Je li Akismet i dalje najbolji dodatak za neželjenu poštu za WordPress?

Usporedba dodataka AntiSpam WordPress

Spameri (ljudski i automatizirani) vole WordPress koliko i blogeri, pa reći da vam je potreban blokator neželjene pošte, podcjenjivanje je. Akismet je dugo vladao kao najbolji blokator neželjene pošte za WordPress, no je li ovaj dodatak i dalje najbolji protivnik u području blokiranja neželjene pošte?


Točno je ono što ćemo odlučiti u ovom postu, uspoređujući Akismet s njegovim suparnicima i vidimo hoće li se slagati, i na kraju ispadne na vrhu. Zaronimo!

Akismet: Blokirajući neželjenu poštu s dugačkim komentarima

Nitko ne voli primati neželjene e-poruke ili čitati neželjene komentare na mreži. Svi znamo da je neželjena pošta smetnja, ali je li neugodnost s njom dovoljan razlog da je blokira? Moramo li doista blokirati neželjenu poštu na našim web stranicama?

Jednostavan odgovor je naglašen „Da!“, I to ne samo zato što neželjena pošta iritira. Na primjer, ako hakeri stvore nove korisničke račune na vašoj web lokaciji i dodaju neželjene hiperveze na vašu web lokaciju, mogao bi vas kazniti Google. Komentar neželjene pošte također spada u ovu kategoriju. Ako je vaša web lokacija indeksirana i za nju je utvrđeno da ima neželjenu poštu, može se ocijeniti negativno, a negativna procjena vaše web stranice može uzrokovati da bude uklonjeno iz Googleovih rezultata pretraživanja.

Kako bi vaša web lokacija bila dostupna, jednostavno je dobro nadzirati vaše web mjesto i ispravljati sve zlonamjerne napade. Tu se pojavljuju blokeri neželjene pošte poput Akismet-a.

Akismet prvi je put predstavljen 2005. godine od strane proizvođača WordPress-a. Kada se aktivira, filtrira neželjenu poštu s web stranice na temelju podataka prikupljenih sa svih web lokacija na kojima je dodatak aktiviran. Neželjena pošta filtrirana je iz kontakt obrazaca i odjeljka komentara.

Kako instalirati i konfigurirati dodatak Akismet

Srećom po vas, Akismet je vrlo jednostavan za postavljanje i upotrebu. Akismet se nudi korištenjem freemium modela određivanja cijena, tako da je sam dodatak besplatan za preuzimanje i korištenje s opcijom nadogradnje na premium plan za dodatne mogućnosti. U svakom slučaju, za početak će vam trebati prvo instalirati dodatak.

Instalirajte Akismet

Jednostavno se prijavite u WordPress instalaciju i pomaknite se do Dodaci> Dodaj novo. Akismet bi trebao biti jedan od prvih preporučenih dodataka, samo kliknite na Sada instalirati i onda Aktivirati dugme.

Postavljanje računa Akismet

Nakon što je dodatak aktivan, na vrhu zaslona trebali biste vidjeti traku s obavijestima Podesite svoj Akismet račun. Za početak pritisnite veliko plavo dugme.

Prijavite se u Akismet putem računa WordPress.com

Ovo će vas odvesti do glavnog Akismet web mjesto na kojem će se od vas tražiti da se prijavite sa svojim računom za WordPress.com (ili otvorite novi račun ako ga nemate). Nakon autorizacije Akismet imat ćete mogućnost izbora plana:

 • Akismet Basic, besplatno: Uključuje zaštitu od neželjene pošte za vaše osobno web mjesto koje pokreće WordPress
 • Akismet Plus, 5 USD mjesečno: Zaštita od neželjene pošte plus napredne statistike, podrška za komercijalne web stranice (poput vaše poslovne stranice) i prioritetna podrška
 • Akismet Enterprise, 50 USD mjesečno: Izvrsne značajke kao Plus, ali za velike web stranice s velikim prometom.

API ključ Akismet

Nakon što odaberete plan, odlazit ćete na naplatu, a zatim na zaslon za potvrdu sa svojim vlastitim Akismet API ključem.

Povežite Akismet API

Kopirajte ovaj 12-znamenkasti broj, vratite se na svoju WordPress nadzornu ploču i zalijepite ga u ključ da biste dovršili povezivanje vašeg Akismet računa sa svojom web stranicom.

Akismet filtriranje neželjene pošte

Posljednji korak je odabir razine strogosti za filtriranje neželjene pošte. Možete ostaviti Akismet na zadanoj postavci da automatski stavi upitne komentare u mapu neželjene pošte ili povećajte dopuštenja kako biste omogućili Akismetu da briše poruke umjesto vas.

Praćenje neželjene pošte pomoću Akismet-a

Kad se instalira Akismet, dodatak će automatski početi filtrirati NSFW komentare. S osnovnim planom možete vidjeti standardne statistike neželjene pošte, ali ako ste nadogradili na Plus ili Enterprise plan, imat ćete pristup korisnijim statistikama web mjesta..

Statistika mjesta Akismet: Grafikon

Akismet: Dnevni, mjesečni i povijesni podaci (ovisno o vašem planu)

Statistika mjesta Akismet: Tablica

Akismet: Podaci o mjesečnim statistikama

Jednostavno se prijavite na svoj Akismet račun i kliknite na odjeljak Aktivne web lokacije. Odavde možete kliknuti svaku web lokaciju koja ste povezani sa vašim Akismet računom da biste vidjeli pojedinačne statistike.

Statistike pružaju jednostavan način identificiranja problemskih IP adresa kojima možete blokirati pristup vašem WordPress web mjestu ispod Postavke> Rasprava> Komentar crne liste. Ali ove podatke možete koristiti i za praćenje redovite razine neželjene pošte kako biste od milje udaljenosti uočili neželjeni napad i poduzeli mjere prije nego što se vaša web lokacija (potencijalno) sruši..

Akismet vs Top WordPress dodaci za prevenciju neželjene pošte

akismet dodatak protiv neželjene pošte

Akismetova web-usluga sprječava vlasnike web-lokacija da moraju sami moderirati neželjene komentare. No neki su vlasnici web stranica izvijestili o lažnim pozitivnim rezultatima – što znači da su komentari bez neželjene pošte blokirani zajedno s neželjenim (mada se lažni pozitivni podaci mogu provjeriti pomoću detaljnih uvida u podatke koji su dostupni u statistikama web mjesta za Plus i Enterprise korisnike).

Ako ste na ogradi oko toga hoćete li aktivirati Akismet ili ne, postoje neki dodaci za koji tvrde da će učiniti korak protiv spam usluga još korak dalje. Evo nekoliko antispam WordPress dodataka koji nude dodatne značajke protiv neželjene pošte koje bi mogle bolje služiti potrebama vaše web stranice.

Zaustavite spamersku prevenciju neželjene pošte

stop spamers

Ovaj dodatak koristi jednu od tri konfiguracije captcha kako bi potvrdio je li odbijen pokušaj prijave ili komentar stvarno poslao čovjek koji nije spam. Prijavljeno je da dobro surađuje s Gravity Forms. Zaustavite neželjene pošte štiti vašu web lokaciju od:

 • Trackback neželjena pošta
 • Kontakt obrazac neželjena pošta
 • Komentirajte neželjenu poštu
 • Registracijska neželjena pošta
 • Pokušaji prijave

Zabilježeno je nekoliko upozorenja. Ponekad se valjani korisnici ne mogu prijaviti u svoju bazu podataka WordPress. Također, ovaj dodatak neće raditi na proxy poslužitelju ili s hosting tvrtkom koja ne koristi PHP funkcije.

Zaštita od neželjene pošte od CleanTalk-a

zaštita od neželjene pošte

Zaštita od neželjene pošte od CleanTalk-a blokator neželjene pošte temeljen na oblaku. Dodatak je besplatan, ali njegova usluga oblaka, CleanTalk, zahtijeva plaćeni račun. Nakon besplatne probne verzije od 7 dana, možete odlučiti želite li nastaviti s ovom uslugom.

Osim što blokira komentare, registraciju, obrazac za kontakt i neželjenu poštu, Anti-Spam by CleanTalk također štiti vašu web stranicu od neželjene pošte:

 • rezervacije
 • Narudžbe
 • Widgeti
 • Pretplate
 • Dodaci za biltene

Ovaj dodatak može analizirati više aspekata vaše web stranice bez usporavanja vaše web stranice, jer umjesto oblaka koristi poslužitelj. To ne sadrži samo adrese e-pošte na crnim popisima, već i domene i IP adrese povezane sa spamerima. Postoji izborna značajka vatrozida koja sprječava neželjenim botovima pristup vašem web poslužitelju slanjem na praznu stranicu.

Sigurnost štitnika i vatrozid

Sigurnost štitnika i vatrozid

Sigurnost štitnika i vatrozid blokira neželjenu poštu i nudi sigurnost web stranice od zlonamjernih IP adresa. Ovaj dodatak krije vašu stranicu za prijavu i tvrdi da blokira sve komentare neželjene pošte, a istovremeno sprečava ljudske komentare neželjene pošte. Zlonamjerni pokušaji prijave odvraćaju se dvofaktornom autorizacijom.

Iako se vatrozid može onemogućiti, ovaj je dodatak prvenstveno dizajniran da osigura vašu web stranicu. Neželjene IP adrese automatski se nalaze na crnoj listi i grubi napadi su blokirani. Sve značajke dodatka u potpunosti su dostupne besplatno.

Koji je dodatak za neželjenu poštu najbolji za vas?

Blokatori neželjene pošte sprječavaju da vaše web stranice negativno ocijene tražilice. Oni također uklanjaju glavobolju moderiranja neželjenih komentara i presreću stvaranje neželjenih novih korisničkih računa na vašoj web lokaciji.

Ostaje pitanje, kako odrediti koji je anti-neželjeni dodatak najbolji za vašu web stranicu? Evo nekoliko pitanja koja možete postaviti sebi kako biste utvrdili koji je dodatak najbolji za vaše potrebe:

 1. Je li ovaj dodatak kompatibilan s ostalim dodacima koji su aktivni na vašoj web stranici?
 2. Trebaju li vam se samo usluge blokiranja neželjene pošte ili uključivi blokator neželjene pošte?
 3. Tražite li potpuno opremljeni besplatni dodatak ili onaj koji ima poboljšane značajke s pretplatom na plan?
 4. Zanima li vas sustav u oblaku ili web poslužitelj?
 5. Tražite li sigurnost web lokacije uz blokiranje neželjene pošte?
 6. Da li bi se vaši čitatelji iznervirali popunjavanjem captcha koda prije komentara?

Odgovori na ta pitanja mogu vam pomoći u određivanju koji način zaštite od neželjene pošte i / ili stranice može najbolje funkcionirati.

Ali čak i nakon odabira, fleksibilnost je nužna. Ponekad dodaci ne djeluju dobro jedan s drugim. Morat ćete testirati svoj preferirani dodatak za blokiranje neželjene pošte da biste utvrdili funkcionira li dobro s postojećim dodacima.

Zaključak

Prilikom rada na web mjestu aktiviranje blokatora neželjene pošte bitan je dodatak. Bez dodatka protiv neželjene pošte, vašu web lokaciju mogli bi nadvladati zlonamjerni napadi, što uzrokuje pad mjesta na ljestvici i moguće je potpuno otkriti dok ne napravite potrebna ažuriranja.

Trebate blokator neželjene pošte, ali je li Akismet najbolja opcija za vas? Da biste odgovorili na to pitanje, morate procijeniti jedinstvene potrebe vaše web stranice, a umjesto da crtate pretpostavke, možete upotrijebiti naše usporedbe gore da odaberete pravu opciju za vas (iako mislimo da bi Akismet zaista trebao biti vaš prvi izbor).

Kako na web mjestu WordPress blokirate neželjenu poštu? Je li Akismet još uvijek rješenje za blokiranje neželjene pošte? U odjeljku za komentare možete slobodno podijeliti svoja razmišljanja i / ili dopune s ovog popisa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map