Vodič i pregled dodataka za Beaver Builder WordPress

Vodič i pregled dodataka za Beaver Builder WordPress

Graditelji stranica već neko vrijeme razgovaraju o WordPress zajednici. Ovi su alati već duže vrijeme popularni, ali uvođenjem novog Block Editor-a mnogi su se zapitali koliko su još uvijek relevantni.


Iako je uređivač blokova intrigantna nova značajka, međutim, ništa ne nadmašuje dodatke za izradu stranica kada je u pitanju dizajn prilagođenih stranica i postova. Beaver Builder WordPress dodatak savršen je primjer prednosti koje ova vrsta alata nudi – jer je istovremeno jednostavan za korištenje i iznenađujuće moćan.

U ovom postu detaljno ćemo pogledati Beaver Builder. Razgovarat ćemo o njegovim ključnim značajkama i cijenama, a zatim ćemo vam pokazati kako to djeluje u akciji, tako da sami možete odlučiti je li to pravo rješenje web stranice za izradu stranica.

Krenimo odmah u naš novi i poboljšani, ažurirani vodič za graditelje Beaver Build WordPress stranica!

Zašto vam može trebati WordPress Builder stranica

Ako niste potpuno novi na platformi, vjerojatno ste upoznati s klasičnim uređivačem WordPressa:

Klasični uređivač programa WordPress

Iako je bio funkcionalan, to je uvijek bio sustav golih kostiju. Gotovo sav vaš sadržaj dodan je u jedno polje, uključujući tekst, medije i tako dalje. Stvaranje jedinstvenih izgleda i dodavanje sjajnih značajki bilo je moguće, ali često je potrebno kodiranje know-how-a i / ili nekih dodatnih dodataka.

Nedavno su, međutim, WordPressovi programeri objavili potpuno novu verziju uređivača koji sada pokreće Gutenberg:

WordPress Gutenberg Editor

Ova promjena je dugo dolazila, ali također nije ništa posebno novo. Blok uređivač je pojednostavljena verzija alata za izradu stranica – rješenje koje je već neko vrijeme popularno kod korisnika WordPressa.

Iako je svaki graditelj WordPress stranica različit, oni se na osnovnoj razini gotovo svi temelje na istom temeljnom konceptu. Pružaju vam izbor unaprijed ugrađenih elemenata i omogućuju vam izradu sadržaja iz tih dijelova. Cilj je olakšati i intuitivnije graditi sadržaj s jedinstvenim izgledima i značajkama, čak i ako nemate iskustvo dizajna ili kodiranja..

Međutim, vrijedno je napomenuti da je uređivač blokova vrlo ograničena značajka. Omogućuje vam vizualno oblikovanje postova i stranica, ali nudi malu knjižnicu blokova i malu podršku za složene izgled. Zbog toga je još uvijek vrijedno proučiti druge mogućnosti za izradu stranica – poput dodatka o kojem ćemo raspravljati u ostatku ovog posta..

Osnove graditelja Beavera

Beaver Builder za WordPress

Info & DownloadView Demo

Beaver Builder je jedan od najpopularnijih dodataka za izgradnju stranica, i to s dobrim razlogom. Početnici su jednostavni, ali nudi i širok spektar mogućnosti za igru. Na osnovnoj razini to je sustav za povlačenje i spuštanje sadržaja za stvaranje postova i stranica – kao i bilo koji drugi alat za izradu stranica. Međutim, nudi i puno dodatne funkcionalnosti.

Neke od glavnih značajki ovog dodatka uključuju:

  • Velika knjižnica sadržaja “modula”, u rasponu od osnovnih opcija (poput tekstualnih i slikovnih modula) do naprednijih funkcija (pozivi na akciju, moduli karte i galerije, itd.).
  • Prilagođeno sučelje za uređivanje koje vam omogućava da vizualno izrađujete stranice, postove i prilagođene vrste postupaka i odmah vidite promjene.
  • Sposobnost stvaranja složenih rasporeda više stupaca i prilagođavanje veličina, razmaka i više.
  • Unaprijed izgrađeni odjeljci i predlošci stranica koji omogućuju početak postupka dizajniranja koji možete izmijeniti po potrebi.
  • Mogućnost stvaranja i spremanja vlastitih predložaka za kasniju upotrebu.
  • Opcije za dodavanje prilagođenog HTML-a i vlastitih CSS klasa za naprednije korisnike.

Naravno, sve ove se funkcionalnosti cijene. Dok postoji a Beaver Builder Lite verzija je dostupna besplatno, nudi samo nekoliko osnovnih modula, a ne uključuje mnoge temeljne značajke kao što su predlošci i opcije uvoza / izvoza. Međutim, lite inačica korisna je za pokretanje probnog programa za izradu ove stranice alata i za provjeru sviđa li vam se kako radi.

Ako planirate ozbiljno koristiti Beaver Builder, morat ćete podići premium licencu za pristup cijelom paketu. Oni počinju od 99 USD za upotrebu na neograničenim web stranicama i godinu dana podrške:

Cijene Beaver Builder-a

Ovaj određeni alat se zahtijevaju unaprijed ulaganje. Međutim, početni trošak može se isplatiti ušteđenom vremenu i dugoročno učinkovitijom web stranicom, tako da nije loše ako je unutar vašeg proračuna.

Kako započeti s Beaver Builderom

Kada se odlučujete o tome želite li ili ne odabrati novi dodatak za svoju web lokaciju, najbolje je učiniti naučiti sve što o njemu možete. Kada su u pitanju graditelji stranica, to uključuje kako izgledaju, kako rade i koje mogućnosti pružaju.

Imajući to na umu, prošetajmo kroz to što želite preuzeti Beaver Builder i započnite ga koristiti za stvaranje postova i stranica. Naravno, prvo što trebate učiniti je instalirati i aktivirati dodatak.

Uz to ćete htjeti aktivirati licencni ključ ako ste kupili premijsku verziju (koju ćemo koristiti u ovom vodiču). Zatim, možete doći pravo na posao.

1. korak: Pristupite programu za uređivanje programa Beaver Builder

Kada instalirate dodatak, na nadzornoj ploči vidjet ćete novu karticu Beaver Builder. Ovdje će se spremiti vaš prilagođeni sadržaj – na primjer, ako stvorite svoje jedinstvene predloške.

Isto tako, pomoću alata za izradu stranica možete stvoriti sadržaj Beaver Builder> Dodaj novo. Alternativno, možete jednostavno otići Stranice> Dodaj novo (ili ekvivalent za postove i prilagođene vrste postova). Vidjet ćete novu opciju:

Pokretanje Beaver Builder-a

To znači da možete stvoriti ili sadržaj u zadanom uređivaču WordPressa ili u programu za pravljenje stranica. Hajde da udarimo Pokrenite Beaver Builder dugme:

Uređivač stranica Beaver Builder-a

Kao što vidite, prijeći ćete na potpuno novo sučelje. Ovdje možete stvoriti sadržaj i vidjeti kako će to izgledati na stranici.

Korak 2: Odaberite početnu predložak

Vrijedi napomenuti da ne morate koristiti predloške ako ne želite. Svoje stranice i postove možete izrađivati ​​u potpunosti ispočetka dodavanjem modula koji vam se sviđaju. Najlakši način za učenje je da započnemo s predloškom, ali to je ono što ćemo ovdje pokazati.

U izborniku s desne strane uređivača odaberite Predlošci karticu pri vrhu, i vidjet ćete obilje mogućnosti. Jednostavno kliknite predložak ili ga povucite na stranicu i vidjet ćete punu verziju:

Predlošci graditelja Beavera

To vam daje početni izgled, zajedno s tekstom i slikama rezerviranog mjesta. Srećom, svaki se element ovdje može po želji zamijeniti i izmijeniti, tako da možete stvoriti nešto jedinstveno za svoju web stranicu.

Korak 3: Uređivanje pojedinih modula

Svaki pojedinačni element u uređivaču programa Beaver Builder predstavlja vlastiti modul. Da biste vidjeli što mislimo, pokažite pokazivač miša iznad dijela teksta, slike ili neke značajke na početnom predlošku. Vidjet ćete modul označen plavom bojom, a ako kliknete na njega, vidjet ćete novi izbornik:

Postavke Beaver Builder modula

Ovo je okvir postavki za taj modul. Sadrži sve mogućnosti prilagodbe za odabrani dio sadržaja. Dakle, točno ono što uključuje ovisit će o vrsti sadržaja s kojim radite.

Na primjer, the foto modul vam omogućuje da promijenite datoteku koja se koristi te dodate naslov i / ili vezu. Možete se prebaciti i na Stil karticu za izmjenu poravnanja, obruba slike i više:

Postavke Beaver Builder stila

Većina modula također sadrži an Napredna na kojoj možete prilagoditi njegove margine, učiniti ga vidljivim samo na određenim vrstama uređaja, dodati prilagođeni HTML i tako dalje:

Napredne postavke Beaver Builder-a

Kao što vidite, prilagođavanje modula Beaver Builder je širok. Trebat će malo iskustva da se upoznate s opcijama koje nudi svaka vrsta modula, ali nakon što to učinite, naći ćete se u trenutku kad dodajete vlastiti sadržaj.

Korak 4: Prilagodite organizaciju i izgled vašeg sadržaja

Uz izmjene pojedinih modula, možete prilagoditi stranicu u cjelini. Jedan od načina za to je dodavanje i uklanjanje modula. Da biste dodali modul, jednostavno ga odaberite iz glavnog izbornika uređivača i povucite ga na svoje mjesto na stranici:

Modul kontakta Beaver Builder

S druge strane, module možete ukloniti pritiskom na x koja se pojavljuje kada pokažete nad njom. Također možete povući module i gore ili dolje ili sa jedne na drugu da biste ih po želji preuredili.

Pored toga, možete promijeniti ukupni izgled stranice. Da biste vidjeli primjer toga u akciji, pokažite mišem iznad modula i pritisnite Uredi stupac> Postavke stupca:

Stupovi graditelja Beavera

Ovdje možete pronaći opcije koje se odnose na sve module u određenom stupcu. Na primjer, možete promijeniti boju pozadine i razmak stupca, pa čak i dodati obrub.

Sada pokažite pokazivač iznad pozadine stranice i odaberite Postavke redaka u gornjem desnom kutu:

Redovi graditelja Beavera

Vidjet ćete sličan izbornik, ali ovaj put opcije se odnose na relevantni red modula. Možete postaviti red na fiksnu ili punu širinu, prilagoditi boje i izvršiti mnoge iste promjene koje imate na raspolaganju sa stupcima.

Konačno, ponovno odaberite glavni izbornik uređivača i pomaknite se do redovi kartica:

Opcije stupaca Beaver Builder

Ovdje možete dodati nove retke i stupce na svoju stranicu, omogućujući vam drastičnu promjenu izgleda. Pored toga, ovo je prvo mjesto na koje ćete htjeti otići ako stvarate stranicu ili objavljujete ispočetka. Prvo možete odrediti izgled vašeg sadržaja, a zatim dodavati module gdje god želite.

5. korak: proširite set značajki alata za izgradnju stranice (izborno)

Vrijedi napomenuti da postoje puno drugih mogućnosti i opcija u Beaver Builderu – samo smo ogrebali površinu ovdje. Međutim, prolazili smo kroz ključnu funkcionalnost koju ćete morati razumjeti da biste započeli. Nakon toga, praktični pristup je najbolji način za učenje užeta.

Prije zamotavanja, ipak, trebali bismo naglasiti da postoji nekoliko načina na koje možete izvući više iz ovog posebnog izrađivača stranica. Prvo, postoji službeni Tema Beaver Builder-a, koju dobijate besplatno s prva dva nivoa licenciranja:

Tema okvira Beaver Builder

Beaver Builder možete koristiti s bilo kojom temom koja vam se sviđa. Međutim, ovaj je izgrađen od temelja do vrha izrade stranica. Pruža osnovni okvir koji možete oblikovati u mnogo različitih vrsta i stilova web stranica.

Tu je i izborni dodatak Themer Beaver:

Beaver Themer Addon

Pomoću ovog dodatnog dodatka možete upotrijebiti i alat za izradu drag-padova Beaver Builder-a na zaglavima i podnožju web-lokacije, arhivske stranice, stranice 404 i stranice pretraživanja i još mnogo toga. To vam omogućuje dizajn gotovo cijele web stranice pomoću istog sustava.

Sa 147 USD možda se neće uklapati u svaki proračun, ali koristan je dodatak za web mjesto koje namjeravate unovčiti ili za programere i dizajnere koji rade na više web lokacija.


Odabir graditelja stranice za vaše web mjesto je velika obveza. Promjena načina na koji stvarate i dizajnirate sadržaj na putu može uzrokovati probleme kompatibilnosti, stoga je najbolje započeti s alatom za koji znate da ćete ga rado koristiti dugoročno.

srećom, Beaver Builder solidna je opcija za početnike i naprednije korisnike. Osim toga, jednostavno je započeti s onim što ste vidjeli gore.

Jeste li ikada koristili Beaver Builder i kakvo je vaše iskustvo? Podijelite s nama u odjeljku s komentarima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me