VikAppointments: Rezervirajte knjige i rasporedu za sastanke poput šefa

VikAppointments: Rezervirajte knjige i rasporedu za sastanke poput šefa

Ako vodite posao temeljen na uslugama, zakazivanje i ručno upravljanje sastancima je izazovno i dugotrajno. Uz to, ručno rezerviranje termina znači da ste skloni ljudskim pogreškama koje vas mogu koštati poslovanja.


Što učiniti? Postupak možete usmjeriti pomoću dodatka kao što je VikAppointments. VikAppointments savršeno je rješenje za bilo koju uslugu u kojoj se rezerviraju termini. Napunjeni do kraja sa svim značajkama koje su vam potrebne za upravljanje rezervacijama poput profesionalaca; dodatak je jedan od najboljih dodataka za WordPress.

I u današnjem postu objavljujemo značajke koje čine VikAppointments fantastičnim dodatkom za rezervaciju WordPress-a. Da zasladimo posao, instalirali smo PRO verzija i test pogon dodatka. Na taj način točno znate što možete očekivati ​​i možete trčati o tlo.

Kako to zvuči? Ako zvuči izvrsno, zasukajte rukave i pustite nas na posao.

Što su VikAppointments?

vikappointments usluge rezervacije kalendar wordpress dodatak

Informacije i preuzimanjePogledajte demonstraciju

VikAppointments moćan je sustav upravljanja sastancima koji je u početku kreiran za Joomla. Ali nas Joomla ne zanima. Pokrivamo verziju WordPressa, koja je – usput – jedan od najnaprednijih dodataka za WordPress.

U nekoliko klikova, dodatak vam pomaže da rezervirate termine i brzo ih upravljate na svojoj web stranici WordPress. Povrh toga, dodatak nudi prilagođene opcije savršene za razne tvrtke poput liječnika, pravnika, medicinskih centara, lječilišta i salona, ​​između ostalih.

Ali čak i s milijun i jednom značajkama, VikAppointments ostaje nevjerojatno jednostavan za konfiguriranje i upotrebu. Na kraju dana dodatak vam pomaže da uštedite puno vremena koje možete kanalizirati u razvoju svog poslovanja. Umjesto da ručno trošite ručno termine, možete se u potpunosti usredotočiti na svoje klijente.

To je način da vam pokrenemo nekoliko značajki koje čine VikAppointments jednim od najboljih WordPress dodataka za upravljanje sastancima na vašoj web stranici..

Značajke VikAppointments-a

Dodatak VikAppointments ne razočara u značajkama, što može biti s impresivnim popisom koji će jednako impresionirati početnike i programere. U sljedećem odjeljku ističemo neke značajke dostupne u VikAppointmentsu. Nemojte ga znojiti; vidimo većinu značajki na djelu kada testiramo dodatak.

VikAppointments dodatak ima odlika kao što su:

 • Sposobnost stvaranja više usluga s različitim trajanjem i cijenama
 • Središnja nadzorna ploča za upravljanje zaposlenicima
 • Besprijekorna rezervacija termina
 • Mjesečni ili tjedni kalendari koji prikazuju dostupnost za svakog zaposlenika ili uslugu
 • Kuponski sustav za popuste na rezervacije
 • Sposobnost stvaranja ručnih rezervacija na nadzornoj ploči administratora WordPressa
 • Pretražite widget koji pomaže potencijalnim klijentima da lako pronađu i rezerviraju sastanke
 • Produljeni radni dani s prilagođenim smjenama
 • Prednja ploča s instrumentima za zaposlenike
 • Lokacije zaposlenika putem Google karata
 • Mogućnost dodavanja kupovina za servisne pakete
 • Sustav košarica za zakazivanje više termina odjednom
 • Prilagođeni pristupnici plaćanja
 • E-mail, SMS i ICS obavijesti
 • Više widgeta za poboljšanje izgleda vašeg rezervacijskog sustava na prednjoj strani
 • Integrirani sustav upravljanja kupcima
 • I mnogo više

Ukratko, dodatak VikAppointments nudi vam dovoljno funkcija za učinkovito upravljanje sastancima. Uz pregled značajki koje nas vode, dopustite da instaliramo i testiramo VikAppointments.

Kako instalirati VikAppointments

Instalacija dodatka VikAppointments izuzetno je jednostavna jer se može besplatno preuzeti na WordPress.org. Međutim, za uživanje u vrhunskim značajkama morate kupiti a PRO licenca za oko 108 dolara na službenoj web stranici VikAppointments. Licenca vrijedi godinu dana, a iako obnavljanje nije obavezno, za primanje ažuriranja potrebna vam je aktivna licenca.

Sada, instalirajmo i konfiguriramo VikAppointments za početak zakazivanja i upravljanja sastancima na našoj testnoj stranici.

U vašem izborniku WordPress Administrator idite na Dodaci i kliknite Dodaj novi kao što ističemo na slici ispod.

kako instalirati novi WordPress dodatak

Samim tim vas vodi do Dodajte dodatke zaslon, na koji možete instalirati dodatak s računala ili iz službenog WordPress spremišta. U okvir za pretraživanje ključne riječi upišite “VikAppointments” i nakon što nađete dodatak, pritisnite tipku Sada instalirati gumb kao što smo detaljno opisali na sljedećoj slici.

instaliranje dodatka vikappointments

Nakon toga, kliknite gumb Aktivirati gumb kao što je prikazano u nastavku da se kuglica kotrlja.

aktiviranje dodatka za WordPress vikappointments

Sad smo negdje stigli. Sve što sada trebate učiniti je konfigurirati dodatak na jednostavan način, tako da nastavimo s radom.

Kako konfigurirati VikAppointments

Nakon što aktivirate dodatak, dodaje se prelijep VikAppointments stavku u vaš Admin izbornik WordPress. Da biste postavili svoj sustav rezervacija, kliknite gumb VikAppointments stavku izbornika, kao što je prikazano u nastavku.

postavljanje vikappointments WordPress dodatka

Stavka izbornika vodi vas do atraktivne nadzorne ploče VikAppointments prikazane dolje.

vikappointments nadzorna ploča

Aktiviranje PRO licence

Za udžbenik koristimo PRO verziju, pa prvo moram aktivirati licencu. Da biste to učinili, kliknite Nadogradi na pro, kao što pokazujemo u nastavku.

nadogradnja na vikappointments pro verziju

Na sljedećoj se stranici pomaknite do dna stranice, zalijepite licenčni ključ i pritisnite Potvrdite i instalirajte, kako je prikazano dolje. Ako nemate licenčni ključ, kliknite ikonu Nabavite licencni ključ dugme.

dodavanjem pro licencnog ključa vikappointmentsima

Dodatak se automatski uključuje i nadograđuje u profesionalnu verziju. Zatim kliknite gumb Ažuriranje je završeno, kliknite ovdje za nastavak gumb kao što je prikazano u nastavku.

Sada je pro verzija zaključana i spremna. Btw, ispod je kako izgleda nadzorna ploča VikAppointments-a nakon nadogradnje na pro verziju.

vikappointments nadzorna ploča administratora

Ovdje se nema što vidjeti, pa što sad? Sve je to u redu, jer još uvijek ne zakazujemo sastanke. Dodajmo neke zaposlenike, usluge i simuliramo web mjesto za rezervaciju uživo.

Stvaranje grupa u VikAppointmentsu

grupe u VikAppointmentsu su slične kategorijama u postovima na blogu. Grupe vam pomažu da kategorizirate zaposlenike i usluge, omogućujući vam da organizirate stvari, posebno ako imate mnogo zaposlenika ili službi. Istovremeno, nije obavezno dodavanje grupa u VikAppointments.

Uz to, dodajmo još jednu grupu za naših pet usluga, a za ilustraciju su savjetovanje iz oblasti prava, poslovno savjetovanje, životno učenje, zdravlje zuba i lječilišta. Nazvat ćemo grupu “Plaćene usluge.”

Klik Upravljanje i onda grupe, kao što detaljno u nastavku.

dodavanjem nove grupe usluga u dodatak vikappointments

Zatim kliknite gumb Novi gumb, kao što prikazujemo na slici ispod.

dodavanjem novih grupa usluga

Osim: Također, primjetite Pogledajte grupe zaposlenika gumb desno od zaslona. Klikom na gumb možete stvoriti, urediti i pregledati grupe zaposlenika.

Natrag na stvaranje grupe usluga.

Klikom na Novi gumb vodi vas na sljedeći ekran.

Sve što trebate učiniti na gornjoj stranici je dodati naziv i opis grupe usluga. Zatim kliknite gumb Spremi i zatvori, kako je prikazano dolje.

Uz postojeću grupu usluga, sada možemo kategorizirati naših pet usluga Plaćene usluge. Sada dodajmo neke zaposlenike, a zatim i stvarne usluge.

Dodavanje zaposlenika u VikAppointments

Prvo dodajemo zaposlenike kako bismo im kasnije mogli dodijeliti usluge. Uz to, morate dodati najmanje jednog zaposlenika da biste primali online rezervacije.

Zapamtite, zaposlenika možete predstavljati kao osobu, sobu, objekt ili bilo što drugo. U većini slučajeva, međutim, zaposlenik je osoba, npr. stomatolog, maserka, odvjetnik, trener itd.

Natrag na nadzornu ploču VikAppointments kliknite Upravljanje i onda zaposlenici kao što ističemo u nastavku.

dodavanjem novih zaposlenika u vikappointmentsima

Zatim kliknite gumb Novi gumb, kao što smo istaknuli na slici ispod.

dodajući novog zaposlenika u vikappointmentsima

Nakon toga dodajte podatke o svom zaposleniku. Zatim kliknite gumb Spremi i zatvori dugme.

Da biste dodali još zaposlenika, ponavljajte dok ne unesete sve zaposlenike u sustav. Možete čak i klonirati zaposlenike, tako da!

Za ilustraciju koristim samo dva zaposlenika, ali možete ih dodati koliko želite. Ne zaboravite postaviti smjene svakog zaposlenika ispod Radna dana na gornjem zaslonu.

Krećemo brzo, dodajmo sada svoje usluge.

Dodavanje usluga u VikAppointments

Na nadzornoj ploči VikAppointments odaberite Upravljanje i kliknite usluge, kao što je prikazano na slici ispod.

dodavanje usluga u vikappointmentsima

Nakon toga, pritisnite Novi gumb, kako ističemo u nastavku.

dodavanjem novih usluga vikappointments

To bi vas trebalo dovesti izravno do Nova usluga ekran, gdje možemo te gledati Nae Nae možete dodati sve detalje. Pogledajte sliku ispod za dodatne informacije.

Evo nekoliko napomena za gornju sliku (naš numerirani popis odgovara gore označenim stavkama).

 1. Servis – Ovdje dodajte potrebne podatke o usluzi. Znate, ime usluge, cijene, kapacitet i slično. Btw, unesite pužu tražilicu (SEF) pseudonim polje
 2. Opis – Ovdje dodajte opis svoje usluge
 3. zadaci – Na ovoj kartici možete dodijeliti usluge raznim zaposlenicima
 4. Metapodaci – Kartica je posebno bitna za SEO. Možete dodati naslov stranice, meta opise i meta ključne riječi.

Jednom kada dodate svoje usluge, ne zaboravite kliknuti Spremi i zatvori dugme. Možete kliknuti Spremi, spremi i novo, ili Otkazati ovisno o tome gdje se nalazite u svom tijeku rada.

Usput, u našem sustavu sada imam pet usluga koje izgledaju ovako:

stranica administratora usluga vikappointments

Nije loše, zar ne? Imajte na umu da sam usluge već dodijelio raznim zaposlenicima, ali to ne možete vidjeti na gornjoj slici. Ako imate pitanja o tome što sam učinila, na raspolaganju sam odgovoriti na bilo koje pitanje u naredna 24 sata, tako da se ne zadržavajte.

Sad kad imam grupe, zaposlenike i službe, neka nam predoči obrazac u prvom planu kako bi izgledi mogli rezervirati termine odmah.

VikAppointmenti u Front-End-u

Budući da za nas rade grupe, zaposlenici i službe, možemo li započeti s terminima rezervacije? Da mi možemo!

Sve što moramo učiniti je stvoriti i dodati kratki kôd za rezervaciju na jednostavnoj stranici. Ali kako ćemo to učiniti?

Pokrenite VikAppointments nadzornu ploču i kliknite kratke kodove gumb, kako ističemo u nastavku.

gumb za kratke kodove vikappointments

Zatim pritisnite tipku Novi gumb, kao što je prikazano na sljedećoj slici.

dodavanjem novog kratkog koda u vikappointments

Na primjer ćemo stvoriti kratki kôd za našu poslovnu konzultantsku službu. Nakon toga prikazat ćemo podatke o usluzi, tako da bi potencijalni kupci mogli započeti rezervaciju.

Dodajte svoje (1) ime kratkog koda, (2) odaberite Pojedinosti o usluzi s padajućeg izbornika i (3) odaberite uslugu (naša je poslovno savjetovanje), kao što je prikazano na slici ispod.

stvoriti novi kratki kod

Ne zaboravite da kliknete Spremi i zatvori dugme.

Ostale vrste kratkih kodova VikAppointments

VikAppointments dolazi s različitim vrstama kratkih kodova, uključujući:

 • Pregled svih narudžbi – Dodajte kratki kôd stranici kako bi korisnici koji su prijavljeni mogli vidjeti sve svoje narudžbe
 • Potvrda – Kratki kôd prikazuje obrazac za odjavu ako u košarici ima predmeta
 • Područje zaposlenika – Ovdje zaposlenici mogu vidjeti svoju upravljačku ploču. Mogu upravljati svojim profilima, radnim danima, dodijeljenim uslugama i lokacijama
 • Pojedinosti o zaposleniku – Kratki kôd vam omogućuje prikaz detalja o odabranom zaposleniku
 • Popis zaposlenika – Omogućuje prikaz popisa zaposlenika koje klijenti mogu rezervirati
 • Prikaz narudžbe – Kratki kôd prikazuje sažetak bilo kojeg odabranog naloga
 • paketi – Prikazuje sve pakete koji se mogu kupiti, grupirane po kategorijama
 • Pojedinosti o usluzi – kratki kôd prikazuje stranicu s detaljima svake odabrane usluge (Savjet: to je kratki kôd koji koristimo za prikazivanje naše usluge poslovnog savjetovanja)
 • Popis usluga – Najkritičniji kratki kod prema programerima. Kratki kôd prikazuje popis svih usluga koje klijenti mogu rezervirati

Kako dodati kratki kôd VikAppointments na stranicu WordPressa

Dodavanje kratkog koda koji ste stvorili na svoju web stranicu WordPress je tako jednostavno kao A, B, C. Prvo, idite do Stranice> Dodaj novo kao što je prikazano na screengrabu ispod.

dodavanje nove stranice u wordpress

Dodijelite naziv svojoj stranici i kliknite gumb plus (+) i odaberite ikonu VikAppointments Kôd blok, kao što je prikazano u nastavku.

stvaranje nove stranice usluge putem kratkih kodova

Zatim odaberite kratki kôd koji ste stvorili ranije, kao što je prikazano na slici ispod.

odaberite kratki kôd vikappointments u gutenbergu

Ako koristite klasični uređivač, kratki kôd možete dodati klikom na ikonu Popis kratkih kodova VikAppointments gumb, kao što je prikazano na slici ispod.

dodavanje vikappointments u klasični uređivač

Nakon toga, kliknite gumb Objaviti dugme. Evo što sam dobio:

Nije loše, zar ne? Stranica se isporučuje s funkcionalnim sadržajem Rezervirajte sada dugme. Sada, sve što klijent treba učiniti je odabrati datum i vrijeme i pritisnuti Rezervirajte sada dugme.

Jednom kada klijent dođe Rezervirajte sada, dodatak vodi ih do sljedeće stranice za pregled i potvrdu rezervacije.

stranica sažetka naloga za vikappointments

Prilično slatko, zar se ne slažete? Ah, zaboravio sam ukloniti svoju adresu e-pošte; dodatak ispunjava obrazac automatski ako ste prethodno rezervirali termine.

Sad kad smo već postali osnova, istražimo VikAppointments nadzornu ploču radi drugih opcija.

Ostale značajke VikAppoinmenta

VikAppointments pomoć

Ako ste zaglavili iz jednog ili drugog razloga, pomoć možete dobiti pravo na VikAppointments nadzornoj ploči. Kliknite gumb Pomozite gumb, kao što je prikazano na slici ispod.

vikappointments pomažu

Kartica za sastanke

kartica za sastanke

 imenovanja kartica prikazana na gornjoj slici sadrži nekoliko opcija koje smo detaljno opisali na donjem popisu.

 • Rezervacije – Ovdje možete pregledati sve rezervacije
 • Kupci – Ova stranica prikazuje popis vaših kupaca
 • Kuponi – Jer, tko ne voli pravovremeno popust?
 • Kalendar, koji prikazuje cijelu kalendarsku godinu i ukupnu zaradu od rezervacija

Portal Tab

Onda imate Portal kao što je prikazano na slici ispod.

karticu portala u vikappointmentsima

 Portal kartica ima nekoliko opcija, uključujući:

 • zemlje – Gdje možete dodavati, uređivati ​​i uklanjati zemlje
 • Recenzije – Stranica vam omogućuje dodavanje recenzija svojim uslugama
 • Pretplate– Ovdje možete stvoriti ponavljajuće se pretplate
 • Pretpl. Narudžbe – Pogledajte sve narudžbe za pretplatu koje kupci kupuju

Global Tab

vikappointments globalna kartica

Kao što možete vidjeti na gornjoj slici Globalno kartica vam omogućuje upravljanje nekoliko opcija, naime:

 • Prilagodljiva Polja – U obrasce za narudžbu možete dodati prilagođena polja kako biste mogli prikupljati sve potrebne podatke od svojih klijenata
 • Plaćanja – Omogućuje vam aktiviranje pristupnika za plaćanje
 • računi – Sve svoje fakture možete pogledati ovdje
 • Media Manager – Ova opcija omogućuje vam upravljanje svim medijskim datotekama koje prenosite putem dodatka VikAppointments

Kartica konfiguracije

 Konfiguracija kartica vam pomaže u upravljanju nekoliko opcija. Na kartici imate:

 • zaposlenici – Upravljanje mogućnostima i dozvolama zaposlenika
 • Završni dani – Određivanje dana da vaše poslovanje ostane zatvoreno. Može uključivati ​​vikende i praznike
 • SMS API-ji – Konfigurirajte svoje opcije API API-ja tako da možete slati tekstualne poruke svojim klijentima. Možete čak i slati automatske poruke
 • CRON poslovi – postavke za VikAppointments CRON zadatke

VikAppointments Widgeti

Dodatak VikAppointments dolazi s nekoliko widgeta koji vaš rad čine još lakšim. Da biste pregledali i koristili widgete, jednostavno idite na Izgled> Widgeti, kao što ističemo na slici ispod.

vikappointments widgete

I tu ga imate; VikAppointments u svom punom sjaju.


Između vas i mene, VikAppointments je predivan planer termina za WordPress. Nakon što postavite dodatak, on preuzima rezervacije na vašoj web stranici, štedeći vam puno vremena i novca.

Dodatak je jednostavan za korištenje; Provjerio sam dokumentaciju jednom ili dvaput kako bih potvrdio par stvari, ali bilo je to. Ni za jedno vrijeme savijao sam VikAppointments da bih obavio svoje ponude.

Nakon što isprobate dodatak, uvjeren sam da nećete potražiti još jedan dodatak za rezervaciju za svoju tvrtku. Puno je svih funkcija koje su vam potrebne da biste zakazali i upravljali sastancima na svojoj web lokaciji.

Imate li zabrinutosti, pitanja ili prijedloga? Molimo podijelite u komentarima.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map