Vodič za pokretanje hostinga za WordPress WordPress

SiteGround je popularna web hosting tvrtka koja nudi i fantastičan WordPress hosting. U ovom ćemo postu pogledati što SiteGround može ponuditi i dati vam vrhunac u onome što se nalazi pod haubom njihovog vrhunskog GoGeek Hosting plana.


Pogledajte Hosting planove za WordPress

Što tražiti u host-u za WordPress

Volimo WordPress i znamo da to činite, stoga je važno pronaći hosting koji zadovoljava vaše specifične potrebe za WordPress. Bez obzira jeste li početnik ili profesionalac, treba uzeti u obzir puno vremena – produženje, podrška, sigurnosno kopiranje i još mnogo toga. Evo nekoliko ključnih komponenti koje treba potražiti prilikom odabira domaćina WordPressa.

Troškovi hostinga

Cijene su vjerojatno jedan od najvećih problema za većinu blogera i tvrtki. Unatoč onome što možda želite, mogućnosti vašeg hostinga vjerojatno će biti ograničene vašim proračunom. Srećom svi fenomenalni web i WordPress hosting planovi SiteGround su vrlo pristupačni. Osim toga, ako kliknete ovdje za pregled SiteGround Hosting planova, možete dobiti hosting počevši od samo 3,95 USD mjesečno – što je 60% niže od njihove standardne cijene.

Instalacija jednim klikom

Ako vam je WordPress ili tek nova stranica u izradi web stranica, dobra je ideja pronaći hosting koji ima jednostavnu instalaciju WordPressa jednim klikom, tako da ne morate ništa ručno raditi. SiteGround ima čarobni čarobnjak za postavljanje koji instalaciju WordPress-a čini tako jednostavnom da ga možete učiniti za bukvalno samo nekoliko minuta.

Automatska ažuriranja

S izdanjem WordPressa 3.7 stigle su i automatske nadogradnje za održavanje i sigurnost, ali još uvijek morate nadograditi veća ažuriranja. Ali ako pronađete domaćina koji će se sjećati da ovo učini za vas, nikada nećete propustiti ažuriranje. SiteGround sadrži automatska ažuriranja za WordPress, tako da uvijek znate da je vaša instalacija ažurirana.

Sigurnosne kopije

Ako niste sigurni u svoje sposobnosti, najbolje je pronaći domaćina koji osigurava sigurnosne kopije ili vraćanje bodova za vas. SiteGround, na primjer, uključuje besplatne dnevne sigurnosne kopije sa svim njihovim planovima hostinga – izvrsna alternativa uslugama ili dodacima treće strane kao što su Backup Buddy.

Podrška 24/7

Ovo je veliko. Nikad ne znate kada biste mogli naići na problem s web hostingom, pa je ključno imati pristup podršci kad vam zatreba. SiteGround nudi 24/7 podršku putem telefona, chata i karata, pa čak i ako imate problema s lošim pristupnikom u 2 ujutro, možete zatražiti pomoć. Osim toga, SiteGround ima posebno obučeno osoblje koje vam može pomoći u vezi s WordPressom i dodavanjem određenih problema na koje naiđete, tako da znate da dobijate točne odgovore na sva svoja pitanja..

Garancija na vrijeme

Mnogi domaćini, uključujući SiteGround, imaju 99,9% jamstva za produženje vremena. To znači da bi web mjesto trebalo biti manje od 0,1% vremena (obično je to za održavanje poslužitelja), tako da ne predstavlja neugodnosti za vas ili vaše čitatelje..

Posjeta po mjesecu

Kad odaberete plan od domaćina, obavezno odaberite onaj koji zadovoljava vaše potrebe, posebno u pogledu prometa. SiteGround nudi tri glavna plana (StartUp, GrowBig & GoGeek) svaki s različitim namjeravanim razinama prometa (10k, 25k i 100k). Na taj se način želi brzo održavati vaše web mjesto, svakako odaberite plan koji je pravi za vaš promet. Ako dobijete puno prometa, ali kupnja plana koji nije stvoren za obradu vaše web stranice će biti spora, tako da ne štedite na svom hostingu!

Širina pojasa

Za novu web lokaciju 5GB ima dovoljno prostora za smještaj vašeg sadržaja. No kako vam web stranica raste, trebat će vam više. Planovi SiteGround počinju od 10 GB i kreću se od tamo. Opet je važno odlučiti koji plan ima značajke koje su vam potrebne. Ako želite korisnicima pružiti puno sadržaja za preuzimanje, trebat će vam plan s mnogo više prostora.

Ubrzati

Bez obzira koji host ili plan odabrali, brzina je jedna od glavnih briga za bilo kojeg WordPress korisnika. Želite domaćina s brzim poslužiteljima. To znači čvrst hardver i fenomenalno predmemoriranje. SiteGround je daleko ispred ovog, pa čak nude i svoj SuperCacher dodatak koji uključuje 3 razine predmemoriranja. Pogledajte njihov članak na Saznajte više, ali u osnovi su WordPress korisnici (poput vas) sretni jer mogu u potpunosti iskoristiti ovaj fantastični dodatak i to je dinamično predmemoriranje.

sigurnosti

Važno je zaštititi svoju web lokaciju, a dio te bitke uključuje i korištenje sigurnog poslužitelja. Mnoge značajke hostinga povećavaju vašu sigurnost (poput sigurnosnih kopija, ažuriranja softvera, nadgledanja i još mnogo toga) – a SiteGround nudi puno slojeva zaštite svim svojim korisnicima. Pogledajte njihov videozapis da biste vidjeli neke od načina na koji SiteGround pruža duševni mir svojim kupcima.

Postoje i druge značajke koje biste možda željeli, poput besplatnih prijenosa / migracija, računa e-pošte, prijenosa podataka, višestrukih podatkovnih centara, sigurnosnih mjera (poput dodataka), predmemoriranja itd. Sve to pruža SiteGround, a sve je sjajno izgledati. ako vam trebaju, ali razmotrio bih ove bonus značajke koje nisu presudne za ono što čini dobrog domaćina (ali čine sjajnog domaćina ��). Ako želite pročitati više o tome na što biste trebali paziti kada razmatrate domaćine, pogledajte ove komentare naših autora:

 • WordPress hosting: Kako odabrati najbolje
 • Kako odabrati pravi WordPress hosting
 • Što trebate znati o upravljanom WordPress hostingu

SiteGround WordPress hosting

Jasno da je SiteGround sjajan domaćin. Oni nude sve značajke koje smo pokrivali, a zatim i neke. Doista sjajna značajka SiteGround-a kao hosting kompanije jest ta što su našli slatku točku između pristupačnog (ali ograničavajućeg) tradicionalnog zajedničkog hostinga i cijene, značajnog upravljanja WordPress hostingom. SiteGround je pronašao način da svojim kupcima ponudi brojne fantastične značajke upravljanog WordPress domaćina (automatska ažuriranja, predmemoriranje, sigurnost itd.), A istovremeno održava cijene prilagođene proračunu.

Da biste imali bolju predstavu o tome što je uključeno u njihove premium planove za hosting, pogledajmo plan GoGeek SiteGround-a jer dolazi sa svim fantastičnim zviždaljkama. Kada se prvi put prijavite na svoje Korisničko područje, postoji hrpa korisnih kartica za sve i svašta. Ako vam ikada trebaju vaše DNS informacije, IP adrese računa ili druge usluge, samo kliknite karticu Moji računi. Odavde možete pristupiti svim vrstama dodatnih značajki iz SiteGround-a.

Ispod stranice Vaš račun nalazi se kartica Instalacije WordPressa. Tu je navedena svaka vaša web stranica, zajedno s nekoliko korisnih veza. Postoji brza veza do web mjesta administratora, ali još važnije je veza s alatom WordPress ToolGit SiteGround-a. Samo kliknite ovaj gumb kako biste bili preusmjereni na svoj cPanel X koji je u potpunosti nabijen brzim opcijama.

Stranica računa SiteGround

SiteGround WordPress Toolkit

Alatni alat uključuje gumb za brzo resetiranje vaše lozinke za WordPress Admin, mogućnost zaštite vašeg WordPress administracijskog panela ograničavanjem pristupa samo dopuštanjem određenih IP adresa, popravljanjem dozvola datoteka (brz i jednostavan način resetiranja ako dobivate pogreške u dozvoli) , Promijenite domenu web lokacije (ili poddomena) ako želite prenijeti web mjesto, premjestite instalaciju u / iz nove mape, konfigurirajte SSL certifikat (ako imate privatni SSL certifikat) i izbrišite aplikaciju ako iz nekog razloga odlučite potpuno ukloniti vaše web stranice. Sve su to super korisne u određenim situacijama, tako da ih možete koristiti ili ne trebati da ih upotrebljavate ovisno o razini vaše razvijenosti programera.

SiteGround WordPress Toolkit

Dodatne usluge SiteGround

Također pod mojim računima nalazi se kartica Dodatne usluge. Ovdje možete pogledati i pristupiti mnogim premium značajkama dostupnim putem SiteGround-a.

Dodatne usluge SiteGround

Premium sigurnosne kopije
Vraćanje vaše web stranice lako je kada koristite SiteGround. Svakodnevne sigurnosne kopije uključene su u sve planove, ali GrowBig i GoGeek uključuju i ugrađeni alat za obnavljanje jednostavan za korištenje. Samo kliknite gumb za vraćanje da biste poslali kartu za obnavljanje web lokacije na prethodnoj sigurnosnoj kopiji. Oba plana uključuju 30 pohranjenih sigurnosnih kopija vaše web stranice, a plan GoGeek također sadrži neograničene ručne restauracije od strane SIteGround tima za podršku.

SiteGround sigurnosne kopije

Standardni AlphaSSL
Planovi GrowBig & GoGeek SiteGround uključuju i besplatno godinu dana za standardni SSL certifikat. Ovo je sjajno ako planirate prihvatiti plaćanja putem kreditne kartice jer vam omogućuje stvaranje sigurne veze između klijenta i vašeg poslužitelja. Ako planirate stvoriti instalaciju na više mjesta s različitim subdomijama, morat ćete koristiti WildCard SSL – ali i SiteGround nudi to, a nadogradnja je jednostavna kao i klik na gumb.

SiteGround AlphasSSL

HackerAlert Malware
Ovde smo kod WPExplorera veliki u pogledu sigurnosti i čvrsto vjerujemo da nikad ne možete dodati dovoljno slojeva zaštite na svoju web stranicu. Hakersko upozorenje SiteGround-a premium je nadogradnja, ali vrijedi 1 USD mjesečno. Ova značajka pretražuje vaše web mjesto zbog zlonamjernog softvera i daje vam glavu e-poštom ako nađe bilo što (a čak vam daje i savjete kako očistiti web mjesto). Uparen s drugim WordPress sigurnosnim tehnikama, HackerAlert je izvrsna usluga koju treba razmotriti.

Namjenska IP adresa
Iako karticu Dodatne usluge možete nadograditi na namjensku IP adresu. Iako ovo nije nužan korak za većinu blogova ili poslovnih web lokacija, možda biste trebali razmotriti nabavku ako planirate koristiti SSL ili pristupiti web mjestu putem FTP-a.

CloudFlare Plus
Gotovo svi planovi SiteGround uključuju CloudFlare pečen upravo. To je sjajno jer CloudFlare može stvarno ubrzati vašu WordPress stranicu. Koriste svjetske centre podataka za dostavu statičkih datoteka (poput slika ili drugog sadržaja) koristeći centar podataka koji je najbliži svakom vašem čitatelju. U nekim slučajevima to može ubrzati vašu web lokaciju za čak 50% i uštedjeti do 60% vaše propusnosti. Nadogradnjom na CloudFlare Plus također ćete dobiti statistiku po satu, SSL podršku, dvije razine kompresije slike, optimizirano mijenjanje veličine slike i još mnogo toga.

SuperCacher dodatak

Ako odaberete plan hostinga SiteGround GoGeek WordPress, imat ćete i sve tri razine moćnog dodatnog SuperCacher dodatka (statički, memoriran i dinamičan). Dodatak se automatski instalira kada za softver web stranice odaberete WordPress. Ovaj sjajni dodatak ubrzava vaše web mjesto predmemoriranjem statičkog sadržaja, rezultata upita u bazi podataka i dinamičnih kopija vaših web stranica. Uredite postavke predmemorije klikom na stavku SuperCacher na vašoj WordPress nadzornoj ploči.

SiteGround SuperCacher

WordPress inscenacija

SiteGround svojim klijentima GoGeek-a nudi i besplatne web stranice za priređivanje. Ovo je sjajan alat koji ćete koristiti ako razvijate web stranicu za nekog drugog jer možete prilagoditi svoju temu i dodati sadržaj prije nego što počnete uživo. Nakon što ste spremni, samo kliknite jedan gumb za premještanje scenarija na svoju web lokaciju uživo (i automatski sigurnosno kopirajte svoju web lokaciju uživo u slučaju da želite vratiti natrag).

Odabir Hosting plana za WordPress SiteGround

Dakle, vidjeli ste koje značajke SiteGround uključuju, ali kako odabrati plan koji je pravi za vas? SiteGround nudi tri jednostavna plana za hosting – StartUp, GrowBig i GoGeek. I nemojte previše paziti na to ako odaberete plan i kasnije otkrijete da vam treba više energije, SiteGround olakšava nadogradnju računa pomoću jednostavnih klikova na gumb..

SiteGround WordPress planovi za hosting

StartUp

Ako ste novi u WordPressu ili planirate hosting osobnog bloga (ili druge male web stranice), početni plan SiteGround-a možda je pravi za vas. Dizajniran za web lokacije s manjim prometom, ovaj plan omogućuje vam hostiranje na jednoj web stranici koja mjesečno postigne oko 10 000 učitavanja. Savršeno je za samo početak.

GrowBig

Kako vaša web lokacija raste nadogradnja na GrowBig plan. Prikladan za umjereni promet, ovaj SiteGround plan omogućuje vam hostiranje neograničenog broja web stranica tako da možete ugostiti vlastitu mrežu web lokacija (sve dok je promet samo oko 25 000 mjesečno) ili samo jednu popularnu. Uz nadogradnju dobivate dodatne značajke, uključujući WordPress SuperCacher, osnovne sigurnosne kopije i restauracije, podršku prioriteta i udvostručenje web prostora.

GoGeek

Ako web lokacija postaje sve veća (budući da ste super cool) ili ako tražite solidan hosting za svoju poslovnu web stranicu, plan GoGeek odlična je opcija. S vrhunskim značajkama, uključujući snimanje u jednom kliku, SG Git github integracija, premium sigurnosno kopiranje, neograničene profesionalne restauracije web stranica i besplatna PCI sukladnost za internetske trgovine, ovaj plan hostinga od SiteGround jedan je od najboljih planova koje nude.

Sada kada ste pogledali što SiteGround može ponuditi, pogledajmo kako zapravo postaviti svoje hosting s njima. Zato prijeđite na SiteGround i odaberite plan za WordPress hosting, a zatim prijeđite na naš vodič za postavljanje.

Početak rada s web stranicom WordPress hosting

Prije nego što uopće počnete razmišljati o svojoj WordPress temi ili bilo kojem svom postu, morat ćete kupiti plan hostinga i odabrati ime domene. Srećom po vas, svaki WordPress hosting hosting plan iz SiteGround sadrži BESPLATNO ime domene. Ne samo da štedite novac, već postavljate web stranicu još brže jer nećete morati usmjeravati ime svoje domene s drugog poslužitelja. Dakle, odaberite jedan od planova o kojem smo razgovarali iznad, i krenimo!

Čarobnjak za postavljanje SiteGround

Moj savjet je iskoristiti čarobnjaka za postavljanje SiteGround – postavljanje vaše web stranice WordPress bit će jednostavno i bez glavobolje. Prvo se trebate prijaviti na svoje korisničko područje SiteGround, trebao bi postojati upit sličan onome u nastavku. Samo odaberite opciju koja se odnosi na vašu situaciju; u ovom ćemo vam vodiču predstaviti kako postaviti potpuno novu web stranicu.

Čarobnjak za postavljanje SiteGround

BILJEŠKA: Postoji opcija ručne instalacije ako biste radije krenuli tom rutom, ali pošto je ona složenija, ovdje se nećemo pokrivati.

Zatim ćete odabrati vrstu web lokacije koju izrađujete kao i softver koji želite koristiti. Naravno da odabirete WordPress za onaj drugi, jer je ipak najbolji CMS.

Postavke web lokacije SiteGround

A onda, na temelju onoga što ste odabrali u prethodnom koraku, od vas će se zatražiti da stvorite svoje podatke za prijavu. Odabrali smo WordPress (duh) i dodali naše podatke. Također imate mogućnost odabrati besplatnu temu koju pruža SiteGround. Ovo nije obavezno. Ako ne vidite onu koja vam se sviđa ili ako ste već pronašli premium WordPress temu negdje drugdje, ne morate je odabrati.

Instalacija softvera SiteGround

To je to – vaš račun spreman za upotrebu! Hura! Odjeljak “Što je sljedeće” odlično je mjesto za početak ako ste zainteresirani za unutarnje funkcioniranje vašeg hostinga. Možda biste htjeli pogledati obilazak svog područja kupca kako biste se upoznali s vašim računom u SiteGroundu, te vezu za stvaranje e-adresa ako ćete ih koristiti.

Dovršeno je postavljanje SiteGround

Postavljanje web stranice WordPress

Vrijeme je zaroniti u izgradnji vaše web stranice i dodavanju sadržaja! Ako ste odabrali temu tijekom čarobnjaka za postavljanje, primijetit ćete da je ona već instalirana i aktivna. Ali, ako sada želite učitati vlastitu temu, sjajno je vrijeme da to učinite.

Idite na your-website.com/wp-admin i prijavite se pomoću detalja koje ste stvorili prije. Tah-dah! Vaša je web lokacija već postavljena i spremna za upotrebu. Ako odlučite koristiti neku od besplatnih tema iz SiteGround-a, spremni ste početi dodavati sadržaj, ali ako sada želite učitati vlastitu temu, sjajan je trenutak da to učinite. Jednostavno idite na Izgled> Teme> Dodaj novo. Ovdje možete tražiti besplatnu temu s WordPress.org. Ili kliknite gumb Prenesite temu Pritisnite i slijedite upute za dodavanje vlastite WordPress teme. Imamo i video vodič o promjeni vaše WordPress teme koju možete pratiti zajedno.

Instalirajte i aktivirajte svoju novu WordPress temu

Nakon što instalirate i aktivirate svoju WordPress temu, vidjet ćete obavijest o instaliranju dodatnih značajki. Na primjer, tema Total WordPress preporučuje instaliranje uključenih premijskih dodataka (Slojeviti klizač, Revolucija klizača, Visual Composer) kao i besplatnih dodataka (Kontaktni obrazac 7, WooCommerce) kako biste koristili sve moćne mogućnosti teme. Samo kliknite za instaliranje dodataka ili odbacite obavijest.

Obavijest o potpunoj temi

Sada ste spremni dodati svoj sadržaj. Većina premium WordPress tema uključuju uzorke podataka koje možete instalirati za brže postavljanje vaše web stranice. Da biste prenijeli datoteku uzorka podataka, idite na Alati> Uvezi i kliknite na opciju WordPress. Ovo će tražiti da instalirate WordPress uvoznik. Kliknite da biste ga instalirali, a zatim kliknite na vezu da biste aktivirali i pokrenuli uvoznik. Potražite datoteku uzorka podataka (to bi trebala biti .xml datoteka), kliknite je da biste je prenijeli pa dodijelite uzorke postova jednom vašem korisniku..

Sljedeći bi koraci bili da promijenite svoje postavke trajne veze, dodate / spremite svoje menije, promijenite widgete i napravite druge prilagodbe na vašoj web lokaciji koristeći sve mogućnosti administratora Total Total WordPress Theme prije nego što svoju web lokaciju podijelite s drugima..

Zaključak

Ako ste na tržištu kvalitetnog WordPress hostinga s velikom podrškom, obiljem značajki i jednostavnim postavljanjem, SiteGround možda odgovara vama. Pogledajte neke od njihovih planova – samo koristite vezu kako biste uštedjeli 50% + na SiteGround WordPress hostingu. Nude sjajne planove koji izvrsno funkcioniraju za bilo koju korisničku razinu, a zahvaljujući čarobnjaku za postavljanje čak i netko tko nikada prije nije koristio WordPress može imati web mjesto u radu i raditi u bilo kojem trenutku..

Jeste li koristili SiteGround hosting? Javite nam što mislite u komentarima u nastavku. Voljeli bismo čuti kakva su vaša iskustva koja ih koriste kao WordPress ili općeniti web domaćin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map