Vodič dodataka za TranslatePress WordPress

Vodič dodataka za TranslatePress WordPress

Mislim da ćete se složiti sa mnom kad kažem da stvaranje višejezične web stranice nije lak zadatak. Posebno za početnika.


Koji dodatak za prijevod odaberete? Prevodite li svoju web stranicu ručno ili automatski? Unajmite profesionalnog prevoditelja? Utječe li prevođenje vaše web stranice na SEO ljestvicu?

Sve su to (i više) relevantna pitanja koja ćete se zapitati što se tiče prevođenja vaše web stranice WordPress.

Ispada da svoju web stranicu WordPress možete lako prevesti na više od 200 jezika koristeći TranslatePress uključiti.

A u ovom smo vodiču pokazali točno kako instalirati i prevesti vašu web stranicu s jednim od najboljih WordPress dodataka za prijevod u 2019. godini i šire.

Čitajte dalje kako biste naučili kako možete koristiti Dodatak TranslatePress WordPress da biste svojim sadržajima i proizvodima ponudili posjetiteljima iz cijelog svijeta bez probijanja znoja.

Što je TranslatePress?

translatepress WordPress dodatak

Prije nego što se izgubimo u impresivnom paketu značajki, prvo ćemo saznati više o ovom višejezičnom WordPress dodatku.

Što je TranslatePress? TranslatePress je sjajan dodatak za WordPress prijevod koji su napravili isti sjajni momci koji su vas doveli Cozmoslabs. Učitava se do kraja sa svim značajkama koje su vam potrebne za prevođenje bilo koje vrste web stranica WordPressa, uključujući estore s WooCommerceom. (da, čak možete prevedi WooCommerce proizvode).

TranslatePress je nevjerojatno jednostavan za upotrebu zahvaljujući intuitivnom sučelju koje omogućuje prevođenje sav sadržaj na vašoj web stranici lako kao A, B, C. Najbolji dio je to što možete prevesti svoju web stranicu s prednje strane.

Prema brzinskom ispitivanju za izvedba dodatka za prijevod koju je proveo Razvan Mocanu, TranslatePress je najbrži WordPress dodatak za prijevod na webu.

To je ozbiljno dobra vijest ako želite pružiti super brze prijevode svojim čitateljima. Imajte na umu da je brzina stranice jedna od najvažnijih Google SEO čimbenici rangiranja.

Ako imate tržište dodatka za lokalizaciju WordPressa, sigurni smo da će vam se svidjeti TranslatePress. Glavni dodatak je besplatno. Trebat će vam, međutim, premium dodaci za otključavanje pune snage višejezičnog dodatka TranslatePress WordPress. Srećom po vas, imamo puni premium paket, stoga se pripremite za zabavu.

U skladu s tim, pokrijmo nekoliko ključnih značajki kako bismo imali ukus o tome što možete očekivati ​​kada instalirate dodatak na svoju voljenu WordPress stranicu.

Ključne značajke TranslatePressa

mogućnosti prevođenja

Kakva je upotreba WordPress dodatka koji vam obećava nebo, ali donosi pakao u pogledu značajki? TranslatePress vam nudi nevjerojatan popis značajki zbog kojih je prevođenje web stranice WordPress lagano.

Govorimo o značajkama kao što su:

 • Sposobnost prijevoda cijele stranice, uključujući sadržaj s kratkih kodova, obrazaca i graditelja stranica
 • Možeš prevesti dinamičke žice koje su dodali WordPress, dodaci i teme
 • Besprijekorna integracija s API Google Translate, što znači da možete ubrzati proces prevođenja. Samo vam treba Google API API ključ i vi ste zlatni
 • TranslatePress je GPL i samostalno domaćin, što znači da imate svoje prijevode zauvijek. To također znači da brže možete posluživati ​​prevedene stranice jer su one pohranjene lokalno, a ne na trećim prevoditeljskim poslužiteljima
 • Možete prevesti svoje web mjesto na prednjoj strani pomoću jednostavnog sučelja koje olakšava vaš rad
 • 221 jezika u trenutku pisanja što znači da ste spremni zauzeti svijet bez ikakvih štucanja
 • Dodatak je SEO-om prikladno gledati kako možete prevesti slug stranice, SEO stranica, opis, kao i informacije o Twitteru i Facebooku o društvenim grafima. Osim toga, dodatak podržava Yoast SEO Sitemap
 • TranslatePress djeluje izvan okvira WooCommercea, svih WordPress tema, stvaranja web stranica i prilagođenih vrsta posta
 • Prevoditeljski računi koji omogućuju korisnicima prevođenje sadržaja bez pristupa administratora (dodajte novi račun prevoditelja navigacijom do Korisnici -> Dodaj novo i odaberite Prevoditelj kao uloga)
 • Automatsko otkrivanje korisničkog jezika
 •  Pregledaj As značajka koja omogućuje vašu web lokaciju kao što je vide korisnici
 • Prilagodljivi preklopnik jezika
 • Podrška svjetske klase

Kako instalirati dodatak TranslatePress

prevoditi premium verziju

Za ovaj vodič radimo s premium verzijom TranslatePressa. Kao takav, trebate kupiti licencu od Translatepress da u potpunosti uživam u ovom postu.

Oni nude, naime, tri cjenovna paketa osobni po 89 dolara dolara godišnje, Poslovanje koji košta oko 157 dolara godišnje i razvijač što će vam vratiti 225 USD godišnje.

Odaberite paket koji će raditi za vas. Za ovaj vodič, išli smo s Poslovanje paket da vam ponudim cijelu sliku.

Na stranu, instalirajmo dodatak TranslatePress i testiramo postupak prevođenja.

Instalacija dodatka TranslatePress WordPress

Usput, možete instalirati glavni dodatak s Spremište dodataka WordPress. Tada ćete imati mogućnost nadogradnje na premijsku verziju pomoću dodataka kasnije.

Nakon kupnje licence sa službenog web mjesta, dobit ćete e-poštu s vezama za preuzimanje.

prevedi potvrdu o kupnji u gmailu

Alternativno, možete preuzeti glavni dodatak i dodatke (kao i pregledati licenčni ključ) sa svog TranslatePress računa, kao što je prikazano u nastavku.

Nastavite i preuzmite glavnu ZIP datoteku na svoje računalo pritiskom na Preuzimanje dodatka gumb kao što je prikazano gore. Preuzmite i dodatke koristeći Preuzimanje Addonsa dugme.

Napomena: prvo morate instalirati glavni dodatak, a potom i dodatke.

Instaliranje glavnog dodatka TranslatePress

Dođite do Dodaci> Dodaj novo, zatim kliknite Prenesite dodatak gumb kao što je prikazano u nastavku.

prijenos glavnog dodatka translatepress

Izaberite glavni dodatak (translatepress-multilingual.1.x.x) i kliknite na Sada instalirati gumb kao što smo detaljnije na slici ispod.

Pričekajte da se postupak instalacije dovrši, a zatim pritisnite gumb Aktivirajte dodatak gumb kako bi se lopta kotrljala. Pogledajte sliku ispod.

aktiviranje dodatka za translatepress wordpress

Sada je vaš glavni dodatak spreman za upotrebu. Dođite do Postavke> TranslatePress za pristup stranici s opcijama kao što smo istakli u nastavku.

prevesti stavku izbornika

A evo kako stranica s mogućnostima TranslatePress izgleda u vrijeme pisanja.

stranice s mogućnostima prevođenja

Prije nego što nastavite dalje, trebate aktivirati licencu. Ne brini nikoga, postupak je jednostavan.

Za početak morate instalirati i aktivirati jedan od plaćenih dodataka da biste aktivirali licenca na stranici postavki TranslatePressa.

Nastavite i instalirajte i aktivirajte jedan od plaćenih dodataka koje ste preuzeli ranije (slijedite isti postupak koji smo koristili ranije za instaliranje glavnog dodatka).

Budući da imam nešto za WordPress SEO, instalirao sam dodatak SEO Pack. Sada naša stranica postavki TranslatePressa sadrži karticu licence kao što je prikazano u nastavku.

kartica za dozvolu prevođenja

Dozvolite nam sada aktivirati licencu. Dođite do Postavke> TranslatePress i kliknite gumb licenca kartica.

Zatim kopirajte / zalijepite licenčni ključ s svog TranslatePress računa u Licencni ključ polje i pogodio Spremi promjene gumb kao što je prikazano na sljedećoj snimci zaslona.

translatepress aktiviranje licence

Zatim pritisnite tipku Aktivirajte licencu gumb koji se prikazuje kao što je prikazano u nastavku.

aktiviranje licence translatepressa

U ovom je trenutku vaša licenca aktivna i spremni ste za zabavu. Možete instalirati i aktivirati sve ostale dodatke kao i mi.

translatepress addons

Izgledaju dobro – svi ti dodaci, zar ne? Kreće se brzo.

Postavke TranslatePressa

mogućnosti prevođenja

S instaliranim dodatkom i dodacima i aktiviranom licencom vrijeme je da vidite opcije dostupne u ovom sjajnom dodatku za prijevod.

Da biste pristupili stranici postavki / opcija, idite na Postavke> TranslatePress na vašem Admin izborniku WordPress kao i ranije.

Stranica s opcijama (aka Općenito kartica) nalazi se nekoliko postavki koje vam pomažu da udarite pod zemlju.

Na Općenito pronaći ćete opciju za odabir:

 • Zadani jezik web stranice, koji je izvorni jezik na kome je vaša web stranica napisana. Za naš vodič, odabrali smo engleski (Sjedinjene Države).
 • Svi jezici na kojima želite učiniti svoju web stranicu dostupnom (Upamtite da imate pristup 221 jezika u trenutku pisanja).
 • Za prikaz jezika u njihovim izvornim imenima. Ako odlučite Ne, oni će biti prikazani na engleskom jeziku. išao sam s DA.
 • Ako želite forsirati prilagođene veze bez kodiranja jezika da zadržite trenutno odabrani jezik.
 • Da biste aktivirali Google Translate.
 • Dodajte jezični preklopnik u svoj izbornik ili na bilo koju stranicu putem kratkog koda.
 • Način odabira jezika za prve posjetitelje.
 • I tako dalje…

Jednom kada odaberete svoje opće opcije, ne zaboravite kliknuti Spremi promjene gumb na dnu stranice. Pomoću općih opcija prenesite našu web stranicu.

Prevođenje vaše web stranice s TranslatePressom

prevesti vizualni urednik

Prevođenje vaše web stranice s TranslatePressom lako je kao 1,2 i 3. Stvari postaju još jednostavnije jer koristite vizualni uređivač prikazan na gornjoj snimci zaslona..

Da biste preveli svoju web stranicu WordPress, kliknite gumb Prevedi web mjesto kao što je prikazano u nastavku.

Ako to učinite, preusmjerit ćete vas na vizualni uređivač TranslatePress na novu karticu. Korištenje vizualnog uređivača stvar je četvrtih razreda. Zaista, pitanje je točke i klika.

TranslatePress Visual Editor

Sve što morate učiniti na vizualnom prevoditelju je:

 • Odaberite odjeljak koji želite prevesti
 • Unesite prijevod ručno (automatsko prevođenje je moguće samo nakon što aktivirate Google Translate API)
 • Udari Spremi prijevod gumb na vrhu zaslona

Složit ćete se da je to prilično jednostavno.

Prevedi naš primjer prikazan u nastavku s engleskog na španjolski.

Na gornjoj slici primjetite označenu preklopnicu jezika koju sam dodao gornjem izborniku. Ona koja se pri dnu stranice prikazuje automatski. Možete prebaciti / isključiti jezičke preklopnike iz Općenito kartica.

Kako prevesti našu primjerenu stranicu?

Pa, odabrao sam svaki odjeljak koji sam želio prevesti (možete odabrati sve elemente na stranici, ali prešao sam s tijelom stranice za ovaj vodič), pružio prijevod preko lijeve ploče i pritisnuo tipku Spremi prijevod dugme. Pogledajte donju sliku za redoslijed koraka.

Vidjeti? Tako je jednostavno prevesti svoju WordPress web stranicu s dodatkom TranslatePress. Nakon prevođenja moje ogledne stranice, to sam dobio kad sam prešao jezik na španjolski.

Wow! Tako jednostavno ��

Za prevođenje vaše web stranice na druge jezike slijedite isti postupak. Za automatsko prevođenje web stranice potreban vam je API Google Translate. Nakon automatskog prevođenja, uvijek možete provjeriti rezultate kako biste bili sigurni da je sve u redu.

Zaključak

Prevođenje web lokacije WordPress s TranslatePressom tako je jednostavno da ne biste trebali potražiti drugo rješenje. Dodatak je lako konfigurirati i proširiti, a sve što trebate nalazi se na jednoj središnjoj stranici s opcijama.

Osim toga, vizualni uređivač čini prevođenje vaše web stranice nevjerojatno jednostavnim. Osmijeh ćete biti svaki put kad trebate prevesti svoju web lokaciju..

Ipak se ne prodaje? TranslatePress nudi čak i detalje Usporedba dodataka za WordPress prijevod besplatnih i premium opcija. Ovo je izvrstan način za usporedbu najvažnijih značajki višejezičnog dodatka i za provjeru kako se TranslatePress uspoređuje s drugim popularnim rješenjima.

Jesmo li nešto ostavili? Jeste li ikada koristili TranslatePress u prošlosti? Koji je vaš omiljeni dodatak za WordPress prijevod? Javite nam svoje misli u odjeljku za komentare.

Sretno prevodu!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me