Sendinblue vs Mailchimp – Usporedba marketinga putem e-pošte

usporedba sendinblue vs mailchimp 2020

U ovom ćemo članku usporediti Sendinblue i Mailchimp – dvije popularne platforme za marketing putem e-pošte i automatizaciju marketinga.


Tradicionalno su i Sendinblue i Mailchimp započeli kao marketing putem e-pošte alat, i postupno se razvio u holistički marketing sve više u jednom platforme.

Danas obje ove platforme imaju širok spektar značajki, uključujući automatizaciju marketinga, ciljanje ponašanja i upravljanje odnosima s klijentima (CRM).

Osim toga, osim e-pošte, podržavaju i više kanala; uključujući digitalne oglase, odredišne ​​stranice, SMS marketing i chat na web mjestu.

Da bismo vam pomogli da najbolje iskoristite ovaj članak, odabrali smo najvažnije značajke iz Sendinblue-a i Mailchimp-a te ih grupirali u šest različitih značajki. Nadalje, istakli smo ključne razlike između Sendinblue vs Mailchimp u svakom od ovih skupova.

 1. Upravljanje popisom e-pošte: Ovaj skup značajki govori o značajkama upravljanja popisa svake platforme kao što su segmentacija, profili kontakata i CRM mogućnosti.
 2. Automatizacija marketinga: Ovdje smo raspravljali o mogućnostima automatizacije i personalizacije svake platforme, poput ciljanja ponašanja, personalizacije i optimizacije vremena slanja..
 3. Marketinški kanali: U ovom setu značajki uspoređujemo kanale osim e-pošte koji su dostupni na svakoj platformi. Primjeri uključuju plaćene digitalne oglase, SMS marketing, internetske chat i razglednice.
 4. Izvještavanje, analitika i uvidi: Ovaj se odjeljak bavi raznim mogućnostima izvještavanja koji su dostupni na svakoj platformi, poput stopa klikova / otvorenih poruka e-pošte, statistike isporuke i demografije publike. Također ističe nekoliko uvida i preporuka kampanje vođenih podacima koji su ekskluzivni za Mailchimp.
 5. Dodatni alati: Ovdje smo raspravljali o nekoliko alata koji nisu strogo povezani s marketingom e-pošte ili automatizacijom marketinga. Uključuju softver za upravljanje društvenim medijima, alat za upravljanje sadržajem i graditelj web stranica.
 6. cijena: Na kraju, razgovaramo o obrascima cijena obje platforme i dijelimo preporuku na temelju zahtjeva korisnika.

Započnimo.

Značajke upravljanja popisom e-pošte

Sendinblue i Mailchimp nude fantastičan skup osnovnih i naprednih značajki upravljanja popisima e-pošte u svom besplatnom planu. Sendinblue omogućuje vam stvaranje gotovo neograničenog broja popisa e-pošte.

nadzorna ploča publike mailchimp 2020

Mailchimp različito tretira popise e-pošte. Pozvani su publika. Publika može imati više segmenata i ponaša se gotovo slično popisu e-pošte. Međutim, Mailchimp nudi samo 1, 3 i 5 publike u svojoj publici Besplatno, Osnove i Standard planovi. Premija plan ima neograničenu publiku.

sendinblue upravljanje publikom

Temeljna razlika između Sendinblue i Mailchimp-a je ta što se u Sendinblue-u računa kontakt u više lista samo jednom. Dok se u Mailchimp-u računa broj kontakata na više popisa (publike) više puta.

Drugim riječima, ako imate isti kontakt na tri odvojena popisa e-pošte, Sendinblue će ga smatrati jednim, a Mailchimp tri. Ovaj navika biti nedostatak korisnicima Mailchimpa jer jedna publika može imati više segmenata.

Segmentacija i oznake publike

U pogledu segmentacije, Sendinblue i Mailchimp nude fantastične mogućnosti segmentacije na temelju svojstava liste i drugih kriterija. Na primjer, možete dodati Prilagodljiva Polja kao što su Broj telefona ili Prva kupnja na svoj popis i na temelju toga stvorite segmentiranu publiku.

mogućnosti segmentacije mailchimp-a temeljene na aktivnosti kampanje

Mailchimp može segmentirati popise na temelju podataka o pretplatnicima (kao što su lokacija, klijent e-pošte), aktivnosti kampanje (ponašanje automatizacije, otvara se e-pošta), predviđenih demografija (dobni raspon i spol) i prilagođenih događaja (aktivnosti i web aktivnosti).

Značajke segmentacije sendinblue

Sendinblue podržava segmentaciju na temelju aktivnosti e-pošte i prilagođenih podataka o događajima. Možete pohraniti onoliko kontakata koliko želite, kao i neograničen broj događaja i atributa (oznake uskoro dolaze).

Oznake u Mailchimp-u: Mailchimp nudi dodatno svojstvo koje se naziva oznake. Svojim kontaktima možete dodijeliti oznake i stvoriti visoko ciljane kampanje koristeći i oznake i prilagođena polja.

Oznake nisu dostupne u Sendinblue-u, ali ih jednostavno možete riješiti. Možete stvoriti prilagođeno polje zvano Oznake na svom popisu e-pošte i koristite svojstvo AND prilikom izgradnje svoje publike.

CRM alati

Profil korisnika mailchimp crm

Usvajanje prilagođenog pristupa kupcu je sastavni dio uspjeha B2C poslovanja. Zato AIO marketinške platforme, poput Sendinblue i Mailchimp, imaju ugrađene CRM značajke poput profila kontakata, što je posvećena stranica za svaki pojedinačni kontakt na vašem računu. Možete povezati i Sendinblue i Mailchimp na CRM alate vašeg poduzeća za bolju marketinšku komunikaciju.

Pregled odjeljka

 • Mailchimp popise e-pošte tretira kao publiku i ograničen je na 1, 3, 5 ili neograničenu publiku.
 • Mailchimp smatra ukupno (ne-jedinstveno) broj kontakata, dok Sendinblue smatra broj jedinstvenih kontakata.
 • Mailchimp nudi nešto bolje mogućnosti segmentacije, poput predviđene demografije u plaćama s većim plaćama.

Automatizacija marketinga

Automatizacija marketinga vođena personaliziranim porukama i ciljanim ponašanjem može učiniti čuda za posao. I Sendinblue i Mailchimp podržavaju personalizaciju putem oznaka spajanja i naprednog ciljanja ponašanja. Pogledajmo:

Automatizacija marketinga Mailchimp

automatizacija mailchimp-a

Mogućnosti automatizacije Mailchimpa mogu se grupirati u četiri široke kategorije:

 1. Osnovne automatizacije: E-pošta dobrodošlice, automatizacija na temelju podataka, poput rođendana ili godišnjica.
 2. Automatizacija RSS za e-poštu iz kojeg možete stvoriti automatizirane biltene iz RSS feeda.
 3. Automatizacija e-trgovine kao što su napuštena e-pošta s košaricama, preporuke proizvoda, obavijesti o narudžbi, e-poruke o prvoj kupnji i angažmanu i vjernim i neaktivnim kupcima (napomena – ovo je dostupno samo pretplatnicima, a u nekim slučajevima mogu zahtijevati i njihove premium transakcijski dodatak e-pošte).
 4. Automatizacija na temelju događaja: Možete poslati podatke o interakciji s web mjesta i aplikacija (kao što su Prijavljeni ili Završena razina) na Mailchimp i slanje automatiziranih e-poruka na temelju ponašanja korisnika.

Sendinblue Automatizacija marketinga

Sendinblue također podržava Automatizacija marketinga putem e-pošte slično kao Mailchimp, poput poruka dobrodošlice, aktivnosti e-trgovine, transakcijskih aktivnosti itd. No, glavna razlika je u tome što za upotrebu ove značajke u Sendinblueu ne trebate dodatno plaćati – već je uključena.

automatizacije marketinga sendinblue

Ono što Sendinblue izdvaja je njegovo prilagođeni graditelj tijeka rada. Sendinblueov prilagođeni graditelj radnog tijeka pomaže vam u slanju e-pošte korisnicima koji obavljaju unaprijed definirani redoslijed aktivnosti. Na primjer, možete stvoriti tijek rada u kojem korisnik (koji se nalazi na vašem popisu kontakata) posjećuje web mjesto SaaS proizvoda, pregledava stranicu s cijenama i potom napušta web stranicu. Na kraju tijeka rada korisniku se šalje e-poruka o angažmanu (poput videa o webinaru ili demo proizvoda).

sendinblue workscore tijek rada

Sendinblue također podržava bodovanje olova što je metoda za dinamično ažuriranje kvalitete vaših potencijalnih klijenata na temelju njihovog ponašanja. Na primjer, ako kontakt otvori vašu e-poštu dobrodošlice, tom kontaktu možete dodijeliti +10 bodova. Ako kontakt kupi, dodijelite +50 bodova jer će vjerojatno kupiti ponovo.

Pregled odjeljka

 • Mailchimp podržava događaje u aplikacijama koje Sendinblue ne nudi.
 • Sendinblue ima prilagođeni alat za izradu tijeka rada i nudi ocjenjivanje rezultata koje Mailchimp nema.
 • Obje platforme nude i optimizaciju vremena slanja u kojoj se poruke e-pošte dostavljaju u inbox korisnika na temelju kada je najvjerovatnije otvoriti e-poštu.

Marketinški kanali

U današnjem višenamjenskom svijetu kupce možete kontaktirati e-poštom, SMS-om, Facebook Messenger-om, WhatsApp-om, Instagramom, push notifikacijama (mobilnim i web-om) i ciljanim oglasima. (Jesam li propustila bilo koga?)

Komunikacija kupaca više nije ograničena na e-poštu i evo kako Sendinblue i Mailchimp usvajaju.

vrste kampanja mailchimp

U Mailchimp-u možete kontaktirati svoje kupce putem:

 • E-mail
 • Odredišne ​​stranice
 • Fizičke razglednice
 • Oglasi na društvenim mrežama na Facebooku i Instagramu
 • Preusmjeravanje oglasa na Googleu, Facebooku i Instagramu

Lookalike publike: Mailchimp vam omogućuje i stvaranje publike slične društvenim oglasima i razglednicama. Na primjer, ako nemate fizičku adresu kupca, Mailchimp će taj profil preusmjeriti sa svojom bazom podataka i objaviti karticu u vaše ime. Možete koristiti lookalike publiku za izradu visoko ciljanih kampanja.

sendinblue vrste kampanja

Za usporedbu, Sendinblue vam omogućuje da kontaktirate svoje korisnike putem:

Sendinblue vam daje objedinjenu nadzornu ploču s koje možete upravljati svim komunikacijama sa svojim kupcima.

Pregled odjeljka

 • Sendinblue nudi SMS i chat web mjesta kao dodatne marketinške kanale, dok Mailchimp nudi fizičke razglednice.
 • Mailchimp nudi malo bolje reklamne platforme i publiku nalik looka-u.
 • U slučaju transakcijske e-poruke, Sendinblue nudi to u istom planu, dok Mailchimp zahtijeva da kupite dodatnu uslugu zvanu Mandrill.

Izvještavanje, Analytics i Uvidi

sendinblue izvješće o kampanji

Što se tiče izvješćivanja i analitike, Sendinblue i Mailchimp nude važne metrike kao što su stopa otvorenosti e-pošte, CTR (stopa klikova), lista stope porasta (broj pretplata) i izvješća o isporuci koja će vam pomoći u mjerenju uspješnosti kampanje. Dobivate i dodatne informacije poput top lokacija, izvora rasta i više u plaćenim planovima.

ispitivanje kampanje za mailchimp

Mailchimp nudi i usporednu analizu kampanje koja vam omogućuje da usporedite izvedbu kampanje s referentnim vrijednostima. S obzirom na široku korisničku bazu Mailchimp-a, ovo je pouzdan izvor podataka koji će ukazati na to jesu li vaše kampanje pretjerano uspješne ili nedovoljne..

Ako svoju internetsku trgovinu povežete s Mailchimp-om, atribut nazvan Vrijednost života kupca (CLV) dodjeljuje se svakom kontaktu. Te informacije možete koristiti za izradu visoko ciljanih kampanja za ponovno angažiranje.

Dodatni alati

Slijedi nekoliko dodatnih marketinških značajki putem e-pošte koje mogu poboljšati izvedbu kampanje i točnost mjerenja.

 • Službeni dodatak: Možete instalirati i koristiti službenu Dodatak za bilten Sendinblue s vaše WordPress nadzorne ploče. MailChimp ne nudi svoj službeni dodatak, tako da ćete se morati pouzdati u treće programere dodataka za jednostavnu integraciju s WordPressom.
 • Predlošci e-pošte: Obje platforme nude unaprijed izgrađene predloške e-pošte optimizirane za pretvorbu za različite ciljeve kampanje (kao što su educiranje, informiranje, uživanje itd.).
 • A / B testiranje: Sendinblue u svom plaćenom planu nudi A / B testiranje kao i Mailchimp.

Mailchimp u svom Premium planu također nudi multivarijantno testiranje (nešto što Sendinblue nema).

 • Integracije trećih strana: Mailchimp podržava više integracija trećih strana nego Sendinblue, ali najpopularnije alate / odredišta podržavaju obje platforme.

Sljedeći alati nisu izravno povezani s marketingom putem e-pošte, ali nude veliku korist ako neko rješenje razmatrate kao svoju marketinšku platformu go-to..

 • Odredišne ​​stranice: Mailchimp nudi to besplatno, Sendinblue to nudi u svom plaćenom planu.
 • Graditelj web mjesta: Nudi ih samo Mailchimp besplatno, uključujući korisničku podršku domene.
 • Upravljanje društvenim medijima: Mailchimp nudi besplatne alate za objavljivanje i zakazivanje objava na društvenim mrežama (Facebook, Instagram i Twitter), kao i plaćeno upravljanje oglasima u Facebook oglasima i Instagram oglasima.
 • Mailchimp također nudi sljedeće: sadržajni studio koji je u osnovi alat za upravljanje digitalnim imovinama za vašu web lokaciju. Zajedno s alatom za društvene medije, ovo postaje moćna kombinacija za upravljanje prisustvom na društvenim mrežama izravno s nadzorne ploče Mailchimp-a.

Sendinblue vs Mailchimp – Usporedba cijena

Sada je najvažniji aspekt – modeli cijena koje nude dvije platforme. Evo kratkog sažetka:

 • Računi na poštarini na temelju kojih ukupan broj kontakata i the broj poslanih e-poruka.
 • Sendinblue račune na temelju samo na broju poslanih e-poruka. Možete imati neograničene kontakte.

Pregled i analiza cijene Mailchimp-a

cijene mailchimp-a jan 2020

Besplatni plan Mailchimpa jedan je od glavnih razloga njegovog bijegnog uspjeha. Dobijate napredne alate za marketing e-pošte kao što su automatizacija u jednom koraku (e-poruke dobrodošlice, napuštena košarica), ciljanje ponašanja, segmentacija i oznake, besplatni predlošci e-pošte, odredišne ​​stranice, izrada web stranica s prilagođenom podrškom domena, upravljanje društvenim medijima (organsko objavljivanje i oglasi) i sadržajni studio. Ograničeni ste na 2.000 kontakata i 10.000 e-poruka / mjesečno. Ograničeni ste i na jednu publiku, ali možete stvoriti više segmenata.

Grof s kontaktima kompanije Mailchimp u odnosu na cijenu Conundrum

povećanje cijena na temelju standardnog plana cijene za poštanske brojeve na temelju broja kontakata

Odmah nakon slobodnog plana kad stvari počnu postajati zanimljive. Cijene prikazane na gornjoj snimci zaslona su za 500 kontakata. Cijena raste kako broj kontakata raste.

Na primjer, Mailchimpov standardni plan započinje od 14,99 USD mjesečno za 500 kontakata s ograničenim brojem od 50 000 e-poruka / mjesečno i 189 USD / mjesečno za 20 000 kontakata sa ograničenjem od 240 000 poruka e-pošte mjesečno.

Za usporedbu, najskuplji plan tvrtke Sendinblue svi mogućnosti, neograničeni kontakti i 300 000 poruka e-pošte / mo košta 173 dolara mjesečno.

Evo pregleda plaćenih programa Mailchimpa:

 1. Osnove Mailchimp: Ovaj plan uključuje sve 3 publike, predloške e-pošte, podržava A / B testiranje i prilagođeno brendiranje, uklanja podnožje Mailchimp-a i podršku za e-poštu i chat 24 × 7. Ukupni broj e-poruka poslanih mjesečno 10 puta je više od vašeg broja kontakata, ograničeno na 500 000 e-poruka / mjesečno.
 2. Standard Mailchimp: Ovaj plan uključuje 5 publike, napredni uvidi publike, uključujući vrijednost životnog vijeka kupca (LTV), preusmjeravanje oglasa, prilagođene predloške e-pošte, seriju, zakazivanje objave na društvenim mrežama (poput međuspremnika), slanje optimizacije vremena, isporuku po vremenskoj zoni i prilagođavanje u više koraka. tijekovi rada, uključujući automatizaciju utemeljenu na događajima. Mjesečno ograničenje slanja e-pošte iznosi 12 puta više od vašeg ukupnog broja kontakata, ograničeno na 1,2M e-poruka / mjesečno. Opcije podrške iste su kao i Essentials plan.
 3. Mailchimp Premium: Ovaj plan uključuje naprednu segmentaciju, multivarijantno testiranje, neograničenu publiku i telefonsku podršku. Mjesečno ograničenje slanja e-pošte iznosi 15 puta više od vašeg ukupnog broja kontakata, ograničeno na 1,2M e-poruka / mjesečno.

Detaljni pregled značajki i planova Mailchimpa posjetite njihovu web stranicu.

Pregled i analiza cijene Sendinblue cijene

sendinblue cijene u siječnju 2020

Ovaj je odjeljak predstavljen analizom različitih marketinških planova za e-poštu koji je Sendinblue ponudio od siječnja 2020. Pokušao sam ovaj odjeljak učiniti što kraćim, bez izostavljanja bilo kakvih važnih podataka. Svaki plan uključuje faktor koji razlikuje od prethodnog plana. Zamislite to kao ono što dobijete za dodatni novac koji plaćate. Evo kratkog sažetka svake struje Sendinblue planovi cijena:

 • Sendinblue-a Besplatni plan omogućava vam slanje do 300 poruka e-pošte dnevno. Možete pristupiti gotovo svim značajkama marketinga e-pošte, uključujući predloške e-pošte, chat web stranice, automatizaciju marketinga (uključujući graditelja tijeka rada) i SMS marketing. Značajke koje nisu uključene su oglasi, odredišne ​​stranice i chat na web mjestu.
 • Lite plan jednostavno uklanja dnevno ograničenje slanja i podržava do 40.000 e-poruka svaki mjesec. Nisu dostupne druge dodatne značajke.
 • Osnovni plan uklanja logotip Sendinblue, prikazuje napredne statističke podatke i uključuje telefonsku podršku. Opet, nisu dostupne druge dodatne značajke.
 • Premium plan uključuje sve značajke koje Sendinblue može ponuditi i može slati do 300.000 poruka e-pošte mjesečno. Otključane značajke uključuju oglase, odredišne ​​stranice, A / B testiranje, optimizaciju vremena slanja i podršku za više korisnika (uključene su prve tri i 12 USD / dodatni korisnik). Opcije podrške pružane u osnovni i Premija planovi su isti.
 • Poduzetnički plan uključuje namjensku podršku, zajedno sa svim ostalim značajkama. Trebali biste dobiti i opsežni popust ako imate vrlo visoke zahtjeve za isporukom e-pošte.

Završavanje – koju platformu odabrati

Odabir marketinške platforme ovisi o primjeru upotrebe i drugim potpornim faktorima. Slijede dva različita slučaja upotrebe:

Blog: Sendinblue bi imao više smisla za blog jer je vjerojatno da imate veliki popis e-pošte i možda ćete morati slati veliki broj e-poruka mjesečno. Sendinblue bi bio znatno jeftiniji.

Nabavite Sendinblue

Ironično je da je ograničenje e-pošte besplatnog plana Mailchimpa (10 000 e-poruka / mo) nešto više od besplatnog plana Sendinblue-a (9 000 e-poruka / mo). Međutim Sendinblue nudi neograničene kontakte u svi svoje planove.

Internetska trgovina: Za internetsku trgovinu ključ uspjeha je njegovanje i druženje s vašom publikom. Također je manje vjerovatno da ćete imati vrlo veliku listu popisa (u usporedbi s biltenom bloga). U takvom bih slučaju odabrao Mailchimp jer on nudi bolje alate u svom standardnom planu, kao što su oglasi za preusmjeravanje, korisnički LTV i više.

Međutim, kako moja trgovina raste, (tj. Veličina popisa raste), napravit ću analizu troškova i koristi Mailchimp-a u odnosu na Sendinblue na temelju veličine moje liste, broja e-pošte poslanih mjesečno i korištenih značajki koje se odnose na platformu. Ako se Sendinblue pokaže značajno jeftinijim, prekinem.


Za vas – što mislite o ovom usporednom postu? Želite li dodati nešto? Koji je vaš izbor za marketinšku platformu? Sendinblue ili Mailchimp? Javite nam u komentarima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map