničkog kalendara kao i najbolje dodatke za upravljanje vašim uredničkim tijekom rada za još više savjeta.

10. MailChimp

Marketing putem e-pošte MailChimp

E-pošta je još uvijek jedan od dominantnih načina marketinga. Bez popisa pouzdanog alata za marketing e-pošte, ovaj bi post bio nepotpun. MailChimp robusna je platforma za marketing putem e-pošte koja olakšava sve vrste tvrtki i trgovaca. Za pridružene trgovce to može biti moćan alat za pokretanje marketinga putem e-pošte. Ovaj marketinški alat koristi se za slanje e-pošte kako bi se prodali odgovarajući proizvodi, dosegla ciljna publika i pretvara u prodaju.

Pomoću MailChimp-a možete kreirati biltene, postavljati kapljajuće kampanje, upravljati profilima pretplatnika, pratiti e-poštu i dodavati društveno dijeljenje. Uz to, njegov ugrađeni sustav analitike i ponovnog slanja omogućava trgovcima generiranje ad hoc izvješća. Štoviše, MailChimp nudi trgovcima unaprijed pripremljene predloške i mogućnost izrade drag & drop alata kako bi dizajn biltena bio vrlo lak.

Drugi važan aspekt upotrebe MailChimp-a je taj što možete pokrenuti A / B testiranje pomoću ovog alata. Moguće je testirati koja linija predmeta ili vrijeme isporuke najbolje funkcionira uz minimalan pristup. Na svakom testu možete dobiti nekoliko varijacija poput različitih vremena slanja, sadržaja, tema i slika itd. Slično tome, MailChimp omogućava segmentiranje popisa za slanje poruka. Tako možete izdati ciljane kampanje za veće konverzije.

Ukratko, rekao bih vam da, kao pridruženi trgovac, dobili biste četiri moraju sadržavati napredne značajke MailChimpa. To su marketinška automatizacija, napredna segmentacija, praćenje performansi i A / B testiranje.

MailChimp za WordPress

MC4WP: Mailchimp za WordPress

Ali da biste koristili one alate koje prvo morate sastaviti svoj popis e-pošte. Dobri MailChimp WordPress dodaci olakšavaju dodavanje obrasca za prijavu ili optin na vaše web mjesto. Odličan izbor je popularni besplatni dodatak MailChimp for WordPress koji dodaje jednostavne, mobilne spremne obrasce za prijavu za vaše web mjesto. Dodatak je također kompatibilan s popularnim dodacima kao što su obrazac za kontakt 7, MemberPress, WooCommerce i još mnogo toga – pruža vam mnoštvo mogućnosti za povećanje broja pretplatnika.


Uspjeh u affiliate marketingu ovisi o toliko mnogo faktora. Ona uzima u obzir vašu kreativnost, vaš način pristupa tržištu i korištenje pravih marketinških alata podružnica. Najvažnije je da to ovisi o sposobnosti implementacije vašeg znanja u ogromnom konkurentnom svijetu affiliate marketinga.

Istina je da pridruženi trgovci već imaju tonu na svom tanjuru. Većina trgovaca samouka uče putem pokušaja i pogreške. Ali u slučaju pridruženih trgovaca, sitne pogreške mogu rezultirati gubitkom profita od jednog dana. Ne pravite nenamjerne nezgode – umjesto toga, upotrijebite gore spomenute alate za pokretanje podružnice i održavanje.

Nadam se da vam je ovaj članak pomogao da smislite prave alate za vaš affiliate marketing koji će vam s vremenom omogućiti zarađivanje partnerskih provizija. Ako imate nešto za podijeliti u vezi s problemom ili bilo što pitati, unesite svoj upit u odjeljak za komentare u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me