UpdraftPlus pregled – najbolji besplatni dodatak za sigurnosnu kopiju WordPressa?

UpdraftPlus pregled - najbolji besplatni dodatak za sigurnosnu kopiju WordPressa?

UpdraftPlus jedan je od najpopularnijih besplatnih WordPress rezervnih dodataka na tržištu danas s više od milijun aktivnih instalacija. U ovom ćemo članku pregledati dodatak UpdraftPlus.


Naučit ćemo kako koristiti UpdraftPlus za:

 • Izvršite sigurnosnu kopiju WordPress-a na udaljeno mjesto u oblaku i
 • Vratite sigurnosnu kopiju u čistu instalaciju WordPressa

Što čini UpdraftPlus posebnim?

Evo što je stvar – kada je riječ o preuzimanju sigurnosne kopije WordPress-a, jedna od stvari koju mi ​​često previdimo je obnova postupak. Instaliranje, konfiguriranje i uzimanje sigurnosne kopije vaše WordPress stranice prilično je jednostavno – koristeći bilo koji dodatni dodatak. Koliko smo puta pokušali vratiti sigurnosnu kopiju?

Daljnjom istragom otkrivamo da gotovo svi freemium sigurnosni dodaci zaključavaju značajku obnove sigurnosnih kopija iza plaćenog plana. Nemojte me krivo shvatiti – u potpunosti podržavam njihovu odluku. Uostalom, dodatak treba generirati prihod kako bi podržao njegov daljnji razvoj!

Međutim, uz UpdraftPlus ta se igra promijenila. U vrijeme pisanja ovog posta, UpdraftPlus je jedini freemium WordPress dodatni dodatak na tržištu koji omogućuje izradu sigurnosnih kopija i restauracija u slobodnom planu, zajedno s još nekoliko sjajnih značajki.

Idemo kopati pravo!

Kako konfigurirati sigurnosnu kopiju za WordPress pomoću UpdraftPlus

Konfiguriranje sigurnosne kopije WordPressa s UpdraftPlus prilično je jednostavan proces. Međutim, u nastojanju da stvari učinimo malo praktičnijima, nećemo uzeti sigurnosnu kopiju novog / vanilijevog WordPress web mjesta.

Umjesto toga, instalirat ćemo višenamjensku temu i uvesti demo sadržaj. Pritom ćemo stvoriti hrpu novih postova, stranica, komentara, slika i dodatnih dodataka koji će biti dio sigurnosne kopije. Ovo će ga približiti stvarnoj situaciji sigurnosne kopije WordPressa.

Za naš vodič, instalirat ćemo temu Total WordPress i uvesti Mason blog izgled demo.

Evo sažetka što ćemo učiniti:

 1. Izradite demo stranicu: Napravit ćemo novu WordPress instalaciju za naše probno mjesto i uvesti demo sadržaj Totalna višenamjenske WordPress teme.
 2. Izradite sigurnosnu kopiju demo stranice: Instalirat ćemo sigurnosni dodatak UpdraftPlus iz spremišta WordPress i konfigurirati ga za izradu sigurnosne kopije WordPressa u rješenju za pohranu u oblaku, poput Dropboxa.
 3. Vratite demo stranicu: Oblikovat ćemo WordPress web mjesto i vratiti WordPress web mjesto iz sigurnosne kopije UpdraftPlus.
 4. Također ćemo pogledati premijsku inačicu dodatka i neke dodatke.
 5. Bonus: Također ćemo naučiti o UpdraftCentral – nadzornoj ploči za upravljanje WordPressom u oblaku od ekipe Updraft..

1. Napravite Demo mjesto za WordPress

Uvoz demo teme Total WP tema

Snimak ekrana s demo stranice WordPress koju ćemo sigurnosno kopirati i vratiti

Ovaj je dio relativno jednostavan. Započet ćemo s demo stranicom WordPress i instalirati temu Total. Zatim ćemo uvesti demo izgleda Mason bloga. Uvoz demo teme ovisit će o programeru teme.

 1. Za slučaj općenite uporabe mogli bismo upotrijebiti WordPress uvoznik dostupan pod Nadzorna ploča WordPressa → Alati → Uvezi.
 2. Odaberite XML datoteku i pokrenite postupak uvoza.
 3. Ručno provjerite uvezene podatke.

Imajte na umu da je XML datoteka zapravo izlaz programa WordPress Exporter s web mjesta na kojem se nalazi originalni sadržaj.

Uvoz demo teme Total WP tema

Uvoz demo izgleda u temi Total 4.0 WordPress

Kada je u pitanju Total, postupak je mnogo jednostavniji.

 • Samo naprijed Nadzorna ploča WordPressa → Tematska ploča → Demo uvoznik za odabir i uvoz demo izgleda po vašem izboru.
 • Nakon što je uvoz završen, trebali biste dobiti poruku sličnu gornjoj.

Sada smo spremni preuzeti sigurnosnu kopiju WordPress-a.

2. Napravite sigurnosnu kopiju WordPress dodatka UpdraftPlus

Instalirajte dodatak UpdraftPlus WordPress

Instaliranje UpdraftPlus u WordPress

2.1 Instaliranje dodatka UpdraftPlus

Kao i bilo koji WordPress dodatak, prijeđite na WordPress nadzorna ploča → Dodaci → Dodaj novo i potražite UpdraftPlus. Instalirajte i aktivirajte dodatak. U sljedećih nekoliko snimaka zaslona provest ćemo vas kroz početni postupak postavljanja.

UpdraftPlus Demo 1

Aktiviranje dodatka za sigurnosnu kopiju UpdraftPlus WordPress

Korak 1 – Nakon aktiviranja dodatka, vodimo se kroz protok ukrcaja (također poznat kao obilazak proizvoda). Odaberi “Pritisnite ovdje za početak” za pokretanje postupka.

UpdraftPlus WordPress sigurnosna kopija – prvi koraci

2. korak – ovo je mjesto gdje možete preuzeti prvu sigurnosnu kopiju. Oduprite se svom unutarnjem nagonu da “Rezervno sada“I umjesto toga odaberite gumb Sljedeće da biste dovršili ostatak obilaska.

2.2 Konfiguriranje rezervnog rasporeda

Konfiguriranje rasporeda sigurnosnih kopija s UpdraftPlus

Rezervni raspored ovisi o količini sadržaja koji se generira na vašoj web lokaciji.

 • Na primjer, ako objavite 2-3 bloga tjedno, dovoljna je svakodnevna sigurnosna kopija WordPress-a. Međutim, ako imate više urednika koji objavljuju 1-2 postova na blogu dnevno, sigurnosne kopije po satima bolji su izbor.
 • S druge strane, ako blog ne aktivno objavljujete na svojoj web lokaciji i ne koristite ga kao portfelj, dovoljna je tjedna sigurnosna kopija.

Dno crta je jednostavna – preuzimanje WordPress sigurnosnih kopija je proces intenzivan za CPU. Uzimanje previše sigurnosnih kopija tijekom dana, posebno na zajedničkom poslužitelju hostinga, može poslužiti neprimjerenim opterećenjem na poslužitelju, čineći ga sporim ili neupotrebljivim za druge. U rubnim slučajevima to čak može dovesti do obustave vašeg zajedničkog računa za hosting.

2.3 Konfiguriranje vremenskih rokova zadržavanja sigurnosnih kopija

Kao što možete vidjeti na snimci zaslona prethodnog odjeljka, konfigurirao sam tjednu sigurnosnu kopiju i WordPress datoteka i baze podataka. Također sam postavio zadržavanje sigurnosnih kopija na 5, što znači da u bilo kojem trenutku imam rezervnu kopiju vrijednu 1,25 mjeseca. Ovisno o prostoru za pohranu koji je dostupan na vašem mjestu za backup WordPressa, možete odlučiti zadržati više od 5 zakazanih sigurnosnih kopija.

2.4 Konfiguriranje udaljenog prostora za pohranu

To je još jedno važno područje koje želim dotaknuti. Vaša sigurnosna kopija ne smije biti na istom poslužitelju na kojem se nalazi vaša web lokacija. Znam da nekima možda zvuči glupo, ali vidio sam da mnogi griješe – pogotovo oni novi u WordPressu.

Budući da je ovaj vodič fokusiran na dobivanje sigurnosne kopije WordPress-a koristeći samo slobodno dostupne opcije, za našu udaljenu lokaciju sigurnosnih kopija imamo Google Drive, Microsoft OneDrive i Dropbox..
Odabrao sam Dropbox za ovaj vodič jer imam Dropbox račun i koristim ga za izradu sigurnosne kopije drugih WordPress web mjesta. Možete odabrati bilo koji od njih kao svoje udaljeno mjesto sigurnosne kopije.

Evo kako možemo konfigurirati i povezati Dropbox s UpdraftPlus:

UpdraftPlus Demo 4 - Spajanje Dropboxa

Stranica za prijavu na Dropboxu

Korak 1: Prvo provjerite jeste li prijavljeni na Dropbox u istom pregledniku. Ovo će nam trebati da bismo uspostavili vezu između Dropboxa i UpdraftPlusa.

UpdraftPlus Demo 4 - Spajanje Dropboxa 0,1

Rezervne kopije mjesta za pohranu s UpdraftPlus

Korak 2: U UpdraftPlus odaberite Dropbox kao mjesto udaljenog pohranjivanja

UpdraftPlus Demo 4 - Spajanje Dropboxa 0,2

Spajanje Dropbox-a na UpdraftPlus

3. korak: Pomaknite se prema dolje i kliknite na “Spremi promjene”.

UpdraftPlus Demo 4 - Spajanje Dropboxa 0,3

Autentifikacija UpdraftPlus za korištenje Dropbox računa

4. korak: Nakon toga dodatak će prikazati dijaloški okvir koji sadrži vezu za potvrdu autentičnosti Dropbox-a pomoću UpdraftPlus.

UpdraftPlus Demo 4 - Spajanje Dropboxa 0,4

Provjera autentičnosti Dropbox & UpdraftPlus: posljednji korak

Korak 5: Budući da ste prijavljeni u Dropbox, od vas će se tražiti da date dozvolu. Kliknite na “Dozvoli”. To će omogućiti UpdraftPlus za daljinsko spremanje (ili brisanje) datoteka u vašu Dropbox mapu.

Ne brinite, UpdraftPlus neće imati pristup svim datotekama i mapi u vašem Dropboxu. Imat će pristup samo Dropbox → Aplikacije → UpdraftPlus.Com mapu. Samo u toj mapi može čitati, pisati i brisati sigurnosne kopije (tj. Datoteke).

UpdraftPlus Demo 4 - Spajanje Dropboxa 0,5

Provjera autentičnosti Dropboxa i UpdraftPlusa

Korak 6: Nakon toga prikazat će vam se zaslon s završnim fazama provjere autentičnosti. Kliknite gumb “Complete Setup” (Dovršena instalacija) kako biste dovršili transakciju i vratili se na svoju WordPress nadzornu ploču.

UpdraftPlus Demo 4 - Spajanje Dropbox-a 5

Korak 7: Klikom na tu vezu prikazat će se poruka o uspjehu slična gornjoj.

2.5 Donošenje sigurnosne kopije WordPressa s programom UpdraftPlus

Sada kada je Dropbox povezan, vrijeme je da preuzmete prvu sigurnosnu kopiju za WordPress pomoću dodatka UpdraftPlus.

UpdraftPlus Demo 5 - 1 Pokrenite sigurnosnu kopiju

Preuzimanje rezervne kopije WordPress-a u Dropbox pomoću programa UpdraftPlus

Korak 1: Kliknite veliko plavo gumb “Sigurnosna kopija sada” za pokretanje sigurnosne kopije. UpdraftPlus prikazat će pokazatelj napretka zajedno s zapisnicima poruka. (Izvinjavam se, trenutno nisam mogao napraviti sliku ekrana).

UpdraftPlus Demo 5 - 2 sigurnosna kopija dovršena

Pregled postojećih sigurnosnih kopija WordPressa u UpdraftPlusu

Korak 2: Nakon što se sigurnosna kopija završi, moći ćete vidjeti unos pod “Postojeće sigurnosne kopije”. Možete nadalje odlučiti vratiti, izbrisati ili preuzeti pojedinačne datoteke iz svakog sigurnosnog kopiranja.

UpdraftPlus Demo 5 - 3 VIew ili Dnevnik preuzimanja za uklanjanje pogrešaka

Dnevnik poslova WordPress sigurnosnog kopiranja u UpdraftPlus

Bilješka: U slučaju da sigurnosna kopija ne uspije, morat ćete otkriti gdje su stvari krenule po zlu. Dnevnik sigurnosnih kopija najbolje je mjesto za potragu za ovim podacima. Odaberite gumb Prikaži zapisnik da biste pristupili dnevniku, preuzeli kopiju datoteke dnevnika i započeli uklanjanje pogrešaka.

UpdraftPlus Demo 5 - 4 sigurnosna kopija kompletan dokaz na Dropboxu

Rezervna kopija programa WordPress pohranjena u Dropbox> UpdraftPlus.Com mapi

3. korak: Ako je na vašem računalu instaliran Dropbox, trebali biste vidjeti mapu nazvanu UpdraftPlus.Com stvorenu pod Dropbox → Apps. To će sadržavati sve sigurnosne kopije.

3. Kako vratiti WordPress sigurnosnu kopiju pomoću UpdraftPlus

Ovo je dio u kojem je napravljena sva razlika. UpdraftPlus je jedini freemium WordPress sigurnosni dodatak na tržištu koji će vam omogućiti da vratite WordPress sigurnosnu kopiju s besplatnom verzijom dodatka. Idemo puknuti!

3.1 Ponovno postavljanje WordPress stranice

UpdraftPlus Demo 6.1 - 1 Izrada novog testnog mjesta

WordPress nadzorna ploča nakon čistog resetiranja (ili čiste instalacije)

Kako bismo osigurali da je ovo gladak postupak obnove, idemo formatirati (ili resetirati) našu WordPress web lokaciju s Napredno resetiranje WordPress-a uključiti. Zamislite kada formatirate telefon i vratite ga u tvorničko stanje. Ovdje je otprilike isti slučaj.

Poništavanje WordPressa izbrisat će svaku temu, dodatak, post, stranicu, komentar, prilagođeni post i postavke – praktički sve. Ostaje vam potpuno nova WordPress stranica s postojećim korisničkim imenom, zaporkom i podacima e-pošte.

3.2 Instalirajte i konfigurirajte dodatak UpdraftPlus

Nakon što resetirate WordPress web mjesto, sljedeća stvar je instalirati nadogradnik UpdraftPlus i konfigurirati ga na isti način kao što smo učinili u 2. dijelu. Morate povezati UpdraftPlus na isti račun Dropboxa ponavljanjem koraka 2.1 do 2.4 u 2. dijelu.

UpdraftPlus Demo 6.1 - 3 Ponovno povežite Dropbox

Uspješno provjeravanje identiteta Dropbox i UpdraftPlus na formatiranom mjestu za WordPress

Trebali biste stići na ovaj zaslon neposredno prije završetka postupka. Kliknite na “Potpunu postavku” da biste se vratili na svoju WordPress nadzornu ploču.

3.3 Vraćanje sigurnosne kopije WordPressa programom UpdraftPlus

UpdraftPlus Demo 6.1 - 4 Dropbox za skeniranje radi sigurnosne kopije

Skeniranje postojećih sigurnosnih kopija WordPress-a u Dropboxu pomoću programa UpdraftPlus

Nakon što konfigurirate dodatak UpdraftPlus sa svojim Dropbox računom, trebali biste vidjeti unos u zapisnik sličan onome prikazanom na gornjoj snimci zaslona. (Pogledajte točku br. 1 na snimku zaslona)

Zatim trebate reći dodatak UpdraftPlus na Pon udaljenog prostora za pohranu (tj. mapu Dropbox) u potrazi za arhivom koju treba vratiti. Kliknite na “Rescan daljinska trgovina“Kao što je prikazano u točki # 2.

UpdraftPlus će skenirati Dropbox za svi dostupne sigurnosne kopije i upišite ih pod Postojeće sigurnosne kopije, kao što je prikazano na slici ispod:

UpdraftPlus Demo 6.1 - 5 mogućnosti obnove sigurnosne kopije

Pregledajte postojeće sigurnosne kopije WordPressa koristeći UpdraftPlus

Odaberite rezervnu verziju koju želite vratiti i kliknite “Restore” (Početak) za početak postupka obnove.

UpdraftPlus Demo 7 - 1 Obnavljanje sigurnosne kopije web mjesta

Vraćanje sigurnosne kopije WordPressa u UpdraftPlus

Kad odaberete Vrati, otvara se dijaloški okvir sličan gore prikazanom. Odaberite stavke koje želite vratiti – poput tema, dodataka, prijenosa (tj. Vaše medijske biblioteke) i baze podataka.

U našem vodiču, budući da smo napravili potpunu sigurnosnu kopiju i potpuno resetirali WordPress web mjesto, odlučili smo vratiti sve iz sigurnosne kopije.

UpdraftPlus Demo 7 - 3 Vraćanje obrade web mjesta

Proces vraćanja sigurnosne kopije WordPressa u UpdraftPlus

Proces obnove UpdraftPlus može potrajati neko vrijeme da biste skenirali sve datoteke. Nakon što spremite, morat ćete ponovo kliknuti gumb Vrati i pričekati neko vrijeme. Ovisno o veličini i složenosti sigurnosne kopije, to bi moglo potrajati bilo gdje između 2-10 minuta. U našem slučaju prilikom vraćanja demo sadržaja trebalo je oko 2 minute. Imajte na umu da je ovo bio zajednički hosting poslužitelj.

UpdraftPlus Demo 7 - 4 Vratite uspjeh

BackdraftPlus WordPress sigurnosna kopija vraća uspješnu poruku i zapisnik

Ako pogledate točku br. 1 na gornjoj snimci zaslona, ​​vidjet ćete da dodatak skenira svaku arhivu i preusmjerava njihovu veličinu kako bi bio valjan. To čini za sve komponente koje smo odabrali tijekom izrade sigurnosne kopije, uključujući teme, dodatke, bazu podataka, prijenos i druge mape.

Nakon dovršetka postupka obnove, UpdraftPlus prikazat će detaljan sažetak dnevnika u kojem su sadržane stavke koje su obnovljene i prikazuje upozorenja, pogreške ili nepotpune procese, ako postoje.

UpdraftPlus Demo 7 - 5 Post Restore Cleanup

Odzivnik za čišćenje nakon nadogradnje s UpdraftPlus-a

Na snimci zaslona u prethodnom odjeljku odabrao sam “Povratak na konfiguraciju UpdraftPlusMogućnost. Dijaloški okvir mi je rekao da postoje neki stari direktoriji da je dodatak premješten u mapu pod nazivom “~ old”.

Zatim radimo provjeru ispravnosti web mjesta provjerom svih postova, stranica, komentara i trajnih veza na obnovljenim demo stranicama. U našem slučaju sve je funkcioniralo savršeno. Zatim nastavljamo s brisanjem starih direktorija.

UpdraftPlus Demo 7 - 6 Post Restore Cleanup Status

Uklanjanje starih direktorija nakon obnove sigurnosne kopije WordPressa u UpdraftPlusu

Ovo je statusna poruka koja potvrđuje da su stare mape uspješno uklonjene.

I tu ga imate – cjeloviti vodič za izradu sigurnosne kopije svoje WordPress web lokacije na udaljenoj lokaciji, resetiranje i vraćanje sigurnosne kopije kako bi se web mjesto vratilo u funkcionalno stanje.

Kudos ekipi UpdraftPlus za stvaranje ovog nevjerojatnog dodatka!

4. UpdraftPlus Free vs Premium

Rezervni dodatak UpdraftPlus također ima premium verziju koja dolazi s mnoštvom naprednih značajki kao što su:

 • kloniranje: UpdraftPlus’ značajka kloniranja omogućuje vam da u nekoliko sekundi stvorite privremenu zrcalnu sliku svoje web lokacije na poslužiteljima UpdraftPlusa. Ovo je korisno za brze testove, demonstracije i uklanjanje pogrešaka.
 • Migracija: Migracija značajka (popularno poznata kao UpdraftMigrator) omogućuje vam brzo i učinkovito premještanje web mjesta WordPress na novi host ili naziv domene. To je u biti napredna tehnika obnove gdje se URL-ovi web mjesta mijenjaju u novo ime računala. Korisno za migraciju testnih mjesta iz stadija u proizvodno okruženje
 • Mogućnost automatske izrade sigurnosne kopije vaše web stranice prije nego što započne bilo koja tema, dodatak ili jezgro za WordPress.
 • Dodatak za uvoz: Mogućnost vraćanja iz sigurnosnih kopija napravljenih od strane drugih popularnih rezervnih dodataka WordPressa.
 • Izrada sigurnosnih kopija ne-WordPress datoteka i baza podataka, šifriranje baze podataka.
 • Podrška za WP-CLI i WordPress Multisite.
 • Polje zaštićeno dodatkom lozinkom kako bi se spriječilo pristup svim sigurnosnim kopijama web mjesta.

Svrha ovog vodiča bila je pokazati vam kako konfigurirati i uzeti cjelovitu sigurnosnu kopiju i vraćanje WordPressa – koristeći samo besplatnu verziju dodatka. Međutim, premijske značajke koje nudi ovaj dodatak su sjajne, što ga čini dostojnom alternativom premium premium WordPress dodatnim dodacima poput VaultPress, BackupBuddy i BackWPUp.

U sljedećem ćemo odjeljku pogledati neke dodatke koje nudi UpdraftPlus.

Značajni dodaci UpdraftPlus

UpdraftPlus je preuzeo inicijativu za stvaranje više dodataka s niskim cijenama koji otključavaju dodatne značajke u dodatku na osnovi plaćanja po upotrebi. Na primjer, postoji dodatak koji omogućuje prijenos sigurnosnih kopija na Google Cloud ili AWS. Možete pregledavati njihovu stranicu s dodacima za pregledavanje cijelog popisa dostupnih dodataka. Imajte na umu da premium verzija dolazi sa svim dodacima koje nudi UpdraftPlus.

Evo nekoliko dodataka za koje mislimo da ih vrijedi primijetiti:

Dropbox Podmape (10 USD)

UpdraftPlus Add-On 1 Dropbox Mape

Dodatak Dropbox Sub-Folder s UpdraftPlus-a

Zamislite da imate dvije ili više web lokacija koje su sigurnosno kopirane s UpdraftPlusom. Besplatna verzija dodatka pohranjuje sve sigurnosne kopije svih web mjesta na jednom mjestu – tj. Mapu UpdraftPlus.Com u Dropboxu. Postaje sve teže utvrditi koja sigurnosna kopija pripada web lokaciji – a to se može otkriti jedino pregledom zapisnika sigurnosnih kopija.

Podmape na Dropboxu dodatak rješava taj problem stvarajući zasebnu mapu za svaku sigurnosnu kopiju.

Uvoznik (25 USD)

Uvoznik dodatka UpdraftPlus 2

Dodatak za uvoz iz UpdraftPlus

Uvoznik dodatak je još jedno veliko proširenje koje vam omogućuje vraćanje sigurnosnih kopija napravljenih drugim dodatcima za sigurnosno kopiranje WordPressa sa sljedećeg popisa:

 • BackWPup
 • BackupWordPress
 • Jednostavne sigurnosne kopije
 • WordPress sigurnosna kopija za Dropbox
 • InfiniteWP
 • Rezervna kopija za Dropbox od strane WPAdm
 • Generičke sigurnosne kopije baze podataka .sql (sa ili bez gzip i bzip2 kompresije)

Međutim, ako uvozite sigurnosnu kopiju izrađenu s web stranice s drugim URL-om, trebat će vam i dodatak Migrator počevši od 30 USD.

Premium cijene za nadogradnje

UpdraftPlus slijedi konkurentnu strategiju cijena s početkom od 70 USD za dvije web stranice, koja dolazi s godinu dana podrške i ažuriranja.

Svi dodaci uključeni su u premijsku verziju dodatka. Također dolazi i mjesto za pohranu sigurnosnih kopija koje se naziva UpdraftVault s 1 GB prostora, a vrijedi godinu dana.

Sljedeća tablica zaokružuje cijene koje nudi UpdraftPlus od rujna 2018. godine.

Vrsta licenceAktivna web mjestaCijena (USD) *
osobni2$ 70
Poslovanje10$ 95
Agencija35$ 145
PoduzećeNeograničen$ 195

Nadogradnje Premium planova od 20.09.2018

Napomena: Planovi koji uključuju godinu dana podrške i ažuriranja, pristup svim trenutnim i budućim dodacima (objavljen u roku od jedne godine od kupnje) i besplatan pristup prostoru za pohranu sigurnosnih kopija UpdraftVault 1 GB (za jednu godinu od datuma kupnje).

Bonus: Upravljanje daljinskim upravljanjem WordPress-om UpdraftCentral

Dok sam stvarao ovaj vodič, naišao sam na UpdraftCentral Cloud s stranice postavki dodatka UpdraftPlus.

UpdraftCentral Cloud je rješenje za upravljanje WordPressom u oblaku gdje možete besplatno povezati i upravljati do 5 WordPress web mjesta. Uz UpdraftCentral Cloud moguće je sve, od snimanja udaljenih sigurnosnih kopija, upravljanja temama, ažuriranja dodataka i jezgara, upravljanja korisnicima – i još više..

Pokrivanje UpdraftCentral Cloud jamči namjenski post, tako da ćemo se ograničavati na povezivanje WordPress web mjesta i stvaranje sigurnosnih kopija putem centra daljinskog upravljanja UpdraftCentral Cloud.

U ovom odjeljku s bonusima napravit ćemo sljedeće:

 • Spojite našu WordPress stranicu na UpdraftCentral Cloud.
 • Spojite još jedno WordPress web mjesto na UpdraftCentral Cloud.
 • Uzmi sigurnosnu kopiju jednog od stranica WordPress-a iz centra za daljinsko upravljanje UpdraftCentral Cloud.

UpdraftCentral Cloud

Spajanje vaše WordPress stranice na UpdraftCentral Cloud

Korak 1: Za početak s UpdraftCentral Cloudom prijeđite na Nadzorna ploča WordPressa → Postavke → Postavke updraftPlus → kartica Postavke. Pomaknite se prema dolje na dnu stranice da biste dobili ovu opciju. Odaberi “Spojite ovu web lokaciju na UpdraftCentral Cloud”.

UpdraftCentral Cloud - 1 registracija

UpdraftCentral Registracija u oblaku

Korak 2: Nakon odabira te opcije pojavljuje se sličan dijaloški okvir. Ne postoji poseban postupak registracije. Unesite kombiniranu adresu e-pošte i zaporke – ako je adresa e-pošte registrirana u sustavu, možete se prijaviti, u protivnom će se stvoriti novi račun za vas.

Savjet riječi - ovo može biti varljiva situacija, jer ne postoji način za vraćanje lozinke. Ako ste poput mene i stalno miješajte između 2-3 adrese e-pošte, to može biti problem. Morate se zapravo sjetiti e-pošte koju ste ovdje koristili - u protivnom ćete izgubiti pristup centru za daljinski upravljač UpdraftCentral Cloud.

PS: Skoro da sam izgubio pristup istom prilikom izrade ovog vodiča. Gornja snimka zaslona bila je rezultat sretnog nagađanja!

UpdraftCentral Cloud - 2 pregled web mjesta

UpdraftCentral Cloud nadzorna ploča

3. korak: Sada možete vidjeti povezane WordPress stranice na nadzornoj ploči UpdraftCentral Cloud. Osim demo stranice WordPressa korištene u ovom vodiču, dodao sam i svoj osobni blog. Nepotrebno je reći, djelovalo je poput šarma.

Izrada sigurnosne kopije putem nadzorne ploče UpdraftCentral Cloud

4. korak: Ručnu sigurnosnu kopiju možete pokrenuti i na WordPress web mjestu s nadzorne ploče UpdraftCentral Cloud. Također možete konfigurirati opcije sigurnosne kopije WordPress-a prije nego što započnete izradu sigurnosne kopije.

UpdraftCentral Cloud - 4 pregled sigurnosnih kopija web mjesta

Sigurnosna kopija web mjesta na Nadzornoj ploči UpdraftCentral Cloud

Konačno, moći ćete vidjeti sve dostupne sigurnosne kopije za svaku WordPress web lokaciju koja je povezana s vašom nadzornom nadzornom pločom UpdraftCentral Cloud.

UpdraftCentral WordPress dodatak

UpdraftCentral WordPress dodatak

Vrijedi spomenuti da je poslužitelj UpdraftCentral dostupan i kao a samostalni dodatak koja se može instalirati i ugostiti na bilo kojem WordPress web mjestu. Nažalost, to ne potpada pod područje ovog udžbenika. Međutim, to je velika inicijativa Updraft tima i bio bi sjajan eksperiment za sve ljubitelje WordPressa vani!

Zaključak

Preuzimanje sigurnosnih kopija vaše WordPress stranice jedna je od najvažnijih stvari koje svaki vlasnik web mjesta mora učiniti. Međutim, ovo je jedna od najnevidljivijih stvari za ljude koji su novi u WordPressu. Baš kao što biste trebali započeti s sastavljanjem popisa e-pošte od prvog dana, tako biste trebali konfigurirati i automatiziranu sigurnosnu kopiju web lokacije za WordPress.

UpdraftPlus jedan je od najpopularnijih besplatnih WordPress rezervnih dodataka na tržištu danas s preko milijun aktivnih instalacija. S obzirom na rastuću popularnost i prihvaćanje sustava Obitelj dodataka nadogradnje, tim se ulaže u pojednostavljenje upravljanja web-mjestima WordPress-a s centralizirane nadzorne ploče u oblaku.

Paket proizvoda Updraft uključuje WP-Optimize, UpdraftCentral nadzornu ploču, UpdraftVault, Migrator, UpdraftClone i posljednje, ali ne najmanje bitno, UpdraftCentral Premium. Za sve ljubitelje WordPressa vani – pazio bih na ovu tvrtku da sam na vašem mjestu! ��

Kako vam se svidjela recenzija i vodič? Jesam li nešto propustila? Želite li detaljnije opisati značajku ili funkcionalnost? Radujemo se vašim razmišljanjima u odjeljku s komentarima u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map