MaxCDN pregled: najbolji CDN za WordPress?

 1. 1. Vodič za početnike za razumijevanje unutarnjih funkcija WordPress-a
 2. 2. Što je WordPress keširanje i zašto je važno?
 3. 3. Kako funkcionira podučavanje WordPressa?
 4. 4. Kako instalirati i postaviti WordPress predmemoriju s WP Super Cacheom
 5. 5. Kako postaviti WordPress predmemoriranje sa W3 Total Cache (W3TC)
 6. 6. Trenutno čitam: MaxCDN pregled: najbolji CDN za WordPress?

Mreža za dostavu sadržaja (CDN) je međusobno povezan sustav računala na Internetu koji brzo pruža web sadržaj brojnim korisnicima umnožavanjem sadržaja na više poslužitelja i usmjeravanjem sadržaja korisnicima na temelju blizine. Apsolutna je potreba za web lokacijama s visokim prometom i web lokacijama e-trgovine. Danas ćemo pregledati MaxCDN – jednu od najpopularnijih CDN tvrtki u industriji.


MaxCDN pokrenuo Chris Ueland U 2009. godini nude širok spektar CDN usluga, uključujući specijalizirane usluge za glavne sustave za upravljanje sadržajem (CMS) poput WordPressa, Magneto. S rješenjima i za samostalne web stranice i za tvrtke na razini poduzeća, MaxCDN je brzo osvojio naslov # 1 marke CDN.

Lekcija iz povijesti:

maxcdn spajanje

Do posljednjeg mjeseca 2013. godine, matična tvrtka MaxCDN-a bila je NetDNA – dobavljač CDN-a na razini poduzeća. Dana 17th prosinca, blog MaxCDN-a objavio je spajanje oca i sina pod jednim imenom – MaxCDN. Od travnja 2014. godine, MaxCDN zapošljava preko 50 ljudi smještenih u različitim dijelovima svijeta.

Chops poslužitelja:

maxcdn mreža

MaxCDN-ova globalna peering mreža sastoji se od preko 53 PoP lokacije, od kojih 22 u Sjevernoj Americi i 31 u Europi. U Aziji i Južnoj Americi udružili su se s vodećim davateljima internetskih usluga kako bi osigurali najbržu moguću mrežu isporuke sadržaja.

Korisnička baza MaxCDN-a:

maxcdn baza kupaca

MaxCDN iza svojih prijestolja ima impresivnu armiju kupaca. Vodeće industrijske tvrtke za upravljanje WordPress-om kao što su WPEngine i ZippyKid udružile su se s MaxCDN-om kako bi svojim klijentima donijeli super brza vremena učitavanja web stranica, bez obzira na to gdje se nalaze. Ostale zapažene tvrtke uključuju Forbes, Washington Post, Sljedeći web, AndroidCentral, TemplateMonster, Testiranje web stranica, Kupujte oglase za prodaju, StumbleUpon i Yoast.

Zašto koristiti CDN?

CDN drastično poboljšava vrijeme učitavanja vaše web stranice distribucijom statičkog sadržaja na sve poslužitelje u njihovoj globalnoj mreži za peering. Kada posjetitelj zatraži stranicu, statičke se datoteke poslužuju s CDN-ovog poslužitelja koji je fizički najbliži njegovoj (posjetiteljskoj) lokaciji. Statičke datoteke uključuju JavaScript i CSS datoteke, slike, prilagođene web-fontove i druge web objekte.

Prednosti upotrebe CDN-a:

 • Postoji značajno povećanje brzine i ukupne performanse web lokacije
 • Spremna je znatna količina propusnosti glavnog računala
 • Balansiranje opterećenja za vrijeme “špic prometa”
 • Brza web stranica pomaže poboljšati stopu pretvorbe i rangiranje tražilice (Google smatra brzinu web lokacije jedan od čimbenika za rangiranje)

Prednosti upotrebe MaxCDN

Naveo sam neke značajke koje mi se najviše sviđaju u vezi s MaxCDN-om. Nadam se da će vam biti zanimljivi i korisni kao i ja:

1. Jednostavna upotreba upravljačke ploče

maxcdn nadzorna ploča

MaxCDN ima sveobuhvatnu upravljačku ploču, koja izvršavanje zadataka čini spontanim događajem, čak i za prvog korisnika. Prenio sam nekoliko snimaka zaslona na MaxCDN upravljačkoj ploči.

povucite zone postavljanja

Stvaranje i upravljanje zonama push / pull u MaxCDN-u je šetnja parkom.

maxcdn izvješća

Izvještaji ploča mi daje najnovije informacije o potrošnji propusnosti moje web lokacije.

2. Nekoliko vrsta zona CDN:

video na zahtjev

CDN tradicionalno nudi Vučne zone i Push zone. MaxCDN također nudi VOD Zone i Live Zone. Osnovna razlika između njih je činjenica da se VOD zona koristi za streaming unaprijed snimljenog videa, dok se potonji koristi za streaming videa uživo. Kao što možete vidjeti na vezama, FAQ je dobro dokumentiran.

3. Višestruka CMS podrška:

cms podrška

MaxCDN pruža opsežnu dokumentaciju i video upute kako bi vam pomogao u postavljanju MaxCDN-a s više CMS platformi, eCommerce portala i foruma. MaxCDN-ova baza znanja sadrži sve njihove udžbenike na čist, organiziran način. Evo popisa trenutno podržanih CMS platformi: WordPress, Drupal, Joomla, Magneto, PrestaShop, OpenCart, X Cart, SocialEngine, IPBoard, vBulletin i PyroCMS.

4. Podrška kupcima

Svaka tvrtka mora ponuditi dobru korisničku podršku. Uz besplatnu podršku za telefon, faks, e-poštu i za razgovor – 365 dana u godini, korisnička podrška MaxCDN-a ne može biti izvrsna. Poduzetnički kupci dobivaju namjenskog voditelja podrške kojeg mogu nazvati po potrebi i kada to zahtijeva. Nema više beskonačnog čekanja, odgovora botova s ​​unaprijed postavljenim riječima. Dobijate rješenja prilagođena vašim potrebama.

Dopustite da podijelim s vama osobno iskustvo. Kontaktirao sam MaxCDN-ovu korisničku podršku putem chat portala. Nekoliko dana kasnije dobivam poruku e-pošte s ponudom popusta. Imam pretplatu za mjesec dana za samo jedan dolar!

5. ozbiljna sigurnost

dnevnik aktivnosti

Vaš MaxCDN račun zaštićen je SSL-om, dvofaktorskom provjerom identiteta, proaktivnim upozorenjima e-pošte, IP popisom i kompletnim dnevnikom aktivnosti. Na svoj račun možete dodati nove članove kako bi mogli kreirati / mijenjati zone bez dijeljenja detalja o vašem računu. Ovo je izuzetno korisno za timove koji rade pod jednim računom. Otvorite sliku za bolji izgled.

6. API

MaxCDN nudi moćan API za jednostavnu integraciju u vaše aplikacije, na programskom jeziku po vašem izboru. U GitHubu imaju skladišta za sljedeće jezike:

 1. .NETO
 2. Ruby na šine
 3. Piton
 4. PHP
 5. Perl
 6. Čvor (NPM)

7. Konkurentne cijene

standardna cijena 2

MaxCDN nudi vrlo povoljne cijene unatoč vrijednosti marke. Godišnja pretplata će dobiti dva mjeseca besplatno. Planovi počinju od 9 USD mjesečno uz ograničenje na 2 zone. Isti plan koštao bi vas 90 USD godišnje (umjesto uobičajenih 108 USD).

Cijene visokog volumena počinju od 499 USD / mjesečno za 10TB, uključujući poziv za postavljanje 1 na 1. I pogodite što, godišnji popust vrijedi i ovdje!

8. unosan partnerski program

partnerski program

MaxCDN-ov pridruženi program zaslužuje posebnu spomen. Tretiraju svoje kupce kao i ljude koji im dovode kupce – s jednakim poštovanjem. Minimalno zaradite po preporuci je 20 USD. Maksimum? Dvostruko semestralno spuštanje čeljusti financira 12 500 USD. Da bi stvari postale još neodoljivije, imaju posvećen partnerski tim za dva čovjeka koji će nam pomoći – telefonom, e-poštom ili Skypeom!

9. Oni se vraćaju

Jeste li ikada čuli za Subway koji je hranio beskućnike petkom navečer? MaxCDN čini isto na Internetu. Pa, ne hranjenje beskućnika, ali oni sponzoriraju mnoštvo projekata otvorenog koda – neki ozbiljni propusni opsezi poput Bootstrap CDN, jQuery i FontAwesome. Pogledajte sve projekte koje sponzorira MaxCDN. Ovo je uistinu hvale vrijedan napor MaxCDN-a i oni me poštuju.

Zaključak: Kada trebam koristiti CDN?

Mlada lijepa žena u poslovnom odjeću na poslu

Kao što možete zamisliti, CDN usluga nije besplatna. Iako postoje besplatni CDN-ovi za WordPress poput CloudFlare ili Incapsula koji djeluju sasvim precizno do određenog trenutka, dolazi vrijeme kada je prijelaz nužan. Poanta je da, kada u nešto uložite, uvijek postoji pitanje vrijednosti za novac – “prasak za dolar”, ako hoćete. Dakle, u kojem trenutku počinjete koristiti CDN?

 • Osobe s velikim prometom (iznad 500 posjetitelja dnevno) web stranice s puno slika trebale bi koristiti CDN.
 • Ako je vaša web stranica mlađa od tri mjeseca i svakodnevno prima oko 100 pregleda stranica, tada je CDN besmislen – vaš poslužitelj trebao bi biti dovoljan da podnese opterećenje
 • Web lokacije za e-trgovinu trebaju koristiti CDN već od prvog dana. Svaka reklamna kampanja putem televizijskih, radio ili kanala društvenih medija poput Facebooka ili Twittera privukla bi ogromnu količinu posjetitelja na vaše web mjesto. CDN bi uravnotežio učitavanje poslužitelja i spriječio zastoj.

Kao i uvijek, voljeli bismo čuti vaše misli. Koji ti je najdraži CDN? Kolika je vaša dnevna propusnost? Radujemo se što ćemo vas čuti! Ako imate bilo kakvih upita, obrazac za komentar je vaš.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map