Stvaranje anketa za WordPress s gravitacijskim obrascima

Ponovo se vraćam s Gravity Forms! Ako ste korisnik dodatka, znat ćete da je to, kao i funkcionalnost jezgrenih obrasca, Rocket Genius, autor Gravity Forms-a, objavio brojni dodaci za proširenje dodatka.


U prošlosti su dodaci bili onakvi kakve biste očekivali; integracija s Mailchimp, AWeber, Freshbooks – sve dizajnirano tako da nakon što se popuni obrazac možete slati podatke trećoj strani. Koristila sam sve ove i one su solidne. Ostali dodaci su oko integracije WordPressa, omogućujući obrazac za stvaranje korisničkog računa za WordPress ili pružanje vizualnog alata za captcha.

Nedavno, kad su sve ankete, anketa i kviz brzo puštene pojavila se pojava da se nešto mijenja; osnovna funkcionalnost Gravity Forms-a sazrela je i sada je vrijeme da se osvrnemo i na ostale funkcionalne mogućnosti.

Samo ovog mjeseca pojavljuju se nove informacije o „dodavanju u okvir“ koje se nalazi iza ugla, a još noviji dodatak koji se integrira s tvrtkom Zapier za web usluge. Doista uzbudljiva vremena ako ste gravitacija čini štreberima; i ja sam!

Upoznavanje s gravitacijskim obrascima – ankete

Dakle, hajdemo da se uključimo u ankete i vidimo što može učiniti. Kao i većina drugih dodataka Gravity Forms u zasebnom dodatku koji morate instalirati. Jednom ako to učinite, iako je integracija vrlo neprimjetna.

U najjednostavnijem obliku sve što želite postaviti je brza anketa da postavite jedno pitanje i prikupite rezultate. Bez ikakve gužve dodatak isporučuje i doslovno isporučuje oko 60 sekundi – otprilike koliko treba vremena da se stvori novi obrazac, postavite anketno pitanje i testirajte.

Pogledajmo kako to učiniti

Gravitacijski oblici: stvorite novi obrazacZapočnite s stvaranjem novog obrasca; tada vam se prikazuje prazan obrazac koji će temeljiti na vašoj prvoj anketi.

U ovom primjeru postavimo samo da postavimo jednostavno pitanje i damo korisnicima nekoliko izbora kako odgovoriti (da, jednostavno je, ali u puno slučajeva to je sve što je potrebno).

Kad se instalira dodatak, nova vrsta polja dostupna je pod naslovom “Napredna polja” – pogledajte niži snimak zaslona.

Gravitacijski oblici: polje ankete

Klik na Ankete dodati će posebno polje u vaš novi obrazac. Budući da je ovo samo jedna anketa, ovo je zapravo jedino polje koje trebamo! (Rekao sam ti da je brzo !!).

Prema zadanim postavkama polje je dodano sa radio tipkama kao zadano, jer to je ono što želimo samo možemo dodati pitanje i opcije koje korisnik može odabrati u odgovoru.

Gravitacijski oblici: Postavljanje polja ankete

Klik Uredi na ovom novom polju i pružate vam mogućnost postavljanja pitanja i odgovora.

Gravitacijski oblici: postavite pitanja o anketi

Nakon što završite ovdje, spremite obrazac. Sada moramo dodati obrazac na stranicu ili post u našoj web stranici WordPress. To se postiže na uobičajeni način, na zaslonu za uređivanje programa WordPress odaberite Dodajte obrazac i odaberite novostvoreni obrazac za anketu.

Gravitacijski oblici: Uzorak ankete

Sada posjetite prednji kraj vaše web stranice i provjerite.

Prilično cool? Jeste li čuvali vrijeme? Sigurna sam da sam uspjela ispuniti obećanje ankete za 60 ili manje sekundi.

Kao što biste očekivali kada korisnika predstavite anketu, on bi trebao moći provjeriti rezultate. Primijetit ćete da se veza automatski postavlja tamo.

Klik Pogledajte rezultate a to je upravo ono što dobivate i uz prilično duhovitu animaciju.

Gravitacijski oblici: rezultati ankete

(Očito je R2 opet u prednosti!).

Ankete na anketnoj ploči WordPressa

Tako da imate anketu u pokretu i želite vidjeti što misle vaši korisnici, dodatak dolazi s nekoliko jednostavnih, ali učinkovitih alata koji će vam pomoći.

Gravitacijski oblici: Upisi na anketeNormalno za pregled unosa obrasca koji posjetite Oblik izbornika, kliknite Prijave i tu si Potpuno je isti u obliku koji sadrži anketu.

Odande kliknite pogled u bilo kojem od unosa i prikazan vam je isti ekran kao i korisnik na prednjem kraju.

Tu je nova stavka izbornika koja se kreće preko vrha Entries sučelja, kliknite na Rezultati ankete a naći ćete uredan skup filtara za podatke ankete.

Gravitacijski oblici: filteri anketeOvdje možete odabrati jedan od odgovora, filtrirati datumski raspon i općenito pregledati rezultate i procijeniti kako se mijenjaju tijekom određenog razdoblja..

Jednostavne stvari, ali još uvijek učinkovite u brzoj analizi podataka koji se prikupljaju.

Sve je u redu, posebno ako ste trenutačni korisnik gravitacijskih oblika, krivulja učenja za dodavanje anketa nije strma..

Što drugo može učiniti?

Ok, dakle ankete 101, ali ima ih još. Evo nekoliko ideja za razmišljanje.

Polje ankete možete staviti unutar većeg obrasca i dobiti neke zanimljive rezultate. Siguran sam da ste vidjeli obrazac za upit u kojem se postavlja pitanje “Kako ste čuli za nas” – mislite na to kao anketno polje. Olakšava vam život jer možete povremeno pregledati statistiku tog pitanja.

Ne morate ankete učiniti tako očiglednim kao moj jednostavan primjer. Možete sakriti činjenicu da je pitanje u stvari anketno polje tako da su podaci dostupni samo vama.

Postoji čitav niz kontrola koje su vam dostupne za svako istraživanje. Pored ostalih postavki obrasca poput Obavijesti i Potvrde, vidjet ćete novu mogućnost za Ankete.

Odavde možete:

 • Odaberite sakrijte prikaz rezultata opcija za korisnike
 • Promijenite postotak i računa se na rezultate
 • Odaberite drugu shemu boja
 • Mogućnost postojanja sustava temeljenog na kolačićima koji ne dopušta više glasova

Pogledajte ispod za snimku zaslona postavki ankete.

Gravity Forms: Postavke ankete

Završni savjet

Siguran sam da sam upravo izgubio pažnju, na vrata ste da instalirate dodatak i počnete anketirati svoje korisnike o svim stvarima. Ima još jedan savjet. Bilo koji razumni statističar reći će vam da trebate nasumično odrediti narudžbu ili odgovore, a u suprotnom ćete skrenuti prema odgovorima na vrhu ili dnu.

Za to postoji i opcija.

Pri postavljanju pitanja (tj. Uređivanju anketnog polja) vidjet ćete opciju za nasumičnim redoslijedom izbora.

Gravitacijski oblici: Randomizacija anketa

Gertrude Cox bio bi ponosan!

Eto, tu je i kratki tečaj rušenja u dodatku “Ankete” Gravity Forms. Pazite na nadolazeće postove koji sadrže ankete i kvizove.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map