Pregled okvira Geneze za WordPress

Ako ste iskusni WordPress korisnik, vjerovatno ste čuli za Genesis, nevjerojatan i moćan okvir tema od strane ljudi na StudioPressu (Copyblogger Media). Ovaj pregled će točno objasniti što je Genesis i značajke koje ga čine tako fantastičnom temom za WordPress. Ako niste čuli za Genesis, ovaj će vam pregled pomoći da ubrzate. Zaronimo!


Okvir geneze

Na najosnovnijoj razini, Postanak je tematski okvir za WordPress. To znači da je to postojeća tema koja je napravljena na tome da se ubrza, čime se ubrzava proces razvoja bilo koje web stranice koja se temelji na njoj. Bilo koja tema mogla bi se smatrati okvirom, ali ono što Genesis čini istinskim okvirom je fleksibilnost koju pruža putem kukastog sustava (vidi dolje).

Geneza fleksibilnost

Geneza-okvir-pregled

Genesis je jedna od najfleksibilnijih tema za WordPress i to je velika prodaja. Ako vam je ugodno kada koristite WordPress sustav kuka i stvarate PHP funkcije (čak i osnovne), vidjet ćete koliko je zapravo fleksibilan Genesis. S većinom tema korisnici su ograničeni na prilagođavanje svoje web stranice putem ploča s opcijama tema i područjima widgeta. Genesis, međutim, pruža cjelovit sustav kuka koji vam omogućuje umetanje bilo kojeg sadržaja koji želite na gotovo bilo kojoj lokaciji na vašoj web stranici. Na primjer, recimo da želim umetnuti blok Adsense oglasa nakon okvira za poštu i autora, ali prije noga podnožja. Geneza ima kuku koja se zove genesis_before_footer to će me pustiti da se ukažem na to točno mjesto i dodam svoj kod. Čak se mogu zamišljati i koristiti neke uvjete ako želim samo da se oglasi prikazuju na određenom području moje web stranice (tj. Samo na blogovima). Ovo je samo jedan primjer kako prilagoditi Genesis kodom, a ne opcijama. Uz neki jednostavan kôd, vaša se kontrola nad vašom web stranicom eksponencijalno povećava.

geneze-kuka-vizualno-vodič

RESURS: Postoji previše previše kuka za diskusiju u ovom postu, ali ovdje je sjajno vizualni vodič za razne Genesis kuke. Svakako proučite ovaj vodič ako vas zanima Postanak jer će vam on pomoći da shvatite fleksibilnost Postanka.

Postanak je mršav i dobro kodiran

Ako koristite temu koja pakira zaslon s opcijama u punom ispunjenju, vaša će se tema raspaliti. Razvojni programer ove teme može učiniti dobar posao na smanjenju dijela ovog naleta, ali uvijek će biti napora. Kada tema sadrži desetak opcija za podešavanje stvari poput boja, fontova, itd., Tema ne sadrži samo više datoteka, već su te opcije spremljene u vašoj bazi podataka. To doprinosi ukupnom sloju WordPress web stranice. Postanak nije samo čisto kodiran, već ima vrlo malo zadanih tema. Budući da se gotovo sva prilagodba vrši pomoću koda, zaista nema potrebe za hrpom tema tema. Genesis trenutno nema opcija koje uključuju opcije automatskog ažuriranja, zadani izgled, krušne mrvice, komentare i povratne komentare i nekoliko drugih. Također uključuje ugrađene SEO opcije koje se automatski onemogućuju kada imate instaliran WordPress SEO by Yoast (samo još jedan način na koji Genesis djeluje na smanjivanju natečenosti). Ove su opcije, međutim, prilično osnovne i univerzalne, pa su uključene prema zadanim postavkama. Opet, sve prave prilagodbe trebat će obaviti s kodom ili dodatkom.

Search Engine Optimized

Učinkovitost i optimizacija dvije su velike prednosti korištenja Genesisa. Čista baza koda poboljšava rad vaše web stranice, što pomaže u rangiranju tražilica (bolje brzine učitavanja stranica = bolji poredak pretraživanja). Također, Genesis se kodira pomoću trenutnog HTML5 markiranja i mikropodataka Schema.org, koji pomaže u pretraživanju tražiti o vašem sadržaju. Ovo je sjajan način poboljšanja ljestvice pretraživanja vaše web lokacije jer omogućava da tražilice poput Googlea bolje utvrde koliko je vaš sadržaj relevantan za određeno pretraživanje. Genesis zaista vodi paket u pogledu performansi i standarda optimizacije.

Teme za djecu

Mogla sam uključiti dječje teme u odjeljak fleksibilnosti, ali teme postanka djeteta zaslužuju vlastito spomena. Prvo, ako ne znate što je podređena WordPress tema, to je tema koja nasljeđuje funkcionalnost svog roditelja, ali omogućuje prilagođavanja koja neće biti prebrisana kada se roditelj ažurira. Ako koristite komercijalnu WordPress temu koju održava i ažurira programer, trebali biste koristiti podređenu temu.

Genesis je dizajniran da se koristi s dječjim temama. Kada kupujete Genesis, isporučuje se sa osnovnim / nadređenim datotekama Genesisa i primjerom podređene teme koju biste trebali upotrijebiti ako još ne želite koristiti drugi dizajn. Nikada ne želite hakirati (modificirati) jezgre Genesis datoteke! Uvijek koristite podređenu temu za bilo koja prilagođavanja, čak i ako je vaša jedina prilagodba jednostavan redak HTML-a u vašem zaglavlju..

Genesis-dijete-teme

Ako već niste, trebali biste pregledati dostupne podređene teme dostupne u StudioPressu. Imaju desetke lijepo dizajniranih dječjih tema koje su spremne izaći iz okvira. Možete je kupiti s jezgrom Genesisa ili u drugo vrijeme. Ako prvo kupite jezgru Genesis, dobit ćete povrat kupca u iznosu od 25% na buduće kupnje (ovaj popust je također dobar na all inclusive paketu). Na raspolaganju vam je i niz tema za treću djecu za Genesis, pa svakako pretražite Google!

Geneza zajednica i podrška

Genesis je toliko nevjerojatan da sam trebao dostaviti samo jednu kartu, a tim za podršku StudioPressa odmah je stigao. Odgovor sam dobio u roku od sat vremena, a ažuriranje je objavljeno sljedećeg dana koji je riješio moj problem. Jedva da mi je ikada potrebna podrška i brzo je dobijem, a kada to učinim, vrhunski je u svojoj knjizi.

Geneza-pomoć-u zajednici

Nakon nekoliko mjeseci rada s Genesisom, jedna od najboljih stvari je zajednica korisnika Genesisa. Budući da Genesis pokreće više od 100 000 web stranica, očito je da postoje mnogi korisnici i veliki broj stručnjaka. Mnogi od ovih stručnjaka su dovoljno fenomenalni da svoje znanje dijele sa zajednicom putem tutorijala i isječaka koda. Mnogi od njih su vrlo dostupni i putem svojih blogova i računa na društvenim medijima, a obično su spremni pomoći kada ih netko zatraži (uvijek lijepo zatražite pomoć i nikad je ne očekujte). Kao što sam već spomenuo u svom postu o tome zašto koristim Genesis, uvrstio sam neke ljude koje vrijedi pratiti u Genesis zajednici, jer su vrlo dobro upućeni i korisni. Evo popisa (sigurno nije sveobuhvatan):

I na kraju, bez obzira da li već upotrebljavate Genesis ili želite saznati više, možete postati član Genesis slack grupe (besplatne i nevezane za StudioPress). To je sjajan resurs sa stotinama članova širom Genesis zajednice. Slobodno postavljajte pitanja i dijelite svoje misli.

Genesis Review – Zamotavanje

Nadamo se da sada znate više o okvirima Genesisa i koliko je on strašan. Kad sam prvi put započeo s njim, učinim to nekako samo da bih ga testirao i mogao reći da sam ga koristio. Mogao bih se šutnuti da ga ne pokušavam prije! Jako sam sretan što sam ga počeo koristiti i to je sada (i bit će) moj primarni razvojni alat za izradu web stranica s WordPressom. Ako ste na ogradi, toplo vas ohrabrujem da barem pokušate. Za manje od 60 USD (uključujući doživotnu podršku i ažuriranja), dobit ćete ogromnu vrijednost uz mali financijski rizik. Isprobajte, eksperimentirajte, naučite o tome i uživajte! Slobodno mi postavljajte bilo kakva pitanja u komentarima ili na mom blogu EngageWP.com.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map