10 alata za olakšavanje rada s WordPressom

Awesome Alat koji olakšava rad s WordPressom

Kladim se da smo u dogovoru kad kažem da je život već težak kakav jest. Suviše je kratko i s ograničenim vremenom da učinite sve na svom popisu kanta za WordPress i budete sve što ste ikada željeli, a imate nekoliko sjajnih alata za pomoć u borbi s doista spasiteljskim radom.


Ovih 10 fenomenalnih alata učinit će vam ludo produktivnim i vaš WordPress život mnogo lakšim. Dobit ćete više posla u kraćem vremenu. Što znači da ćete imati više minuta u danu da provedete s obitelji ili uživate u stvarima za koje tako naporno radite.

10 fenomenalnih alata za olakšavanje života WordPress-a

Nabavite olovku i nešto papira kako ćemo vam olakšati WordPress život 10X. Miješamo besplatne i vrhunske alate jer, ponekad, sjajne stvari u životu nisu besplatne. Vrhunski alati su, međutim, relativno jeftini (a ako na ovom popisu ne vidite svoj omiljeni alat ili imate pitanje ili prijedlog, ne oklijevajte komentirati na kraju posta).

1. Yoast SEO

10 fenomenalnih alata za olakšavanje života s WordPressom

WordPress SEO i SEO općenito nisu igra djeteta. Jedna pogreška i Google neće oklijevati što vas čeka na suho. Ipak, dobro je rangirati ključne riječi u Googleu (ostale tražilice jednostavno slijede IMHO odijelo) jednostavno je kao i pita, još više s dodatkom kao što je Yoast SEO.

Otkako sam prije par godina skočio na WordPress traku, Yoast SEO je bilo moje go-to SEO rješenje. Zahvaljujući ovom dodatku i toni pažljivo napisanog SEO sadržaja, na Googleu smo zauzeli prvo mjesto na nekoliko ključnih riječi.

Ali zbog čega se Yoast SEO ističe među mnogim drugim WordPress SEO dodacima? Za početak, Yoast SEO vam pomaže stvoriti čitljiv sadržaj koji je stručno optimiziran za woo tražilice izravno iz vašeg urednika postova!

Ostale značajke uključuju krušne mrvice, kanonske URL-ove, unutarnje prijedloge za povezivanje, uvid u sadržaj, upravitelj preusmjeravanja i podršku 24/7 između ostalih. Ovaj alat isporučuje se u dva okusa, besplatnoj i premium verziji koja košta 89 dolara.

Saznajte više o Yoast SEO-u

2. Awesome Screenshot

10 fenomenalnih alata za olakšavanje života wordpressa

Vidite snimke zaslona u ovom postu? Pa, zgrabio sam ih koristeći Awesome Screenshot zahvaljujući Dev Sharma iz WPKube koji mi je predstavio ovaj sjajni alat.

To mi je puno olakšalo život na blogu o WordPressu, jer sam prethodno morao koristiti prt sc (Print Screen), MS Paint i Photoshop koji su uključivali puno koraka.

Alat dolazi s brojnim značajkama koje čine bilješke, snimanje i uređivanje snimaka zaslona / lokalnih slika u šetnji parkom. Postoji prijenos s jednim klikom koji dijeli vaše snimanje s povjetarcem.

Možete ugrabiti cijelu stranicu, radnu površinu, vidljivi dio prozora preglednika, odabir stranice, odgoditi snimanje i urediti svoje snimke prema sadržaju vašeg srca. Štoviše, oni nude diktafon koji košta 19,99 dolara godišnje.

Awesome Screenshot ima proširenja za Mozilla Firefox i Chrome i samostalnu Chrome aplikaciju koja je čudo za korištenje.

Saznajte više o Awesome Screenshot

3. FileZilla

10 fenomenalnih alata za olakšavanje života wordpressa

Bez pravog alata premještanje datoteka s vašeg tvrdog diska na udaljeni poslužitelj uzrokuje migrene. U kategoriji FTP-a, FileZilla zaista nosi dan za vašu, ali to sam samo ja.

Ali možete li me kriviti za to što volim FTP alat koji je nevjerojatno jednostavan za korištenje? Sve dok imate ispravne vjerodajnice za prijavu, možete pristupiti svom web poslužitelju i premještati datoteke poput šefa.

Na primjer, možete preuzimati datoteke / mape s web poslužitelja jednostavnim povlačenjem i ispuštanjem. Da ne spominjemo, FileZilla dolazi s fantastičnim sigurnosnim postavkama koje vam nude siguran pristup vašoj WordPress web mjestu kako biste učinili kako hoćete.

Možete stvoriti datoteke na vašem poslužitelju izravno sa radne površine, lako mijenjati dozvole datoteka i učiniti mnogo više. FileZilla je besplatni FTP klijent s otvorenim izvorom, što zaslađuje posao.

Saznajte više o FileZilla

4. RegistracijaMagična

10 fenomenalnih alata kako bi vaš wordpress život bio lakši za registraciju

Kao WordPress korisnik, očito ćete u nekom trenutku trebati stvoriti obrasce. S tim u vezi, primijetit ćete da je sustav za registraciju korisnika WordPress-a ograničen u funkcionalnosti.

Upravo zbog toga vam je potreban RegistrationMagic, dodatak za registraciju i upravljanje steroidima.

Ukratko, RegistrationMagic vam pomaže da “… napravite prilagođene obrasce za registraciju korisnika, prihvaćate plaćanja, pratite prijave, upravljate korisnicima, analizirate statistiku, dodijelite korisničke uloge i još mnogo toga!” Iz tog jedinog citata, možete reći da ovaj dodatak teži podizanju.

Da bismo vam pružili bolju sliku, pogledajte neke od stvari koje ovaj loš momak može učiniti. Prvo, možete stvoriti neograničen broj korisničkih obrazaca za registraciju, svaki s različitim poljima. To znači da među ostalim možete čak prihvatiti privitke datoteka na obrascima.

RegistracijaMagični se isporučuju s početnom korisničkom stranicom koja omogućuje vašim korisnicima da se registriraju na vašoj web lokaciji, prijavljuju se, prenose prijave, provjere transakcija i resetiraju lozinke između ostalog..

Ovaj dodatak sjaji u upravljanju korisnicima, što je s intuitivnom nadzornom pločom koja vam pomaže da pratite predaje obrazaca, postavljanje plaćanja za plaćene korisnike, filtriranje obrazaca ovisno o datumu / vremenu i još mnogo toga.

Na WordPressu je dostupan besplatan okus RegistrationMagic-a, ali najbolje mogućnosti mogu se naći u pro verziji dostupnoj na RegistrationMagic.com.

Saznajte više o RegistrationMagic-u

5. Prilične veze

10 fenomenalnih alata za olakšavanje života s WordPressom

Umjesto da koristi gadnu vezu poput https://www.example.com/dp/B00TQ1PB/ref=s9_acsd_bw_wf_a_dlpec1f4_cdl_1?, možete upotrijebiti dodatak Pretty Links da biste stvorili vezu s prijateljskim brojem korisnika, poput https://yoursite.com/product-name. Ova druga veza je ljepša i lakše se širi.

Drugim riječima, Pretty Links pomaže vam da skratite veze koristeći vlastitu domenu umjesto da se oslanjate na usluge skraćivanja veza treće strane kao što su bit.ly ili tinyurl.com. Svaku vezu koju stvorite možete preusmjeriti na bilo koji drugi URL po vašem izboru.

Uz to, Pretty Links dolazi s mehanizmom za praćenje veza koji vam prikazuje broj klikova koje veze ostvaruju, odakle su klikovi došli, domaćin, preglednik i operativni sustav.

Ovaj je alat sjajan za korisnike WordPressa koji žele pratiti veze u e-porukama, čistiti partnerske veze i dijeliti veze na društvenim mrežama, komentarima i forumima.

Saznajte više o lijepim vezama

6. Uspjeh vodi

10 fenomenalnih alata za olakšavanje napredovanja svog wordpress života

Bez obzira imate li malo ili veliko internetsko poslovanje, marketing putem e-pošte jedan je od najboljih načina za dosezanje ciljne publike i povećanje stope konverzije. Smatrajte to direktnim sredstvom za kontakt sa svojim perspektivama.

Ali prije nego što počnete slati marketinške poruke svojim potencijalnim klijentima, morate prikupiti relevantne informacije o publici, kao što su ime, adresa e-pošte i sve ostalo što vam treba. I koji je bolji način za snimanje ove informacije od korištenja Thrive Leads?

Ovaj alat za izradu popisa sadrži sjajne značajke kao što je SmartExit za privlačenje posjetitelja prije nego što napuste web mjesto, A / B testovi, precizno ciljanje, prekrasne animacije, mogućnosti pokretanja, neograničeni obrasci za prijavu, integracija s više platformi za marketing e-pošte i detaljna izvješća među drugi.

Thrive Leads je vrhunski alat. Licenca za jedno mjesto vratit će vam jednokratnu naknadu u iznosu od 67 dolara. Ostali planovi uključuju paket od 97 dolara za 5 web lokacija, 15 licenčnih paketa koji košta 147 dolara i 19 dolara mjesečno paket za napredovanje članova za neograničene web stranice.

Saznajte više o uspješnom uspjehu

7. WAMP

10 fenomenalnih alata za olakšavanje života WordPressa

Što više naučite o WordPressu, lakši vam je život što se tiče rada sa platformom. Najbolji način da saznate više o WordPressu je zaroniti izravno i testirati stvari sami.

Ipak, trebate web poslužitelj da biste pokrenuli bilo koju instancu WordPress-a. U isto vrijeme, kupovina imena domene i prijava na račun za web hosting ne bi imalo smisla u smislu troškova ako želite samo testirati WordPress vode.

Što WordPress korisnik treba učiniti? Drago mi je da ste pitali. Na svoj PC možete instalirati WordPress koristeći alat poput WAMP. WAMP je akronim za Windows Apache MySQL i PHP. Na jeziku laika, WAMP instalira web poslužitelj na vaše računalo.

S web poslužiteljem možete instalirati onoliko primjeraka WordPressa koliko želite testirati što god želite. Ako imate Mac, možete ga koristiti MAMP ili XAMPP.

Saznajte više o WAMP-u

8. Chrome alati za razvojne programere

10 fenomenalnih alata koji će vam olakšati život wordpressa

Kakav je to bio spasitelj života. Alat za razvojne programere Chrome (DevTools) važan je dio preglednika Google Chrome o kojem većina WordPress početnika ne zna.

Da bi vam uštedio napetost, Chromeovi alati za razvojne programere su u vaše ruke prepunili moć web stvaranja i uklanjanja pogrešaka.

Zahvaljujući DevTools, možete imati dubok pristup unutrašnjosti svoje WordPress stranice izravno iz prozora preglednika. Zašto je važan takav pristup?

Pa, možete privremeno urediti web mjesto bez da zapravo promijenite svoj kôd, vidjeti probleme s izgledom, pronaći problematični kôd, provjeriti vrijeme učitavanja web lokacije i igrati se s JavaScript-om između ostalog..

Alat za razvojne programere Chrome ugrađeni su u Google Chrome, što znači da svu ovu fantastičnost dobivate besplatno. Da biste pristupili DevTools, samo desnom tipkom miša kliknite bilo koji element stranice i odaberite Pogledajte element. U nastavku pogledajte kako sam promijenio početnu stranicu WordPress.org:

10 fenomenalnih alata za olakšavanje života WordPressa u devtools WP promjenama

I samo da budemo fer, evo vam Dodatak za web programere za Mozilla Firefox.

Saznajte više o Chrome DevTools

9. NotePad++

10 fenomenalnih alata kako bi vaš wordpress život bio lakši bilježnica plus plus

Dok radite s WordPressom, možda biste se trebali posuti i zaprljati i sami pisati kôd. Možda želite stvoriti vlastitu podređenu temu, dodati neki kôd u svoju .htaccess datoteku, urediti wp-config.php ili dodajte funkcije svom functions.php datoteka između ostalog.

A budući da vam kôd brzo može izaći iz ruke, potreban vam je sjajan uređivač koda koji vam pomaže da ostanete pri vrhu, a da pritom ne prođete bez problema. NotePad ++ omogućuje nevjerojatno jednostavno pisanje koda na više programskih jezika.

Uz značajke kao što su isticanje i preklapanje sintakse, pretraživanje i zamjena funkcionalnosti, karta dokumenata, atraktivan GUI, automatsko dovršavanje i još mnogo više, pisanje koda nikada nije bilo lakše.

Saznajte više o NotePadu++

10. Googleov alat za planiranje ključnih riječi

10 fenomenalnih alata koji će olakšati život s WordPressom google planerom

Sadržajni marketing i SEO idu ruku pod ruku koliko god generirali ciljani promet. Da biste pobijedili što se tiče marketinga sadržaja i SEO, potrebno vam je pronicljivo istraživanje ključnih riječi. Kako ćete drugačije reći koje teme zanimaju vaše čitatelje?

Možda vam je ponestalo ideja za temu. Kako dolazite do novih ideja za održavanje i pokretanje svojih mehanizama za marketing sadržaja? Ponovo vam je potrebno pravilno istraživanje ključnih riječi da biste odredili teme koje čitatelji žele pročitati.

Vidite, vaši čitatelji koriste ključne riječi da pronađu teme i proizvode. Ako možete pronaći ove ključne riječi, na pola ste vrata. Ako ste pročitali ovo do sada, rado ćete saznati da je pronalaženje ključnih riječi jednostavno kao rad Google Planera za ključne riječi.

Google je besplatan alat koji vam omogućuje generiranje ideja za ključne riječi oko vaše glavne teme.

Saznajte više o Google Planeru ključnih riječi

Sada preko tebe

Koji alati olakšavaju vaš WordPress život? Jesmo li izostavljali vaše omiljene alate WordPress? Na našem blogu potražite više alata WordPress za poslovanje ili podijelite s nama u odjeljku za komentare u nastavku. Vidimo se oko!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me