WPForms pregled: najbolji dodatak za obrazac Premium Contact?

WPForms pregled: najbolji dodatak za kontaktni obrazac Premium

Svaka web stranica mora posjetiteljima ponuditi način da stupe u kontakt. Obrazac za kontakt obično je najbolje rješenje – brzi su, intuitivni za upotrebu, a vi posjetite svoje web mjesto.


Kao takav sastavni dio uspješnih web stranica, nije iznenađujuće saznati da postoji mnoštvo visokokvalitetnih dodataka kontaktnih obrazaca dostupnih korisnicima WordPressa. U ožujku 2016. na areni se pridružio još jedan natjecatelj: WPForms.

WPForms

Kada je u pitanju rodovnik pluga, malo se tko može natjecati. WPForms osnovan je usred suradnje Syeda Balhika i Jareda Atchisona – Syed je najpoznatiji kao glavni umjetnik koji stoji iza WPBeginner, OptinMonster i MonsterInsights.

Uz puno natjecanja u prostoru za kontaktne obrasce – zauzimajući oboje besplatno (Kontakt obrazac 7) i premium (Gravity Forms) kraj spektra – treba li nam stvarno dodatni dodatak za kontaktne obrasce?

Pa, WPForms obećava da će biti sve što dodatak za kontakt kontaktira Treba li biti: moćan i suludo upotrebljiv. No, ispunjava li WPForms očekivanja ili su to obećanja njegovih programera daleko od važnosti? Danas smo pregledali pro verziju WPForms-a kako bismo to saznali.

cijena

Prije nego što počnemo, hajde da razgovaramo o novcu. WPForms nudi četiri cjenovna plana:

 • Osnovni, temeljni ($ 39 / godina) – Samo osnovni dodatak. Može se koristiti na jednoj web stranici.
 • Plus (99 USD godišnje) – Jezgrani dodatak, plus zbirka dodataka za automatski odgovor. Vrijedi na tri stranice.
 • Prof (199 USD godišnje) – Jezgrani dodatak i čitav niz dodataka, uključujući integraciju gateway-a plaćanja i uvjetnu logiku. Koristite ga na do 20 web mjesta.
 • Elita (299 USD) – Neograničena, doživotna licenca za temeljni dodatak i kompletan set dodataka.

U ovom ćemo pregledu izdvojeno testirati značajke jezgrenog dodatka, tako da možete vidjeti što Osnovni, temeljni licenca je sposobna. Također ćemo imati zaseban pogled na to što WPForms može učiniti s instaliranim dodacima.

Korištenje WPFormsa

Započnimo ovaj pregled pokazujući kako je jednostavno izgraditi osnovni obrazac pomoću samo jezgrenog dodatka. Nakon što ste kupili licencu, prvi korak je preuzimanje jezgrenog dodatka s web stranice WPForms – datoteka je nazvana wpforms.zip.

Instalirajte dodatak navigacijom do Dodaci > Dodaj novi > Prenesite dodatak a zatim pregledavanje i odabir wpforms.zip datoteka. Klik Sada instalirati > Aktivirajte dodatak.

Instalacija WPFormsa

Upotrijebite svoj sjajni novi dodatak WPForms > Dodaj novi. Ovo će otvoriti prilagođeno sučelje WPForms.

WPForms sučelje

Ako znate put oko nadzorne ploče WordPressa, to bi vam u početku moglo izazvati zabrinutost. Međutim, ne trebate brinuti, jer je korisničko sučelje WPForms čisto i jednostavno izravno.

Predlošci WPForms

Dodatak se isporučuje sa zbirkom šest predložaka s kojima radite.

 • Jednostavan kontakt obrazac
 • Zatražite obrazac za ponudu
 • Obrazac prijedloga
 • Obrazac za prijavu na bilten – za Plus korisnici i više.
 • Obrazac za naplatu / narudžbu – za profesionalac korisnici i više.
 • Obrazac donacije – za profesionalac korisnici i više.

Ove su predloške korisna značajka jer vam daju unaprijed izrađeni obrazac za rad s kojim se može pokazati da uistinu možete uštedjeti vrijeme. Na primjer, ako vam je potreban samo osnovni obrazac za kontakt, možete kliknuti na Jednostavan kontakt obrazac opcija.

WPForms Jednostavan kontakt obrazac

Ovo dolazi samo sa bitnim poljima: ime, e-pošta i poruka. Ako je ovo sve što vam treba, vaš obrazac je spreman za ugradnju odmah – za ovo je trebalo ukupno 15 sekundi.

Naravno, tu su i Prazan oblik opcija koja vam omogućuje da sastavite obrazac ispočetka. U svrhu ovog pregleda, testirat ćemo čitav niz značajki dodatka, počevši od funkcionalnosti alata za pravljenje i povlačenje oblika. Za to nam je potrebno prazno platno, pa kliknite Prazan obrazac.

WPForms polja

WPForms podržava 22 polja različite složenosti i podijeljen je u tri kategorije: standardna polja, fantastična polja i polja plaćanja – neka od tih polja moraju biti integrirana s premijskim dodacima, iako.

WPForms prazan obrazac

Da biste dobili predodžbu o tome što temeljni dodatak može raditi, evo nekoliko najvažnijih polja:

 • Tekst u jednom retku – osnovno tekstno polje za kratke odgovore.
 • Tekst stavka – daje dodatni prostor za pisanje cjelovite poruke.
 • padajući – odaberite opciju s padajućeg popisa.
 • kućice – odaberite više opcija.
 • Više izbora – provjerite odabir iz radio okvira.
 • Lozinka – odaberite lozinku.
 • Prijenos datoteke – pošaljite datoteku putem vašeg kontakt obrasca.
 • Prijelom stranice – pretvara obrazac za kontakt s jedne stranice u obrada na više stranica.

Možete dodati onoliko polja koliko želite koristeći funkciju povlačenja i ispuštanja dodatka. To možete koristiti i za ponovnu narudžbu polja.

Svako polje nudi široki skup opcija – ove su opcije specifične za polje koje uređujete. Samo kliknite naslov polja da bi se prikazala ploča s mogućnostima koja se prikazuje s lijeve strane zaslona.

Postavke WPFormsa

Ploča s mogućnostima podijeljena je na dva dijela. Standardne opcije omogućuju vam da odredite oznaku za svako polje (iznad teksta), opis (objašnjava šta polje znači i prikazuje se ispod teksta), kao i da li je posjetitelj potreban da ispuni polje.

Dalje prema odjeljku s opcijama, kliknite da biste otvorili Napredne opcije. Oni vam omogućuju da konfigurirate veličinu polja i bilo koje zadane vrijednosti / tekst rezerviranog mjesta. Ovaj vam odjeljak također omogućava da radite neke CSS magije kako biste prilagodili dizajn svog obrasca.

Postavke obrasca

Prije nego što se vaš obrazac može upotrijebiti, nekoliko je dodatnih postavki koje ćete konfigurirati – to ćete učiniti navigacijom do postavke ploča.

Postavke obrasca WPForms

Postavke su podijeljene u tri odjeljka s karticama i svi su vrlo intuitivni za upotrebu.

 • Općenito – dajte obrascu ime i opis, odaberite tekst gumba za slanje i omogućite protu-neželjenu medo za smanjenje pošiljanja neželjene pošte.
 • Obavijesti – odredite na koju adresu e-pošte šalju se prijave.
 • Potvrda – upišite kratku poruku za potvrdu ili posjetitelje preusmjerite na namjenski URL nakon uspješne prijave.

Kada završite, ne zaboravite kliknuti gumb Uštedjeti gumb u gornjem desnom kutu zaslona. Sada je u redu vaš obrazac!

Umetanje obrasca

WPForms omogućuje nevjerojatno jednostavno dodavanje obrasca u bilo koji post, stranicu ili prilagođenu vrstu posta. Dostupne su tri opcije.

WPForms ugradi obrazac

Prvi je klik na Ugraditi gumb na vrhu korisničkog sučelja WPForms. Prikazuje se lightbox koji sadrži kratki kôd WPForms. Kopirajte to, a zatim ga zalijepite u WordPress vizualni uređivač na relevantni post / stranicu.

WPForms Text Editor

Ako zaboravite kopirati kratki kôd, to nije problem – druga opcija omogućuje vam umetanje obrasca izravno iz uređivača teksta WordPress. Sve što trebate učiniti je kliknuti na Dodajte obrazac gumb neposredno pokraj Dodajte medij.

Tu se pojavljuje i mali okvir okvira iz kojeg možete odabrati odgovarajući obrazac – možete odabrati želite li prikazati naslov i opis obrasca. Kada ste sretni, kliknite Dodajte obrazac, i dodatak će dodati relevantni kratki kôd vašem sadržaju.

WPForms Widget

Posljednja opcija je upotreba namjenskog widgeta WPForms – Izgled > Widgeti. Jednostavno povucite widget WPForms u relevantno područje widgeta, a zatim možete odabrati oblik koji želite prikazati s padajućeg popisa.

WPForms dodaci

Da biste pristupili kompletnom kompletu značajki WPForms-a, morate nadograditi licencu. Ovo otključava dodatke koji proširuju funkcionalnost jezgrenog dodatka – dodaci otključani ovise o vrsti vaše licence.

To pretvara WPForms iz dodatka za kontaktni obrazac jednostavnog za upotrebu u potpuno drugačiju zvijer – možete stvoriti obrasce za puno pametnih i inovativnih svrha.

Do danas, WPForms se može pohvaliti kolekcijom od sedam dodataka. Podijeljene su u četiri kategorije:

 • Dodaci za automatski odgovor (aweber, MailChimp i GetResponse) – proširite popis e-pošte stvaranjem stilskih obrazaca za prijavu.
 • Dodatci za naplatu (PayPal Standard i Stripe) – izgraditi potpuno funkcionalne obrasce za odlazak.
 • Uvjetni logički dodatak – prikazivanje / sakrivanje polja na temelju prethodnih odgovora korisnika.
 • Dodatak za registraciju korisnika – sastavite prilagođene obrasce za registraciju za svoju web stranicu WordPress.

Zip datoteke možete preuzeti za svaki dodatak iz odjeljka za preuzimanje vašeg WPForms računa. Međutim, učitavanje jednog po jednog je zamorno; srećom, postoji lakši način njihovog instaliranja.

WPForms licenčni ključ

Prvo moramo aktivirati svoju licencu, tako da WPForms zna koji su nam dodaci dostupni. Da biste to učinili, krenite na WPForms > postavke, zalijepite licenčni ključ u prazno polje, a zatim pritisnite Uštedjeti.

WPForms Install Addons

Sada, možete ići do WPForms > addons. Moći ćete vidjeti dodate koji su vam dostupni, a one koje želite instalirati možete kliknuti klikom na Instalirajte Addon tipke. Nekoliko sekundi kasnije dodatak možete aktivirati i tada ih možete slobodno koristiti.

Dodaci za automatsko odgovaranje

Uzgoj popisa e-pošte dugo se smatra svetim gralom internetskog marketinga. Kao takav, najuspješniji webmasteri imaju instaliran dodatak za prijavu – pogledajte neke od najboljih ovdje.

Međutim, WPForms mogu izgraditi vlastite obrasce za prijavu, štedeći troškove namjenskog dodatka. Dostupna su tri dodatka koja vam omogućuju integraciju tri najpopularnije usluge marketinga putem e-pošte – Aweber, MailChimp i GetResponse. Postoji i specijalizirani predložak pomoću kojeg možete proširiti popis e-pošte – kako biste maksimizirali konverzije, a sastoji se od samo nužnih polja: imena i adrese e-pošte.

WPForms Autoresponder Integration

Svoj obrazac možete integrirati sa svojim autoresponderskim uslugama navigacijom do Marketing kartica. Odaberite željenu uslugu, a zatim pritisnite Dodajte novu vezu opcija. Trebat ćete dodati API / autorizacijski kod svoje usluge, a zatim trebate krenuti.

WPForms obrazac widgeta

Obrasci za prijavu izgledaju relativno jednostavno, ali se dobro pretvaraju u područjima widgeta.

Oglasni dodaci

Ovo su moji omiljeni dodaci koji omogućuju unovčavanje web mjesta pretvaranjem obrazaca u blagajnu e-trgovine. Postoje dva dodatka za pristup gatewayu – Stripe i PayPal Standard.

WPForms obrazac za naplatu

WPForms nudi predloženi obrazac obrasca za narudžbu. Postoje i četiri napredna polja plaćanja:

 • Pojedinačni predmet – priložiti novčanu vrijednost polju, koje posjetitelji mogu odabrati.
 • Više stavki – dodajte različite stavke u jedno polje, a zatim odredite vrijednost svakog.
 • ukupno – povećava vrijednost odabira posjetitelja.
 • Kreditna kartica – omogućuje posjetiteljima da unose podatke svoje kartice kako bi izvršili plaćanje.

WPForms Gateways za plaćanje

Prolazi za plaćanje konfiguriraju se navigacijom do Plaćanja kartica. Možete uskladiti obrazac s odabranim pristupnikom plaćanja upisom svoje adrese e-pošte PayPal ili API koda Stripe.

Dodatak uvjetnoj logici

Uvjetni logički dodatak je još jedno izuzetno korisno proširenje. Omogućuje vam prilagođavanje obrazaca na temelju odabira posjetitelja kako bi se izbjegla suvišna polja.

Na primjer, i slijedeći od dodataka za naplatu, posjetitelju možete ponuditi izbor usluge PayPal ili plaćanje kreditne kartice. Ako posjetitelj odabere “PayPal”, očito nema potrebe tražiti podatke o kreditnoj kartici.

WPForms uvjetna logika

Uz instalirani dodatak uvjetnoj logici, svako polje dobiva dodatnu ploču u odjeljku s postavkama – kondicional. Ako potvrdite potvrdni okvir da biste omogućili uvjetnu logiku, polje će se prikazati samo ako ispunjeni su određeni uvjeti. Na primjer, možete odlučiti prikazati / sakriti polje ako posjetitelj daje određeni odgovor na jedno od prethodnih polja.

Presuda

Sve u svemu, WPForms je izvrstan dodatak koji zasigurno ispunjava obećanja programera o dodatku koji je jednostavan za upotrebu s moćnim setom značajki.

Na donjem kraju cjenovnog spektra temeljni je dodatak savršeno usavršen za one koji žele dodati jednostavne obrasce na svoju web stranicu. Izuzetno sučelje je vrlo intuitivno i korak je na korak od mnogih njegovih rivala. Na raspolaganju je veći broj predložaka, dobar izbor osnovnih i naprednih polja, tako da možete imati konfiguriran obrazac i raditi u nekoliko minuta.

Uz premium licence dostupne su naprednije značajke i za mene su to prodavači izložbi. Ovi premium dodaci integriraju se u vaše obrasce i dodaju snažne i inovativne značajke koje vam omogućuju izradu prilagođenih obrazaca za specijalističke zahtjeve – uključujući obrasce za registraciju, prijavu i odjavu.

WPForms je, bez sumnje, jedan od najboljih dodataka za kontaktne oblike koji se lako preporučuje. Preuzmite Lite verziju besplatno ako želite sami testirati neke njegove značajke prije nego što otvorite novčanik!

Što mislite o WPFormsu? Javite nam se u odjeljku s komentarima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map