Vodič za početnike do NextGEN galerije za WordPress

Vodič za početnike za prikazivanje fotografija pomoću NextGEN galerije

Bez obzira jeste li fotograf ili bloger sa sadržajem teškim slikama, fotogalerije mogu biti koristan dodatak vašoj web lokaciji. Međutim, stvaranje galerije u početku može izgledati neodoljivo, pogotovo ako sebe smatrate novorođenčicom u svim stvarima WordPress-a.


Srećom, postoji dodatak WordPress galerije koji je jednostavan za korištenje, čak i za početnike. To se zove NextGEN Galerija, i omogućuje vam prijenos, dijeljenje i uključivanje fotografija u vaše web mjesto ili blog.

U ovom postu upoznat ćemo vas sa NextGEN Gallery i voditi vas kroz stvaranje prve galerije fotografija korak po korak. Tada ćete naučiti tri fenomenalna načina na koji vam ovaj dodatak omogućuje prilagođavanje galerija. Započnimo!

Zašto možda želite dodati fotogaleriju na svoju web stranicu

Fotogalerija može biti korisna bilo da je fotografija vaša trgovina ili ne, jer vam omogućuje dodavanje visokokvalitetnih prikaza slika na vašu web stranicu. Gotovo o bilo kojoj web stranici – uključujući blogove o hobijima, trgovinama e-trgovine i web-lokacijama zajednice – može imati koristi od dodavanja fotogalerije.

Na primjer, možete koristiti svoju galeriju za:

 • Prodajte originalne fotografije ili komade umjetnina.
 • Pokažite proizvode e-trgovine na čist i prilagodljiv način.
 • Podijelite slike sa svojim prijateljima ili sljedbenicima.

Kao što vidite, postoji mnogo razloga za korištenje fotogalerije na vašoj web lokaciji. Uz to, stvaranje galerije je brz i jednostavan proces s pravim dodatkom.

Kako započeti s galerijom NextGEN

Dodatak NextGEN Gallery

NextGEN Gallery je dodatak za WordPress galeriju razvijen od strane Imagely, koji nudi gotovo sve što je potrebno za prikazivanje slika na jednostavan, ali uvjerljiv način. Sjajna stvar NextGEN-a je da podjednako dobro funkcionira za početnike i profesionalce. To jest, dodatak je korisnik jednostavan i jednostavan za prilagodbu, ali nudi i napredne opcije koje će voljeti fotografi, umjetnici i drugi profesionalci.

Osnovne značajke koje nudi NextGEN su besplatne, uključujući dvije vrste prikaza galerije (prezentacija i sličice) i dva stila albuma (kompaktni i prošireni). Međutim, bilo kad možete nadograditi na Plus ili Pro planove. Svaka premium verzija nudi proširenu galeriju i funkcionalnost albuma, kao i potpunu podršku za programere. Pro verzija čak dodaje mogućnosti e-trgovine.

Prvo želite biti sigurni da ste preuzeli i instalirali dodatak. To možete učiniti tako da na nadzornoj ploči WordPress-a kliknete Dodaci> Dodaj novo, a zatim pomoću obrasca za pretraživanje na vrhu potražite dodatak..

Nakon što instalirate i aktivirate NextGEN, možete stvoriti svoju prvu galeriju fotografija za nekoliko minuta. U svom WordPressu na kraju, vidjet ćete Galerija u vašem glavnom izborniku. Dođite do novog odjeljka, a zatim kliknite na Dodajte galeriju / slike:

Stranica Stvori galeriju u NextGEN Gallery

Odavde odaberite Napravite novu galeriju od Galerija padajućeg izbornika u gornjem lijevom kutu. Tada ćete imati mogućnost učitati slike s računala, uvesti ih iz WordPress medijske biblioteke ili dodati čitavu mapu fotografija. Nakon što se prikažu sve slike koje želite koristiti, pojavit će se skočni prozor s vezom do vaše nove galerije:

Iskočeno je NextGEN Galerija s naznakom da je prijenos slike završen

Kliknite na Upravljanje galerijom, i moći ćete prilagoditi svoju kreaciju. To uključuje odabir slike za pregled, povezivanje galerije sa stranicom ili stvaranje nove stranice u kojoj će galerija prebivati. Uz to možete kreirati alt naslove i tekst, dodavati oznake svojim slikama, uređivati ​​sličice i još mnogo toga!

3 jednostavna načina za prilagodbu svojih NextGEN galerija

Kao što smo gore spomenuli, NextGEN može ponuditi mnogo toga kada je riječ o prilagodbi. Iako ne možemo prikazati sve što možete učiniti kako biste prilagodili svoju galeriju, predstavit ćemo vam tri najkorisnije i fleksibilnije opcije.

1. Odaberite vrstu prikaza galerije

Vrsta prikaza vaše galerije određuje kako se slike vaše galerije prikazuju na vašoj web lokaciji. Naročito ako ste fotograf ili vizualni umjetnik, znate da način prikazivanja fotografija može biti jednako važan kao i njihov sastav. Kao takvo, raspoloživost vrste prikaza za izbor može uvelike koristiti vašoj web lokaciji.

NextGEN Galerija nudi razne mogućnosti, uključujući sličice, prezentaciju, zidanje i mozaik. Postoje dva načina za postavljanje vrste prikaza galerije koju želite koristiti. Prva mijenja samo pojedinačnu galeriju, dok druga primjenjuje jednu zajedničku vrstu prikaza na sve galerije odjednom.

Da biste postavili vrstu prikaza za pojedinu galeriju, morat ćete posjetiti stranicu ili objaviti u koju je ugrađena. Ispod naslova stranice i pored Dodajte medij, vidjet ćete opciju koja se zove Galerija. Kliknite tamo i odaberite galeriju koju želite izmijeniti (ili stvoriti novu galeriju). Tada možete odabrati vrstu prikaza i prilagoditi ostale postavke prikaza (poput broja slika po stranici):

Odabir vrste prikaza u NextGEN Gallery

Da biste odjednom postavili vrstu zaslona za sve galerije, idite na Galerija> Postavke galerije. Možete odabrati vrstu prikaza koju želite i sve će se galerije na vašoj web lokaciji ažurirati.

2. Dodajte slikovne vodene žigove

Najjednostavnije rečeno, vodeni žigovi su mali, izblijedjeli otisci na komadu fotografije ili umjetničkog djela koji identificiraju umjetnika. Iako je izvorno dizajniran za tiskanu fotografiju, ovo je također koristan alat za vaše digitalne slike. Vodeni žig omogućuje vam da zaštitite svoje slike od krađe, jer nitko drugi neće moći proslijediti vaše fotografije kao svoje.

Da biste koristili vodene žigove u NextGEN-u, prvo ih morate kreirati tako da otvorite Galerija> Ostale mogućnosti> Vodeni žigovi. Ovdje možete odrediti vrstu vodenog žiga (slika ili tekst) i odrediti gdje bi trebao biti smješten na slikama u galeriji:

Postavke vodenog žiga NextGEN Gallery

Da biste vodeni žig primijenili na pojedinačne slike (ili u galeriju u cjelini), idite na Galerija> Upravljanje galerijama. Odaberite galeriju u koju želite dodati vodeni žig, a zatim odaberite Postavite vodeni žig s padajućeg izbornika:

NextGEN Gallery postavlja postavke vodenog žiga

Ovdje možete primijeniti svoj vodeni žig svi fotografije ili samo nekoliko odabranih. Na primjer, možete odlučiti prodati nekoliko fotografija u svojoj galeriji. U ovom slučaju preporučujemo vodeno označavanje tih slika kako biste se zaštitili od izgubljene dobiti.

3. Promijenite izgled svoje galerije na stranici

Još jedna korisna značajka koju nudi NextGEN Gallery je mogućnost mijenjanja izgleda galerije na vašoj stranici. To vam omogućuje da jednostavno integrirate galerije u svoju web stranicu, bez ometanja ukupnog protoka.

Da biste vidjeli dostupne opcije – i postavili ih u skladu s tim – idite na stranicu ili post na koji želite dodati svoju galeriju. Kliknite na Dodajte galeriju iznad okvira sadržaja i idite na Prilagodite postavke zaslona pod padajućim izbornikom ispod Galerije prikaza kartica:

Prilagodite postavke prikaza galerije u NextGEN Gallery

Ovdje opcije omogućuju postavljanje broja slika po stranici, omogućavanje stranice, odabir boje obruba, dodavanje prekrivaca s titlovima i provjere i još mnogo toga.

Možete podesiti i nekoliko općih postavki, uključujući maksimalne dimenzije i okidače zaslona, ​​ispod Galerija> Postavke galerije. Ove će se postavke primijeniti na sve nove galerije (osim onih koje su već ugrađene u stranice i postove), ali mogu se poništiti promjenom postavki za svaku pojedinačnu galeriju.

Zaključak

Mnogi se vlasnici web mjesta trebaju na način da lako prikažu svoje fotografije i slike. srećom, Imagely stvorio je dodatak za WordPress galeriju koji vam može pomoći. Zahvaljujući jednostavnosti korištenja i niza opcija prilagodbe, NextGEN WordPress dodatak za galeriju omogućuje vam nesmetano učitavanje, organiziranje i prikazivanje fotografija.

Preuzmite NextGEN   Nadogradite na NextGEN Plus

U ovom postu pokazali smo vam kako postaviti Next svoju prvu galeriju. Uz to, predstavili smo vam i tri načina pomoću kojih dodatak možete prilagoditi svoje galerije. Da biste brzo snimili popis, možete:

 1. Odaberite između različitih vrsta prikaza galerije.
 2. Dodajte slikovne vodene žigove.
 3. Promijenite izgled svojih galerija na stranici.

Imate li pitanja o tome kako možete koristiti NextGEN Gallery za prikaz fotografija na svojoj web stranici? Javite nam se u odjeljku s komentarima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map