Izradite sigurnosnu kopiju WordPress stranice s BackupBuddy-om

Izradite sigurnosnu kopiju WordPress stranice s BackupBuddy-om

Već smo u drugom tjednu prosinca – pa, ovaj mjesec već prolazi! Ali ne dopustite da vas užitak za praznike odvrati od najboljih WordPress održavanja i najboljih sigurnosnih praksi. Provjerite je li sigurnosna kopija vaših web stranica spremna uz BackupBuddy – najlakši način za sigurnosno kopiranje vaše WordPress stranice! Sada možete pripremiti sigurnosne kopije za prazničnu sezonu jer iThemes nudi ekskluzivnu ponudu korisnicima WPExplorer-a kao i popust za cijelu web lokaciju koji stvarno ne biste trebali propustiti!


Važnost sigurnosnih kopija web mjesta WordPress

Ako imate više od nekoliko postova, prilagođenu temu ili ste jednostavno potrošili puno vremena ili truda da nabavite svoju web stranicu WordPress baš onako kako želite, bilo bi vam izuzetno loše kada bi se nešto dogodilo u redu? Da, i mi smo tako mislili. Zbog toga bi trebali zadržati sigurnosne kopije vaše web stranice.

Baza podataka vs Potpune sigurnosne kopije

Mnoge dobre hosting tvrtke nude svakodnevne sigurnosne kopije kao značajku svojih hosting paketa. To je sjajna značajka, osim što uzimaju samo sigurnosne kopije baze podataka, što znači da će sve ostalo u vašoj WordPress instalaciji (vaše slike, teme, dodaci i postavke) biti izgubljeno ako se s vašom web stranicom nešto dogodi. Imamo više od 8000 predmeta u našoj medijskoj biblioteci ovdje na WPExplorer-u i ne postoji način da ih ne bismo mogli sve ručno dodati, tako da uvijek izvodimo cjelovite sigurnosne kopije dnevno.

BackupBuddy WordPress dodatak

Najlakši način za sigurnosno kopiranje web stranice? Koristi dobro poznat i pouzdan dodatak poput BackupBuddy. BackupBuddy dolazi s opcijama za pokretanje kompletne sigurnosne kopije web stranica za dodatnu sigurnost kao i sigurnosne kopije baze podataka koje biste željeli povremeno preuzeti dok radite na vašoj web lokaciji (često sigurnosno kopiramo našu bazu podataka prije ažuriranja tema ili dodataka, samo da bismo bili sigurni).

Ručni vs Automatske sigurnosne kopije

Prilikom izrade potpune sigurnosne kopije vašeg WordPress web mjesta možete napraviti sigurnosnu kopiju sami ili koristiti dodatak. Za ručnu sigurnosnu kopiju morat ćete se prijaviti na svoju web lokaciju putem FTP-a i preuzeti kopije svega što se nalazi u vašem wp-adminu, wp-include i wp-map mapama, kao i koristiti drugi alat za izradu kopije vaše baze podataka (cpanel, phpmyadmin itd.) za preuzimanje. Ako niste upoznati s internim funkcioniranjem WordPress-a i poslužitelja, to može biti zastrašujući zadatak. Pored toga, morate upamtiti ponavljati ovaj postupak kako bi rezervne kopije bile relevantne.

BackupBuddy Planirane sigurnosne kopije

Nikad ne propustite izradu sigurnosnih kopija s BackupBuddy raspoređivanjem

Ili možete cijeli život olakšati i postaviti automatske sigurnosne kopije s BackupBuddy-om. BackupBuddy ima ugrađene mogućnosti za postavljanje vlastitih prilagođenih rezervni rasporedi (dnevno, tjedno ili mjesečno) tako da se možete usredotočiti na sve ostale zadatke koji se odnose na pokretanje web stranice. Još je bolja mogućnost pohrane sigurnosnih kopija BackupBuddy Stash (s kupnjom BuddyPress dobijate 1 GB prostora za pohranu), Amazon S3, Dropbox ili možete primiti sigurnosne kopije putem e-pošte. Ovo je velika mjera opreza jer sigurnosne kopije nikada ne želite zadržati na istom mjestu kao mjesto na kojem živite!

Priručnik vs Vodena obnova web mjesta

Ako se nešto dogodi na vašoj web stranici pomoću sigurnosnih kopija datoteka slično je preuzimanju – možete pokušati vratiti web mjesto ručno ili pomoću dodatka. Ako to odlučite učiniti sami, morat ćete prenijeti bazu podataka (što u nekim slučajevima može zahtijevati i stvaranje nove) i ponovno dodati sve svoje stvarne datoteke web mjesta putem FTP-a. Ako niste zadovoljni s razvojem WordPress-a ili upotrebom razvojnih alata poput Transmit ili cPanel, to može biti zastrašujući proces.

ImportBuddy za BackupBuddy

Slijedite zajedno s ImportBuddy za BackupBuddy za vraćanje vaše web stranice

Jednostavniji način za vraćanje web lokacije je pomoću dodatka za izradu sigurnosnih kopija. Ako to do sada niste shvatili, iThemes BackupBuddy je naš razlog najdraži WordPress dodatni dodatak. To čini stvaranje, upravljanje i implementaciju sigurnosnih kopija lako. Da biste koristili sigurnosnu kopiju, sve što morate učiniti je prijaviti se na WordPress web mjesto, kliknite stavku izbornika BackupBuddy na nadzornoj ploči, a zatim kliknite na opciju Restore / Migrate. Zatim odaberite sigurnosnu kopiju koju želite koristiti i odaberite opciju za “prelazak na udaljeni poslužitelj”, koja će uvesti sigurnosnu kopiju i ImportBuddy skriptu BackupBuddy-a. Zatim odaberite rezervno odredište i započnite migraciju sigurnosnih kopija. ImportBuddy će vas provesti kroz postupak obnove vaše web lokacije – to je to!

Ostali razlozi zašto je BackupBuddy bolji kod sigurnosnih kopija nego ti

Pomoću BackupBuddy možete učiniti više od sigurnosne kopije vaše web stranice. Za redovitog korisnika WordPressa ili hobiste BackupBuddy samo malo olakšava upravljanje sigurnosnim kopijama i sigurnošću WordPress-a..

Uz pune restauracije web mjesta također možete vratiti pojedinačne datoteke. Ovo je sjajno ako ste odlučili pokušati promjene na tablici stilova ili ako ste slučajno promijenili temu u nešto strašno. S opcijama BackupBuddy Restore / Migrate možete odabrati i odabrati datoteke koje želite zamijeniti, tako da ne morate mijenjati sve ako ne želite.

Možete koristiti i BackupBuddy za migracije na web mjestu – velika prednost ako ste programer. Možete koristiti opciju Restore / Migrate da biste web lokaciju premjestili na novu domenu ili host (ne samo za restauracije). Uz BackupBuddy možete premjestiti sve – teme, dodatke, pa čak i widgete, čineći vaš migracijski proces besprijekornim. A postoje i dodane značajke za Zamjena URL-a (ako se premještate na novu domenu) i za push / pull implementaciju ako se selidba premješta sa vaše web lokacije za postavljanje.

A možete koristiti BackupBuddy za kloniranje mjesta. Ovo je sjajna imovina ako želite testirati web mjesto na lokalno ili scensko područje. Ili ako postavljate mrežu sličnih web lokacija, možete koristiti BackupBuddy da biste uvezli web lokaciju na veći broj domena (izvrsno za afilijativne trgovce s puno sličnih odredišnih stranica).

BackupBuddy također ima sjajne značajke za jednostavno upravljanje sigurnosnim kopijama (primijetite lako trend s ovim dodatkom?). Postoje opcije za integraciju iThemes Sync (koje možete koristiti za romantiranje sigurnosnih kopija, praćenje uređivanja datoteka, aktivnih rasporeda sigurnosnih kopija, upravljanje BackupBuddy Stashom i još mnogo toga), sigurnosno kopiranje obavijesti putem e-pošte, automatski skeniranje i popravak baze podataka kako biste održali besplatan problem svoje web lokacije, poslužiteljski alati besplatno za rješavanje problema s hostingom koji mogu spriječiti sigurnosne kopije skeniranje zlonamjernog softvera i više. A ovo je samo nekoliko mnogih razloga za voljeti BackupBuddy (a možete saznati i više i više značajki i perketi za programere na njihovoj web lokaciji).

BackupBuddy, Dodatak za sigurnosnu kopiju s 5 zvjezdica

Volimo BackupBuddy i damo im 5 zvjezdica za sjajne značajke i jednostavne mogućnosti upotrebe. Svatko može napraviti sigurnosne kopije i osigurati svoje web mjesto BackupBuddy-om. Ako ih želite pokušati, kliknite gumb ispod za spremanje na BackupBuddy od strane iThemes. A ako se prijavite, iThemes ima program vjernosti kupaca, tako da možete uštedjeti 25% na budućim kupnjama i obnavljanju (yay)!

Više o BackupBuddy

Nakon što ste postavili BackupBuddy, odvojite malo vremena za uzbuđenje za sutrašnji odmor! U CSS Heroju imamo prijatelje nevjerojatno fenomenalne što nećete htjeti propustiti!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me